STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasha wrote:Peggy Sue. Urlop wychowawczy po macierzyńskim jest bezpłatny. Idź po L4. Przedłużą Ci umowę do dnia porodu. I weź z literka D zwolnienie. Będzie 100% płatne. L4 mogą wypisać max na miesiąc, wiec zagadaj z drugim doktorkiem.
A lekarzowi powiedz że masz pracę gdzie musisz dźwigać. I tak nie sprawdzi tego.Opolanka 85, angelstw lubią tę wiadomość
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Kamila ;) wrote:http://www.solgar.pl/produkty/witaminy/multiwitaminy/witaminy-i-mineraly-prenatalne chodzi Ci o te witaminy Witaminy i minerały prenatalne dla kobiet będących w ciąży i matek karmiących?
-
Cześć dziewczyny, jestem w 9tc i generalnie objawy już ustępują (głównie bolesność piersi i omdlenia) Czuję się świetnie ale... Boli i piecze mnie blizna po porodach:-( Zrobił się rozstęp tuż obok blizny, równolegle o szer 0,5 cm
Od porodu ani nie schudlam ani też nie przytyłam.Czy któraś z was też tak miała?
Sorki,ze tak ni z gruszki ni z pietruszki ale nęka mnie ten problem. -
Mitonia, najlepsze życzenia z okazjibimienin! A pozostałym mamusiom z okazji naszego swieta!! Dla niektorych z nas pierwszego
My z M planowalismy jakas wycieczke, a skonczylo sie na tym, ze właściwie caly ranek spimy.. Ukochany chyba wczul sie ze mna w ta ciaze
pozdrawiam!
zicka
-
Cześć dziewczyny, dołączam do tego wątku, według belly termin na 25 styczeń, we wtorek byłam u lekarza, zrobił mi usg dopochwowo i jest pęcherzyk ciążowy 9mm, niestety lekarka powiedziała, że na tym etapie jest jeszcze za wcześnie na ustalenie dokładnego terminu, dodam, że ostatnią miesiączkę miałam 20 kwietnia, a cykle mam bardzo krótkie 25-26 dni, także możliwe, że to bardzo wczesna ciąża, dostałam także luteinę 2x1, ponieważ miałam plamienie, trochę się tym martwię,
a następną wizytę mam 13.06, mam nadzieję, że do tego czasu będzie już wszytko pięknie widoczne
-
Myszka_88 wrote:Cześć dziewczyny, dołączam do tego wątku, według belly termin na 25 styczeń, we wtorek byłam u lekarza, zrobił mi usg dopochwowo i jest pęcherzyk ciążowy 9mm, niestety lekarka powiedziała, że na tym etapie jest jeszcze za wcześnie na ustalenie dokładnego terminu, dodam, że ostatnią miesiączkę miałam 20 kwietnia, a cykle mam bardzo krótkie 25-26 dni, także możliwe, że to bardzo wczesna ciąża, dostałam także luteinę 2x1, ponieważ miałam plamienie, trochę się tym martwię,
a następną wizytę mam 13.06, mam nadzieję, że do tego czasu będzie już wszytko pięknie widoczne
-
Sweet Cupcake mogłabym i tak zrobić ale ja nie mam jak jechać teraz do lekarza bo w moim mieście jest robiona główna ulica ode mnie do przychodni jedzie sie 1.5h
na dodatek jestem sama z dzieckiem większość dnia wiec nie chce z nią chodzić po lekarzach... Zobaczę we wtorek na ile mi zaproponuje l4. Jak nie będzie mi pasowało to poczekam do kolejnej wizyty 15.06. Wtedy dalej jestem na urlopie wiec spoko.
Kesha wiem, ze wychowawczy jest bezpłatny ale ja nie zamierzam na taki isc. Jestem na wypoczynkowym do 20.06 a wizytę kolejna mam 15.06 i wtedy wyślę im l4 korę przedłuży mi umowę z sierpnia do dnia porodu. I ciążowe jest z kodem B na 100 procent, miałam poprzednia ciąże tez leżąca
[/url]
-
PeggySue wrote:Dziewczyny pytanie o l4.
Jestem na wypoczynkowym i chciałam wysłać L4 po wczorajszej wizycie i ciagnąć je do końca. Zwolnienia nie dostałam. We wtorek mam wizytę u innego lekarza. Załóżmy ze da mi l4 np na tydzień lub dwa. Wizytę u swojego mam za 3 tygodnie i na niej już na pewno wezmę od niego l4.
Czy mogę wysłać to zwolnienie na 2 tyg np a potem znów być tydzień lub kilka dni na wypoczynkowym i po kolejnej wizycie wrócić na l4?
Nie wiem czy to działa tak automatycznie czy musiałabym po pierwszym zwolnieniu pisać wniosek o wznowienie wypoczynkowego ? Urlop mam do 20.06 wiec mogę po prostu poczekać do wizyty 15.06.
Nie wiem ci robić a koniec umowy w sierpniu, liczą na to, ze wyślę im teraz wniosek o wychowawczy...
PeggySue tak jak napisałaś jeśli wyślesz l4 z kodem B to automatycznie przerwie się urlop wypoczynkowy i przejdziesz na l4 100% płatne, dodatkowo przedłuży się umowa. Chyba najkorzystniej dla Ciebie jak najszybciej wziąć l4 to jeszcze wypłacą Ci ekwiwalent za urlop zaległy i ten, który uzbierasz do dnia porodu. Internista też może wystawić zwolnienie z kodem B tylko na 14 dni, a nie 30 dni jak ginekolog i jak wstawi Ci "2" to będzie oznaczało, że możesz chodzić, a nie leżeć na zwolnieniu. Ja też chcę jak najszybciej przejść na l4 żeby zostawić sobie jak najwięcej urlopu:-)PeggySue, Opolanka 85 lubią tę wiadomość
-
Blueberry ja to wszystko wiem
Chodziło mi o to czy mogę być tydzień na zwolnieniu potem znów na urlopie i za kolejny tydzień przejść na l4?
Edit odkopałam sie do jakiegoś artykułu i nie mogę tak zrobić... Spróbuje dostać zwolnienie Do 15.06 a jak nie to poczekam do kolejnej wizyty i trudno:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 15:20
[/url]
-
PeggySue wrote:Blueberry ja to wszystko wiem
Chodziło mi o to czy mogę być tydzień na zwolnieniu potem znów na urlopie i za kolejny tydzień przejść na l4?
Edit odkopałam sie do jakiegoś artykułu i nie mogę tak zrobić... Spróbuje dostać zwolnienie Do 15.06 a jak nie to poczekam do kolejnej wizyty i trudno:)
PeggySue teoretycznie możesz, tylko jak na urlopie dasz l4 to urlop się przerywa i później musisz ponownie złożyć wniosek o urlop. I tutaj to już dobra wola pracodawcy czy wyrazi na to zgodę. Nie dzieje się to z automatu.
-
PeggySue wrote:Blueberry ja to wszystko wiem
Edit odkopałam sie do jakiegoś artykułu i nie mogę tak zrobić... Spróbuje dostać zwolnienie Do 15.06 a jak nie to poczekam do kolejnej wizyty i trudno:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 15:40
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Mam na dzisiaj kolejne glupie pytanie
Wybieram sie do kina dzisiaj na Alicje w krainie czarow (ta kolejna czesc). Mam zarezerwowane bilety na wersje w 3D i oczywiscie natknelam sie na artykul ze dla kobiet w ciazy 3D jest niezalecane.Troche mi sie wierzyc nie chcialo ale tego typu artykulow jest wiecej.
Jestem dalej nastawiona zeby jechac ale postanowilam dopytac czy macie na ten temat jakas wiedze? Moze ktoras z was pytala o to swojego lekarza?Czy coś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 18:26
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔