STYCZNIOWE MAMUSIE 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ale fajny dzień dzisiaj. Super pogoda u nas w górach. Pachnie latem. Do 12 kręciłam się po mieście, mały do przedszkola a później pojechałam na targ ( u nas to jeszcze super funkcjonuje). Przywiozłam zioła do ogrodu, poziomki, pomidory. A do jedzonka same pyszności, czereśnie, kalarepki, botwinę, pachnące pomidory... A całe popołudnie przesiedzieliśmy w ogrodzie. Mąż malował huśtawkę a ja posadziłam nowe zdobycze i poplewiłam w warzywniaku troszeczkę. A teraz chłopcy palą ognicho. Będą pstrągi z rusztu i zimne piwko. Fajnie tak pobyć razem. Ten dom to była nasza najlepsza inwestycja.
Wam też życzę miłego wieczoru i dobrej nocki. BuźkiAsi lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie, wszystko jest w porządku Widzieliśmy maluszka na USG, ruszał się pięknie i serducho biło! widzieliśmy i słyszeliśmy tym razem Mierzy całe 27,4 mm i wg USG to 10 tydzień i 1 dzień więc troszkę więcej niż wg kalendarzowych obliczeń, ale lekarz powiedział, że to w normie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2013, 20:08
mamuleska lubi tę wiadomość
-
Super wiadomość najważniejsze ,że rośnie i się rozwija.
Mamuleska tobie to tej wolności zazdroszczę . To jest właśnie urok posiadania domu. Mimo pracy jaka przy tym jest nic nie zastąpi tego spokoju i poczucia jakby się wiecznie było na wakacjach
Zazdroszczęmamuleska lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
U nas dzisiaj zapowiada się bardzo ładny dzień. Słonko świeci jest cieplutko...
Dzisiaj miałam ciekawy początek dnia. Mój mąż jak zwykle rano poszedł z psami na spacer i wpada po 3 min krzycząc ,że spotkał dzika. Wychodzę na ogródek a tam za płotem chodzi sobie młody knur i wcina trawkę. Widok fajowy zwłaszcza,że ja uwielbiam zwierzęta. Tyle,że jeśli zaczynają podchodzić na osiedla to nie jest dobre. Mam nadzieję tylko, że nie znajdzie się pseudo miłośnik zwierząt ,który będzie dokarmiać bo wtedy to już będziemy skazani na te zwierzęta w naszej okolicy a tego bym nie chciała.
Wczorajsza nasza wyprawa do kina była bardzo udana a film po prostu swietny. Tak więc nasz rodzinny wypad udany . Chciałoby się powtórzyć ale niestety mój mąż dzisiaj w pracy więc jesteśmy skazane na siedzenie w domku. -
Kurcze może podświadomie mocno to przeżywasz . Ja miałam na początku dwa sny . Pierwszy to ,że poroniłam a drugi ,że miałam synka z ciemnymi oczkami i ciemnymi włoskami był już taki 5 miesięczny a teraz już mi się nie śni nic. U mnie teraz tak spokojniej trochę nie odczuwam tak dużego stresu spowodowanego ciążą i strachem o maluszka. Jestem troszkę bardziej spokojna. Ale nie wiem czy wytrzymam cały miesiąc bez wizyty chyba z każdym dniem ten niepokój jednak będzie się pojawiał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2013, 08:11
-
u mnie od poczatku ciąży jest taki biały (mleczny),gęsty ale płynny..
Ja dziś cały dzień spędziłam u rodziców na wsi:)Zrobiliśmy grilla, poleniuchowałam,posiedziałam sobie z rodzicami,mężem,babcią i córcią i tak fajnie było,że teraz jestem pełna optymizmu i radości:)
-
a ja do 12 w pracy, teraz czekam na męża trzeba mu humor poprawić bo awantura w pracy była.I czeka na środku salonu kupa obrań do prasowania ale poczeka do jutra chyba.
Czy płyn do przemywania azucalen albo tamtum rosa można w ciąży stosować???.Azucalen jest dużo tańszy ale nie moge znaleźć informacji na ten temat.Miłego wieczorku jutro zajrze na dłużejWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2013, 17:11
-
Asi wrote:Kurcze może podświadomie mocno to przeżywasz . Ja miałam na początku dwa sny . Pierwszy to ,że poroniłam a drugi ,że miałam synka z ciemnymi oczkami i ciemnymi włoskami był już taki 5 miesięczny a teraz już mi się nie śni nic. U mnie teraz tak spokojniej trochę nie odczuwam tak dużego stresu spowodowanego ciążą i strachem o maluszka. Jestem troszkę bardziej spokojna. Ale nie wiem czy wytrzymam cały miesiąc bez wizyty chyba z każdym dniem ten niepokój jednak będzie się pojawiał.
No właśnie Asi, przeżywam ale przezyć trzeba. Jeszcze do środy tylko, do wizyty. Żeby było serduszko i maluch widoczny, śpię już spokojnie. Pierwsza noc- coś nie tak na usg, cc i niestety strata dziecka, Druga noc- trojaczki na usg i wielki problem jak nie zamordować męża tą informacją, Trzecia noc- wcześniak, śliczny chłopczyk z tak niesamowicie maleńkimi nóżkami... Co będzie następne?Asi lubi tę wiadomość
-
Mamuleska oj mam nadzieję,że będą już same pozytywne sny. Ja wczoraj dostałam od ojej córeczki talizman na dziecko Taki obrazek z małym dzieciaczkiem i napisem "Mały Franio talizman na dziecko" . Moja córka twierdzi ,że będzie miała brata i to musi być Franek.
Madzia123 kuruj się ale bezpiecznie.A jesteś pewna ,że to pęcherz ,może to jeden z objawów bo wiesz ja to sikam jak szalona a w nocy to ze cztery razy wstaję ale nic mnie przy tym nie boli i lekarz powiedział ,że to uroki ciąży. Kup sobie sok z żurawiny ale taki prawdziwy . Ciemna szklana butelka z napisem 100% naturalny on kosztuje tak od 16 -20 zł w zależności od sklepu . Jest kwaśny jak cholera ale dobry i też możesz sobie go pić nawet profilaktycznie. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów a to jest jeden z nich warty swojej ceny . -
Ja mam dziewczynki dzisiaj męża w domciu więc nie jestem sama . Wczoraj przeleżałam cały dzień w łóżku bo męczyły mnie mdłości i jakoś tak było słabo oj tak.Mam nadzieję,że dzisiaj już będzie lepiej i aż tak mnie nie będzie męczyć . Podjedziemy na zakupy bo lodówka już wyczyszczona a potem wykorzystam męża w ogródku bo pogoda piękna
-
asi jestem pewna bo boli pod koniec siusiania.Więc mój standardowy objaw.Pije dużo żurawinkę też zakupię.Wzięłam tabletkę ziołową z herbapolu bo jest bezpieczna.Mam nadzieje że do jutra przejdzie bo to początki.A ja niedziele znów spędzam sama.Prasowanie już naszykowane,ale za tydzień świętowanie z mężem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2013, 07:25
Asi lubi tę wiadomość