X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax trzymam kciuki. Rób badania i wracaj do Nas.

Co do nawilżania to jak pisała chyba natalina. Zgadzam się w 100%. Przede wszystkim chodzi o nawilżenie ciała. Druga sprawa to predyspozycje do rozstępów.

Któraś pisała o L4. Należy się jak psu buda. Jak możesz to idź do szpitala i do poradni czy na oddział (tam gdzie ktg robią i jest dyzurujacy lekarz). Powiedz jak wygląda sprawa i poproś o zwolnienie.

Mnie juz trzeci wieczór biorą mdłości, gula w gardle. Koszmar.

Co do gardła. Tantum verde, albo septolete ale max 2 dni co 4godziny. A najbezpieczniejsze są te cukierki verbena czy jakoś tak. Zapytaj ew w aptece.

wariatka3 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka a kapciuszki zakladasz na stopki?

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka a moze spróbuj kupic takie skarpetki z oddzielnymi paluszkami ;-) tak jak rekawkiczki :-P może to małą zainteresuje i spodoba się?

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka, a moja mała cały czas bez skarpet. Na dole tylko płytki na podłodze i nic jej nie jest, stopy ciepłe, ze hej ;) nie lubi i juz ;)
    Najbardziej rozwala mnie system w Pl latem. 40 stp ciepła, z tylka pot leci, dzieci ubrane po szyje i w skarpetkach ;) ile ja sie nasluchalam, ze moja bez skarpet :) aaaaaaa sami sie polozcie w gondole ubrani, jak na zimę ;)

W nocy tez przestałam przykrywac.

Angelstw czapki mam zawsze dwie. Jak sciaga pierwsza, to po kilku chwilach zakładam druga, jak zapomni, ze pierwsza zdjęła. Względnie kaptur. Czasami pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 21:34

angelstw lubi tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida ja tez jestem przeciwniczka przegrzewania dzieci. U mnie dzis ponad 20 stopni Jaś ubrany w koszulke i krotkie spodenki. Spacerujemy a tam małżeństwo z dzieckiem w gondoli. Na moje oko dziecko ok 4 miesiecy śpi ubrane z dresowy pajac (nie wierze ze pod pajacem nic na sobie nie mialo) na glowce czapka wiązana pod szyją. Buda gondolu zasłonięta tak że nawet jeden promyk słonka tam nie wpadł... Zupelnie nie moja bajka

A w nocy Jaś jest przykryty do pierwszej pobudki :-P nie wstaję go przykrywać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 21:38

merida17 lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, Madzi i Emilka bedzie dobrze!

Rosax3 sciskam mocno, niesprawiedliwe to wszystko, powodzenia!
    Skop tylki tym dr!!! ;)

Emilka27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    merida ja tez jestem przeciwniczka przegrzewania dzieci. U mnie dzis ponad 20 stopni Jaś ubrany w koszulke i krotkie spodenki. Spacerujemy a tam małżeństwo z dzieckiem w gondoli. Na moje oko dziecko ok 4 miesiecy śpi ubrane z dresowy pajac (nie wierze ze pod pajacem nic na sobie nie mialo) na glowce czapka wiązana pod szyją. Buda gondolu zasłonięta tak że nawet jeden promyk słonka tam nie wpadł... Zupelnie nie moja bajka

A w nocy Jaś jest przykryty do pierwszej pobudki :-P nie wstaję go przykrywać ;-)

Totalnie sie z Tobą zgadzam ;) u nas zero potowek ;)

Jak juz pisałam, jeszcze nie przykryje, a juz nogi w górze i na koldre ;)
    Naiwnie myślałam, ze bedzie spać w workach ;) z miesiąc moze spała. Potem zaczęła sie kręcić, a resztę juz znasz ;)

• Coconue Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj zgielo w pol, tak bardzo boli mnie podbrzusze. Nospa max nie dziala. :((((
    Nie mowiac o przezroczystej wydzielinie z pochwy, caly czas sie czuje mokra, tez tak macie?

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • zicka Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie boli, ale drugie odczucie tez mam kilka razy na dzien.. Ciekawe od czego to..

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciapki skarpetki ekstra z czym by nie były to tylko usiadzie to ściąga... Jak zwrócenie uwagę to zostawi ale tylko się odwroce a ona trzyma za skarpete aby ściągnąć.. Na późno wchodzi odrazu pod koc nieważne jaka temperatura i pod kocem ściąga abym nie widziała. Zakładanie skarpet to jak wychodzi my to założy bez problemu w domu nie ma mowy aby mogły być na stopkach gorsze jest to ze chodzi z katarem a dopiero zapalenie obustronne uszu przeszła i dziś kaszel a sama jakąś przziebiona jestem.
    Mowicie tak o ubieraniu to moje dziewczynki jak był czerwiec a były w wózku nie nosiły czapeczek i naprawdę lekko je ubieralam miałam jakiś delikatny kocyk albo tetre i tyle na przykrycie ale znalam taka matkę ze mi samej było gorąco a niunia w koszulkę pajaca i takim grubym kocem przykryta ze aż zwróciła jej uwagę ze dziecko cale mokre juz jest i zaraz będzie chore obraziła się matka ale czerwiec ukrop a jej dziecko zachorowało. Ale moja 3latka wiecie ze juz ciepło i mamy kaszkietowke z hello kity a ona nie!!! Ona chce czapkę na uszy!! I dajemy jej taka z dużymi dziurkami aby tylko nie mogła się zgrzac po nią. Ale czapka musi być na uszy nieważne czy ciepło czy nie :-)

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka, na dzieci nie ma rady ;)
    Moja nie lubi nic na głowie, spinki, czapki, gumki itd.
    Ubzdurala sobie ku memu zaskoczeniu slomkowy kapelusz. I teraz tak: cały dzien w domu, do wózka, czy deszcz, czy słońce, jak je i nawet, jak idzie spać! Jak zniknie, spadnie z głowy, to afera na całego ;)

Niezrozumiałe, to dla mnie ;) ale to w końcu kobieta, a kto by je rozumiał, bez względu na wiek :P

Kiedyś jej przejdzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 23:53

wariatka3 lubi tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

dobrego dnia dziewczyny ;)

zaczynamy kolejny tydzień ciąży dziś :P
    jeszcze tylko jakieś 34-35 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 07:37

zicka, merida17 lubią tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamy :*
    Edysia Ciebie kojarzę, z wątku wrześniowego ;) :D

Andziutka gratuluję podwójnego szczęścia :*

Dzisiaj na szybko przed kolejną komunią, przejrzałam jakoś te wszystkie strony, które napisałyście;) Wpisałam mamusie na pierwsza stronę :*
    Jutro będę już tutaj z powrotem pełnometrażowo :D

P.S. Błagam nie piszcie zbyt wiele ;) :*

edysia5, andziutka lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    U mnie poranek zaczął się pobudką o 5:30 i jak na złość, mój mały grzdylek nie chce spać. Miałam nadzieję że jeszcze się zdrzemnę, bo czeka mnie ciężki dzień. No cóż.

W 3 mieście zapowiada się piękna pogoda, więc siedzieć nie będziemy w domu.

Miłego dnia.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelstw Merida dzięki ;-)

Mam jeszcze pytanie w jakim czasie od owulacji/zapłodnienia uslyszalyscie serce dziecka? Bo Stwierdziłam, że ja z moja owulacja w 24 dc jestem do tylu i w tygodniach od ostatniego okresu nie mam się co porównywać.

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Angelstw Merida dzięki ;-)

Mam jeszcze pytanie w jakim czasie od owulacji/zapłodnienia usłyszałyście serce dziecka? Bo Stwierdziłam, że ja z moja owulacja w 24 dc jestem do tylu i w tygodniach od ostatniego okresu nie mam się co porównywać.

Wydaje mi się, że jeszcze jest czas na serduszko i nie ma co się doszukiwać złego :* U mnie ok 34 dzień po owulce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 07:56

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Justyna. To nie zaczynam jeszcze schizowac ;-) będę najszczesliwsza jak usłyszę to serduszko malusie. <3

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka, na spokojnie!
    Ja byłam pod koniec tygodnia (owulacja 23 dc więc dzień przed Tobą) i lekarz był zaskoczony, że serduszko już bije. Że to pierwszy/drugi dzień, że na razie bije wolno. Więc myślę, że spokojnie masz jeszcze tydzień, żeby się nie martwić :)

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana następna wizytę mam 4.06. Tak bardzo bym chciała by było dobrze... I wierzę że tak będzie.

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i byłam wczoraj na tych kreglach:p
    Nic nie boli, rzucalam lekkimi kulami, wygralam i czuje sie szczesliwsza :D
    Chociaż i tak biegam do toalety sprawdzac czy nie ma plamień to wiem jakoś podświadomie że nic złego się nie stało:)

Czy wszystkie z was miały już jakieś plamienia? Implantacyjne np?
    Ja od początku ciąży ani implantacyjnego, ani po cytologi gdzie lekarz uprzedzal ze beda i zeby sie nie martwic:p i nie wien czy ja tam jakas bezkrwista jestem?:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 08:27

angelstw, merida17 lubią tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ