STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
PeggySue wrote:Melduje sie i j po wizycie....
Ciąża młodsza o 8 dni wg usg termin nie 12.01 a 20.01. Nie 6t6 a dopiero 5 tydzień. Serduszko już pikalo ale nie slyszalam.
Na tym kończą sie dobre wiadomości.odkleja sie kosmowka wiec nie mogę nosić więcej córy a wiadomo jak jest z rocznym dzieckiem... Dostałam luteinę 1 raz na noc a jak bedą plamienia to dwa razy dziennie.
Dodatkowo mam 5,cm ponad cystę w macicyma sie wchłonąć ale nie wiadomo....
Maluch ma tylko 0.25cm a pęcherzyk 1,57cm. Bardzo malutko ale to tez tydzień młodsza ciąża.
Następna wizyta za 3tygodnie u mojego lekarza i zobaczymy czy sie wchłonęło coś i jak kosmowka.
Dodatkowo idę we wtorek na ndz po skierowania na badania do innego lekarza wiec tez bd usg i zobaczę co on powie na temat tej cysty itd.
Mój lekarz nie dał mi L4 mimo, ze powiedziałam,ze kończy mi sie umowach L4mnie ratuje.., powiedział, ze ewentualnie na następnej wizycie wiec muszę i tak we wtorek poprosić innego lekarza o zwolnienie...
Trochę sie podłamałam
Powinnaś odpoczywać i faktycznie jak jest taka możliwość to poprosić kogoś o pomoc przy dzieciątkuCo ma być to będzie...
-
Sweet Cupcake tez sie zdziwiłam co do zwolnienia. Na dodatek mam tylko nie nosić małej ale o leżeniu nic nie mówił. Poczytałam w necie i każdy lekarz zaleca jak najmniej ruchu...
Pomocy nie ma szans, wszyscy pracuje babcie dziadkowie. Żłobek od lipca na 2-3h tylko.
Zastanawiam sie nad zmiana lekarza... Zawiodłam sie strasznie bo chodziłam do niego w pierwszej ciąży a wizyta kosztuje 200zl każdaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 21:15
[/url]
-
nick nieaktualnyPeggySue jestes niesamowita silna mocna Dziewczyna i dasz radę!
Prosze sie nie łamać! Zaraz pogonisz cyste, bo my jej tutaj nie potrzebujemy! Za to potrzebujemy Ciebie i Twoje Malenstwo!!!
Spinac poslady i walczymy do końca!!!!PeggySue lubi tę wiadomość
-
peggy sue to sporo.... Mój za monitoring przed ciążą brał 50 zł,a teraz 200 zł za wizytę ciążową plus USG. Ja jak się go zapytałam na pierwszym USG czy mogę pracować to powiedział, że woli nie i od ręki dał L4.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 21:16
Co ma być to będzie...
-
nick nieaktualny
-
Dzieki Merida
Chciałam jutro już obwieścić nowinę ale teraz sie boje, lekarz wprost powiedział, ze do 12 tyg może sie coś stać przez ten torbiel albo kosmowke. Mój M oczywiście zero zainteresowani bo nic mi przecież nie jest i dobrze sie czuje. Poszedł już spać razem z córeczka a ja siedzę i myśle. Osieieje do wizyty a 3 tygodnie.merida17 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Gochta wrote:Która z was mieszka za granicą i gdzie?
Peggysue - mi to samo powiedzial , ale dodal tez ze przy mocnej ciazy ( czyli wysokim betahcg ciaza powinna sobie poradzic z wszelkimi problemami . JEsli bierzesz jakies wit. czy hormony to dobrze in apewno nie zaszkodza .Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 21:41
-
nick nieaktualnyPeggySue wrote:Dzieki Merida
Chciałam jutro już obwieścić nowinę ale teraz sie boje, lekarz wprost powiedział, ze do 12 tyg może sie coś stać przez ten torbiel albo kosmowke. Mój M oczywiście zero zainteresowani bo nic mi przecież nie jest i dobrze sie czuje. Poszedł już spać razem z córeczka a ja siedzę i myśle. Osieieje do wizyty a 3 tygodnie.
A moze ten dr był myślami juz na weekendzieniby jest ryzyko, a zwolnienia nie ma!
To moze bardziej pogadal niż sie zastanowił nad tym. Jakby jedno drugie wyklucza. Po prostu uważajcie na siebie.
A Maje niech nosi maz, w końcu słyszał, ze nie możesz i pozwól jej na samodzielność, bądź cieniem, podnos tylko, jak sie nie da obejść jakimś sposobemja tak robię z Zoja teraz. Co da sie w formie zabawy przejść, wejść/zejść po schodach itd to jej pozwalam, dłużej schodzi, ale sa sprawy ważniejsze
poradzisz sobie i bedzie dobrze!!!
PeggySue lubi tę wiadomość
-
cati wrote:... dodal tez ze przy mocnej ciazy ( czyli wysokim betahcg ciaza powinna sobie poradzic z wszelkimi problemami . JEsli bierzesz jakies wit. czy hormony to dobrze in apewno nie zaszkodza .
Tylko co to znaczy te wysokie beta HCG? -
PeggySue wrote:Sweet Cupcake tez sie zdziwiłam co do zwolnienia. Na dodatek mam tylko nie nosić małej ale o leżeniu nic nie mówił. Poczytałam w necie i każdy lekarz zaleca jak najmniej ruchu...
Pomocy nie ma szans, wszyscy pracuje babcie dziadkowie. Żłobek od lipca na 2-3h tylko.
Zastanawiam sie nad zmiana lekarza... Zawiodłam sie strasznie bo chodziłam do niego w pierwszej ciąży a wizyta kosztuje 200zl każda
Co do opieki, my akurat mamy nianie która miała pracować do końca sierpnia albo i dłużej jak wróciłam do pracy, ale w obecnej sytuacji pomaga mi zabiera Tymka na kilka godzin żeby się wyszalał na placu zabaw, pobiegal i przespał. Moze warto rozważyć taka opcje nawet na 2-3 h dziennie w zależności od sytuacji finansowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 21:52
-
nick nieaktualnyDzejDzej, ale Ty masz juz duzego dzidziusia
Miedzy nami tutaj około 4 tyg różnicy, a na tych fasolkach można porównywać i zauważyć, jak niesamowicie wszystko sie rozwija, by z czasem sie okazało, ze 4 tyg to zerowa różnicaale to duzo pozniej
DzejDzej lubi tę wiadomość
-
Właśnie co to duża beta, bo u mnie 5 dni po spodziewanej @ była 145. Więcej nie robiłam, żeby się nie stresować.
Na nianie na codzień nie mogę sobie pozwolić niestety poza tym ja mieszkam w małym mieście i jak kiedys szukałam kogoś kto by raz za czas się małą zajął to nie było szans, po prostu nie ma ludzi chętnych
Będę się oszczędzać i leżeć kiedy dam radę, co będzie to będzie niestety większego wpływu niż więcej odpoczynku nie mam.
Emilka z tego co wiem to można do póki nie zacznie wystawać, wtedy raczej nie poza tym co to za wygoda
EDIT KAzał mi jeszcze brać podwójnie kwas foliowy, nie 0.4 jak wcześniej tylko 0,8. Podobno 0.4 przed ciążą a w ciąży to już 0.8. Pierwsze słysze takie coś poprzednio brałam 0,4.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 22:10
[/url]
-
merida17 wrote:DzejDzej, ale Ty masz juz duzego dzidziusia
Miedzy nami tutaj około 4 tyg różnicy, a na tych fasolkach można porównywać i zauważyć, jak niesamowicie wszystko sie rozwija, by z czasem sie okazało, ze 4 tyg to zerowa różnicaale to duzo pozniej
No to moja pierwsza ciąża, w której dotarłam do takich atrakcji jak usg, wiec dla mnie każde badanie to kosmos, jak zaglądanie w inny świat. To niesamowite ze on juz ma głowę!!!
Dla tych które jeszcze czekają na serduszka- wiem ze to czekanie to masakra, ale lepiej poczekać i zobaczyć wszystko na badaniu niż isc za wcześnie, tak myśle.
Bardzo bardzo mocno trzymam kciuki i wierze w to ze juz żadna z nas nie opusci naszego grona.merida17 lubi tę wiadomość
CP 11.10.2015 6tc -
lula88 wrote:teraz jeszcze można .. później i tak się nie będzie dało i potem lepiej na lewym boku spać by dopływ krwi był lepszy i skł odzywczych do maluszka
((
CP 11.10.2015 6tc -
Można na brzuchu, można. Póki jest możliwość
Biorę magnez i się kładę do łóżka. Strasznie brzuch mnie ciągnie;/ zaczynają się atrakcje. Po weekendzie obstawiam pojawienie się rewolucji pokarmowych ;/
Dziewczyny bierzecie sam kwas foliowy czy jakiś kompleks. Bo ja zaczęłam miesiąc temu femibon Natal i się zastanawiam czy kontynuować....Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 22:18
-
DzejDzej, też tak mam..
DzejDzej lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄