X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Dziękuje ale na najgorsze też jestem przygotowana zresztą to wszystko przez moją lekarkę gdyby do sprawy podeszła inaczej teraz bym nie miała takiego stresa ale jeszcze 4 dni i wszystko będzie jasne albo wóż albo przewóz... swoje morze łez już wylałam... mam nadzieję ze teraz będe płakać ale tylko ze szczęścia...
    Fedra dlaczego przez lekarke sie stresujesz? nie opowiadaj jesli nie chcesz.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko oczywiście,że wytrzymasz!A my będziemy przy Tobie w tych staraniach i jak już zajdziesz w ciążę a potem jak będziesz tulić maleństwo :)
    marta14- masz rację życie jest niesprawiedliwe ale ja wierzę,że suma sumarum dobro wraca do człowieka tak jak i zło wraca,więc jak ktoś jest złym człowiekiem to te krzywdy wrócą kiedyś do niego dwukroć mocniejsze..znam wielu ludzi, którzy na pozór szczęśliwi mający innych "gdzieś" tak naprawdę szczęśliwi nie są..Ja jestem osobą wierzącą (po tym wszystkim co przeszłam nie ma innej możliwości) i wierzę,że Bóg nie daje nam większego ciężaru,tragedii niż możemy znieść..a nasze tragedie i cierpienia jak nie w tym życiu to po śmierci zostaną nam wynagrodzone.Naprawdę w to wierzę i jest mi z tym łatwiej żyć..

Emilka WSK lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Bałam się tu dziś zajrzeć. Ale niepotrzebnie. Trudne tematy ale też cudowne wsparcie. Dlaczego ja was nie miałam kilka lat temu, w swojej chorobie?
    Emilko, jeśli w czymolwiek będę ci mogła kiedyś pomóc, jestem do dyspozycji. Przytulam mocno.
    Wierzę, że będzie dobrze, że dasz radę.
    Jeśli będziesz potrzebować pomocy, nie bój się prosić. Idź do lekarza, psychologa, rozmawiaj z przyjaciółmi. Ja nie potrafiłam w swoim trudnym czasie i dopiero teraz wiem, jak duży to był błąd.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope
    A jak tam córka?
    Byliście na konsultacji? Będzie zabieg?

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska wrote:
    Cześć
    Bałam się tu dziś zajrzeć. Ale niepotrzebnie. Trudne tematy ale też cudowne wsparcie. Dlaczego ja was nie miałam kilka lat temu, w swojej chorobie?
    Emilko, jeśli w czymolwiek będę ci mogła kiedyś pomóc, jestem do dyspozycji. Przytulam mocno.
    Wierzę, że będzie dobrze, że dasz radę.
    Jeśli będziesz potrzebować pomocy, nie bój się prosić. Idź do lekarza, psychologa, rozmawiaj z przyjaciółmi. Ja nie potrafiłam w swoim trudnym czasie i dopiero teraz wiem, jak duży to był błąd.
    Też to przeszłaś kochana? Jakoś niby wierzę mocno w nastepny raz, ciążę ale łzy nadal sie cisną... zwłaszcza jak czytałam wasze posty, ta troska, miłość, wiara i modlitwy chyba sprawily że nadal tu jestem.. Dzidzius odszedł, bo musiał, nie dałby sobie rady tutaj teraz.. ale musi wrócić bo nam serca popękały i tylko on może je skleić.. pracodawca już wie, dzwoniłam, jest mu bardzo przykro i rozumie mnie, jak będzie mi lzej mam przyjść do pracy żeby się oderwać od myśli, oni mi tam też pomogą się podnieść... mam wsparcie całej już rodziny, mąż jest najcudowniejszy na świecie, bardzo cierpi, ale wierzy za nas troje...

Fedra, vivien lubią tę wiadomość

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska- byliśmy, nasza lekarka potwierdziła to co powiedziała pani laryngolog, czyli że nie ma przeszkód aby zabieg odbył się planowo..w związku z tym 11 czerwca o 7.30 zgłaszamy się na oddział.Bardzo się denerwuję ale nie mamy innego wyjścia..będzie dobrze,musi być:)

82doi09kxiyf6x26.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana Emilko nie straciłam dzięki Bogu dziecka. Miałam w życiu inne trudne chwile, którym nie podołałam. Załamanie, to zbyt mało powiedziane. Emilko przeszłam ciężką depresję, do tego stopnia ciężką, że straciłam kontakt z rzeczywistością i żegnałam z życiem, którego nie było...
    I choć nie mam prawa pisać, że wiem, co czujesz, mogę się domyślać jakie to trudne dla ciebie chwile. Jeśli będziesz potrzebowała wsparcia, jakiegokolwiek, po prostu proś.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    mamuleska- byliśmy, nasza lekarka potwierdziła to co powiedziała pani laryngolog, czyli że nie ma przeszkód aby zabieg odbył się planowo..w związku z tym 11 czerwca o 7.30 zgłaszamy się na oddział.Bardzo się denerwuję ale nie mamy innego wyjścia..będzie dobrze,musi być:)
    No to będziemy trzymać kciuki, żeby mała lekko przeszła zabieg i wszystko było ok.

HOPE83 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana :) Denerwuję się bo każda matka by się denerwowała.Ale jak zaczynam fiksować to mąż szybko sprowadza mnie na ziemię, przypominając mi,że inni ludzie borykają się z większymi problemami i mają o wiele bardziej chore dzieci...więc staram się zachować spokój i być dobre myśli..

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope już teraz trzymam kciuki, żeby córa szybko i bezproblemowo przeszła zabieg :)

Emi tak jak pisze mamuleska jak będziesz potrzebować jakiejkolwiek pomocy pisz, każda z nas na tyle na ile może na pewno pomoże.

Emilka WSK, HOPE83 lubią tę wiadomość

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilka z tego co piszesz jesteś bardzo mądrą kobietką. Ja jak straciłam dziecko jakoś doszłam do siebie... a na serialu na dobre i na złe ryczałam w poduszkę jak był odcinek o poronieniu i dzieciach... Jeszcze długo będą takie nieoczekiwane łzy przychodzić.Nie ukrywaj tego co czujesz chcesz płakać to płacz chcesz być sama to bądź.Przyjdzie taki dzień że poczujesz że jesteś gotowa pójść krok dalej.Ja zabieg miałam dokładnie 15 stycznia, a teraz widziałam piękny pęcherzyk.Bardzo dużo się zmieniło we mnie i w moim małżeństwie, a tetaz kocham najmocniej na świecie 2 swoich dzieci aniołkA i tego co jest w brzuch.Trzymam za ciebie kciuki

relg3e5ejwatx9hx.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak to jest z kąpielą w wannie?bo mam ochotę się wymoczyć??wiadomo nie we wrzątku ale w ciepłej wodzie to bym poleżała chwile

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Emilka WSK Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    emilka z tego co piszesz jesteś bardzo mądrą kobietką. Ja jak straciłam dziecko jakoś doszłam do siebie... a na serialu na dobre i na złe ryczałam w poduszkę jak był odcinek o poronieniu i dzieciach... Jeszcze długo będą takie nieoczekiwane łzy przychodzić.Nie ukrywaj tego co czujesz chcesz płakać to płacz chcesz być sama to bądź.Przyjdzie taki dzień że poczujesz że jesteś gotowa pójść krok dalej.Ja zabieg miałam dokładnie 15 stycznia, a teraz widziałam piękny pęcherzyk.Bardzo dużo się zmieniło we mnie i w moim małżeństwie, a tetaz kocham najmocniej na świecie 2 swoich dzieci aniołkA i tego co jest w brzuch.Trzymam za ciebie kciuki
    A starałaś się od razu myszko czy po 3 miesiącach?

Zawsze będziemy Cię kochać !!!
    10 tydz- Maleństwo 6.06.2013 [*]
    002cf1800b.png

a7dbd8d14944931f43d9602c2b1bc61d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Św. Dominiku- dopomóż! Wierzymy!
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaks wrote:
    Hope poryczałam się.....
    Emilko Kochana wierzę, że już niedługo będziecie mogli się znowu cieszyć. Mocno trzymam kciuki za Was i myślami zawsze będę obok...

Fedra trzymam kciuki, czy ja dobrze gdzieś wyczytałam Ty jesteś pacjentką w Provicie?

już nie jestem ich pacjętką po ostatnich przeżyciach zmieniłam lekarza i Klinike...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest nasz 1 cykl starań od poronienia ale dam ci radę kochana nic na siłe.... bo najważniejsze żebyś była psychicznie gotowa.Bo fizycznie to o 3 miesiącach już organizm będzie zregenerowany.A i co do krwawień ja krwawiłam tylko 2godziny po zabiegu a potem nic. To znaczy że zrobili to delikatnie więc się nie martw wszystko w normie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2013, 18:05

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    dziewczyny a jak to jest z kąpielą w wannie?bo mam ochotę się wymoczyć??wiadomo nie we wrzątku ale w ciepłej wodzie to bym poleżała chwile

Z tą wanna to chyba nie bardzo . Na pewno woda nie powinna być cieplejsza niż 36 stopni a ja testowałam to jak dla mnie za zimna na leżenie.
    Ja generalnie mam zakaz kąpieli ale to może ze względu na to zagrożenie . Ale mi też bardzo tego brakuje bo byłam takim kąpielomaniakiem codziennie po 1,5 h a bywało że i dwa razy dziennie

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam prysznic ale czasem schodziłam do mamy poleżeć w wannie z pianą.No właśnie ta woda.Moj mąż mówił że się we wrzątku myje,więc ta woda w której myję się teraz jest dla mnie zimna

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Fedra dlaczego przez lekarke sie stresujesz? nie opowiadaj jesli nie chcesz.

to żadna tajemnica :)
    ja dość wcześnie się dowiedziałam ze jestem w ciaży w sumie to przez przypadek zrobiłam test bo w dniu w którym go zrobiłam miałam umówioną wizytę w Provicie na ustalenie protokołu in vitro... ale okazało się ze są dwie kreski...
    na wizytę poszłam zdałam lekarce niusa zrobiliśmy bętę która za dwa dni powtórzyliśmy beta przyrosła prawidłowo i była ponad 300...
    dostałam dupka 2x1 i miałam się oszczędzać i za tydzień przyjść na kolejne usg bo jak Pani Doktor stwierdziła coś powinno być widać...
    niestety tego dnia i następnego nie zapomnę nigdy pojechaliśmy na usg nic nie było widac lekarka od razu zaczęła podejrzewać ciaże pozamaciczną i kazała zrobić betę w srodę był wynik beta spadła do około 240 lekarka do mnie zadzwoniła kazała odstawić leki i czekać na krwawienie stwierdziła ze to ciąża pozamaciczna albo ciaża się po prostu nie rozwija prawidłowo...
    ryczałam pół dnia... poczytałam troche neta i postanowiłam ze nie odstawie leków w czwartek powtórka bety i progesteron i tu szok beta urosła, zrobiłam powtórkę w piątek i była już ponad 400 tego dnia nie majac wyników z bety stwierdziliśmy ze trzeba to skonsultować z innym lekarzem więc jedno co nam przyszło do głowy to Klinika Macierzyństwo w Krakowie, tam lekarz przyjął mnie po 10 min i co się okazało na usg pojawił się pęchezryk ciażowy lekarz dowalił końską dawkę dupka li luteiny i kazał mieć nadzieję, we wtorek na kolejnym usg pęcherzyk miał już 5mm a beta wynosiła ponad 1400...
    teraz czekam na wizytę 11 czerwca na której wszystko się okazę...
    zaskoczyły mnie tylko słowa obecnego lekarza który nie rozumiał postępowania mojej byłej lekarki powiedział ze ciąże naturalna która się u Nas przytrafiła trzeba traktować w sposób specjany zważywszy ze tyle lat to wszystko trwało a leki jakie zapisała moja ginka to nic jak placebo które w moijej sytuacji by nie pomogło...
    niską bętę w następnym tygodniu powiedział ze mozna potraktować na dwa sposoby albo taki mój urok albo była to ciaza bliźniacza i teraz poprostu ten jeden co został walczył...
    przepraszam ze się rozpisałam ale zwięźlej jakoś nie umiem o tym pisać...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kasiaks:*
    Mi też lekarz powiedział,że mam zrezygnować całkowicie z ciepłych kąpieli bo są niewskazane we wczesniej ciąży. Ogólnie mówił,że jak będzie termin porodu to wtedy mogę się wylegiwać w wannie ile tylko zechcę, bo to przyśpiesza poród i łagodzi bóle porodowe..

82doi09kxiyf6x26.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam to samo. Dla mnie to jest lodówka więc byle się umyć i tyle ...też uwielbiam wrzątek, pianę i sól i tak mogę leżeć oj dłuuuuuuugo. A dodatkowo zawsze kładłam w wodzie prysznic i puszczałam lekki strumień z gorącą wodą i tym sposobem nie stygła ;)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ