X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Chyba tylko mnie jeszcze mdłości nie męczą. :) Mam nadzieje ze na chwilke chociaz przyjda jeszcze. Byłabym spokojniejsza :)

Jest nas dwie ;)

• Rosana Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide w poniedzialek do ginekologa na nfz :) mam nadzieje ze uda mi sie zalapac bo niestety nie da sie tam zarejestrowac na konkretna godzine i trzeba swoje odsiedziec:)
    Licze ze zleci mi te badania i nie bede musiala za nie placic a przy okazji moze juz tam cos wypatrzymy wiecej niż pusty pęcherzyk :p

anettte lubi tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Basia90 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 12 maja miałam 26 urodzinki ;) Więc dostałam najlepszy prezent urodzinowy!

Rosana a Ty już nie strasz tym pustym pęcherzykiem, bo ja do wtorku to umrę ze strachu :( A ja już dziś pochwaliłam się teściowej, co prawda domyślała się, ale strasznie się cieszy :)

wariatka3 lubi tę wiadomość

relgh371p970veew.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Jest nas dwie ;)

Trzy :-) jadę dzisiaj po L4 ciekawe czy mi zrobi Usg? Ostatnie miałam w poniedziałek,czy można tak często?

merida17 lubi tę wiadomość

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a próbowałyście na mdłości świeżego imbiru? U mnie co prawda jeszcze delikatne, ale za to całodobowe. Dwa plasterki ze świeżego korzenia wrzucone do herbaty z cytryną to po prostu magia. Wczoraj po raz pierwszy od kilku dni jadłam z apetytem :-)
    Wczorajsza beta z 4t5d wyszła 4696 więc chyba ok?

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia90 wrote:
    Ja 12 maja miałam 26 urodzinki ;) Więc dostałam najlepszy prezent urodzinowy!

Rosana a Ty już nie strasz tym pustym pęcherzykiem, bo ja do wtorku to umrę ze strachu :( A ja już dziś pochwaliłam się teściowej, co prawda domyślała się, ale strasznie się cieszy :)

Oj nie strasze !:) mowie tak poniewaz tydzien temu ginekolog wypatrzyl dopiero 3mm pecherzyk i jeszcze nic w srodku bo bylo za wczesnie wiec mam nadzieje teraz zobaczyc juz cos wiecej ;) :*

Basia90 lubi tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• olis88 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, pozwole sobie niesmialo dolaczyc :) Jak sie czujecie Mamuski? U nas termin wg miesiaczki 9/01, wg owulacji 13/01, wizyta dopiero 2 czerwca :(

Karmelowa, wariatka3, merida17, Lali, wszamanka, angelstw lubią tę wiadomość

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuski :) mozna do Was dolaczyc ? :) termin na 16.01. To jest moja druga ciaza, mam juz corcie 18 msc :)

Karmelowa, wariatka3, merida17, Lali, wszamanka, angelstw lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Oj nie strasze !:) mowie tak poniewaz tydzien temu ginekolog wypatrzyl dopiero 3mm pecherzyk i jeszcze nic w srodku bo bylo za wczesnie wiec mam nadzieje teraz zobaczyc juz cos wiecej ;) :*

Ja też tydzień temu widziałam tylko pęcherzyk bo było jeszcze za wcześnie i zaraz miałam fazę, że może się jeszcze okazać, że będzie pusty. Później zapomniałam i mi przypomniałaś :p Ale widzę, że my z wizytami idziemy łeb w łeb, czy dobrze pamiętam, że też idziesz we wtorek?

relgh371p970veew.png
  • Karmelowa Debiutantka

Wysłany: 21 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie! :)
    wystarczy że przespałam dwa dni a tu takie zaległości :D gratuluję wszystkich serduszek! mega się cieszę z dobrych wiesci :)
    AnnaMaja współczuję kochana i trzymam kciuki żebyś szybko wróciła na fioletowa stronę.

Rosana ja też w poniedziałek idę na wizytę, zaczynam się stresować bo bardzo chciałabym już usłyszeć bicie serduszka a boję się rozczarowania, że jakieś głupie myśli mnie odpadają :/

Wariatka życzę zdrówka :)

Dziewczynki właśnie chciałam pytać czy testujecie już coś do pielęgnacji biustu i brzuszka? Słyszałam dużo pozytywnych opinii na temat bio oil..

• zicka Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy mamusie :) ja tak jak juz wspomnialam zaczelam testowac balsam Palmers przeciw rozstepom dla kobiet w ciazy.. Zobaczymy za jakis czas jak efekty :)

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palmersa polecam, stosowalam w pierwszej ciazy, rozstepow na brzuchu brak, jednak boczki troche mam pasiaste, bo az tak o nie nie dbalam...

Karmelowa lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek na kolejną wizytę, mam nadzieję, że będzie coś więcej niż poprzednio. Najszczęśliwsza bym była gdyby było serduszko (albo nawet dwa) :) Staram się myśleć pozytywnie, ale "głupie myśli" też mnie nachodzą, że co będzie jak będzie puste jajo? Staram się zaraz pocieszać, że nawet jak nic nie będzie widać to i tak nie przesądzone (w końcu jest jeszcze wcześnie, a w poniedziałek będzie wg OF 6t5d). Ale wiecie jak jest Dziewczyny...

A co do pielęgnacji to ja na razie jadę z najzwyklejszą oliwką dla niemowląt. Jakoś nie przekonuje mnie cała ideologia produktów typowo ciążowych, wg mnie to czysty marketing. Zobaczymy może za jakiś czas zmienię zdanie, ale chyba głównie chodzi o to żeby po prostu natłuszczać i nawilżać skórę.

Za to musiałam zmienić krem do twarzy, bo ten, który stosuję od lat tak mnie uczulił, że aż żal. Żeby było śmieszniej, był to jedyny krem, który do tej pory nie wywoływał u mnie alergii. I masz babo placek, teraz jadę na cetaphilu i jak na razie jest ok.

Karmelowa, wariatka3, Kasha lubią tę wiadomość

34bw43r8r3764uge.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Kochana cos wiem o tych mdłościach. :( mnie trzymają całe dnie plus wymioty a żeby było mało to nawet w nocy sie budzę i jest mi niedobrze. Nie życzę nikomu
    Dziś czuje się nawet. Rosul ugotowalam wiec nawet super się czuje niż dotychczas. Ale jako wariat ze mnie za chciało mi się zupy z kapusta takiej kwaśnej i wtedy dobilam do granicy. Zupy nie tknelam ale rosołu ciut zjadlam i nie wymiotowalam dziś wiec się cieszę. Żyje dziś. Beatko właśnie nikomu nie życzę tych mdłości z wymiotami a gorsze ze leki muszę brać a to mega trudne w takiej sytuacji.

Mamy juz jedna mamusie podwójna gratulacje ciekawe czy będzie więcej bliźniaków w stycznioweczkach. U mnie widać pojedyncza :-) bardzo się cieszę ze nasze kropeczki rosnal i ze serduszka juz pikaja .

haneczka89, Malinowa90 lubią tę wiadomość

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Malinowa90 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dolłącze Kochane u mnie belly pokazuje ze 7tyg a z moich obliczeń wynika że 6 nie łapie się w tym.;)
    Od wczoraj dopadły mnie straszne mdłości.
    W pracy już nie wyrabiam..
    Poszłam po l4 a tu takie cyrki:
    Mojego ogólnego nie ma bo chory zapisy do innego dopiero za tydzień.
    Moja gin dopiero wraca po 30.05
    Poszłam wiec do giną z NFZ wredna baba. Powiedziała ze nie da mi l4 bo za wcześnie stwierdzić ciąże bo nie będzie nic widać.
    Więcej tam nie pójdę, w dodatku strasznie brzydko skomentowała moja wagę.. Wiem ze jestem gruba ale to było upokarzające. Dbam o siebie teraz bardzo.
    Nie wiem co mam robić dziewczynki;(

Malinowa90

ttp://ovufriend.pl/thumb/1cb855d7de88fb8fbd403215f4c33047.png[/img][/url]
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak myślicie, jesli wybiorę teraz prowadzącego ciążę, to mogę go potem zmienic? Bo na kolejną wizytę idę 30.05, a to jest ten sam co był na 1 i on właśnie pytał czy przyszlam po prostu czy planuję u niego prowadzić ciążę. Ja odpowiedzialam że jeszcze nie wiem i on powiedział żeby się zastanowić. Nie wiem co się zmieni jesli on będzie prowadzącym lekarzem

2nn3vfxmntpmdpv2.png

Wysłany: 21 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astona a masz już kartę ciąży bo ja zastanawiam sie kiedy zakładają..

Malinowa90

Wysłany: 21 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalina86 mam te same obawy, byłam tylko raz na usg w termin przewidywanego @ i nic nie było widać, wtedy powiedziała ze to jeszcze za wcześnie. Dopieromide 30.05 i modlę sie żeby było widać już maleństwo z bijącym serduszkiem.
    Ten czas strasznie sie dłuży...

Malinowa90

• Astonia Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa90, ja juz mam, byłam wtedy w 6tyd3d, ale zarodek odpowiadał na 5tyd6d, ale serduszko juz biło

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie nowe mamusie zapraszam po pierwszego postu i zapisów.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ