X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wczoraj trochę ogarnął, a ja chyba powoli w przyszłym tygodniu zacznę coś robić. U nas też było pięknie z rana a teraz się zachmurzyło, oby nie padało...

• mamuleska Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajny dzień dzisiaj. Super pogoda u nas w górach. Pachnie latem. Do 12 kręciłam się po mieście, mały do przedszkola a później pojechałam na targ ( u nas to jeszcze super funkcjonuje). Przywiozłam zioła do ogrodu, poziomki, pomidory. A do jedzonka same pyszności, czereśnie, kalarepki, botwinę, pachnące pomidory... A całe popołudnie przesiedzieliśmy w ogrodzie. Mąż malował huśtawkę a ja posadziłam nowe zdobycze i poplewiłam w warzywniaku troszeczkę. A teraz chłopcy palą ognicho. Będą pstrągi z rusztu i zimne piwko. Fajnie tak pobyć razem. Ten dom to była nasza najlepsza inwestycja.
    Wam też życzę miłego wieczoru i dobrej nocki. Buźki

Asi lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, wszystko jest w porządku :) Widzieliśmy maluszka na USG, ruszał się pięknie i serducho biło! widzieliśmy i słyszeliśmy tym razem :) Mierzy całe 27,4 mm i wg USG to 10 tydzień i 1 dzień więc troszkę więcej niż wg kalendarzowych obliczeń, ale lekarz powiedział, że to w normie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2013, 20:08

mamuleska lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość :) najważniejsze ,że rośnie i się rozwija.
    Mamuleska tobie to tej wolności zazdroszczę . To jest właśnie urok posiadania domu. Mimo pracy jaka przy tym jest nic nie zastąpi tego spokoju i poczucia jakby się wiecznie było na wakacjach :)
    Zazdroszczę

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    U nas dzisiaj zapowiada się bardzo ładny dzień. Słonko świeci jest cieplutko...
    Dzisiaj miałam ciekawy początek dnia. Mój mąż jak zwykle rano poszedł z psami na spacer i wpada po 3 min krzycząc ,że spotkał dzika. Wychodzę na ogródek a tam za płotem chodzi sobie młody knur i wcina trawkę. Widok fajowy zwłaszcza,że ja uwielbiam zwierzęta. Tyle,że jeśli zaczynają podchodzić na osiedla to nie jest dobre. Mam nadzieję tylko, że nie znajdzie się pseudo miłośnik zwierząt ,który będzie dokarmiać bo wtedy to już będziemy skazani na te zwierzęta w naszej okolicy a tego bym nie chciała.

Wczorajsza nasza wyprawa do kina była bardzo udana a film po prostu swietny. Tak więc nasz rodzinny wypad udany . Chciałoby się powtórzyć ale niestety mój mąż dzisiaj w pracy więc jesteśmy skazane na siedzenie w domku.

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej miłego dzionka
    Asi swego czasu po Gdyni grasowały takie oswojone dziki i pamiętam ile problemu z nimi mieli. Wypuszczały się na zakupy na Świętojańską, HI HI

Asi lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta ja chodziłam do szkoły plastycznej w Gdyni i pamiętam też takie grupy dzików . Tylko ani to dla zwierząt dobre ani dla ludzi. Ale co zrobić :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam snów ciąg dalszy, trzecią noc moje myśli krążą w tym temacie. Dziś śniło mi się, że urodziłam maleńkiego chłopczyka, na pewno wcześniak. W domu u mojej babci...

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dzień staram się nie nakręcać i nie myśleć za dużo, czekać cierpliwie do wizyty. To mi później w nocy róźne sny po głowie się telepią.

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze może podświadomie mocno to przeżywasz . Ja miałam na początku dwa sny . Pierwszy to ,że poroniłam a drugi ,że miałam synka z ciemnymi oczkami i ciemnymi włoskami był już taki 5 miesięczny a teraz już mi się nie śni nic. U mnie teraz tak spokojniej trochę nie odczuwam tak dużego stresu spowodowanego ciążą i strachem o maluszka. Jestem troszkę bardziej spokojna. Ale nie wiem czy wytrzymam cały miesiąc bez wizyty chyba z każdym dniem ten niepokój jednak będzie się pojawiał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2013, 08:11

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jaki powinien być śluz?? bo u mnie się zrobiło dużo takiego białego serkowatego i myślę czy się coś nie przypałętało do mnie

relg3e5ejwatx9hx.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie od poczatku ciąży jest taki biały (mleczny),gęsty ale płynny..
    Ja dziś cały dzień spędziłam u rodziców na wsi:)Zrobiliśmy grilla, poleniuchowałam,posiedziałam sobie z rodzicami,mężem,babcią i córcią i tak fajnie było,że teraz jestem pełna optymizmu i radości:)

82doi09kxiyf6x26.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja do 12 w pracy, teraz czekam na męża trzeba mu humor poprawić bo awantura w pracy była.I czeka na środku salonu kupa obrań do prasowania ale poczeka do jutra chyba.
    Czy płyn do przemywania azucalen albo tamtum rosa można w ciąży stosować???.Azucalen jest dużo tańszy ale nie moge znaleźć informacji na ten temat.Miłego wieczorku jutro zajrze na dłużej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2013, 17:11

relg3e5ejwatx9hx.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123- szczerze mówiąc nie mam pojęcia bo odpukać (puk,puk) nie miałam takich problemów ani w poprzedniej ciąży ani teraz.Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do lekarki i ją spytała.

82doi09kxiyf6x26.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie jak na razie chyba jeszcze się nic nie dzieje tak mi się wydaje.Jak coś zacznie to przełożę wizytę na wcześniejszy termin

relg3e5ejwatx9hx.png
  • mamuleska Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asi wrote:
    Kurcze może podświadomie mocno to przeżywasz . Ja miałam na początku dwa sny . Pierwszy to ,że poroniłam a drugi ,że miałam synka z ciemnymi oczkami i ciemnymi włoskami był już taki 5 miesięczny a teraz już mi się nie śni nic. U mnie teraz tak spokojniej trochę nie odczuwam tak dużego stresu spowodowanego ciążą i strachem o maluszka. Jestem troszkę bardziej spokojna. Ale nie wiem czy wytrzymam cały miesiąc bez wizyty chyba z każdym dniem ten niepokój jednak będzie się pojawiał.

No właśnie Asi, przeżywam ale przezyć trzeba. Jeszcze do środy tylko, do wizyty. Żeby było serduszko i maluch widoczny, śpię już spokojnie. Pierwsza noc- coś nie tak na usg, cc i niestety strata dziecka, Druga noc- trojaczki na usg i wielki problem jak nie zamordować męża tą informacją, Trzecia noc- wcześniak, śliczny chłopczyk z tak niesamowicie maleńkimi nóżkami... Co będzie następne?

Asi lubi tę wiadomość

f2w3vfxm0sn54roj.png
    mjvywn155d3dwl35.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie z przeziębionym pęcherzem.Przyplątało się dziadostwo do mnie

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuleska oj mam nadzieję,że będą już same pozytywne sny. Ja wczoraj dostałam od ojej córeczki talizman na dziecko :) Taki obrazek z małym dzieciaczkiem i napisem "Mały Franio talizman na dziecko" . Moja córka twierdzi ,że będzie miała brata i to musi być Franek. :)

Madzia123 kuruj się ale bezpiecznie.A jesteś pewna ,że to pęcherz ,może to jeden z objawów bo wiesz ja to sikam jak szalona a w nocy to ze cztery razy wstaję ale nic mnie przy tym nie boli i lekarz powiedział ,że to uroki ciąży. Kup sobie sok z żurawiny ale taki prawdziwy . Ciemna szklana butelka z napisem 100% naturalny on kosztuje tak od 16 -20 zł w zależności od sklepu . Jest kwaśny jak cholera ale dobry i też możesz sobie go pić nawet profilaktycznie. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów a to jest jeden z nich warty swojej ceny .

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Asi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziewczynki dzisiaj męża w domciu więc nie jestem sama . Wczoraj przeleżałam cały dzień w łóżku bo męczyły mnie mdłości i jakoś tak było słabo oj tak.Mam nadzieję,że dzisiaj już będzie lepiej i aż tak mnie nie będzie męczyć . Podjedziemy na zakupy bo lodówka już wyczyszczona :) a potem wykorzystam męża w ogródku bo pogoda piękna :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asi jestem pewna bo boli pod koniec siusiania.Więc mój standardowy objaw.Pije dużo żurawinkę też zakupię.Wzięłam tabletkę ziołową z herbapolu bo jest bezpieczna.Mam nadzieje że do jutra przejdzie bo to początki.A ja niedziele znów spędzam sama.Prasowanie już naszykowane,ale za tydzień świętowanie z mężem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2013, 07:25

Asi lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ