X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. a brzuch tez mi wywaliło i to sporo :)
    jutro rano wskoczę na wagę i zobaczę ile przybrałam a ważyłam 50.. przy wzroście 160 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 08:15

• liri Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja naraziw jestem 4 kilo w dół... dzisiaj znowu 100g mniej:) ale brzuszek tez juz wylazi. luddzie juz zauwazaja ze nosze dzidziusia pod sercem. Dostałam od mojej mamy podusie do karmienia taka duza- 140cm... i se na niej spie..jedna czesc miedzy nogi, druga pod brzuch i pod glowe. super sprawa. i dostałam posciel dla dziecka... przesliczna w kurki:) i podusze i kołderke:) zaczyna sie zbieranie:) licytuje tez aukcje na allegro- wyprawke dla dziecka:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeJzi do nas wróciła :)
    Ja zaraz ruszam po z mężem po córeczkę a potem trochę powietrza łyknąć :)
    Jutro znowu mój mąż pracuje będę zatem uziemiona w domu . Dzisiejszy dzień muszę dobrze wykorzystać.

deJzi lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki ja mam ubaw z czereśniami mąż mi przynosi to wiadrami do domu i szkoda zeby sie zniszczyło... nie chce wekować... już się odechciewa jeść bo ile można jeść :) i brzuszek później boli ......ale
    pomyślałam ze wycisnę sok z tego i będzie do picia i jest problem nie chce mi się "pestkowac" tego bo bym musiała siedzieć całymi dniami na tym, wiec kochane jak wycisnąć z tego sok żeby się nie męczyć monotonnie????

jedna cześć postawiłam i się gotuje wyjdzie kompocik :)

a dodam ze mam wirówkę ale trzeba te pestki wyciągnąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 09:25

• aher Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś dostałam od męża czereśnie, ale mniejsze ilości :) w sam raz na jedzenie. A pogoda jest piękna, nic tylko z niej korzystać!

Dziewczyny dziś dowiedziałam się o stronie www http://rodzina.gov.pl
    Przejrzyjcie sobie, może coś się przyda. Szczególnie interesujące są informacje dotyczące nowego urlopu rodzicielskiego. Ja dziś wyczytałam i chyba dobrze zrozumiałam, że mimo kończącej się umowy w pracy będzie należeć mi się prawo do pobierania zasiłku do 52 tygodni :)

deJzi lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas zbiera się na burze no ale nie dziwie się taki upal.. już grzmi
    za to do was przyjdą burze w piątek...

ale się dzisiaj narobiłam i nabiegałam za młodym ufffff

a wiecie co się wydążyło nad tym morzem, mój syn zaliczył pierwszego orła, calutkie czoło ma podrapane i nosek, na szczęście nie ma sińców, tylko te zadrapania są straszne
    boże święty, a ile płaczu było, już szukałam szpitala, na szczęście mąż mnie uspokoił. Kupiliśmy taki żel chłodzący i młody był spokojniejszy...
    a tak na prawdę to ten płacz był chyba bo się przestraszył niż z tego zadrapania... :(
    ale już jest oki.. wszytko schodzi no tylko żeby nie miał żadnych blizn po tym zadrapaniu...
    oczy w kolo muszę mieć, kurcze to był moment a ile stresu przy tym

a za niedługo brzuch urośnie, jak ja będę latała za tym moim szkrabem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 14:27

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    ja też dziś dostałam od męża czereśnie, ale mniejsze ilości :) w sam raz na jedzenie. A pogoda jest piękna, nic tylko z niej korzystać!

Dziewczyny dziś dowiedziałam się o stronie www http://rodzina.gov.pl
    Przejrzyjcie sobie, może coś się przyda. Szczególnie interesujące są informacje dotyczące nowego urlopu rodzicielskiego. Ja dziś wyczytałam i chyba dobrze zrozumiałam, że mimo kończącej się umowy w pracy będzie należeć mi się prawo do pobierania zasiłku do 52 tygodni :)
    Aher znalazłam. Fajnie. Mam nadzieję, że stronie można wierzyć. To jedyne oficjalne źródło, które o tym mówi wprost. Ale trzeba koniecznie zrobić tak jak ci kiedyś pisałam, od razu deklarować, że chcesz korzystać z macierzyńskiego podstawowego, bezpośrednio po nim dodatkowego macierzyńskiego a później rodzicielskiego. Wieksza szansa, że nikt ci nie znajdzie później jakiejś luki prawnej i czegoś odmówi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 14:48

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu dziś cisza, wszystkie korzystają ze słońca i pogody :) łapcie witaminkę D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska :P

mamuleska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i coś się zawiesza
    w telewizji tez już wielkie G jest wszędzie wakacje..

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) Rzeczywiście pogoda cudna więc my cały dzień na podwórku:) Byłam z córcią u rodziców,nazbierałyśmy malin i poziomek :) Znalazłyśmy też kurki więc dziś na obiad schab w sosie śmietanowym z kurkami i młode ziemniaczki z koperkiem :) Ja się czereśniami i truskawkami przejadłam więc narazie nawet na nie na patrzę :D
    Zrobiłam też sama lody jogurtowe (właśnie się mrożą) i podam je z naszymi leśnymi zdobyczami na deser:) Dziś humor mi dopisuje i jakoś dobrze się czuję.Córcia też czuje się o wiele lepiej więc jest czym się cieszyć:)

82doi09kxiyf6x26.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    no i coś się zawiesza
    w telewizji tez już wielkie G jest wszędzie wakacje..
    Cześć DeJzi
    Oj nudzi ci się, nudzi...

deJzi lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 bardzo się ciesze ze z córeczka wszytko ok. i ten stres okropny co przechodziłaś współczuje..
    bardzo cie rozumie, mój mały szkrab jak miał miesiąc po porodzie przechodził zabieg pod pełna narkoza.. urodził się z szóstym paluszkiem

mamuleska oj tak bardzo :)
    a ja się strasznie stęskniłam za wami a tu dziś taka cisza, no cóż wypada czekać na brzydka pogodę i wtedy się wygadać ze Ho Ho :)

ale nie siedzę bezczynnie ja tez mam masę roboty :)

HOPE83 lubi tę wiadomość

• Asi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wyspacerowani ,najedzeni jutro mamy w szkole dzień mamy (spóżniony :) ) i taty. Zazdroszczę leśnych zdobyczy i chyba w środę też się wybiorę do lasu.

DeJzi tu ostatnio tak pusto w ciągu dnia. Pogoda wszystkie wygoniła sprzed komputerów :)

deJzi lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się stęskniłam za domem, chyba nie ruszę się z niego przez tydzień :)
    ale mam podwórko wiec wychodzę się dotlenić :)
    wieczorkiem się fajnie siedzi przed domkiem jak jest chłodek :)
    leśnych spacerków zazdroszczę :) mój mąż jest grzybiarzem ale tylko zbieramy nie jemy grzybów :) tak dla rozrywki :)wszytko co z lasu mnie przeraza staram się nie jadać.. ostatnio tyle się na słyszałam .... ble ble ble

ale wiecie co my wynajmujemy teraz dom letniskowy w górach dla scout jest to dom specjalnie przeznaczony na takie grupy... i jest tam kuchnia z restauracji tzn. taka kuchnia jak w restauracjach i mój mężuś ma ochotę otworzyć restauracje to jest jego marzenie z menu wszystko co z lasu.. tutaj strasznie dużo grzybiarzy chodzi i są sezony na polowanie, oczywiście wszytko legal. wiec fajna sprawa... ale ja mysle ze to tylko marzenia.
    kto wie.. urodzę to dziciatko i trzeba zająć się praca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 17:34

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a co to scout, bo ja stara jestem.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    harcerze :) zjeżdżają sobie harcerzyki i spacerują, maja tam swoje gry i zabawy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 13:08

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ