Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri- ja tak jak pisałam wcześniej uwielbiam gotować,eksperymentować w kuchni więc nie korzystam z takich "gotowych" produktów. Co do tych przyprawek do sałatek Knorr chyba ze dwa razy użyłam jak miałam dużo gości i dużo jedzenia do przygotowania..ale wolę sama je przygotowywać,to naprawdę nie trudna sprawa :)

Asi lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Widzę, że dziś temat kulinarny znów kwitnie. Super bo dla mnie to temat- rzeka. Ja dziś kiepsko rozpoczęłam dzionek. Już przez sen mi było niedobrze ale spałam twardo i udawałam, że to sen. Ale jak wstałam, masakra. Gdyby to był jeden z tych leniwych dni, kiedy nie wiedziałam co z sobą na kanapie zrobić. Ale rano musiałam powstać i zawieźć młodzież do przedszkola, wstąpić do zusu, wytłumaczyć się z niewinności a na 11 umówiona byłam do dentysty. A tu nie da rady. Przyklejona do kibelka na amen. I tym sposobem młody był w przedszkolu przed dziesiątą a ja ledwie zdążyłam na wizytę do stomatologa. No i na popołudnie zapowiedzieli się teściowie, mam dziś imieniny podobno. Nie obchodzę ale co roku przychodzą z życzeniami. Więc postanowiłam upiec ciasto. No i moja beza do rolady bezowej już po malutku przypomina tą ze zdjęć w internecie. Tylko mi troszkę gruba wyszła i siedzi tam zamiast 20 minut- już 40. Ngdy nie umiałam piec i ostatnio zapragnęłam się nauczyć ale kiepsko to widzę. Oj kiepsko.
    A co do gotowców w kuchni, nie uznaję. Nie kupuję i nie jadam.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mamuleska to zupełnie jak ja!!!Ugotuję Ci naprawdę wszystko ale pieczenie ciast mi nie wychodzi i już :(Próbowałam tysiąc razy i za każdym razem coś jest nie tak mimo,że trzymam się przepisu i nie eksperymentuję jak z daniami..nie wiem o co biega ale się pogodziłam,że pieczenie to nie moja działka :)Przerzuciłam się więc na szybkie desery np takie jakie są pokazywane w programie kulinarnym "Pyszne 25" i te mi na szczęście wychodzą :) Moja dzisiejsza noc to też katastrofa-nie mogłam zasnąć a od rana głowa mnie starsznie boli:/ Muszę jeszcze spakować małą do szpitala i zrobić jakiś szybki obiad i iść na zakupy..samopoczucie mam fatalne:/
    Wszystkiego najlepszego mamuleska :)Dużo zdrówka,szczęścia,miłości,spełnienia marzeń i samych radości!!!

82doi09kxiyf6x26.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za życzenia.
    A z ciast najlepiej wychodzi mi ... schab ze śliwką.
    Idę zwijać to cudo moje.

Asi lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wyszło tradycyjnie, jak przypuszczałam. Połowa musu truskawkowego ze środka wypłynęła, spód bezowy popękał. Ogarnęłam chyba jednak sytuację. Ciastko odpoczywa w lodówce ale ja już wiem, że choćby jak paskudnie się prezentowało, jest super pyszne. Naoblizywałam się przy tej robocie, oj naoblizywałam. Mniam

Asi lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuleska wszystjlego najlepszego :)
    Do do gotowych dań ja też nie jestem za. Sosy robię sama i przypraw też nie lubię gotowych typu mix do sałatki albo mix na grilla. Mam w szafce swój arsenał przypraw i z tego coś czaruję.Jakoś nie mam zaufania do tych gotowych cudów zwłaszcza ,że teraz ,żeby się sprzedać pakują mnóstwo ulepszaczy itd.

Mnie dzisiaj upuścili 6 probówek krwi badania po 17:00 no i od dzisiaj jestem na luteinie podjęzykowej zamiast duphastonu. Tak zdecydował mój lekarz :) Więc grzecznie słucham :)

mamuleska lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bardzo lubię piec i nawet mi to wychodzi. Tylko jak pracowałam to nie zawsze był na to czas. Uwielbiam robić i dekorować torty. Jak już będę bardziej na chodzie to pobawię się w figurki z masy cukrowej. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie :)

mamuleska, Fedra lubią tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się uzupełniamy dziewczyny :)Lecę na zakupy:)

82doi09kxiyf6x26.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki Asi za super wyniki. A z luteiną będzie u mnie tak samo. Jak wszystko będzie ok, za tydzien na wizycie wymienimy duphaston. Jak ciąża jest już potwierdzona i są wskazania, można wypisywać zniżkowo luteinę, a to przecież to samo, tylko rozpuszalne. Doktor, do którego chodzę, bardzo zwraca uwagę na to, żeby pacjentki stać było na leczenie, takie mam odczucie. Ja nigdy na szczęście nie musiałam zrezygnować z badania lub leku, bo było za drogo, mogę sobie co innego odmówić, ale nawet na prywatnej wizycie u niego, nie musiałam za wszystko płacić. Wygrzebał gdzieś z biurka ankiety do jakichś badań przesiewowych i programów profilaktycznych i miałam większą część rzeczy za free. Zaskoczona byłam mile. Teraz sam mi zasugerował tą luteinę, wypisując mi przepraszająco receptę jeszcze na ostatni duphaston. Podobno kładzie też swoje pacjentki na oddziale w szpitalu, od czasu do czasu, żeby im wszystkie badania zrobić. Tak to ja się mogę leczyć. Aha a jak idę się zarejestrować na następną wizytę, to położna tak kombinuje, że mnie już 3 razy teraz na fundusz wpisała. Niesamowite. A ja tyle kasy na takie rzeczy kiedyś wydawałam. 4 lata temu, wizyta z usg 150zł. Nie chcę liczyć.
    No i przede wszystkim doktorka poleca mi znajoma położna. Mam nadzieję, że wie co mówi, bo chyba się na niego zdecyduję. Niech już stracę. A zawsze mówiłam, że chłop ginekolog mi nie pasuje. Bo jak tu chłopu wytłumaczyć, że masz bolesne miesiączki? Przecież on bladego pojęcia nie ma o czym do niego gadam.

Asi, Fedra lubią tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha
    Powiedziałam o ciąży mojej pani stomatolog- koleżance z dzieciństwa. Jakoś poszło.
    Chyba powiem też dziś teściom, jak przyjadą. A moim rodzicom po powrocie z wakacji. A niech też się razem ze mną troszkę do tej wizyty podenerwują:) Mam być sama ze stresem a oni na gotowca, to by było jednak niesprawiedliwe.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mam dokładnie to samo nigdy do chłopa a teraz...mam gina faceta :) on mi luteinę przypisał właściwie ze względu na cenę . Powiedział ,że nie ma sensu przepłacać :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ,że mów niech trochę koło Ciebie poskaczą :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam podwyższony antygen nowotworowy CA 125 mój wynik 50,42 norma <35
    Może ,któraś z Was moze mi cos o tym powiedzieć . Powinnam się martwić?

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to markery nowotworowe..ale nie musi oznaczac nowotworu- moze to byc cysta... torbiel, miesniak itd. ale musisz to skonsultowac z lekarzem. a najlepiej z internista. idz do domowego swojego z wynikami sprawdzic:) nie martw sie. ale sprawdz

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a..i sam fakt ciąży może równiez podwyższyc CA- 125. takze nie mart sie kochana.ale skonsultuj:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem podwyższony antygen CA 125 wcale nie musi oznaczać zmian nowotworowych. Moja mama miała podwyższony bardzo i okazało się,że ma dwie torbiele (niegroźne) zaś rodzona siostra też miała podwyższony i okazało się,że ma zapalenie jajnika. Z tego co pamiętam to jeszcze przy ednometriozie może być podwyższony bo kiedyś dużo czyt na ten temat jak u mamy i siostry wykryto (ale tego ostatniego nie jestem pewna). Więc na spokojnie, teraz będziesz musiała porobić jeszcze jakieś inne badania aby określić przyczynę

82doi09kxiyf6x26.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liri- ooo nie wiedziałam,że przez ciążę też może być podwyższony.Dobrze wiedzieć :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • liri Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy endometriozie tez moze byc podwyzszony. ale juz przy takiej konkretnej. kwestia, ze wynik 50 to nie jest tragicznie. musisz to sobie tak wyobrazic ze w lab. czułosc jest wrazliwa. moze to byc pomyłka. do 65 przyjmuje sie jeszcze normy ze wzgledy na trudnosc dokladnego wyznaczenia wyniku. powtorzyc najlepiej:) ale tak jak hope i ja napisalysmy.. to moze byc torbiel albo cos tego typu.lub miesianiak. ale jednak musisz to sprawdzic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2013, 17:37

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra jak ja nie lubie poniedziałku.Nie spałam pól nocy taka burza była.Jestem padnięta jak by mnie stado słoni zdeptało a tu znow jutro trzeba isc do pracy

relg3e5ejwatx9hx.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę spakować małą do szpitala i lulu bo o 6 rano pobudka. Jutro mnie nie będzie cały dzień..trzymajcie kciuki kochane aby zabieg przebiegł pomyślnie bez żadnych komplikacji i aby córcia nie cierpiała za bardzo!Słodkich snów:*

82doi09kxiyf6x26.png
‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ