X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • aher Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 cieszę się, że informacje są tak dobre :) mam nadzieję, że innych w tym wątku nie będzie! :)
    Co do płci ja mam przeczucie, że u nas też będzie chłopiec, choć przyzwyczajona jestem do dziewczynek bo u mnie w rodzinie chłopców brak :) Ciekawa jestem jak to będzie. Najważniejsze żeby było zdrowe :)

Z innej beczki
    Jak kondycja Waszych dziąseł i zębów? moje dziąsła nieco się zmieniły, o zęby nie jestem pewna, prawdopodobnie jeden mam do roboty... Planuję w piątek wizytę, zaraz będę dzwonić. Trzeba sprawdzić jak wygląda sprawa. Tak się boję dentysty! Zawsze znieczulenie, bez niego nawet nie siadam na fotel. Mam nadzieję, że i to dozwolone w czasie ciąży zatrzyma mnie na fotelu i nie ucieknę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 12:28

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope gratuluje, cieszę się że wszytsko w porządku.
    Ja mam swoje badania za tydzień i tak bardzo się boję....
    co do przeczuć odnośnie płci to u nas każdy ma inne, ciekawe kto ma rację :)

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane!
    aher- z tego co wiem są już teraz znieczulenia dla kobiet w ciąży więc spokojnie :)Ja póki co problemów z zębami nie mam,regularnie odwiedzam dentystę i jakoś niedawno przed ciążą byłam więc narazie będę miała spokój :)
    kasiaks-nie denerwuj się kochana!Jestem pewna,że u Ciebie też będzie wszystko ok!Innej opcji nie ma:)

82doi09kxiyf6x26.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właściwie też robiłam porządek z zębami niestety jeden został do kanałowego leczenia - nie zdążyłam przed ciążą :)

U mnie dzisiaj jakoś tak się wyprostowało jeśli chodzi o samopoczucie . Całe rano spędziłam w łóżku .Wstałam ok.14:00 bo miałam ochotę na zupę botwinkę była pycha z jajeczkiem a potem ulepiłam pierogi bo mi jeszcze truskawek z wczoraj trochę zostało. Teraz chwila poobiedniej siesty i przejedziemy się nad morze . Słońce już tak nie praży więc ja mogę sobie posiedzieć nad wodą a moje robaczki trochę się popluskają :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja postanowiłam zrobić sobie generalny przegląd po ciąży, o ile jakiś się nie odezwie ale nie mam problemu z zębami, raczej dziąsła mam obniżone po pierwszej ciąży :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze urosną trzecie zęby... ja jak mi będą leciały to będę wstawiała wkręcane

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska co tam u Was slychac????? jak wizyta???

• kasiulek Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope tak sie ciesze ze wszystko dobrze.i dalej tak bedzie.a powiedz mi mialas to genetyczne juz?ja mam w sobote wizyte i juz sie stresuje.jestem kilka dni po tobie i ciekawa jestem czy gin zrobi mi to genetyczne czy np za tydzien.u ciebie same dobre inf:-)

oar8vfxm9yoo80vz.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kasiulek miałam to genetyczne,które robi się od 11,0tc do 13,6tc :)Jeśli na usg Twój dzidziuś będzie miał ponad 11tc to lekarz spokonie może już zrobić to badanie:)

kasiulek lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope dziękuję za słowa otuchy, pewnie dopoki nie zobaczę że jest wszystko dobrze będę żyć w stresie. Dobrze, że został tylko tydzień.

Ostatnio lepiej się czułam i już taka radość zagościła we mnie, to dziś przypomniał mi organizm o ciąży, jejciu tak niedobrze chyba w życiu mi nie było :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska sie nie odzywa ciekawe czy wszytko oki???

kasiaks będzie dobrze nic się nie martw :) trzymam kciuki

dobrej nocki laseczki buzka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 18:43

kasiaks lubi tę wiadomość

• Asi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie nie mogę zapomnieć,że jestem w ciąży i wcale by mi to tak bardzo nie przeszkadzało gdyby nie ta niepewność ...muszę zwracać uwagę na każdy ruch bo przecież jak tylko za dużo będzie czegoś to zaraz plamienia wrócą .
    Ale byliśmy na plaży było super . Córka z mężem pływali jak szaleni a ja sobie posiedziałam na piaseczku.

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się do dentysty, nie jestem pewna czy nie nachodzi mi ropa choć na razie nic nie boli, trzeba sprawdzić. Nigdy nie miałam problemów z zębami - wiedziałam, że tylko ten jeden ostatnimi czasy nadaje się do wyleczenia. Przed ciążą niestety nie zdążyłam, nie spodziewaliśmy się szczerze mówiąc, że uda nam się od razu :)

Powiem Wam, że od jakiegoś czasu nie lubię wieczorów i zbliżającej się pory nocnej. Wiem, że znów będę się męczyć! Ciężko zasnąć, później sny mam dziwaczne, budzę się ok 3 nad ranem i do świtu z boku na bok :/ Moja senność z pierwszych tygodni ciąży odeszła w niepamięć

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi-fajnie,że miło spędziłaś ten dzień :)
    deJzi-też się zastanawiam czemu mamuleska się nie odzywa..
    kasiaks-mi też ostatnio zrobiło się strasznie mdło,mimo,że mdłości opuściły mnie jakiś czas temu,ale nawet się ucieszyłam,bo to znaczy,że wszystko ok :)
    Ja dziś zrobiłam na obiad lasagne z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią wg Pascala i powiem Wam,że jest pyszna :)
    Lecę do łóżeczka :)śpijcie dobrze mamusie i dzieciaczki :*

82doi09kxiyf6x26.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher- mam to samo co Ty!!!Masakra jakaś, ale liczę,że nidługo ta bezsenność minie i znów będę się wysypiać :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

aher jeśli to ropa to powinnaś o sprawdzić i to szybciutko. ja się modle żeby w pierwszym trymestrze mi się nie odezwał ząbek..
    ale widzę ze jak szczotkuje to mi krew leci z dziaselek..
    w ogolę tu jest taki kiepski dentysta ze nie słyszał o leczeniu zębów kobietom w ciąży..on jest zdana ze się nic nie robi... palant jakiś.. ale to dentysta na wsi normalne... jak poszłam do niego jak karmiłam piersią to mnie nie chciał dotknąć i grzebali mi tam bez znieczulenia bo tez podeszło ropa, mam jedna za wąską szczelnie miedzy zębami i tam czasami z dziąsłem coś nie tak się robi.. ale to wina tego dentysty bo mi tak zrobił zęba. wiec do niego poszłam i więcej nie pójdę tam robić. w mieście jest tyle spcjalistow, można tylko wybierać..

HOPE83 lazanie są extra tez lubię Pascala i pomidorki suszone są fajne do żucia takie słodkie, moja teściowa je robi.. ja będę miała lazanie w niedziele :) z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i beszamella. tu to nazywaja pasta forno :)

Asi fajnie ze masz morze tak bliziutko.. zazdzroszcze popołudni nad woda , fajnie morze wycisza wewnętrznie..
    a mi ptaki ćwierkają od 2 w nocy i śpię przy ich muzyce

aher moze za cieplo jest i dlatego sie budzisz.. i spisz nie spokojnie :?

mamuleska odezwij się!!!! nie znika się tak z forum od tak sobie.. NO...
    martwimy się kochana... bo będę płakała ??? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 06:36

Asi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuleska halo halo gdzie się podziewasz??

Aher ja też codziennie wstaje przed 7, senność sprzed kilku tygodni poszła w las :)

• Asi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Dzisiaj olejny upalny dzień :) ale dzisiaj to chyba żadna z nas nie będzie marzła bo jak oglądałam prognozę to w całym kraju mają być upały . A DeJzi to z racji miejsca to raczej na chłody się nie skarży czasami to pewnie nawet tęskni ;)

Mamuleska to pewnie jak wpadła w ciąg biegu to jej zatrzymać nie można i przed komputerem nie może wyhamować :)

Ja dzisiaj mam samotny dzień w domu . Mąż do pracy ,córcia do szkoły aż do 17:00 a ja będę sobie zalegać w domciu i czekać na ich powrót.

deJzi lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no raczej nie lubię zimna, ale jak jet tu zima i nawet napada z 4 metry śniegu to temperaturka jest nawet znośna do -5stopni :) w górach na nartach to można sobie busie niezłe przysmaży :)

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi- ta ladagne Pascala też zawiera mięsko mielone,pomidory,sos beszamelowy,pomidorki suszone,mozarellę i przyprawy:)
    U nas również upał. Byłam z córcią na kontrolnej wizycie u laryngologa-wszystko dobrze się zagoiło,nie ma powodów do zmartwień :) Potem odwiedziłyśmy po drodze ZOO..Niestety z uwagi na upał musiałyśmy wracać do domku,bo aż słabo nam było tak słońce pali..
    mamuleska-odezwij się!Martwimy się...

deJzi lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ