X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anettte, co ja widzę, że już 8 tyg :) matko!!!!
    jaki duży bobas już w Twoim brzuszku :)

madzi gratuluję i do domku ;)

ana i basia bądźcie dzielne :)jeszcze trochę i minie ;)

• natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    To dobrze, ze zaraz wizyta, bo zniose jajo razem z Tobą :P
    Życzę Ci super wizyty, nie jak ostatnio i daj nam znać ;)
    Ja idę na 18:30 dopiero więc moje jajo już na wpół wysiedziane. Normalnie kociokwiku dostanę do popołudnia.

merida17, Ana. lubią tę wiadomość

34bw43r8r3764uge.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalina a widziałaś juz serduszko?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Blackclouds Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mdłości zaczęły się chyba na dobre :( Wieczorem poszłam spać z miską przy łóżku... Mam wstręt do mięsa, jak pomyślę, że mam zrobić obiad, a później go zjeść momentalnie jest mi niedobrze. Jeszcze tylko 1,5 tygodnia i wizyta. Nie mogę się doczekać!

Dziewczyny, powiedzcie proszę, czy biorąc magnez w pierwszym trymestrze bez zaleceń lekarza można zaszkodzić dziecku? Jakieś mam straszne wewnętrzne obawyw, że brałam go na własną rękę i poczucie winy...

7u223e3k836sfqk5.png

Wysłany: 23 maja 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Byłam tydzień temu, w 5t5d i był pęcherzyk i żółtkowe. Wiem, że dziś może być jeszcze wcześnie na serduszko, ale może...Najróżniejsze myśli mi przebiegają przez głowę.

34bw43r8r3764uge.png
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg belly 8 tydz, wg usg pare dni wcześniej. Ale doktorka ma bardzo słaby sprzęt wiec maleństwo ledwo było widać.
    Ale rzeczywiście czas leci nawet nie wiadomo kiedy. Ja mam kolejna wizytę dopiero za 3 tyg zwariuje chyba;)

merida17 lubi tę wiadomość

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackclouds wrote:
    Niestety mdłości zaczęły się chyba na dobre :( Wieczorem poszłam spać z miską przy łóżku... Mam wstręt do mięsa, jak pomyślę, że mam zrobić obiad, a później go zjeść momentalnie jest mi niedobrze. Jeszcze tylko 1,5 tygodnia i wizyta. Nie mogę się doczekać!

Dziewczyny, powiedzcie proszę, czy biorąc magnez w pierwszym trymestrze bez zaleceń lekarza można zaszkodzić dziecku? Jakieś mam straszne wewnętrzne obawyw, że brałam go na własną rękę i poczucie winy...

Ja biorę cały czas Mg i w pierwszej też brałam bez dr. Na pierwszej wizycie powiedziała mi, że dobrze robię. Ja do starań brałam Mg.
    Teraz czekam na pierwszą wizytę, która za tydzień i biorę cały czas Mg.

• Emilka27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia nastaw się, że nie zobaczysz, bo faktycznie,jeszcze dość wcześnie. A jak zobaczysz to będziesz mieć niespodziankę :-) :-) :-) trzymam kciuki bo wszystko jest dobrze. Daj znać jak będziesz po.

natalina86 lubi tę wiadomość

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalina86 wrote:
    Nie. Byłam tydzień temu, w 5t5d i był pęcherzyk i żółtkowe. Wiem, że dziś może być jeszcze wcześnie na serduszko, ale może...Najróżniejsze myśli mi przebiegają przez głowę.

Natalina będzie dobrze, także wieczorna wizyta należy do Was :)

Wysłany: 23 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Merida trochę mnie uspokoilas :) za dużo czytam chyba głupot w internecie. Jak można wiedzieć jaka dawkę dziennie przyjmujesz?

7u223e3k836sfqk5.png

Wysłany: 23 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony staram się "na luzie", ale z drugiej świeci się lampka, że pomiędzy 6-7 tygodniem już jest serducho...

34bw43r8r3764uge.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) czytam Was od pierwszej strony ale dopiero teraz postanowiłam napisać.
    Pierwsze usg miałam w czwartek, zobaczyłam 2 pęcherzyki ale jedno serduszko, mimo wszystko jest duża szansa, że będą bliźniaki tylko jeden zarodek troszkę wolniej się rozwija. Zobaczymy.
    Mam 30 lat, jestem na l4 ze względu na plamienia które miałam cały tydzien.
    Według belly termin na 7 stycznia.

wszamanka, merida17, justyna1220, Karolina1234, andziutka lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalina niby tak, ALE ALE ALE jest jedną baaardzo ważna rzecz, mianowicie kiedy miałaś owulacje. Bo ja miałam dopiero w 24 dc.a inne Dziewczyny w 10 dc i to jest 2 tygodnie różnicy, czyli ooooogrom czasu jak dla takiej małej istotki.:-) :-) ;-)

Tak jak ktoś napisał, że ciąża uczy cierpliwości. :-)

Dodatkowo uważam, że trzeba być bardzo ostrożnym czytając w internecie różne rzeczy. Każdy jest inni, niektórzy nawet nie wiedzą, kiedy owulacja, kiedy co, każdy organizm jest inny, niektórzy potrzebują więcej czasu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 11:07

merida17, natalina86 lubią tę wiadomość

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackclouds wrote:
    Dzięki Merida trochę mnie uspokoilas :) za dużo czytam chyba głupot w internecie. Jak można wiedzieć jaka dawkę dziennie przyjmujesz?

Ja to na swoje oko, bo jak mówię tak robiłam w pierwszej ciąży na początku, później przeszłam na wit, to przestałam chyba. Tak mam w starych notatkach :)
    Ja połykam 500 mg dziennie. A Ty ile?

• Astonia Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, przykro mi:( trzymaj się i nie poddawaj!!!

Ja myslalam że tylko ja mam problem z myciem zębów, wczoraj przy gorowaniu obiadu musiałam parę razy kłaść sie na łóżko bo słabo mi się robiło. Nie wymiotuje, ale jest blisko tego.
    No i witaminy z kwasem foliowym staram się pić po dobrym posiłku, bo inaczej strasznie mdli.

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • solania Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem z Wami na biezaco, ale nastroje u mnie kiepskie, ogromny strach co bedzie , wiec nie pisze, zeby Was nie dolowac i nie straszyc:)

Co prawda dzis zaczely sie lekkie mdlosci, wiec nastròj troche sie poprawil, ale wole poki co byc nastawiona obojetnie niz potem po raz kolejny sie rozczarowac.

Nastepna wizyta 31 maja, we wtorek, wiec zobaczymy czy zarodek rozwija sie dalej prawidlowo, jakos musze prztrwac ten tydzien:)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 375 mg bałam się, że może to za dużo bo w Wit. Ciazowych jest dwa razy mniej.

7u223e3k836sfqk5.png

Wysłany: 23 maja 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dokładnie kiedy owulka, bo miałam monitoring- 17 dc., a dziś mam 48 dc. Jak nioe serduszko to może chociaż zarodek będzie już widać...Ja niestety z tych niecierpliwych co to chcą na "teraz i już". Hehe a tłumaczenie sobie na zimno wychodzi na chwilę. Jeszcze jak sobie czytam, że co chwilę któraś z nas się żegna to już wogóle chce mi się płakać...

34bw43r8r3764uge.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, ja nie jestem lekarzem, ale serduszko ma czas minimum do 30 dnia od zapłodnienia. Druga sprawa jest taka, że musi być dobry sprzęt, a trzecia sprawa, że dzieciątko, jest jeszcze bardzo malutkie i ciężko je czasami złapać :-) uszy do góry. Ja mam wizytę 4 czerwca wiec pomysl ile ja muszę czekać ;-)

Więc natalina jeszcze na spokojnie masz trochę czasu na <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 11:17

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia90 wrote:
    Ojejku tule :* I wierzę, że jeszcze do nas wrócisz i się pochwalisz, może jakimś wiosennym terminem?

Pamiętacie jak pisałam kiedyś, że zazdroszczę wam mdłości? Otóż cofam te słowa, od piątku jest jakaś masakra.. co prawda nie wymiotuje, ale chyba lepiej bym się czuła gdyby tak było :( Cały czas mam gule w gardle, wszystko mnie boli i non stop śpię..

Angelstw trzymam kciuki za wizytę!!

Moja wizyta serduszkowa jutro o 10:15..

Haha, Basia mówiłam, że nie ma czego zazdrościć. Witam w klubie. Ja chętnie oddam którejś, która ich potrzebuje dla spokoju :P

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ