X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane dziewczynki :) Ja wczoraj wieczorem padłam..nie mogę się jeszcze przestawić,że tak szybko się męczę i robię się śpiąca..mnie mdłości powoli opuszczają,więc zaczynam się martwić czy wszystko ok ( pierwszą ciążę poroniłam w 8tc więc teraz lęk mam największy) potem w drugiej ciąży z Patulą też miałam problemy ale w 10tc...więc jak dotrwam do 12tc to dopiero odetchnę..Ja wizytę mam 12 czerwca dopiero więc jeszcze 2 tyg i 3 dni...
    madzia- GRATULACJE!ja na pierwszej wizycie była w 4tc ale lekarz nie robił mi usg. Pierwsze usg miałam w 6 tyg i 4 dniu ciąży..
    deJzi- ja dziś też mam zaplanowane pranie, chociaż nie che mi się strasznie...co do ząbków- moja córa też była strasznie marudna jak jej wychodziły, ale z każdym ząbkiem było już lżej :)
    Emilka- ja właśnie parzę kawkę i serwuję tosty :)więc jak coś zapraszam do Białegostoku :)
    liri- będzie dobrze!Musi być!Innej opcji nie przewiduję!
    Dziewczynki wszystkie dotrwamy szczęśliwie do porodu i w styczniu będziemy tulić nasze maleństwa!Jestem pewna,że nam się uda !:)

deJzi, Asi lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z chęcią bym zjadła twarożek ze szczypiorkiem, ale jestem w pracy... może wieczorkiem zjemy ;)

ja dzień w dzień muszę robić drzemki, wcześniej tak nie maiłam. A jak się za dużo najem, to już w ogóle na fotelu przy stole mogłabym zasnąć haha :)

aher lubi tę wiadomość

• liri Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie wrociłam z bety. po południu ok 16 wynik. wynik wczesniejszy pasował na 6 tydzien...czyli zgadza sie według owulacji.... owu miałam 20 dc takze o tydzien do tyłu trzeba liczyc...takze ten tydzien 7. a dokładnie 6tydzien i 3dzień. mam nadzieje ze juz zabije w tym tygodniu:( ojjj oby zabiło..masakra...zobaczymy jak ta moja beta:(

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta14 mam dokładnie tak samo jak Ty! zjem i mogę iść spać, tak mi błogo :)
    Ale powiem Wam, że wczorajszy wieczór i noc były dla mnie okropne! Późnym wieczorem mocny ból głowy, mdłości, światłowstręt. Kazałam mężowi pogasić wszystkie światła i koniecznie kłaść się ze mną spać :) Zasnął bez problemu, a ja męczyłam całą noc - dolegliwości mi przeszły, ale sen niespokojny i co chwilę się budziłam :(. Odkąd jestem w ciąży dość często dopadają mnie bóle głowy. Nie wiem jak sobie z nimi radzić, macie sprawdzone naturalne sposoby?

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher najlepszym sposobem na wszystkie dolegliwosci jest spedzanie duzo czasu na swierzym powietrzu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi za to strasznie przeszkadza tukot zegarka na scianie jak wszytko sie powyłącza w nocy i jest cisza i zagar na pie...la...wrrrr jak ja tego nie znosze.. wczesniej nie przeszkadzal

ale mam korki do uszow i wysypiam sie rewelacyjnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri czekam na wiesci z betki
    a wiecie ze betka do pewnego momentu rosnie a pozniej spada mimo ze ciaza sie rozwija prawidlowo chyba mozna robic betke do 2 miesiecy

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam to szczęście, ze nie wiem co to ból głowy/migrena... ale to fakt, świeże powerze pomaga.

A ja już mam porę na drzemkę, masakra zaraz zasnę na biurku chyba... :(

• liri Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuski moje kochane..... beta rosnie do 8.tygodnia i potem sobie powolutku spada az do porodu. Ale od wartosci ok. 6000 wzrost zwalnia, takze tez juz nie liczymy 66% co 48h. Ja odebrałam juz wynik:) 61 000:) 5 dni temu mialam 23 000:) szczesliwa jestem:)

marta14 lubi tę wiadomość

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    mamuski moje kochane..... beta rosnie do 8.tygodnia i potem sobie powolutku spada az do porodu. Ale od wartosci ok. 6000 wzrost zwalnia, takze tez juz nie liczymy 66% co 48h. Ja odebrałam juz wynik:) 61 000:) 5 dni temu mialam 23 000:) szczesliwa jestem:)

no to gratulacje, super :))która to Twoja beta była ? poszłaś sama z siebie czy lekarz mówił, że masz iść ? :)

• liri Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to była moja 3. znaczy 1. beta była w szpitalu jak mnie przyjeli 11 maja z podejrzeniem poronienia.- 1200. 21 maja zrobiłam sama po wizycie u gina- ok. 23 000, a ze w piatek ide znowu do gina i chcialam miec pewnosc ze ,,rosnie" zrobilam dzisiaj i mam ok. 61 000 :) kobiety- dużo info o beta hcg : http://www.babymed.com/hcg-level

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, no ja idę no 2-ga wizytę 08.06.2013 i też się zastanawiam czy jeszcze nie zrobić, ale z drugiej strony musiałabym ze dwie zrobić... a łącznie miałabym ich robionych 4... to nie wiem czy jest sens!? Ale dla samej siebie chciałabym to zrobić, czy rzeczywiście jest łokej :)

• liri Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pozwala sie troche wyluzowac...ja od wczoraj znowu czarne mysli... ale sie uspokoiłam... boje sie straszmie tego pustego pecherza...ale wyczytalam gdzies ze przy pustym stezenie hcg utrzymuje sie w nizszej normie i wolniej wzrasta... kobity reaczej nie dobijaja przy pustym nawet do 10 000, takze jestem spokojniejsza...... APROPS- mam ochote na hamburgera:/

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    no pozwala sie troche wyluzowac...ja od wczoraj znowu czarne mysli... ale sie uspokoiłam... boje sie straszmie tego pustego pecherza...ale wyczytalam gdzies ze przy pustym stezenie hcg utrzymuje sie w nizszej normie i wolniej wzrasta... kobity reaczej nie dobijaja przy pustym nawet do 10 000, takze jestem spokojniejsza...... APROPS- mam ochote na hamburgera:/

hihihi ja bym cheeseburgery i lody zjadła z MC zjadła ;) ale w domu mam rosołek, więc go opędzluje az uszy będą mi się trzęsły haha

• liri Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta ochota na hamburgera juz mnie o 2 w nocy dopadła... szturchnełam meza i mowie- ,,misiu..zjadłabym kebeba albo hamburgera"- zaspany mąż nie podnoszac głowy z poduchy- ,,skoczyc ci?"- usmiałam sie niesamowicie.... wspaniałego mam meza...:):):)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    ta ochota na hamburgera juz mnie o 2 w nocy dopadła... szturchnełam meza i mowie- ,,misiu..zjadłabym kebeba albo hamburgera"- zaspany mąż nie podnoszac głowy z poduchy- ,,skoczyc ci?"- usmiałam sie niesamowicie.... wspaniałego mam meza...:):):)

no to fakt, nie każdy pewnie by tak się poświęcił :) Wiem, że mój mąż też by pojechał w nocy jakby była taka potrzeba :) przed ciążą np. mogłam jeść kwaśne, słodkie, slone - to koleżanki się ze mnie śmiały, nie miałam z tym problemów :) to ciekawe jakie teraz w ciąży będę miala "smaki" - może polubię śledzie w śmietanie ;)

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri- cieszę się,że beta ładnie rośnie,teraz już się nie denerwuj :)
    Ja ostatnio miałam straszną ochotę na grecką tortillę i mój mąż pojechał po nią o 22 :)Na szczęście żadnych innych zachcianek dotąd nie miałam :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/MustelaPolska?ref=ts&fref=ts jak macie ochotę to zapiszcie sie, moze akurat wyślą jakieś próbki :)

• liri Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisałam:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na 1 betę idę jutro w środe powtórze mam nadzieje że będzie pięknie rosła,czyli jak pójde koło piątku do gin to coś powinien powiedzieć i możę zobaczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2013, 15:50

relg3e5ejwatx9hx.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ