X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dziś upal w domu mam 28 stopni na dworze ze 40.. mam nadzieje ze dziś się wyspie siatki w oknach i na balkonie pozakładane, wiec dziś śpię z otwartymi.. a niech spróbuje mnie jakiś wampir tknąć wrrr...

• Asi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie dzisiaj tragedia nic nie mogę jeść.Rano wymioty ,z jednej strony głód z drugiej wstręt do jedzenia i mdłości na maxa. Idę się zdrzemnąć ...

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi to chyba dobrze :P
    odpoczywaj buzka

Asi lubi tę wiadomość

• liri Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi u mnie to samo... rano zjadłam sniadaine i sie zle czułam. o 12 wymioty i od tej pory leze:( czuje sie fatalnie przez te upałyly. U nas bylo dzisiaj 35 w cieniu. masakra jakas:( jestem wykonczona:( tak strasznie mnie zoladek boli:(

Asi lubi tę wiadomość

nzjdqqmz34ngw9w2.png
    2r8rj44j0o8ff6yi.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś mdłości i wymioty trochę odpuściły, podniosłam się więc z łóżka, które ostatni czasy jest moim stałym środowiskiem :) W związku z tym usiadłam do mojej pracy mgr, którą muszę w końcu napisać, ale tak mi się nie chceee! Duchota straszna! Zauważyłam, że mój brzuch nieco się powiększył i troszkę mi przeszkadza jak siedzę :) ciekawe co będzie później jak będzie już na prawdę duży :)
    Liczę na wieczorną burzę, powietrze mogłoby być lżejsze..

Asi lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby dobrze ale takie męczące. Z moją córką w ciąży jakoś tak bez mdłości się obyło albo starzeje się już jestem i bardziej marudna :P

Liri ja mam dzisiaj taki sam dzień jak Ty i też słabo znoszę upały a to w moim przypadku bardzo dziwne. Dla mnie zawsze upalne lato to było to co kocham najbardziej.
    Najchętniej przespałabym ten okres ciąży kiedy męczą mdłości i zmęczenie. Kurcze chciałabym być bardziej aktywna , z jednej strony jestem tak spragniona jakiegoś wyjścia ,spacerów ,wycieczek z rodzinką a z drugiej nie mam na to siły ...

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Mi dziś mdłości i wymioty trochę odpuściły, podniosłam się więc z łóżka, które ostatni czasy jest moim stałym środowiskiem :) W związku z tym usiadłam do mojej pracy mgr, którą muszę w końcu napisać, ale tak mi się nie chceee! Duchota straszna! Zauważyłam, że mój brzuch nieco się powiększył i troszkę mi przeszkadza jak siedzę :) ciekawe co będzie później jak będzie już na prawdę duży :)
    Liczę na wieczorną burzę, powietrze mogłoby być lżejsze..

Póżniej będziesz prosiła męża żeby buty Ci zawiązał HI HI :)

aher lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to prawda mój mężuś mi malował paznokcie w stopach :) ach co to byly za czasy :)

Asi lubi tę wiadomość

• Asi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekaj poczekaj jeszcze trochę brzuszek podrośnie i znowu będzie malował :)

deJzi lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha :D nie wie jeszcze co go czeka, a już teraz twierdzi, że ma ze mną trzy światy :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy światy to dopiero przed nim a tuż przed porodem jak się zaczną skutcze przepowiadające to będzie ....:) ja nigdy nie zapomne miny mojego męza jak powiedziałam ,że chyba rodze a to był tylko fałszywy alarm. On to miał stany przedzawałowe ze mną a i roboty duuuużo z tym moim balonem :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi- ja w poprzedniej ciąży nie miałam w ogóle mdłości, w tej ciąży mdłości od 6tc mnie męczyły okropnie do 10tc (aż schudłam),każda ciąża inna no i starzejemy się ;p

Brzuszek też mi wywaliło ale wydaje mi się,że to w połowie wzdęcia..tak czy siak żadnych spodni z przed ciąży już nie założę..
    Ja w nocy spać nie mogę a potem cały dzień senna i zmęczona jestem :(
    Poza tym zauważyłam,że mimo że mdłości odpuściły to brak mi apetytu i jem na siłę,bo wiem,że muszę..ehh no to ponarzekałam sobie :)

Asi lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie mam apetytu :( ale loda dzisiaj wcisnęłam w siebie.. jak jem to wszytko takie siano

• Asi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja mam nadzieję,że i mnie mdłości miną i będę mogła funkcjonować normalnie . Póki co jestem do niczego ,w domu bałagan a ja nie mam na nic siły ...

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeJzi ja na początku tak do 6 tygodnia jadłam jak szalona .Sniadanie ,II potem III przed obiad,obiad, po obiad ,przed kolacja ,kolacja,po kolacji a w między czasie przekąski no i desery obowiązkowo. A teraz coraz gorzej, czuję głód ale nie mam na nic ochoty wszystko odpycha jest z tym coraz gorzej .

Siedzę i piję wodę z limonką bo to mi jeszcze jakąś ulge przynosi

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przejdą ci mdłości zobaczysz i nadrobisz wszystkie śniadanka, obiadki i kolacje :)

puki co ciesz się ze masz mdłości :) a bałagan sobie poczeka jak nabierzesz sil to wtedy nadrobisz wszytko, zobaczysz
    ja leżałam zdechła tydzień jak zatruta i minęło, rano tylko miewam takie małe mdłości..

Asi lubi tę wiadomość

• Asi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki taki mam dzisiaj marudny dzień jak jakaś baba w ciąży . Normalnie sama nie wiem o co chodzi ;)

deJzi lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i masz marudny ... a co tam pomarudź sobie :)

może spróbuj jeść malutko a często

Asi lubi tę wiadomość

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na razie pięknie znoszę wszystko mdłości minimalne i to nie każdego dnia ani razu nie wymiotowałam;);) brzuch wywaliło a schudłam 0.5 kg i znów zaparcia wróciły.ale morele suszone już czekają.Ja też następną wizytę mam w 11 tygodniu

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż właśnie poszedł po sucharki i wafle ryżowe bo głodna jestem aż mi się w głowie kręci a na nic nie mam ochoty.
    Ja mam wizytę dopiero 15 lipca

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ