STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
skallarek wrote:Dziewczyny, czy w 5t4d wartość progesteronu 43,39 jest zbyt niska (jedn. tradyc. 13,62)? Czy któraś z was miała podobny poziom progesteronu? Biorę duphaston 2x1, ale nie wiem czy dawka nie jest zbyt mała.
Ja mam 17, biorę luteinę w minimalnej dawce i mam się nie martwić. Od 12 jest ok. Podobnie jak z betą - są różne poziomy i o niczym nie świadczą tak na prawdę, jeśli są w granicach normy -
Tutaj artykul gdzie sa inne normy. Ciekawe od czego to zależy..http://www.babyboom.pl/ciaza/przygotowania_do_ciazy/progesteron_hormon_ciazowy_normy_dzialanie.html
Nie ma co sie martwić na zapas. Ja uważam,ze pozytywne myślenie to połowa sukcesu) wszystko będzie dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 17:06
zicka
-
skallarek wrote:Dziewczyny, czy w 5t4d wartość progesteronu 43,39 jest zbyt niska (jedn. tradyc. 13,62)? Czy któraś z was miała podobny poziom progesteronu? Biorę duphaston 2x1, ale nie wiem czy dawka nie jest zbyt mała.
w tym samym dniu co Ty też miałam progesteron 13 i ciut ng/ml. Lekarz powiedział, że trochę mało. Od początku ciąży biorę dupka 2x1 i mam tak brać dalej. Normy są różne, w zależności od laboratorium, na jakich odczynnikach pracują, w moim to niby jeszcze norma, ale pierwszy progesteron robiony z drugą betą miałam ponad 22ng/ml, więc u mnie spadek dość znaczny. We wtorek planuję go jeszcze skontrolować, mam nadzieję że nie spadnie jeszcze bardziej...
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
My dziś dzień poza domem
wracalismy tylko na drzemki i,obiad bo wtedy i ja mogłam odetchnąć choć na chwile
moj brzuch wieczór jest duuuuzy...
Byle do jutra. Wizyta o 11 u nowego ginaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 21:16
merida17 lubi tę wiadomość
-
Ja skallarek może być już w tym tygodniu serduszko, ale to też zależy kiedy była owulacji. Ja czekam grzecznie do 30.05, już 2 tyg wytrzymałam to i ten tydzień tez mi zleci. A co do bety i progesteronu wogole nie robiłam i nie mam zamiaru
nie potrzebnie bym się stresowala , a tak to jestem spokojna i wszystko się dowiem na wizycie.
-
He he. Widzisz Karolina, tak to jest przy pierwszym dziecku, szczególnie tak długo wyczekiwanym, że się chce wszystko wiedzieć (i sprawdzić czy oby na pewno jest wszystko w porządku), nawet kiedy lekarz nie zleca takich badań. A czy to dobrze - nie sądzę
ale przez to może jutro udam się do lekarza na jakąś dodatkową wizytę
Karolina1234 lubi tę wiadomość
-
Jedne wolą żyć w błogiej nieświadomości, drugie wiedzieć wszystko i na bieżąco kontrolować sytuację
dobrze że każda ma wybór i robi jak uważa:)
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualny
-
Ale mam faze dziwwczyny ... W ciazy hormony dzialaja a ja dzis ogladalam 3metry nad niebem i nawet siku nie chodzilam wyje jak dziecko ogolnie jestem typem romantyka ale teraz to az zza nad to.
merida17 lubi tę wiadomość
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
nick nieaktualnywariatka3 wrote:Ale mam faze dziwwczyny ... W ciazy hormony dzialaja a ja dzis ogladalam 3metry nad niebem i nawet siku nie chodzilam wyje jak dziecko ogolnie jestem typem romantyka ale teraz to az zza nad to.
Wariatka, pewnie tyle wyplakalas, ze nie było juz czym siusiac
A skoro o tym mowa, to sie wstane i pójdę! -
Gratuluję nowym kropkom. Ja czekam na obchód, potem USG i jeśli mój kropek się ujawni będę mogła spokojnie wrócić do domu
.
Niby lekarz mówił że beta dobrze wzrosła i wskazuje na prawidłowe umiejscowienie ciaży czuję jakiś wewnętrzny niepokój.
Muszę się jakoś przestawić na pozytywne myślenie.Karmelowa lubi tę wiadomość