STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Słyszałam że to często dopada w ciąży a ja wcześniej też miałam problemy jak było ciepło i wiał wiatr to mnie dopada.Mimo że nosze odpowiednią bieliznę i nie chodzę z tyłkiem na wierzchu.
Asi to życzę dobrego samopoczucia i udanej niedzieli.Mi mdłości trochę przeszły ale brak apetytu zostal.Jem bo wiem że trzeba -
Tak też słyszałam,że w ciąży łatwo o takie infekcje . Moim największym problemem jest waga Wogóle to jestem osobą szczupłą 53 kg wagi normalnie. Odkąd jestem w ciąży sporo przytyłam no i brzuch urósł strasznie ! Ważę już 66 kg a wcale nie jem więcej i co ciekawsze teraz jem zdrowiej bo odpycha mnie od niezdrowego jedzenia. Ale może tak już ze mną jest z córką przytyłam 30 kg a po 3 miesiącach od porodu byłam szczuplejsza niż przed ciążą
-
Hej
Rany Asi a ja się przejmowałam moimi 2 kg na plusie. Normalnie ważę 58, jak się poodchudzam to 55 i tak najlepiej wyglądam, jeszcze mam cycki ale reszta zgrabna. A dziś 60kg i wystający brzuch, ale nie taki jeszcze typowo ciążowy i wygladam jakbym się zapuściła po prostu. Ani sie normalnie ubrać ani już ciążowo, ehhh -
madzia123
Zapalenie cewki moczowej jest częste w ciąży. Zrób sobie na cito badanie moczu. Ale zbierz prawidłowo mocz, po podmyciu się koniecznie i ze środkowego strumienia. Sama możesz stosować jedynie właściwie żurawinę i na pewno ulgę przyniosą ci nasiadówki z kory dębu i rumianku np. Urosept mnie lekarz zalecał w ciąży ale sama bym nie stosowała, zawiera salicylany. Jak będziesz mieć wyniki z moczu, zorientujesz się, czy są bakterie, czy nie. Jeśli tak, szybciutko do lekarza, pewnie zaleci właśnie urosept lub mocniejszą furaginę bo nieleczona infekcja jest bardziej niebezpieczna niż leki. -
a ja się nie warzyłam jeszcze.Na wizycie 58 a teraz to nie wiem.Piersi się powiększyły i kształt brzucha się zmienił.czuję się ociężała i taka pełna mimo że jjem mało i też raczej zdrowo.Wolę taki mokre jedzenie kanapki itp mi nie wchodzą.Zawsze miałam lekki brzuszek więc pewnie pójdzie i w bioderka.
właśnie jutro przed pracą wybiorę się na badanie moczu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2013, 08:51
-
Asi
A poza wagą twoje ciało też wróciło do normy, w sensie jędrności skóry np. Ciekawa jestem czy taka ciążowa "nadwaga" to zawsze rozstępy i inne problemy.
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 11kg i po porodzie zostało mi z tego 5. Serio. Byłam w szoku. Myślałam, że dziecko i reszta będą ważyć więcej. Owszem po kilku miesiącach schudłam i wróciłam do starej wagi ale nie było to takie proste. Nie karmiłam piersią, może dlatego. Teraz chcę maksymalnie przybrać do 65kg. -
madzia123 wrote:a ja się nie warzyłam jeszcze.Na wizycie 58 a teraz to nie wiem.Piersi się powiększyły i kształt brzucha się zmienił.czuję się ociężała i taka pełna mimo że jjem mało i też raczej zdrowo.Wolę taki mokre jedzenie kanapki itp mi nie wchodzą.Zawsze miałam lekki brzuszek więc pewnie pójdzie i w bioderka.
właśnie jutro przed pracą wybiorę się na badanie moczu. -
Mamuleska jeśli chodzi o ciało po ciąży to było w sumie super . Wiadomo ,że piersi nie są już takie jędrne jak przed ciążą (jak miałam 20 lat ) ale to może przez to ,że mój rozmiar biustu to 75 e wiec sporo i takie piersi ciężko utrzymać wiesz w idealnym stanie . Na biodrach troszeńkę rozstępów ale niewiele no a tak to super. Tym razem liczę ,że będzie tak samo o i od razu wsiadam na konia więc mam nadzieję ,że szybko wrócę do formy
mamuleska lubi tę wiadomość
-
Za pierwszym razem chcieliśmy bliźniaki, teraz byłoby to lekkim nadmiarem szczęścia. No ale będzie co ma być. Mielibyśmy już niezłą brygadę.
Właśnie wróciliśmy z wycieczki. 3 godziny spaceru przez łąki i las. Z plecakiem, postojami i piknikiem. Jakich pysznych polnych poziomek się najadłam. Chciałabym wam posłać troszeczkę, mniam. I grzybów nazbieraliśmy. A to wszystko praktycznie za płotem... Mój mąż chce na wakacje do Afryki a mnie tu najlepiej na świecie!
A teraz zbiera się na burzę, bo upał niemiłosierny u nas. Wczoraj mały wskoczył nawet do basenu.Asi lubi tę wiadomość
-
Ja przez week złapałam trochę słonka, mimo że specjalnie się nie wystawiałam tylko grzecznie w cieniu pod parasolem Nie mam pojęcia kiedy mnie tak złapało! Tym bardziej, że naturalnie jestem dość blada i zawsze trudno mi się było opalić. Trochę mam podrażnioną skórę, ale pewnie dzień dwa i przejdzie..
Ja na pierwszej wizycie ważyłam niecałe 60 kg przy wzroście 160. Obecnie ważę lekko ponad 56. Spadek wagi zawdzięczam pięknym codziennym wymiotom. Po weekendzie zauważyłam większy niż zwykle brzuchol, ale to pewnie zasługa maminej kuchni W domu raczej staram się gotować lekko.
W ogóle wzdęcia mnie dopadają okropne i ciągle jakieś odgłosy z brzucha dochodzą..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2013, 20:07
-
aher wrote:Ja przez week złapałam trochę słonka, mimo że specjalnie się nie wystawiałam tylko grzecznie w cieniu pod parasolem Nie mam pojęcia kiedy mnie tak złapało! Tym bardziej, że naturalnie jestem dość blada i zawsze trudno mi się było opalić. Trochę mam podrażnioną skórę, ale pewnie dzień dwa i przejdzie..
Ja na pierwszej wizycie ważyłam niecałe 60 kg przy wzroście 160. Obecnie ważę lekko ponad 56. Spadek wagi zawdzięczam pięknym codziennym wymiotom. Po weekendzie zauważyłam większy niż zwykle brzuchol, ale to pewnie zasługa maminej kuchni W domu raczej staram się gotować lekko.
W ogóle wzdęcia mnie dopadają okropne i ciągle jakieś odgłosy z brzucha dochodzą..
Cześć. No co u mamy to u mamy. Najlepiej pod słońcem. A na wzdęcia i inne podobne dokuczliwe dolegliwości śmiało możesz brać sobie espumisan, nie wchłania się z przewodu pokarmowego, nie wpływa w żaden sposób na dziecko, jest bezpieczny. Po co się męczyć. Innych podróbek nie polecam ale oryginalny z berlinchemie ciężarnym jak najbardziej. Tylko ma malutką dawkę i żeby był efekt trzeba go dużo zjeść, najlepiej 6 tbl. dziennie.
-
Cześć dziewczyny
U mnie dzisiaj kolejny słoneczny dzień i mam nadzieję ,że nie spędzę go w łóżku.
Mnie męczy katar ale zauważyłam ,że od początku ciąży mam taki podetkay nos i co jakiś czas katar raczej nie jest to katar na chorobę. Możliwe żeby po 30 latach w ciąży dopadło mnie jakieś uczulenie ? Mam nadzieję ,że nie przejdzie na maluszka
A powiedzcie mi czy któraś bierze jakieś witaminy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywitam was kochaniutkie mamusie
wczoraj wieczorem wróciliśmy na swoje śmieci W KOŃCU bo mnie już nuda zżerała
u nas Upal jest w domu 27 stopni na dworze ze 35.
ja biorę tylko żelazo w pierwszej ciąży tez brałam.
mdłości odpuściły, ale rano jak teraz jest tak gorąco nie mogę wstać szybko z łózka muszę najpierw posiedzieć chwile i dopiero wstać bo kreci mi się w głowie czarno przed oczami.
jakoś powróciłam do normalnego życia i nareszcie mam trochę więcej energii..
wiec czas na porządki !!!!!
ha... i kupiłam sobie kuchenkę... ze stara musiałam się pożegnać bo to był pożeracz prądu, a rachunki mi przychodzą za prąd nawet do 350e
ok laseczki mam kupę prania i sprzątania...
życzę miłego dzionka