STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Będzie Emilka, będzie!
Tylko musisz się mocno uzbroić w cierpliwość, bo nerwy Maleństwom nie pomagają. Ja już zauważyłam, że gdy mam mocno nerwowe dni to wieczorem/w nocy gorzej się czuję, a kiedy spokojne to śpię do ranaEmilka27 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
wczoraj cały dzień mnie nie było i ciężko was nadrobić, ale dałam rade.
Nie odniosę się do wszystkiego bo to nie możliwe przy takiej produkcji hehe
Ja w tej ciazy mialam plamienie implantacyjne w 24 dc I tyle. W pierwszej ciazy plamilam z nie wiadomych przyczyn. -
Ana. wrote:Rosana, Ty się ciesz, a nie niepokój! Jak nie ma plamień znaczy, że śluzówka mocna i wszystko w porządku jak najbardziej. Ja miałam w terminie okresu 3 dni na brązowo, po usg jakieś lekkie brudzenie
Jasne że się cieszę ^^
Zastanawiam sie kiedy powiedziec rodzinie
Myslalam ze dopiero ok polowy czerwca, ale mieszkamy z moimi rodzicami i zaczyna mnie to meczyc, ze nie wiedza. Jeden z powodow to to ze palaszczerze mowiac w domu pala jedynie w lazience, ale lazienka jest bez okna a ja czesto biegam siku i fajnie jakby przestali tam kopcic. :p z drugiej strony nie wiem czy nie jest zbyt wczesnie ?
Aleksandraa lubi tę wiadomość
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Rosana super ze poszłaś na kręgle i dobrze się bawiłaś!
ja tez bym poszła bez zastanowienie
Ja w tym cyklu nie miałam żadnych plamien. W ciąży z Jasiem jedynie w terminie @ na brązowo plamilam. Co do tego czy powiedzieć rodzicom, wiesz co ma być i tak będzie ja myślę ze rodzice cieszyliby się wiedząc od początku o ciążyto że im jeszcze nie powiecie przecież niczego nie zmienia ale wiadomo każdy sam decyzuje kiedy i kogo poinformuje
-
angelstw wrote:Rosana super ze poszłaś na kręgle i dobrze się bawiłaś!
ja tez bym poszła bez zastanowienie
Ja w tym cyklu nie miałam żadnych plamien. W ciąży z Jasiem jedynie w terminie @ na brązowo plamilam. Co do tego czy powiedzieć rodzicom, wiesz co ma być i tak będzie ja myślę ze rodzice cieszyliby się wiedząc od początku o ciążyto że im jeszcze nie powiecie przecież niczego nie zmienia ale wiadomo każdy sam decyzuje kiedy i kogo poinformuje
Ciaza nie byla planowana, mimo tego ze jestem z moim B prawie 8 lat to nie mamy slubu :p Moj tata jest bardzo wierzacy i nie wiem jak na to zareagujechociaz z drugiej strony mieszkamy razem pod jego nosem wiec nie powinien byc zdziwiony:D
Moj brat ozenil sie w zeszlym roku i czekaja moi rodzice na wnuka, ale nie pdziewaja sie ze to ja urodze ^^merida17, Konwalia lubią tę wiadomość
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Rosana wrote:Ciaza nie byla planowana, mimo tego ze jestem z moim B prawie 8 lat to nie mamy slubu :p Moj tata jest bardzo wierzacy i nie wiem jak na to zareaguje
chociaz z drugiej strony mieszkamy razem pod jego nosem wiec nie powinien byc zdziwiony:D
Moj brat ozenil sie w zeszlym roku i czekaja moi rodzice na wnuka, ale nie pdziewaja sie ze to ja urodze ^^
czyli będą mieli niespodziankę
skoro godzi się na to że mieszkacie razem to powinien też mieć świadomość że razem sypiacie i mogą z tego być dziecimerida17 lubi tę wiadomość
-
My tez dopiero po śniadaniu, posypaliśmy
zaraz biorę sie za obiad i jedziemy na kulki z małą, takie na zewnątrz oczywiście /) wyszaleje sie za cały tydzień
Co do plamien poprzednio miałam implantacyjne 2 dni ale bardzo mało tym razem nic, zreszta ja nie mam żadnych objawów i na razie nie czuje sie w ciąży. Czekam na środę na wizytę
Pisalyscie o przegrzewaniu, ile ja sie nasłuchałam ze a lekko ubrana, ze gdzie czapka a buty a to skarpetki... Mała chodzi ubrana jak ja albo i lżej bo ja zmarzluch a jej zawsze ciepło po tatusiuw nocy nie przykrywam, spi tylko w pajacu i wystarcza jej. Od małego nie lubi być przykryta, żadnych rożków, kocykow, otulaczy.
Co prawda kilka razy była chora ale za każdym razem to było zarażenie od kuzyna i kuzynki, którzy sa wiecznie chorzy i przegrzewani na maksa:/merida17 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Dziewczyny dawno pilam kawę ponieważ maz zabronił mi pić i nie będzie mi robiol ja faktycznie ostatnio ochoty wstać z łóżka nie miałam ale dziś musiała bo maz z nocki wrócił wiec jak zawsze pierwsze co to kawa a ona się okazała niedo wypicia... Straszne. Ale głodna się zrobilam a leniwiec ze mnie wiec kanapki nie zrobilam aby zjeść ale mam jeszcze roslol i był pyszny naśniadanie. Na mięso nie mam ochoty bo nie wiem dlaczego takie typowo drugie danie jest dla mnie za suche wille sama zupę jaka kolwiek ale mokre. Ja w tej ciąży naprawdę dziwaczejeJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Witam w tę piękną,słoneczną niedzielę
Gdy byłam na pierwszej wizycie na NFZ lekarz chciał mnie pogonić bo byłam według OM w 6t0d, powiedział,ze pewnie nic nie będzie i rzeczywiście nie było! Tydzień później poszłam prywatnie do ginki i był widoczny pęcherzyk na 1cm. Wtedy ginka powiedziała,ze są dwa domki.Od tamtej wizyty minęły dwa tygodnie i znów poszłam na NFZ. Według OM byłam już w 9t0d, gin zrobił usg i widziałam 1fasolkę z bijącym jak dzwon serduszkiem:-) Doktor pomierzył i wyszło mu,że ciąża dużo młodszą bo dopiero 7t2d! A kropek ma 1,16cm. Ależ rozbieżność, lekarz mi wpisał w kartę że OM miałam 29marca ale ja miałam od 17-28 marca potem już wcale. Możliwe żebym tak późno miała owulację,cykle 26-32d bardzo nieregularne. Teraz mam wizytę prywatnie 01.06. A poszłam na NFZ by dał skierowanie na bezpłatne badania:-) Oczywiście jużtam nie wrócę.
W awatarze ja i moja dwuletnia już córciaAstonia lubi tę wiadomość
-
Ircia32 wrote:Witam w tę piękną,słoneczną niedzielę
Gdy byłam na pierwszej wizycie na NFZ lekarz chciał mnie pogonić bo byłam według OM w 6t0d, powiedział,ze pewnie nic nie będzie i rzeczywiście nie było! Tydzień później poszłam prywatnie do ginki i był widoczny pęcherzyk na 1cm. Wtedy ginka powiedziała,ze są dwa domki.Od tamtej wizyty minęły dwa tygodnie i znów poszłam na NFZ. Według OM byłam już w 9t0d, gin zrobił usg i widziałam 1fasolkę z bijącym jak dzwon serduszkiem:-) Doktor pomierzył i wyszło mu,że ciąża dużo młodszą bo dopiero 7t2d! A kropek ma 1,16cm. Ależ rozbieżność, lekarz mi wpisał w kartę że OM miałam 29marca ale ja miałam od 17-28 marca potem już wcale. Możliwe żebym tak późno miała owulację,cykle 26-32d bardzo nieregularne. Teraz mam wizytę prywatnie 01.06. A poszłam na NFZ by dał skierowanie na bezpłatne badania:-) Oczywiście jużtam nie wrócę.
W awatarze ja i moja dwuletnia już córcia
Jeżeli chodzi o pozna owulację sam lekarz mi mówił ze jeżeli jest różnica OM a USG powyżej tygodnia wyznaczają inna datę OM aby później kobieta problemów nie miała bo przy późnej owulacji tak się zdarza ale oni cha jak najlepiej dla dziecka. Jeżeli wszystko się rozwija to ja bym się nie denerwowala i była spokojna.
A ja dziś oszaleje. Dziewczyny wiedziały razem w swoim pokoju okazało się ze młoda pomazala łóżko piętrowe na drabinach kazalam zetrzeć i było ok do momentu jak maz tam spał poszlak powiedzieć która godzina a okazało się ze pomazala spod górnego łóżka niebieska kredka Bambino aż mnie szlag trafił bo się tego zetrzeć nie da. No aż płakać mi się chce za to... Piękny dzień się zaczyna
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Hej melduje sie i obym zostala do stycznia. Mam juz 4 latka z stycznia 2012. Potem dwa poronienia, podwyzszona prolaktyna niski progesteron. Od 13 dnia po owulacji luteina. W 20 dniu po tj. Wczoraj wylądowałam z krwawieniem u lekarza i leze z krwiakiem. Na razie nie licze terminu itp. Walcze o każdy kolejny dzień. Nieśmiało się dopisuje licząc ze za tydzień dwa będę mogła policzyć i podać termin albo napisać że jest kruszynka i serduszko. Trzymam kciuki za nas wszystkie.
Ana., wariatka3, Karmelowa, anettte, justyna1220 lubią tę wiadomość
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Hej dziewczyny jestem tu nowa. Jestem 5t4dc termin 18 stycznia. Mam 29 lat i jest to moja pierwsza ciąża. Mieszkam w Belgii i pierwszą wizytę u gin mam na 8.06. Ciaza potwierdzona beta 199 w czwartym tyg. Drugi raz tu się nie robi bety
Można się przyłączyć?wszamanka, Junioer, zicka, Karmelowa lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Ja tez plamienia zadnego nie mialam na szcsescie pomimo krwiaka. Ale ostatnio mam mdlosci calodniowe... wczoraj wieczorem skonczylo sie na kibelku. Musze imbir zakupic ale u nas na zadupiu nic nie ma wiec dopiero jutro sie uda...26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.