X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Karmelowa Debiutantka

Wysłany: 21 maja 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za polecenie Palmers'a :) skorzystałem z okazji że dzisiaj pracuje i polecialam kupić balsam na próbę, wysmarowalam się i poczułam ulgę jakbym miała na sobie dwa staniki gdzie od 2tyg ciągle paskudnie bolały mnie piersi :/ niby żaden cudowny skład a jednak :)

zicka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie zuzywam to co mam w domu, by wysmarowac. Ciazowe kupie oficjalnie po wizycie ;)

W pierwszej ciazy uzywalam tez palmersa, Bepanthen, vichy, Mustele i olej kokosowy i teraz tez bede mieszać ;)
    Kiedyś wyczytalam, ze dobrze kilku (minimum 2) używać, gdyby składy były rożne, to sie uzupełniają.
    Nie wiem ile w tym prawdy, ale u mnie skora spoko ;) duzo mi tego schodzilo ;)

Biooil podobno dobry, ale dla mnie śmierdzi niesamowicie, ze trauma mi została po jednym razie ;) z miejsca pod prysznic jeszcze raz, by zmyc :)
    Miałam Mustele bezzapachowa.

Wszystkim śmierdzi mięso, a mi cała chemia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 14:30

• Astonia Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę smarować olejem kokosowym nierafinowanym, bo jest naturalnym i ma dużo korzystnych elementów.

merida17, angelstw, Kamila ;) lubią tę wiadomość

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia wrote:
    Ja będę smarować olejem kokosowym nierafinowanym, bo jest naturalnym i ma dużo korzystnych elementów.

Ja moja mała każdego dnia olejem smaruje ;)
    A ona wyjada ze słoika ;)

Astonia, angelstw lubią tę wiadomość

• Rosana Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia90 wrote:
    Ja też tydzień temu widziałam tylko pęcherzyk bo było jeszcze za wcześnie i zaraz miałam fazę, że może się jeszcze okazać, że będzie pusty. Później zapomniałam i mi przypomniałaś :p Ale widzę, że my z wizytami idziemy łeb w łeb, czy dobrze pamiętam, że też idziesz we wtorek?
    Lekarz do ktorego chodze prywatnie zaprosil mnie na nastepna wizyte dopiero na 6 czerwca, ale wybieran sie jednorazowo w poniedzialek do innego lekarza na nfz bo mam nadzieje ze sa mi skierowania na badania ktore zlecil mi ten prywatny lekarz i troche zaoszczedze:p

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Astonia Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Ja moja mała każdego dnia olejem smaruje ;)
    A ona wyjada ze słoika ;)
    Hehe. Korzyść na zewnątrz i wewnątrz:)ja sobie juz 2 sloiki zamowilam po 900ml

merida17 lubi tę wiadomość

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia wrote:
    Hehe. Korzyść na zewnątrz i wewnątrz:)ja sobie juz 2 sloiki zamowilam po 900ml

Szybko zejdzie ;)

Ja mam jeden w łazience po kąpieli, drugi w kuchni- na przekaske i trzeci w pokoju, jak pampersy zmieniam ;)
    Produkt istotnie ważny w naszym domu :D

angelstw lubi tę wiadomość

• Karmelowa Debiutantka

Wysłany: 21 maja 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zamowilam olej kokosowy zwłaszcza że poza smarowaniem się lubię go jeść :D

merida17 lubi tę wiadomość

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz bede zamawiać olej kokosowy o masło shea poprzednio mi sie sprawdziły obeszło sie bez rozstępów :) nie stosuje rożnych reklamowanych poroduktow na rozstępy Bo w większości to straszna chemia.

Co do wieku na we wrześniu zacznę 24:) drugie w drodze czyli zgodnie z planem idziemy :) na 18nastke córy bede mogła sie wbić :)

Malinowa ja tez sie wybieram na NFZ tylko po skierowania na badania, u kogo byłaś ? Ja sie umówiłam do partyki chyba bo przyjmuje wieczorem :)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dylemat. Znajomi namawiaja mnie i lubego na kręgle dziś wieczorem. Jeszcze nie wiedzą o ciąży więc fakt że nie pije, nie pale i nie chce grać pewnie będzie podejrzany:D
    No i zastanawiam się jak to jest z tymi kręglami w ciąży? Można czy nie można ? Któraś z was wie czy grą mogę w jakiś sposób zaszkodzić dziecku ?
    Już sama nie wiem czy jechać czy lepiej zostać w domu, a w internecie nic nie mogę znaleźć na ten temat sensownego:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 15:49

ckai9jcgjglpl7nq.png
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zegnam sie z wami tak szybko jak sie przywitalam..
    Wczoraj pojechalam do szpitala bo zauwazylam zywa krew. Podejrzewaja ze znow ciaza pozamaciczna..
    Dzisiejsze kolejne badanie. Na usg pusto. Beta sie obniza. Z 288 na 160. Mozliwe ze oczyszcze sie sama ale taka jakas ruska stara chciala mnie wziac na czyszczenie jajowodu i macicy bo wedlug niej mam za male uplawy by samo sie oczyscilo. Cale szczescie ze inna zaproponowala poczekac do jutra. Wiec modle sie by beta spadla do zera bym jutro zabiegu nie miala.
    I wiecie co?
    Niemozliwe ze moje badania sa idealne jak twierdzi lekarz. To moja 6 ciaza a mam jedno dziecko wiec przepraszam ale cos sie do cholery dzieje.. Jak pojde do niego to nie wyjde z gabinetu puki nie zleci wszystkich wszystkich badan raz jeszcze plus te ktorych pewnie zapomial albo uwazal ze nie trzeba robic. Mam dosc a z drugiej strony czuje wewnetrzny glos "nie poddawaj sie, walcz o szczescie, uda sie" a wiec postanawiam walczyc. Pierw z lekarzem pozniej sama z soba. Jesli zauwarze ze lekarz w jakims stopniu mnie lekcewazy jade do polski. Znajde klinike jakas i chocbym miala nabrac kredytow by porzadnie byc badana to bede placic je do konca zycia nawet. Wazne by w koncu ktos zainteresowal sie moim przypadkiem.

Puki co robie liste badan.
    Kariotyp
    Trombofilia
    Wady macicy anatomiczne czy jakies mam po cc i lyzeczkowaniu
    Stezenie androgenow ( meskich hormonow plciowych u kobiety)
    Przeciwciala antyfosfolipidowe
    Infekcje spowodowane bakteria chlamydia (mialam ja i chce zovaczyc czy nie ma jej resztek jakis.)
    Trisomia (zmiany w ilosciach chromosomow)
    Badania hormonalne i endokrynologiczne ale zaawansowane a nie tylko podstawowe. Bo pewnie tylko te podstawowe mialam..

Powodzenia dla was kochane. Udanych i malo bolesnych porodow. I zadnych komplikacji!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Wczoraj pojechalam do szpitala bo zauwazylam zywa krew. Podejrzewaja ze znow ciaza pozamaciczna..
    Dzisiejsze kolejne badanie. Na usg pusto. Beta sie obniza. Z 288 na 160. Mozliwe ze oczyszcze sie sama ale taka jakas ruska stara chciala mnie wziac na czyszczenie jajowodu i macicy bo wedlug niej mam za male uplawy by samo sie oczyscilo. Cale szczescie ze inna zaproponowala poczekac do jutra. Wiec modle sie by beta spadla do zera bym jutro zabiegu nie miala.
    I wiecie co?
    Niemozliwe ze moje badania sa idealne jak twierdzi lekarz. To moja 6 ciaza a mam jedno dziecko wiec przepraszam ale cos sie do cholery dzieje.. Jak pojde do niego to nie wyjde z gabinetu puki nie zleci wszystkich wszystkich badan raz jeszcze plus te ktorych pewnie zapomial albo uwazal ze nie trzeba robic. Mam dosc a z drugiej strony czuje wewnetrzny glos "nie poddawaj sie, walcz o szczescie, uda sie" a wiec postanawiam walczyc. Pierw z lekarzem pozniej sama z soba. Jesli zauwarze ze lekarz w jakims stopniu mnie lekcewazy jade do polski. Znajde klinike jakas i chocbym miala nabrac kredytow by porzadnie byc badana to bede placic je do konca zycia nawet. Wazne by w koncu ktos zainteresowal sie moim przypadkiem.

Kariotyp
    Trombofilia
    Infekcje spowodowane bakteria chlamydia (mialam ja i chce zovaczyc czy nie ma jej resztek jakis.)
    Badania hormonalne i endokrynologiczne ale zaawansowane a nie tylko podstawowe. Bo pewnie tylko te podstawowe mialam..

Powodzenia dla was kochane. Udanych i malo bolesnych porodow. I zadnych komplikacji!
    Tak mi przykro :( zrób tak jak piszesz. Walcz !!! Będę za ciebie trzymała kciuki :*

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    I wiecie co?

Kariotyp
    Trombofilia

Bardzo Ci współczuję :(
    Ale masz racje ! Nie poddawaj się i walcz żeby w końcu Ci lekarze potraktowali sprawę poważnie. Ich podejście jest nie do pomyslenia...:(

ckai9jcgjglpl7nq.png
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie wzięłam za gołąbki :) syn zostaję do jutra u babci, mąż w Niemczech a ja zostałam sama z pieskiem i zamiast wykorzystać ten czas i sie porządnie wyspać to wyszukałam sobie zajęcie :)
    Tak dziwnie mi bez syna, ma 7 lat a dopiero trzeci raz śpi i po za domem a ja już świruje :)

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Lali Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax3 bardzo Ci współczuje, walcz o swoje szczęście! Trzymam kciuki!

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    A ja sie wzięłam za gołąbki :) syn zostaję do jutra u babci, mąż w Niemczech a ja zostałam sama z pieskiem i zamiast wykorzystać ten czas i sie porządnie wyspać to wyszukałam sobie zajęcie :)
    Tak dziwnie mi bez syna, ma 7 lat a dopiero trzeci raz śpi i po za domem a ja już świruje :)

Moja córka ma 4 lata i dziś pierwszy raz nocuje u moich rodziców, średnio radze sobie z tą sytuacją :) ciekawe czy wieczorem nie zadzwoni, żeby po nią przyjechać :D

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • anettte Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax współczuje kochana. Rób badania i działaj dalej. Będzie dobrze.

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • Karmelowa Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 trzymaj się kochana i nie poddawaj! Rób tak jak czujesz zadbaj o siebie, wyciągnij od gina wszystkie potrzebne skierowania i walcz!! Trzymamy kciuki aby się udało i fasolka na dobre zagościła u ciebie :*

• wariatka3 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax3 przykro mi takiej sytuacji. Stara ciąży to jedno ale to straszne podejście do pacjentki która jednak martwi się jest straszne. Rob badanie i nie poddawaj się!!!!

DZIEWCZYNY BLAGAM O POMOC!!!
    Na straszliwy bol gardła pieczenie bol wszystko co możliwe mam a nic nie pomaga może macie jakieś sposoby bo sobie nie radzie. Pastylki pomagają na moment a później ponownie to samo na dwór nie wychodzi bo mi doktorską mówiła aby do zmniejszenia bólu nie wychodzić na wiatr wiec wiedzę w domu a oczywiście w ciąży nic nie można brać. pomozcie proszę aby jakoś to zlagodzic

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • zicka Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miod pewnie juz wyprobowalas.. Ale moze pomoze plukanka z soli? Albo z Listerine, wykosi wszystkie bakterie :) tak mi radzila kiedys internistka :)

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ