X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. a brzuch tez mi wywaliło i to sporo :)
    jutro rano wskoczę na wagę i zobaczę ile przybrałam a ważyłam 50.. przy wzroście 160 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 08:15

• liri Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja naraziw jestem 4 kilo w dół... dzisiaj znowu 100g mniej:) ale brzuszek tez juz wylazi. luddzie juz zauwazaja ze nosze dzidziusia pod sercem. Dostałam od mojej mamy podusie do karmienia taka duza- 140cm... i se na niej spie..jedna czesc miedzy nogi, druga pod brzuch i pod glowe. super sprawa. i dostałam posciel dla dziecka... przesliczna w kurki:) i podusze i kołderke:) zaczyna sie zbieranie:) licytuje tez aukcje na allegro- wyprawke dla dziecka:)

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeJzi do nas wróciła :)
    Ja zaraz ruszam po z mężem po córeczkę a potem trochę powietrza łyknąć :)
    Jutro znowu mój mąż pracuje będę zatem uziemiona w domu . Dzisiejszy dzień muszę dobrze wykorzystać.

deJzi lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki ja mam ubaw z czereśniami mąż mi przynosi to wiadrami do domu i szkoda zeby sie zniszczyło... nie chce wekować... już się odechciewa jeść bo ile można jeść :) i brzuszek później boli ......ale
    pomyślałam ze wycisnę sok z tego i będzie do picia i jest problem nie chce mi się "pestkowac" tego bo bym musiała siedzieć całymi dniami na tym, wiec kochane jak wycisnąć z tego sok żeby się nie męczyć monotonnie????

jedna cześć postawiłam i się gotuje wyjdzie kompocik :)

a dodam ze mam wirówkę ale trzeba te pestki wyciągnąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 09:25

• aher Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dziś dostałam od męża czereśnie, ale mniejsze ilości :) w sam raz na jedzenie. A pogoda jest piękna, nic tylko z niej korzystać!

Dziewczyny dziś dowiedziałam się o stronie www http://rodzina.gov.pl
    Przejrzyjcie sobie, może coś się przyda. Szczególnie interesujące są informacje dotyczące nowego urlopu rodzicielskiego. Ja dziś wyczytałam i chyba dobrze zrozumiałam, że mimo kończącej się umowy w pracy będzie należeć mi się prawo do pobierania zasiłku do 52 tygodni :)

deJzi lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas zbiera się na burze no ale nie dziwie się taki upal.. już grzmi
    za to do was przyjdą burze w piątek...

ale się dzisiaj narobiłam i nabiegałam za młodym ufffff

a wiecie co się wydążyło nad tym morzem, mój syn zaliczył pierwszego orła, calutkie czoło ma podrapane i nosek, na szczęście nie ma sińców, tylko te zadrapania są straszne
    boże święty, a ile płaczu było, już szukałam szpitala, na szczęście mąż mnie uspokoił. Kupiliśmy taki żel chłodzący i młody był spokojniejszy...
    a tak na prawdę to ten płacz był chyba bo się przestraszył niż z tego zadrapania... :(
    ale już jest oki.. wszytko schodzi no tylko żeby nie miał żadnych blizn po tym zadrapaniu...
    oczy w kolo muszę mieć, kurcze to był moment a ile stresu przy tym

a za niedługo brzuch urośnie, jak ja będę latała za tym moim szkrabem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 14:27

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    ja też dziś dostałam od męża czereśnie, ale mniejsze ilości :) w sam raz na jedzenie. A pogoda jest piękna, nic tylko z niej korzystać!

Dziewczyny dziś dowiedziałam się o stronie www http://rodzina.gov.pl
    Przejrzyjcie sobie, może coś się przyda. Szczególnie interesujące są informacje dotyczące nowego urlopu rodzicielskiego. Ja dziś wyczytałam i chyba dobrze zrozumiałam, że mimo kończącej się umowy w pracy będzie należeć mi się prawo do pobierania zasiłku do 52 tygodni :)
    Aher znalazłam. Fajnie. Mam nadzieję, że stronie można wierzyć. To jedyne oficjalne źródło, które o tym mówi wprost. Ale trzeba koniecznie zrobić tak jak ci kiedyś pisałam, od razu deklarować, że chcesz korzystać z macierzyńskiego podstawowego, bezpośrednio po nim dodatkowego macierzyńskiego a później rodzicielskiego. Wieksza szansa, że nikt ci nie znajdzie później jakiejś luki prawnej i czegoś odmówi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 14:48

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu dziś cisza, wszystkie korzystają ze słońca i pogody :) łapcie witaminkę D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska :P

mamuleska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i coś się zawiesza
    w telewizji tez już wielkie G jest wszędzie wakacje..

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) Rzeczywiście pogoda cudna więc my cały dzień na podwórku:) Byłam z córcią u rodziców,nazbierałyśmy malin i poziomek :) Znalazłyśmy też kurki więc dziś na obiad schab w sosie śmietanowym z kurkami i młode ziemniaczki z koperkiem :) Ja się czereśniami i truskawkami przejadłam więc narazie nawet na nie na patrzę :D
    Zrobiłam też sama lody jogurtowe (właśnie się mrożą) i podam je z naszymi leśnymi zdobyczami na deser:) Dziś humor mi dopisuje i jakoś dobrze się czuję.Córcia też czuje się o wiele lepiej więc jest czym się cieszyć:)

82doi09kxiyf6x26.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi wrote:
    no i coś się zawiesza
    w telewizji tez już wielkie G jest wszędzie wakacje..
    Cześć DeJzi
    Oj nudzi ci się, nudzi...

deJzi lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 bardzo się ciesze ze z córeczka wszytko ok. i ten stres okropny co przechodziłaś współczuje..
    bardzo cie rozumie, mój mały szkrab jak miał miesiąc po porodzie przechodził zabieg pod pełna narkoza.. urodził się z szóstym paluszkiem

mamuleska oj tak bardzo :)
    a ja się strasznie stęskniłam za wami a tu dziś taka cisza, no cóż wypada czekać na brzydka pogodę i wtedy się wygadać ze Ho Ho :)

ale nie siedzę bezczynnie ja tez mam masę roboty :)

HOPE83 lubi tę wiadomość

• Asi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj wyspacerowani ,najedzeni jutro mamy w szkole dzień mamy (spóżniony :) ) i taty. Zazdroszczę leśnych zdobyczy i chyba w środę też się wybiorę do lasu.

DeJzi tu ostatnio tak pusto w ciągu dnia. Pogoda wszystkie wygoniła sprzed komputerów :)

deJzi lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się stęskniłam za domem, chyba nie ruszę się z niego przez tydzień :)
    ale mam podwórko wiec wychodzę się dotlenić :)
    wieczorkiem się fajnie siedzi przed domkiem jak jest chłodek :)
    leśnych spacerków zazdroszczę :) mój mąż jest grzybiarzem ale tylko zbieramy nie jemy grzybów :) tak dla rozrywki :)wszytko co z lasu mnie przeraza staram się nie jadać.. ostatnio tyle się na słyszałam .... ble ble ble

ale wiecie co my wynajmujemy teraz dom letniskowy w górach dla scout jest to dom specjalnie przeznaczony na takie grupy... i jest tam kuchnia z restauracji tzn. taka kuchnia jak w restauracjach i mój mężuś ma ochotę otworzyć restauracje to jest jego marzenie z menu wszystko co z lasu.. tutaj strasznie dużo grzybiarzy chodzi i są sezony na polowanie, oczywiście wszytko legal. wiec fajna sprawa... ale ja mysle ze to tylko marzenia.
    kto wie.. urodzę to dziciatko i trzeba zająć się praca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2013, 17:34

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a co to scout, bo ja stara jestem.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    harcerze :) zjeżdżają sobie harcerzyki i spacerują, maja tam swoje gry i zabawy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2013, 13:08

‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ