X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • Asi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska wrote:
    Asi a kto u was wie o ciązy?

Oj powiem Ci,że sama już nie wiem ...
    Teściowa, rodzice,dziadki, więc pewnie po rodzinie się już rozeszło.
    W pracy sporo osób też drogą poczty pantoflowej :)

Ale ja to sama nie umiem takich wiadomości trzymac w tajemnicy, a teraz tylko dodaję,żeby trzymali za nas kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2013, 07:18

Fedra lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie bolał żołądek. Zjadłam o 22 2 kanapki z kiełbasą i chyba się nie strawiły.Ale już przeszło i piękna sobota przed nami

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pogoda piękna....

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    a mnie bolał żołądek. Zjadłam o 22 2 kanapki z kiełbasą i chyba się nie strawiły.Ale już przeszło i piękna sobota przed nami
    A u nas już niedziela, hi hi
    Cześć laseczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2013, 09:39

Asi, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hi hi no tak u nas też niedziela...ktoś się zawiesił w czasie hi hi

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    Oj powiem Ci,że sama już nie wiem ...
    Teściowa, rodzice,dziadki, więc pewnie po rodzinie się już rozeszło.
    W pracy sporo osób też drogą poczty pantoflowej :)

Ale ja to sama nie umiem takich wiadomości trzymac w tajemnicy, a teraz tylko dodaję,żeby trzymali za nas kciuki.

Wiesz, pytam bo takiego leżenia nie da się długo ukrywać. U nas wie prócz mojego szefa i księgowości w firmie (może wieść się rozniosła też wśród innych pracowników, mało dla mnie ważne), jeszcze moja bliska znajoma położna i moja siostra. Teść się chyba domyśla. Chciałabym do tego najbliższego usg jeszcze się nie wychwalać za bardzo ale jak to zrobić. Dwa dni temu to tak musiałam teściową ściemniać przez telefon, że aż mnie uszy piekły. Katastrofa. Moi rodzice są na szczęście na wakacjach. Ale jak wrócą, ciężko będzie udawać, że mam trzeci tydzień grypę żołądkową.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    hi hi no tak u nas też niedziela...ktoś się zawiesił w czasie hi hi
    Najśmieszniejsze, że musiałam się dobrze zastanowić, jaki dzień tygodnia dzisiaj. Jak nie pracuję, zatracam się w kalendarzu.

Asi lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Ja osobom z którymi się spotykam mówie otwarcie. Nie wierzę raczej w przesądy a gdyby nawet coś było nie tak to też ciężko ukrywać swój ból.

Więc tak czy inaczej mówię zawsze jak jest :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    No tak. Ja osobom z którymi się spotykam mówie otwarcie. Nie wierzę raczej w przesądy a gdyby nawet coś było nie tak to też ciężko ukrywać swój ból.

Więc tak czy inaczej mówię zawsze jak jest :)

Jak tak któregoś dnia nad tym myślałam, mnie byłoby chyba w razie czego, łatwiej się pozbierać. A tak zamykam się w sobie w swoim bólu i odpływam w depresję...
    Ale jakoś nie mogę się przełamać i odważyć, żeby cieszyć się na głos. Wiem, że to nic nie zmieni ale jakieś takie opory są.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem bo do puki nie miałam plamień to jakoś tak więcej radości było, teraz tak trochę bardziej w napięciu oczekiwanie do kolejnych wizyt .

Ale to troszkę przez internet .Tu można wiele wyczytać nie tylko dobrego. W pierwszej ciąży byłam mniej świadoma i chyba bardziej spokojna.

Ale co tam mamuleska musi być dobrze i w styczniu wiesz będziemy pisać o stresie przedporodowym :) oj bo u mnie będzie jak cholera

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam pytanie dlaczego mi nie wyświetla suwaczka??
    tylko strone jak to zrobić żeby był widoczny suwaczek

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak niedziela;p jakaś zakręcona jestem ;) zbiera się na burze i jakoś tak sennie.Poza tym to ochota na małe co nieco coraz większa a ja staram się jakoś powstrzymywać.2 razy już było i nie było żadnych plamień ani bólu ale stres jest

relg3e5ejwatx9hx.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAdzia123 jak zrobić żeby obrazek suwaczka mi sie wiświetlił

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustawienia-społeczność- i skopiować adres suwaczka do podpisu i zapisać

;oniqa lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane!A u mnie burza i deszcz od rana..właśnie gotuję obiadek..wczoraj mąż kupił mi czereśnie!Boże jak ja miałam na nie ochotę :) i od razu się lepiej poczułam :)Dziś zdycha bo był z kolegami na piwie i oglądał walki KSW.Ale cieszę się, że wyszedł z domu bo potrzebował już pobycia z kumplami ( ja chyba bardziej to odczuwałam niż on).Bał się mnie zostawić w domun i co godz. pisał czy wszystko ok,dosłownie jak zza młodzieńczych czasów :)

Asi, mamuleska lubią tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj dostałam czereśnie od męża . Uwielbiam je :)
    i się objadłam :) dzisiaj sama nie wiem na co mam ochotę. A zaczyna już jeżdzić w brzuchu.Pewnie skończę na ziemniakach zsiadłym mlekiem :)
    To taki mój rarytas ;)

mamuleska lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam tradycyjny schabowy z młodymi ziemniaczkami z masełkiem i koperkiem a do tego zielona sałata ze szczypiorkiem i rzodkiewką..nie naparacowałam się;p ale pogoda tak starszna,że nic mi się nie chce...

82doi09kxiyf6x26.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    Rozumiem bo do puki nie miałam plamień to jakoś tak więcej radości było, teraz tak trochę bardziej w napięciu oczekiwanie do kolejnych wizyt .

Ale to troszkę przez internet .Tu można wiele wyczytać nie tylko dobrego. W pierwszej ciąży byłam mniej świadoma i chyba bardziej spokojna.

Ale co tam mamuleska musi być dobrze i w styczniu wiesz będziemy pisać o stresie przedporodowym :) oj bo u mnie będzie jak cholera

Ja muszę bezstresowo. Mój mąż też to wie i zrobi wszystko, żeby było ok. Mamy jeszcze mnóstwo czasu na wszelkie decyzje ale niektóre rzeczy u mnie nie zmieniły się przez te 4 lata. Właśnie przez stres, z którym zostawił mnie samą w ciąży, zachorowałam na depresję.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę ziemniaków z kwaśnym mlekiem i Hope tych twoich z koperkiem i sałatki... Zostało coś może?
    Ja dziś chyba bez obiadu.
    Miał być pieczony kurczak, młode ziemniaczki i też sałatka. A mój mąż najpierw rano zdezerterował i pojechał do firmy, na tzw godzinkę. A jak wrócił, zbajerował małego na wiertarkę i pojechali do Castoramy. Usłyszałam tylko, o nas się nie martw, zjemy jakąś pizzę. I tyle. Pod nosem mruknęłam tylko, wy o mnie też, obejdę się smakiem. Dobrze, że za ten obiad się nie chwyciłam. Ustałabym się przy garach bez sensu.
    Może chociaż dla siebie ziemniaka obiorę?

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ja nie ukrywam ,że u mnie aż tak źle nie było psychicznie gorzej fizycznie. Podczas porodu prawie straciłam życie też zawiodłam się na bliskich w tym czasie ,troszkę czułam jakbym została sama i to co przeszłam ,czułam nie miało żadnego znaczenia. Mam nadzieję,że mój mąż przez ten czas też wiele zrozumiał i tym razem bedzie inaczej

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ