X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Merida jade po 10 a wizytę mam na 11 pół biedy ze nie popoludniu albo wieczór bo jajko bym zniosla chyba :-P

To dobrze, ze zaraz wizyta, bo zniose jajo razem z Tobą :P
    Życzę Ci super wizyty, nie jak ostatnio i daj nam znać ;)

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dzisiaj :)
    Czytam was codziennie ale sie nie udzielam za bardzo bo jednak za bardzo sie potem wkręcam i stresuje, ze dopiero w środę wizyta i boje sie trochę :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. Współczuje mdłości, wiem że potrafią być czasem na prawdę dokuczliwe ;/

angelstw powodzenia !:D

PeggySue do środy już całkiem nie daleko ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • zicka Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku to niesprawiedliwe!! Trzymaj się cieplo kochana!!!
    Angelstw daj znac koniecznie jak już bedziesz po!Jesteśmy ciekawe razem z Toba!
    A mi po lekkich piatkowych plamieniach wlasnie spadl kamien z serca.. Beta rosnie prawidlowo, progesteron 31.. Ufffff.. To teraz tylko oczekiwanie do srodowej wizyty.
    Buziaki dziewczyny i miłego dnia!
    Ps: gratulacje Justynka :)

skallarek lubi tę wiadomość

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jak tylko będę miała możliwość od razy dam Wam znać co i jak :-)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za przyjęcie ;) co do mojej ciąży to ja się czuję jakbym nie była w ciąży. Nie mam mdłości. Cycki spuchly ale nie bolą jakoś specjalnie. Może szybciej się męczę i dużo pije. Ogólnie czuje się dobrze. Miałam ataki senności ale już przeszły ;)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim nic tylko sie cieszyć ;-) ja póki co tez jakoś spokojnie przechodzę te ciążę zobaczymy co kolejne tygodnie przyniosą :-)

Kim87 lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Ana. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym bardzo chciała przechodzić spokojnie i bezobjawowo :(
    Do 5t4 było idealnie... Jak mnie później wzięły mdłości, zasłabnięcia i zawroty głowy tak spędziłam ostatni tydzień niemalże leżąc w łóżku. W ciągu dnia jest trochę lepiej, ale wieczory, noce i ranki są masakryczne..:/

Zastanawiam się, czy u was mdłości mają jakąś regularność, że nasilaja się o określonej porze dnia czy coś?

Masakra... ileż jeszcze?!

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Powodzenia na wizytach dzisiaj :)
    Czytam was codziennie ale sie nie udzielam za bardzo bo jednak za bardzo sie potem wkręcam i stresuje, ze dopiero w środę wizyta i boje sie trochę :)

Spokojnie, już zaraz wtorek ;)

PeggySue lubi tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Kim nic tylko sie cieszyć ;-) ja póki co tez jakoś spokojnie przechodzę te ciążę zobaczymy co kolejne tygodnie przyniosą :-)
    T to dobrze że jest nas dwie ;) bo z tego co widzę większość wisi nad kibelkiem i się zaczęłam zastanawiać czy wszystko ze mną ok ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Do 5t4 było idealnie... Jak mnie później wzięły mdłości, zasłabnięcia i zawroty głowy tak spędziłam ostatni tydzień niemalże leżąc w łóżku. W ciągu dnia jest trochę lepiej, ale wieczory, noce i ranki są masakryczne..:/

Zastanawiam się, czy u was mdłości mają jakąś regularność, że nasilaja się o określonej porze dnia czy coś?

Koleżanka z innego topicu 3bite tygodnie 24/7 miała. Masakra. Myślę że to indywidualna sprawa ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:

Ana w pierwszej ciąży jeszcze nie otworzyłam oczu, a już musiałam biec do kibelka, po prostu w sekundzie i tak tam wisiałam, aż żołądek się uspokoił, bo ja na pusty brzuch tam wisiałam, szarpało strasznie nim. Potem cały dzień miałam ogromny ból całego ciała, brzuch napierdzielał niesamowicie, bo niby głodna, a jeść nie mogłam i tak cały czas- dla mnie coś strasznego. W pracy to już nie wiedzieli co ze mną zrobić i jak mi pomóc, schodzili mi z drogi- dla mnie to uczucie było gorsze niż poród. Przeszło tak ok 14 tyg, potem już tylko sporadycznie. Mycie zębów też było powodem to przytulania kibelka ;)

Teraz nic takiego, w ogóle nie czuję się ciążowo. Troszkę szybciej się męczę, ale poza tym to nic. Mam do czego porównać, ciągle czekam na te ciężkie chwile. Wczoraj guzik w jednych spodniach nie dopiął się :)

• Ana. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida, dobrze czuję o czym piszesz, u mnie to jest po prostu jakiś kosmos :/ Ale najgorzej jest wieczorem, nie wiem czemu. Wtedy mogłabym zamieszkać na dywaniku łazienkowym.

Już te wszystkie inne objawy przyjmuję ze spokojem, mogę spać, może brzuch pobolewać, mogę być zdechła... tylko te cholerne mdłości po których boli caaaałe ciało.
    Wczoraj już zaczęłam drzeć się na mojego, chyba za to, że był i oddychał, wszystko mi przeszkadzało :/

merida17 lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po USG. Pecherzyk ciążowy prawidłowo umiejscowiony!!! Więc teraz rośnij mój mały kropeczku :-).
    U mnie oprócz boleści tylko samych sutków brak jakiś innych objawów, chociaż to na razie wcześnie więc czasami jeszcze wszystko przede mną.
    Termin wstępnie na 24stycznia. Dokładniej dowiem się na następnym badaniu.

Kim87, edysia5, anettte, merida17, Astonia, Ana., wariatka3, Coconue, justyna1220, Karolina1234, boróweczka, andziutka, skallarek lubią tę wiadomość

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wszystko dowiem.sie za dwa tygodnie na pierwszej wizycie u gina ;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • edysia5 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Co do ubierania dzieci to ja chyba wyjątkowo skąpo ubieram małą, ale nie choruje, jak ma coś więcej na sobie to zaraz spocona. Wczoraj była już w samej sukieneczce i skarpetkach, na słońcu kapelutek ;)

Tak na dobry początek dnia właśnie usłyszałam pierwsze ''Mama'' <3

Extra bo ja to tylko slysze babababababa a mama to nie:-)

edysia5
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku tule :* I wierzę, że jeszcze do nas wrócisz i się pochwalisz, może jakimś wiosennym terminem?

Pamiętacie jak pisałam kiedyś, że zazdroszczę wam mdłości? Otóż cofam te słowa, od piątku jest jakaś masakra.. co prawda nie wymiotuje, ale chyba lepiej bym się czuła gdyby tak było :( Cały czas mam gule w gardle, wszystko mnie boli i non stop śpię..

Angelstw trzymam kciuki za wizytę!!

Moja wizyta serduszkowa jutro o 10:15..

relgh371p970veew.png
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Ja już po USG. Pecherzyk ciążowy prawidłowo umiejscowiony!!! Więc teraz rośnij mój mały kropeczku :-).
    U mnie oprócz boleści tylko samych sutków brak jakiś innych objawów, chociaż to na razie wcześnie więc czasami jeszcze wszystko przede mną.
    Termin wstępnie na 24stycznia. Dokładniej dowiem się na następnym badaniu.

Super;) niech rośnie szybciutko
    Co do boli sutków to nawet jak ich nie dotykam to boli, dziwne uczucie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 10:36

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Wariatka spokojnie. Piekna pogoda to spacery długie. Za dwa miesiące się zacznie :) urządzanie pokoiku, planowanie, szycie itp. :)
    Chociaż planować możesz chyba już zacząć. Są fajne programy do tego :)
    Możesz polecić jakieś konkretne programy? :)

34bw43r8r3764uge.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku ściskam Cię mocno <3

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ