X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży może Cię pobolewać co jakiś czas, tak mi tłumaczyła moja ciotka (dentystka)...mnie też bolały zęby mądrości w poprzedniej ciąży.Po ciąży usunęłam 3 i został mi jeden,który niedawno wyszedł..tylko czekam aż zacznie mnie boleć..

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dobrze, ale jak będzie mnie bolal jeszcze jutro to pójdę do mojej dentystki, niech mi coś poradzi... Bo nie chce sie kolejny raz męczyć z tym bólem.

• liri Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeczytałam gdzies, ze sa juz znieczulenia dla ciezarnych..trzeba tylko poinformowac dentyste o ,,stanie":)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    przeczytałam gdzies, ze sa juz znieczulenia dla ciezarnych..trzeba tylko poinformowac dentyste o ,,stanie":)

Oooo, no to dobrze wiedzieć, bo bez znieczulenia nydy rydy ;)

• Teqila Nowa

Wysłany: 26 maja 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) dołączam się do listy, termin mam na 5 stycznia :) pozdrawiam

marta14, deJzi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqila wrote:

Cześć :) fajnie, ze do nas dolaczylas :)

• Teqila Nowa

Wysłany: 26 maja 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się cieszę jakoś tak raźniej :) mam pytanie jak wyglada u was z seksem w 9 tyg? Można wszystko czy lepiej uważać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dopiero w 5 tygodniu, ale jak byliśmy z mężem u ginato powiedział nam, ze mozna tylko bez przytupu, delikatniej :)

Teqila lubi tę wiadomość

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja po cichutku też podglądam bo są 2 kreseczki.kiedy najlepiej udać się na wizyte do gin dodam że w styczniu poroniłam więc będe nadwrażliwa pewnie ???? u mnie to samo począteczki bo gdzieś 3tydz się zaczyna.Ale stres już jest i pewnie spokojna będę dopiero po 3 miesiącu więc

relg3e5ejwatx9hx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 Gratuluje !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teqila wrote:

witaj w grupie :)
    tak dokladnie sexik bez wigibasow i agresji :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja witam sie z rana ....
    ach co za dzien wczoraj mialam od 14 tak sie zwijalam z bólu, ze przelezalam 4 godziny w wyrze takiej kolki dostalam ze nawet ruszyc sie nie unialam..
    a pozniej jak zaczely sie wiatry to az do wieczora i przeszlo.. masakra..

kurcze brzuszek rosnie i zaczynaja jelita zle pracowac... ehhhhh.
    wazne ze przeszlo bo dzis mam troche roboty w domu..
    pogoda rewelacyjna trzeba wykorzystac, zrobic pranko a mam sterte uzbierana.

jak minęła niedziela laseczki, wypoczęte??

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 ja byłam u gina w 4t3d to było widać pęcherzyk, który miał 0,39 cm

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 tak po cichutku to my wszytkie czekamy az minie ten trudny okres przetrwania.... ale staramy sie myslec pozytywnie :)

a wiecie co tak patrzylam na kalendarz mojego cyklu i to jest nie samowite zaraz bedzie u mnie 2 miechy ale czas zapierdziela to jest nie samowite.. i z 9 zrobi sie 7 miesiecy :)

wakacje przeleca i na porodowke trzeba sie szykowac, a wydawal sie tak odległy termin...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2013, 06:28

• liri Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry:) ja wczorajszy dzien wolałabym wyciac z kalendarza... cały dzien przelezałam z takimi mdłosciami i refluksem, ze cos okropnego.wieczorem az sie poplakałam z bolu wszystkiego,. dzisiaj juz troche lepiej..ale mam takie uczucie jakby mi ktos gardło dusił:( niedobrze.. i czarne mysli znowu wrociły...a co jak w piatek nie zobacze serduszka:( ach boze kochany co za zycie:(

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:
    dzien dobry:) ja wczorajszy dzien wolałabym wyciac z kalendarza... cały dzien przelezałam z takimi mdłosciami i refluksem, ze cos okropnego.wieczorem az sie poplakałam z bolu wszystkiego,. dzisiaj juz troche lepiej..ale mam takie uczucie jakby mi ktos gardło dusił:( niedobrze.. i czarne mysli znowu wrociły...a co jak w piatek nie zobacze serduszka:( ach boze kochany co za zycie:(

hej, nawet tak nie myśl! Wszystko będzie dobrze, musi być! Sama wiem, że czasem tak jest, że są ciężkie chwile, ale musimy myśleć pozytywnie :)

deJzi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri wrote:

jak masz mldlosci i jakies obiawy powinnas sie cieszyc napewno jest dobrze....
    ty w piatek ja w srode ... to moja pierwsza wizyta i ja nie widzialam do tej pory jeszcze nic .... ale staram sie byc dobrej mysli bo tez mam mdlosci
    wiec musi byc dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis odkrylam PIERWSZY ZABEK U MLODEGO!! :) w koncu wyszedł jeszcze jeden zaraz wyjdzie :)
    ach co tydzien, caly czas marudził i byl nie do wytrzymania...

Asi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy tak strasznie sie martwicie i oszczedzacie a ja musze jeszcze tego mojego klaca nosic jak place.. a wazy 10 kilo... tez sie boje zeby nic sie nie stalo.. ale staram sie ile moge :)

• Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuśki :) Ja też od rana naładowana energią, jak mąż mówi "za dwoje" :) więc z racji pogody leci już druga praleczka, niedługo (albo i za troszkę dłużej) mam gości, wczoraj moja Mama złożyła i mi pierwsze życzenia a mąż kupił kwiaty i powiedział że bardzo NAS kocha :) wstałam ok 12:00 i po przespaniu 12 godzin stwierdziłam że chyba się wyspałam :) Któraś ma ochotę na kawkę i twarożek ze szczypiorkiem? Wszystko swoje :)

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ