STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
HOPE83 cieszę się, że informacje są tak dobre mam nadzieję, że innych w tym wątku nie będzie!
Co do płci ja mam przeczucie, że u nas też będzie chłopiec, choć przyzwyczajona jestem do dziewczynek bo u mnie w rodzinie chłopców brak Ciekawa jestem jak to będzie. Najważniejsze żeby było zdrowe
Z innej beczki
Jak kondycja Waszych dziąseł i zębów? moje dziąsła nieco się zmieniły, o zęby nie jestem pewna, prawdopodobnie jeden mam do roboty... Planuję w piątek wizytę, zaraz będę dzwonić. Trzeba sprawdzić jak wygląda sprawa. Tak się boję dentysty! Zawsze znieczulenie, bez niego nawet nie siadam na fotel. Mam nadzieję, że i to dozwolone w czasie ciąży zatrzyma mnie na fotelu i nie ucieknę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 12:28
-
nick nieaktualny
-
Dzięki kochane!
aher- z tego co wiem są już teraz znieczulenia dla kobiet w ciąży więc spokojnie :)Ja póki co problemów z zębami nie mam,regularnie odwiedzam dentystę i jakoś niedawno przed ciążą byłam więc narazie będę miała spokój
kasiaks-nie denerwuj się kochana!Jestem pewna,że u Ciebie też będzie wszystko ok!Innej opcji nie ma:) -
Ja właściwie też robiłam porządek z zębami niestety jeden został do kanałowego leczenia - nie zdążyłam przed ciążą
U mnie dzisiaj jakoś tak się wyprostowało jeśli chodzi o samopoczucie . Całe rano spędziłam w łóżku .Wstałam ok.14:00 bo miałam ochotę na zupę botwinkę była pycha z jajeczkiem a potem ulepiłam pierogi bo mi jeszcze truskawek z wczoraj trochę zostało. Teraz chwila poobiedniej siesty i przejedziemy się nad morze . Słońce już tak nie praży więc ja mogę sobie posiedzieć nad wodą a moje robaczki trochę się popluskają -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hope tak sie ciesze ze wszystko dobrze.i dalej tak bedzie.a powiedz mi mialas to genetyczne juz?ja mam w sobote wizyte i juz sie stresuje.jestem kilka dni po tobie i ciekawa jestem czy gin zrobi mi to genetyczne czy np za tydzien.u ciebie same dobre inf:-)
-
nick nieaktualnyHope dziękuję za słowa otuchy, pewnie dopoki nie zobaczę że jest wszystko dobrze będę żyć w stresie. Dobrze, że został tylko tydzień.
Ostatnio lepiej się czułam i już taka radość zagościła we mnie, to dziś przypomniał mi organizm o ciąży, jejciu tak niedobrze chyba w życiu mi nie było -
nick nieaktualny
-
Ja jak na razie nie mogę zapomnieć,że jestem w ciąży i wcale by mi to tak bardzo nie przeszkadzało gdyby nie ta niepewność ...muszę zwracać uwagę na każdy ruch bo przecież jak tylko za dużo będzie czegoś to zaraz plamienia wrócą .
Ale byliśmy na plaży było super . Córka z mężem pływali jak szaleni a ja sobie posiedziałam na piaseczku. -
Umówiłam się do dentysty, nie jestem pewna czy nie nachodzi mi ropa choć na razie nic nie boli, trzeba sprawdzić. Nigdy nie miałam problemów z zębami - wiedziałam, że tylko ten jeden ostatnimi czasy nadaje się do wyleczenia. Przed ciążą niestety nie zdążyłam, nie spodziewaliśmy się szczerze mówiąc, że uda nam się od razu
Powiem Wam, że od jakiegoś czasu nie lubię wieczorów i zbliżającej się pory nocnej. Wiem, że znów będę się męczyć! Ciężko zasnąć, później sny mam dziwaczne, budzę się ok 3 nad ranem i do świtu z boku na bok Moja senność z pierwszych tygodni ciąży odeszła w niepamięć
-
Asi-fajnie,że miło spędziłaś ten dzień
deJzi-też się zastanawiam czemu mamuleska się nie odzywa..
kasiaks-mi też ostatnio zrobiło się strasznie mdło,mimo,że mdłości opuściły mnie jakiś czas temu,ale nawet się ucieszyłam,bo to znaczy,że wszystko ok
Ja dziś zrobiłam na obiad lasagne z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią wg Pascala i powiem Wam,że jest pyszna
Lecę do łóżeczka śpijcie dobrze mamusie i dzieciaczki :* -
nick nieaktualnywitam
aher jeśli to ropa to powinnaś o sprawdzić i to szybciutko. ja się modle żeby w pierwszym trymestrze mi się nie odezwał ząbek..
ale widzę ze jak szczotkuje to mi krew leci z dziaselek..
w ogolę tu jest taki kiepski dentysta ze nie słyszał o leczeniu zębów kobietom w ciąży..on jest zdana ze się nic nie robi... palant jakiś.. ale to dentysta na wsi normalne... jak poszłam do niego jak karmiłam piersią to mnie nie chciał dotknąć i grzebali mi tam bez znieczulenia bo tez podeszło ropa, mam jedna za wąską szczelnie miedzy zębami i tam czasami z dziąsłem coś nie tak się robi.. ale to wina tego dentysty bo mi tak zrobił zęba. wiec do niego poszłam i więcej nie pójdę tam robić. w mieście jest tyle spcjalistow, można tylko wybierać..
HOPE83 lazanie są extra tez lubię Pascala i pomidorki suszone są fajne do żucia takie słodkie, moja teściowa je robi.. ja będę miała lazanie w niedziele z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i beszamella. tu to nazywaja pasta forno
Asi fajnie ze masz morze tak bliziutko.. zazdzroszcze popołudni nad woda , fajnie morze wycisza wewnętrznie..
a mi ptaki ćwierkają od 2 w nocy i śpię przy ich muzyce
aher moze za cieplo jest i dlatego sie budzisz.. i spisz nie spokojnie
mamuleska odezwij się!!!! nie znika się tak z forum od tak sobie.. NO...
martwimy się kochana... bo będę płakała ???
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 06:36
Asi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Dzisiaj olejny upalny dzień ale dzisiaj to chyba żadna z nas nie będzie marzła bo jak oglądałam prognozę to w całym kraju mają być upały . A DeJzi to z racji miejsca to raczej na chłody się nie skarży czasami to pewnie nawet tęskni
Mamuleska to pewnie jak wpadła w ciąg biegu to jej zatrzymać nie można i przed komputerem nie może wyhamować
Ja dzisiaj mam samotny dzień w domu . Mąż do pracy ,córcia do szkoły aż do 17:00 a ja będę sobie zalegać w domciu i czekać na ich powrót.
deJzi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
deJzi- ta ladagne Pascala też zawiera mięsko mielone,pomidory,sos beszamelowy,pomidorki suszone,mozarellę i przyprawy:)
U nas również upał. Byłam z córcią na kontrolnej wizycie u laryngologa-wszystko dobrze się zagoiło,nie ma powodów do zmartwień Potem odwiedziłyśmy po drodze ZOO..Niestety z uwagi na upał musiałyśmy wracać do domku,bo aż słabo nam było tak słońce pali..
mamuleska-odezwij się!Martwimy się...
deJzi lubi tę wiadomość