STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem co czujeszLali wrote:Moja córka ma 4 lata i dziś pierwszy raz nocuje u moich rodziców, średnio radze sobie z tą sytuacją
ciekawe czy wieczorem nie zadzwoni, żeby po nią przyjechać 
matczyna miłość.
ja też się spodziewam telefonu żeby go zabrać do domu
Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat
-
nick nieaktualny
-
Nie mogę płakać bo reaguje wymiotami... Chciałam ale skończyło sie źle. Mam jakieś cudo do płukania ale z naszczerszymi checiami nie chce ponownie wymiotowac.zicka wrote:Miod pewnie juz wyprobowalas.. Ale moze pomoze plukanka z soli? Albo z Listerine, wykosi wszystkie bakterie
tak mi radzila kiedys internistka
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -

Dziewczyny jestem smutna. Byłam dzisiaj po L4 ale lekarz zrobił Usg. Nie potrafił uchwycić serca. Powiedział, że widzi, ale nie może uchwycić. Powiedział, że myślał, że już zobaczy i usg następne 4.06 będzie decydujące. Powiedział też, że ciąża urosła. Mam zrobić jeszcze poraz 3 tsh i d dimery i do niego zadzwonić. Pocieszam się tym, że miałam owulacje w 24dc, czyli dziecko ma dopiero 21 dni. Dziewczyny, czy jest/była któraś z was w podobnej sytuacji? Nie przebiegała niestety optymistycznie ta rozmowa.Co ma być to będzie...

-
z takich mniej śmierdzących i drażniących rzeczy do płukania gardła to zaparzony rumianek z szałwią, a ze skutecznych to octenisept wymieszany nie pamiętam w jakich proporcjach z wodą, ale pisze na opakowaniu. Octenisept wybije wszystkie bakterie, wirusy, grzyby czy inne cholerstwa które powodują ból gardła, ale w smaku paskudny;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 17:35
Karmelowa, wariatka3 lubią tę wiadomość

Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualny
-
Rosax, dobrze, że masz tyle zapału w sobie. Trzymam za Ciebie kciuki, jeśli chcesz to mogę polecić Ci super lekarza,ginekologa i endokrynologa z Krakowa, który pracuje również w klinice leczenia niepłodności. Jak dla mnie jest bardzo dobrym lekarzem.
Ojejku, za Ciebie też trzymam kciuki. Robisz kolejną betę?Co ma być to będzie...

-
nick nieaktualny
-
Emilka27 wrote:Lali nie była, poprzednią wizytę miałam 5 dni temu. Potwierdzenie ciąży. U mnie to 6t6d ale owulacja w 24 dniu.
Moim zdaniem nie powinnaś się martwić, moj lekarz z góry informuje, że pierwsza wizyta ciążowa powinna się odbyć powyżej 7 tygodnia, wcześniej można najeść się strachu. Jeszcze ta późna owulacja, nie martw się! Bedzie dobrze, na nastepnej wizycie bedzie serce jak dzwon
Emilka27 lubi tę wiadomość
-
Ojejku mi lekarz powiedział wprost jak powiedzialam ze miałam operacje narkoze antybiotyk i leki przeciwbólowe i zaraz po niej okazało się ze w ciąży jestem. Teraz to nic nie poradzimy ale nie ma co się martwić na zapas. Ja tez uważam ze stres nic nam nie da. Ja znów na lekach niby żadnych które mogą zagrażać ale muszę brać przeciwbólowe bo migreny mam przywymiotach i nie jem samo się to toczy. Będzie dobrze jesteśmy z toba!! Najważniejsze ze rośnieojejku wrote:U mnie za to przyrost bety w 48h to zaledwie 58,5%.
niczego dobrego to nie wróży niestety
Przyrost ze 195 na 309Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 19:14
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Cześć wszystkim. Ciężko Was nadrobić choćby tylko po jednym dniu nieobecności.
Gratuluję wszystkim nowym kropeczkom i serduszkom
.
Ja nadal w szpitalu. Plamienie już ustalo. Po drugim badaniu beta wzrosła prawidłowo
. Jednak zostaje tutaj do czasu aż zobaczymy coś na USG. W poniedziałek kolejne badanie i jak tylko kropek się pojawi będę mogła wrócić do domu.
Ojejku nie denerwuj się na zapas. Trzymam mocno kciuki aby wszystko się powiodło.
anettte, angelstw lubią tę wiadomość
-
anette pięknie!
cudowne uczucie zobaczyć pikające 
Witam nowe mamusie
wątek rośnie nam w siłę!!
Rosana ja jestem wierna naturze
olej kokosowy w ciąży z Jasiem stosowałam i teraz już też zaczynam
muszę tylko zakupić nowy słój
na brzuszku nie mam ani jednego rozstępu, jedynie na pośladkach kilka doszło ale są już blade i mało widoczne.
wariatka3 zdrowiej KObitko!!
merida17 u nas to samo
ja smaruje Jaśka olejem kokosowym a ten ręka w słoiku i zjada go 
Rosana ja bym szła na te kręgle
rosax3
bardzo mi przykro
masz rację nie daj się zbyć!! Walcz Kochana o swoje szczęście i wracaj szybko na fiolety i koniecznie przynieś nam tu dobrą nowinę!! trzymamy za Ciebie kciuki!!
ojejku oby ten przyrost bety nie znaczył niczego złego! Właśnie z tego stresu ja bety nie robię. Co ma być i tak będzie...
Emilka27 ja w ciąży z Jasiem byłam początkiem 7tc na USG i też nie było jeszcze serduszka widać...2 tyg później biło jak dzwon!! Ja myślę że na spokojnie zaczekaj. Serduszko ma jeszcze czas!! W 24 dniu to późna owulacja więc zarodeczek jeszcze bardzo młodziutki!
madzi2506 niech beta rośnie a Kropek szybko się ujawnia!!
mój Syn w końcu po chyba 15 próbach załapał picie z kubka lovi360
a ja już myślałam że kubek nigdy nie będzie w użyciu
wariatka3, merida17, Emilka27 lubią tę wiadomość
-
Mam etap 3latka w domu. Staram sie tlumaczyc rozmawiac prosic az krzycze ... Jest chlodno bez skarpet a ona wciazje sciaga nie mam sily ma juz katar kaszel sie zaczyna a ona uparcie swoje. Naprawde sie staram ale no moja cierpliwosc jakos sie konczy a ona rozumie co mowie ale nic nie pomaga...Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
wariatka ja się sama zastanawiam jak będę reagować w takich syt jaką tu opisujesz...póki co mozna śmiało uwage Jasia odwrócić, jeśli sciaga czapkę z glowy ba spacrzei dam mu coś do reki co go zainteresuje to czapka schodzi na dalszy plan ale wiem że takie rozwiązanie wiecznie skuteczne nie będzie