STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Rosax trzymam kciuki. Rób badania i wracaj do Nas.
Co do nawilżania to jak pisała chyba natalina. Zgadzam się w 100%. Przede wszystkim chodzi o nawilżenie ciała. Druga sprawa to predyspozycje do rozstępów.
Któraś pisała o L4. Należy się jak psu buda. Jak możesz to idź do szpitala i do poradni czy na oddział (tam gdzie ktg robią i jest dyzurujacy lekarz). Powiedz jak wygląda sprawa i poproś o zwolnienie.
Mnie juz trzeci wieczór biorą mdłości, gula w gardle. Koszmar.
Co do gardła. Tantum verde, albo septolete ale max 2 dni co 4godziny. A najbezpieczniejsze są te cukierki verbena czy jakoś tak. Zapytaj ew w aptece.wariatka3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWariatka, a moja mała cały czas bez skarpet. Na dole tylko płytki na podłodze i nic jej nie jest, stopy ciepłe, ze hej
nie lubi i juz
Najbardziej rozwala mnie system w Pl latem. 40 stp ciepła, z tylka pot leci, dzieci ubrane po szyje i w skarpetkachile ja sie nasluchalam, ze moja bez skarpet
aaaaaaa sami sie polozcie w gondole ubrani, jak na zimę
W nocy tez przestałam przykrywac.
Angelstw czapki mam zawsze dwie. Jak sciaga pierwsza, to po kilku chwilach zakładam druga, jak zapomni, ze pierwsza zdjęła. Względnie kaptur. Czasami pomaga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 21:34
angelstw lubi tę wiadomość
-
merida ja tez jestem przeciwniczka przegrzewania dzieci. U mnie dzis ponad 20 stopni Jaś ubrany w koszulke i krotkie spodenki. Spacerujemy a tam małżeństwo z dzieckiem w gondoli. Na moje oko dziecko ok 4 miesiecy śpi ubrane z dresowy pajac (nie wierze ze pod pajacem nic na sobie nie mialo) na glowce czapka wiązana pod szyją. Buda gondolu zasłonięta tak że nawet jeden promyk słonka tam nie wpadł... Zupelnie nie moja bajka
A w nocy Jaś jest przykryty do pierwszej pobudkinie wstaję go przykrywać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 21:38
merida17 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyangelstw wrote:merida ja tez jestem przeciwniczka przegrzewania dzieci. U mnie dzis ponad 20 stopni Jaś ubrany w koszulke i krotkie spodenki. Spacerujemy a tam małżeństwo z dzieckiem w gondoli. Na moje oko dziecko ok 4 miesiecy śpi ubrane z dresowy pajac (nie wierze ze pod pajacem nic na sobie nie mialo) na glowce czapka wiązana pod szyją. Buda gondolu zasłonięta tak że nawet jeden promyk słonka tam nie wpadł... Zupelnie nie moja bajka
A w nocy Jaś jest przykryty do pierwszej pobudkinie wstaję go przykrywać
Totalnie sie z Tobą zgadzamu nas zero potowek
Jak juz pisałam, jeszcze nie przykryje, a juz nogi w górze i na koldre
Naiwnie myślałam, ze bedzie spać w workachz miesiąc moze spała. Potem zaczęła sie kręcić, a resztę juz znasz
-
Mnie dzisiaj zgielo w pol, tak bardzo boli mnie podbrzusze. Nospa max nie dziala.
(((
Nie mowiac o przezroczystej wydzielinie z pochwy, caly czas sie czuje mokra, tez tak macie?Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Ciapki skarpetki ekstra z czym by nie były to tylko usiadzie to ściąga... Jak zwrócenie uwagę to zostawi ale tylko się odwroce a ona trzyma za skarpete aby ściągnąć.. Na późno wchodzi odrazu pod koc nieważne jaka temperatura i pod kocem ściąga abym nie widziała. Zakładanie skarpet to jak wychodzi my to założy bez problemu w domu nie ma mowy aby mogły być na stopkach gorsze jest to ze chodzi z katarem a dopiero zapalenie obustronne uszu przeszła i dziś kaszel a sama jakąś przziebiona jestem.
Mowicie tak o ubieraniu to moje dziewczynki jak był czerwiec a były w wózku nie nosiły czapeczek i naprawdę lekko je ubieralam miałam jakiś delikatny kocyk albo tetre i tyle na przykrycie ale znalam taka matkę ze mi samej było gorąco a niunia w koszulkę pajaca i takim grubym kocem przykryta ze aż zwróciła jej uwagę ze dziecko cale mokre juz jest i zaraz będzie chore obraziła się matka ale czerwiec ukrop a jej dziecko zachorowało. Ale moja 3latka wiecie ze juz ciepło i mamy kaszkietowke z hello kity a ona nie!!! Ona chce czapkę na uszy!! I dajemy jej taka z dużymi dziurkami aby tylko nie mogła się zgrzac po nią. Ale czapka musi być na uszy nieważne czy ciepło czy niemerida17 lubi tę wiadomość
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
nick nieaktualnyWariatka, na dzieci nie ma rady
Moja nie lubi nic na głowie, spinki, czapki, gumki itd.
Ubzdurala sobie ku memu zaskoczeniu slomkowy kapelusz. I teraz tak: cały dzien w domu, do wózka, czy deszcz, czy słońce, jak je i nawet, jak idzie spać! Jak zniknie, spadnie z głowy, to afera na całego
Niezrozumiałe, to dla mnieale to w końcu kobieta, a kto by je rozumiał, bez względu na wiek
Kiedyś jej przejdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 23:53
wariatka3 lubi tę wiadomość
-
dzień dobry
dobrego dnia dziewczyny
zaczynamy kolejny tydzień ciąży dziś
jeszcze tylko jakieś 34-35Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 07:37
zicka, merida17 lubią tę wiadomość
-
Witam nowe mamy :*
Edysia Ciebie kojarzę, z wątku wrześniowego
Andziutka gratuluję podwójnego szczęścia :*
Dzisiaj na szybko przed kolejną komunią, przejrzałam jakoś te wszystkie strony, które napisałyście;) Wpisałam mamusie na pierwsza stronę :*
Jutro będę już tutaj z powrotem pełnometrażowo
P.S. Błagam nie piszcie zbyt wiele:*
edysia5, andziutka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry.
U mnie poranek zaczął się pobudką o 5:30 i jak na złość, mój mały grzdylek nie chce spać. Miałam nadzieję że jeszcze się zdrzemnę, bo czeka mnie ciężki dzień. No cóż.
W 3 mieście zapowiada się piękna pogoda, więc siedzieć nie będziemy w domu.
Miłego dnia. -
Angelstw Merida dzięki
Mam jeszcze pytanie w jakim czasie od owulacji/zapłodnienia uslyszalyscie serce dziecka? Bo Stwierdziłam, że ja z moja owulacja w 24 dc jestem do tylu i w tygodniach od ostatniego okresu nie mam się co porównywać.merida17 lubi tę wiadomość
Co ma być to będzie...
-
Emilka27 wrote:Angelstw Merida dzięki
Mam jeszcze pytanie w jakim czasie od owulacji/zapłodnienia usłyszałyście serce dziecka? Bo Stwierdziłam, że ja z moja owulacja w 24 dc jestem do tylu i w tygodniach od ostatniego okresu nie mam się co porównywać.
Wydaje mi się, że jeszcze jest czas na serduszko i nie ma co się doszukiwać złego :* U mnie ok 34 dzień po owulceWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 07:56
-
Emilka, na spokojnie!
Ja byłam pod koniec tygodnia (owulacja 23 dc więc dzień przed Tobą) i lekarz był zaskoczony, że serduszko już bije. Że to pierwszy/drugi dzień, że na razie bije wolno. Więc myślę, że spokojnie masz jeszcze tydzień, żeby się nie martwić -
No i byłam wczoraj na tych kreglach:p
Nic nie boli, rzucalam lekkimi kulami, wygralam i czuje sie szczesliwsza
Chociaż i tak biegam do toalety sprawdzac czy nie ma plamień to wiem jakoś podświadomie że nic złego się nie stało:)
Czy wszystkie z was miały już jakieś plamienia? Implantacyjne np?
Ja od początku ciąży ani implantacyjnego, ani po cytologi gdzie lekarz uprzedzal ze beda i zeby sie nie martwic:p i nie wien czy ja tam jakas bezkrwista jestem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 08:27
angelstw, merida17 lubią tę wiadomość
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔