X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • aher Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 cieszę się, że informacje są tak dobre :) mam nadzieję, że innych w tym wątku nie będzie! :)
    Co do płci ja mam przeczucie, że u nas też będzie chłopiec, choć przyzwyczajona jestem do dziewczynek bo u mnie w rodzinie chłopców brak :) Ciekawa jestem jak to będzie. Najważniejsze żeby było zdrowe :)

Z innej beczki
    Jak kondycja Waszych dziąseł i zębów? moje dziąsła nieco się zmieniły, o zęby nie jestem pewna, prawdopodobnie jeden mam do roboty... Planuję w piątek wizytę, zaraz będę dzwonić. Trzeba sprawdzić jak wygląda sprawa. Tak się boję dentysty! Zawsze znieczulenie, bez niego nawet nie siadam na fotel. Mam nadzieję, że i to dozwolone w czasie ciąży zatrzyma mnie na fotelu i nie ucieknę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 12:28

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope gratuluje, cieszę się że wszytsko w porządku.
    Ja mam swoje badania za tydzień i tak bardzo się boję....
    co do przeczuć odnośnie płci to u nas każdy ma inne, ciekawe kto ma rację :)

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane!
    aher- z tego co wiem są już teraz znieczulenia dla kobiet w ciąży więc spokojnie :)Ja póki co problemów z zębami nie mam,regularnie odwiedzam dentystę i jakoś niedawno przed ciążą byłam więc narazie będę miała spokój :)
    kasiaks-nie denerwuj się kochana!Jestem pewna,że u Ciebie też będzie wszystko ok!Innej opcji nie ma:)

82doi09kxiyf6x26.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właściwie też robiłam porządek z zębami niestety jeden został do kanałowego leczenia - nie zdążyłam przed ciążą :)

U mnie dzisiaj jakoś tak się wyprostowało jeśli chodzi o samopoczucie . Całe rano spędziłam w łóżku .Wstałam ok.14:00 bo miałam ochotę na zupę botwinkę była pycha z jajeczkiem a potem ulepiłam pierogi bo mi jeszcze truskawek z wczoraj trochę zostało. Teraz chwila poobiedniej siesty i przejedziemy się nad morze . Słońce już tak nie praży więc ja mogę sobie posiedzieć nad wodą a moje robaczki trochę się popluskają :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja postanowiłam zrobić sobie generalny przegląd po ciąży, o ile jakiś się nie odezwie ale nie mam problemu z zębami, raczej dziąsła mam obniżone po pierwszej ciąży :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze urosną trzecie zęby... ja jak mi będą leciały to będę wstawiała wkręcane

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska co tam u Was slychac????? jak wizyta???

• kasiulek Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2013, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope tak sie ciesze ze wszystko dobrze.i dalej tak bedzie.a powiedz mi mialas to genetyczne juz?ja mam w sobote wizyte i juz sie stresuje.jestem kilka dni po tobie i ciekawa jestem czy gin zrobi mi to genetyczne czy np za tydzien.u ciebie same dobre inf:-)

oar8vfxm9yoo80vz.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kasiulek miałam to genetyczne,które robi się od 11,0tc do 13,6tc :)Jeśli na usg Twój dzidziuś będzie miał ponad 11tc to lekarz spokonie może już zrobić to badanie:)

kasiulek lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope dziękuję za słowa otuchy, pewnie dopoki nie zobaczę że jest wszystko dobrze będę żyć w stresie. Dobrze, że został tylko tydzień.

Ostatnio lepiej się czułam i już taka radość zagościła we mnie, to dziś przypomniał mi organizm o ciąży, jejciu tak niedobrze chyba w życiu mi nie było :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuleska sie nie odzywa ciekawe czy wszytko oki???

kasiaks będzie dobrze nic się nie martw :) trzymam kciuki

dobrej nocki laseczki buzka :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2013, 18:43

kasiaks lubi tę wiadomość

• Asi Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na razie nie mogę zapomnieć,że jestem w ciąży i wcale by mi to tak bardzo nie przeszkadzało gdyby nie ta niepewność ...muszę zwracać uwagę na każdy ruch bo przecież jak tylko za dużo będzie czegoś to zaraz plamienia wrócą .
    Ale byliśmy na plaży było super . Córka z mężem pływali jak szaleni a ja sobie posiedziałam na piaseczku.

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się do dentysty, nie jestem pewna czy nie nachodzi mi ropa choć na razie nic nie boli, trzeba sprawdzić. Nigdy nie miałam problemów z zębami - wiedziałam, że tylko ten jeden ostatnimi czasy nadaje się do wyleczenia. Przed ciążą niestety nie zdążyłam, nie spodziewaliśmy się szczerze mówiąc, że uda nam się od razu :)

Powiem Wam, że od jakiegoś czasu nie lubię wieczorów i zbliżającej się pory nocnej. Wiem, że znów będę się męczyć! Ciężko zasnąć, później sny mam dziwaczne, budzę się ok 3 nad ranem i do świtu z boku na bok :/ Moja senność z pierwszych tygodni ciąży odeszła w niepamięć

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi-fajnie,że miło spędziłaś ten dzień :)
    deJzi-też się zastanawiam czemu mamuleska się nie odzywa..
    kasiaks-mi też ostatnio zrobiło się strasznie mdło,mimo,że mdłości opuściły mnie jakiś czas temu,ale nawet się ucieszyłam,bo to znaczy,że wszystko ok :)
    Ja dziś zrobiłam na obiad lasagne z suszonymi pomidorami i świeżą bazylią wg Pascala i powiem Wam,że jest pyszna :)
    Lecę do łóżeczka :)śpijcie dobrze mamusie i dzieciaczki :*

82doi09kxiyf6x26.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher- mam to samo co Ty!!!Masakra jakaś, ale liczę,że nidługo ta bezsenność minie i znów będę się wysypiać :)

82doi09kxiyf6x26.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

aher jeśli to ropa to powinnaś o sprawdzić i to szybciutko. ja się modle żeby w pierwszym trymestrze mi się nie odezwał ząbek..
    ale widzę ze jak szczotkuje to mi krew leci z dziaselek..
    w ogolę tu jest taki kiepski dentysta ze nie słyszał o leczeniu zębów kobietom w ciąży..on jest zdana ze się nic nie robi... palant jakiś.. ale to dentysta na wsi normalne... jak poszłam do niego jak karmiłam piersią to mnie nie chciał dotknąć i grzebali mi tam bez znieczulenia bo tez podeszło ropa, mam jedna za wąską szczelnie miedzy zębami i tam czasami z dziąsłem coś nie tak się robi.. ale to wina tego dentysty bo mi tak zrobił zęba. wiec do niego poszłam i więcej nie pójdę tam robić. w mieście jest tyle spcjalistow, można tylko wybierać..

HOPE83 lazanie są extra tez lubię Pascala i pomidorki suszone są fajne do żucia takie słodkie, moja teściowa je robi.. ja będę miała lazanie w niedziele :) z mięsem mielonym w sosie pomidorowym i beszamella. tu to nazywaja pasta forno :)

Asi fajnie ze masz morze tak bliziutko.. zazdzroszcze popołudni nad woda , fajnie morze wycisza wewnętrznie..
    a mi ptaki ćwierkają od 2 w nocy i śpię przy ich muzyce

aher moze za cieplo jest i dlatego sie budzisz.. i spisz nie spokojnie :?

mamuleska odezwij się!!!! nie znika się tak z forum od tak sobie.. NO...
    martwimy się kochana... bo będę płakała ??? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2013, 06:36

Asi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuleska halo halo gdzie się podziewasz??

Aher ja też codziennie wstaje przed 7, senność sprzed kilku tygodni poszła w las :)

• Asi Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Dzisiaj olejny upalny dzień :) ale dzisiaj to chyba żadna z nas nie będzie marzła bo jak oglądałam prognozę to w całym kraju mają być upały . A DeJzi to z racji miejsca to raczej na chłody się nie skarży czasami to pewnie nawet tęskni ;)

Mamuleska to pewnie jak wpadła w ciąg biegu to jej zatrzymać nie można i przed komputerem nie może wyhamować :)

Ja dzisiaj mam samotny dzień w domu . Mąż do pracy ,córcia do szkoły aż do 17:00 a ja będę sobie zalegać w domciu i czekać na ich powrót.

deJzi lubi tę wiadomość

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no raczej nie lubię zimna, ale jak jet tu zima i nawet napada z 4 metry śniegu to temperaturka jest nawet znośna do -5stopni :) w górach na nartach to można sobie busie niezłe przysmaży :)

• HOPE83 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deJzi- ta ladagne Pascala też zawiera mięsko mielone,pomidory,sos beszamelowy,pomidorki suszone,mozarellę i przyprawy:)
    U nas również upał. Byłam z córcią na kontrolnej wizycie u laryngologa-wszystko dobrze się zagoiło,nie ma powodów do zmartwień :) Potem odwiedziłyśmy po drodze ZOO..Niestety z uwagi na upał musiałyśmy wracać do domku,bo aż słabo nam było tak słońce pali..
    mamuleska-odezwij się!Martwimy się...

deJzi lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ