X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane dziewczynki :) Ja wczoraj wieczorem padłam..nie mogę się jeszcze przestawić,że tak szybko się męczę i robię się śpiąca..mnie mdłości powoli opuszczają,więc zaczynam się martwić czy wszystko ok ( pierwszą ciążę poroniłam w 8tc więc teraz lęk mam największy) potem w drugiej ciąży z Patulą też miałam problemy ale w 10tc...więc jak dotrwam do 12tc to dopiero odetchnę..Ja wizytę mam 12 czerwca dopiero więc jeszcze 2 tyg i 3 dni...
    madzia- GRATULACJE!ja na pierwszej wizycie była w 4tc ale lekarz nie robił mi usg. Pierwsze usg miałam w 6 tyg i 4 dniu ciąży..
    deJzi- ja dziś też mam zaplanowane pranie, chociaż nie che mi się strasznie...co do ząbków- moja córa też była strasznie marudna jak jej wychodziły, ale z każdym ząbkiem było już lżej :)
    Emilka- ja właśnie parzę kawkę i serwuję tosty :)więc jak coś zapraszam do Białegostoku :)
    liri- będzie dobrze!Musi być!Innej opcji nie przewiduję!
    Dziewczynki wszystkie dotrwamy szczęśliwie do porodu i w styczniu będziemy tulić nasze maleństwa!Jestem pewna,że nam się uda !:)

deJzi, Asi lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z chęcią bym zjadła twarożek ze szczypiorkiem, ale jestem w pracy... może wieczorkiem zjemy ;)

ja dzień w dzień muszę robić drzemki, wcześniej tak nie maiłam. A jak się za dużo najem, to już w ogóle na fotelu przy stole mogłabym zasnąć haha :)

aher lubi tę wiadomość

• liri Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie wrociłam z bety. po południu ok 16 wynik. wynik wczesniejszy pasował na 6 tydzien...czyli zgadza sie według owulacji.... owu miałam 20 dc takze o tydzien do tyłu trzeba liczyc...takze ten tydzien 7. a dokładnie 6tydzien i 3dzień. mam nadzieje ze juz zabije w tym tygodniu:( ojjj oby zabiło..masakra...zobaczymy jak ta moja beta:(

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta14 mam dokładnie tak samo jak Ty! zjem i mogę iść spać, tak mi błogo :)
    Ale powiem Wam, że wczorajszy wieczór i noc były dla mnie okropne! Późnym wieczorem mocny ból głowy, mdłości, światłowstręt. Kazałam mężowi pogasić wszystkie światła i koniecznie kłaść się ze mną spać :) Zasnął bez problemu, a ja męczyłam całą noc - dolegliwości mi przeszły, ale sen niespokojny i co chwilę się budziłam :(. Odkąd jestem w ciąży dość często dopadają mnie bóle głowy. Nie wiem jak sobie z nimi radzić, macie sprawdzone naturalne sposoby?

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher najlepszym sposobem na wszystkie dolegliwosci jest spedzanie duzo czasu na swierzym powietrzu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi za to strasznie przeszkadza tukot zegarka na scianie jak wszytko sie powyłącza w nocy i jest cisza i zagar na pie...la...wrrrr jak ja tego nie znosze.. wczesniej nie przeszkadzal

ale mam korki do uszow i wysypiam sie rewelacyjnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri czekam na wiesci z betki
    a wiecie ze betka do pewnego momentu rosnie a pozniej spada mimo ze ciaza sie rozwija prawidlowo chyba mozna robic betke do 2 miesiecy

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam to szczęście, ze nie wiem co to ból głowy/migrena... ale to fakt, świeże powerze pomaga.

A ja już mam porę na drzemkę, masakra zaraz zasnę na biurku chyba... :(

• liri Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuski moje kochane..... beta rosnie do 8.tygodnia i potem sobie powolutku spada az do porodu. Ale od wartosci ok. 6000 wzrost zwalnia, takze tez juz nie liczymy 66% co 48h. Ja odebrałam juz wynik:) 61 000:) 5 dni temu mialam 23 000:) szczesliwa jestem:)

marta14 lubi tę wiadomość

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    mamuski moje kochane..... beta rosnie do 8.tygodnia i potem sobie powolutku spada az do porodu. Ale od wartosci ok. 6000 wzrost zwalnia, takze tez juz nie liczymy 66% co 48h. Ja odebrałam juz wynik:) 61 000:) 5 dni temu mialam 23 000:) szczesliwa jestem:)

no to gratulacje, super :))która to Twoja beta była ? poszłaś sama z siebie czy lekarz mówił, że masz iść ? :)

• liri Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to była moja 3. znaczy 1. beta była w szpitalu jak mnie przyjeli 11 maja z podejrzeniem poronienia.- 1200. 21 maja zrobiłam sama po wizycie u gina- ok. 23 000, a ze w piatek ide znowu do gina i chcialam miec pewnosc ze ,,rosnie" zrobilam dzisiaj i mam ok. 61 000 :) kobiety- dużo info o beta hcg : http://www.babymed.com/hcg-level

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha, no ja idę no 2-ga wizytę 08.06.2013 i też się zastanawiam czy jeszcze nie zrobić, ale z drugiej strony musiałabym ze dwie zrobić... a łącznie miałabym ich robionych 4... to nie wiem czy jest sens!? Ale dla samej siebie chciałabym to zrobić, czy rzeczywiście jest łokej :)

• liri Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pozwala sie troche wyluzowac...ja od wczoraj znowu czarne mysli... ale sie uspokoiłam... boje sie straszmie tego pustego pecherza...ale wyczytalam gdzies ze przy pustym stezenie hcg utrzymuje sie w nizszej normie i wolniej wzrasta... kobity reaczej nie dobijaja przy pustym nawet do 10 000, takze jestem spokojniejsza...... APROPS- mam ochote na hamburgera:/

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    no pozwala sie troche wyluzowac...ja od wczoraj znowu czarne mysli... ale sie uspokoiłam... boje sie straszmie tego pustego pecherza...ale wyczytalam gdzies ze przy pustym stezenie hcg utrzymuje sie w nizszej normie i wolniej wzrasta... kobity reaczej nie dobijaja przy pustym nawet do 10 000, takze jestem spokojniejsza...... APROPS- mam ochote na hamburgera:/

hihihi ja bym cheeseburgery i lody zjadła z MC zjadła ;) ale w domu mam rosołek, więc go opędzluje az uszy będą mi się trzęsły haha

• liri Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta ochota na hamburgera juz mnie o 2 w nocy dopadła... szturchnełam meza i mowie- ,,misiu..zjadłabym kebeba albo hamburgera"- zaspany mąż nie podnoszac głowy z poduchy- ,,skoczyc ci?"- usmiałam sie niesamowicie.... wspaniałego mam meza...:):):)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    ta ochota na hamburgera juz mnie o 2 w nocy dopadła... szturchnełam meza i mowie- ,,misiu..zjadłabym kebeba albo hamburgera"- zaspany mąż nie podnoszac głowy z poduchy- ,,skoczyc ci?"- usmiałam sie niesamowicie.... wspaniałego mam meza...:):):)

no to fakt, nie każdy pewnie by tak się poświęcił :) Wiem, że mój mąż też by pojechał w nocy jakby była taka potrzeba :) przed ciążą np. mogłam jeść kwaśne, słodkie, slone - to koleżanki się ze mnie śmiały, nie miałam z tym problemów :) to ciekawe jakie teraz w ciąży będę miala "smaki" - może polubię śledzie w śmietanie ;)

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri- cieszę się,że beta ładnie rośnie,teraz już się nie denerwuj :)
    Ja ostatnio miałam straszną ochotę na grecką tortillę i mój mąż pojechał po nią o 22 :)Na szczęście żadnych innych zachcianek dotąd nie miałam :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/MustelaPolska?ref=ts&fref=ts jak macie ochotę to zapiszcie sie, moze akurat wyślą jakieś próbki :)

• liri Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapisałam:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na 1 betę idę jutro w środe powtórze mam nadzieje że będzie pięknie rosła,czyli jak pójde koło piątku do gin to coś powinien powiedzieć i możę zobaczyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2013, 15:50

relg3e5ejwatx9hx.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ