STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
never give up wrote:Ja chodzę do prywatnego i na Luxmed. Jeden o drugim nie wie. Wizyty układam naprzemiennie
Dziewczyny ile płacicie za wizytę prywatnie. Ja mam z usg 150 zł. Wydaje mi się ze to taka znosna cena. Jak u was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 18:16
-
atagata wrote:Ogromnie podziwiam Dziewczyny, które mają już na świecie swoje szczęścia i teraz znów są w ciąży! Jak znajdujecie energię?
Ja ledwo żyję i nie mam siły na podstawową egzystencję
Ale nie będę narzekać bo ta ciąża jest dla nas wyczekana bardzo
-
Sweet_CupCake wrote:To tak jak ja tylko jeden o drugim wie. Niestety sprzęt w lux medzie pozostawia wiele do życzenia a i tak chciałam mieć lekarza pracującego w szpitalu. W lux medzie mam lekarke u której prowadziłam pierwsza ciążę i leczyłam się z niepłodności. Poza tym wszystkie badania w lux medzie za darmo.
Dziewczyny ile płacicie za wizytę prywatnie. Ja mam z usg 150 zł. Wydaje mi się ze to taka znosna cena. Jak u was?
Ja Luxmed też traktuję jak NFZtylko żeby mieć z pakietu badania za darmo. Ja prywatnie za wizytę z usg (poza luxmedem) płacę 250 zł, więc Twoja cena jest znośna
Ale ja to chyba 100 zł dopłacam za dr n. med. przed nazwiskiema jest to lekarz, który pomógł mi zajść w ciążę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 19:18
-
Sweet_CupCake wrote:To tak jak ja tylko jeden o drugim wie. Niestety sprzęt w lux medzie pozostawia wiele do życzenia a i tak chciałam mieć lekarza pracującego w szpitalu. W lux medzie mam lekarke u której prowadziłam pierwsza ciążę i leczyłam się z niepłodności. Poza tym wszystkie badania w lux medzie za darmo.
Dziewczyny ile płacicie za wizytę prywatnie. Ja mam z usg 150 zł. Wydaje mi się ze to taka znosna cena. Jak u was?
Ja też prywatnie płacę 150 z usg, za prenatalne mam do zapłaty 250. Teraz właśnie firma przeszła do lux medu, dzwoniłam się dowiedzieć w sprawie badań czy mogę zrobić, jeśli inny lekarz zlecił - to nie..nie akceptują tego.
Tak że zapytałam, czy w takim przypadku drugi lekarz może prowadzić ciążę, babka odpowiedziała że tak, i muszę zabrać na wizytę kartę ciążową(no i mam nadzieję, że ten drugi lekarz nie zabierze mi karty, ma do tego prawo??) Czy mogę prowadzić ciąże u 2 ginów, żeby widziały nawzajem o sobie?(tym bardziej że nie "okradam nfz")
Takie mnie mdłości biorą na wieczór, chyba znowu na noc będę przytulać białego przyjaciela - warto tylko umyć zęby..żeby to uruchomić...bleeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 18:57
-
nick nieaktualnyA mi się wydaje, ze za drugim razem nie mam tyle czasu, by myśleć o sobie
Wstaje rano do pracy, rozmawiam z wucetem, szlak mnie trafia na te mdłości, potem ide na 10 h do pracy, wracam w drzwiach czeka wyspana córkai trzeba ja ogarnac
do 22 sie bujamy, a budzik dzwoni o 5
takie życie, a to jeszcze prasowanie, a to cos tam
z perspektywy czasu teraz widzę, ze przy pierwszej ciazy, to mogłam sie nad sobą rozpieszczac- teraz czas zapiernicza trzy razy szybciej
-
nick nieaktualnynever give up wrote:Ja chodzę do prywatnego i na Luxmed. Jeden o drugim nie wie. Wizyty układam naprzemiennie
never give up lubi tę wiadomość
-
Astonia wrote:Ja też prywatnie płacę 150 z usg, za prenatalne mam do zapłaty 250. Teraz właśnie firma przeszła do lux medu, dzwoniłam się dowiedzieć w sprawie badań czy mogę zrobić, jeśli inny lekarz zlecił - to nie..nie akceptują tego.
Tak że zapytałam, czy w takim przypadku drugi lekarz może prowadzić ciążę, babka odpowiedziała że tak, i muszę zabrać na wizytę kartę ciążową(no i mam nadzieję, że ten drugi lekarz nie zabierze mi karty, ma do tego prawo??) Czy mogę prowadzić ciąże u 2 ginów, żeby widziały nawzajem o sobie?(tym bardziej że nie "okradam nfz")
Takie mnie mdłości biorą na wieczór, chyba znowu na noc będę przytulać białego przyjaciela - warto tylko umyć zęby..żeby to uruchomić...bleenever give up lubi tę wiadomość
-
Ja chodzę tylko do lux medu. Jestem zadowolona z obsługi tam. Dodatkowo mam tam lekarza od usg, któremu ufam. Nie wiem jak w innych miastach natomiast w Warszawie na Chmielnej mają takie usg jakiego nie widziałam w żadnym szpitalu. Widać dokładnie wszystko, mam piękne zdjęcia synka z poprzedniej ciąży.
Szczerze to nie mam czasu chodzić na podwójne wizyty.never give up lubi tę wiadomość
-
Ja od zawsze chodzę na NFZ to tego samego dr. Leczył mnie z niepłodności, sam wykonał laparoskopie a co najważniejsze chociaż przyjmuje tylko raz w tygodniu to telefon zawsze odbiera. Podstawa to mieć do swojego gin bezgraniczne zaufanie.
Gratuluję kolejnym mamusiom które widziały już swoje Maleństwa. -
Ja już po wizycie. Wszystko jest dobrze, dzidzia przez tydzień urosła, finalnie pani nie udało się złapać ostatecznej miary ale na pewno ponad 2 centymetry. Po pokazaniu obrazu z boku i z przodu pani pokazywała kręgosłup, główkę, widać było oczka i jak próbowała wrócić do obrazu bokiem to już nie mogła ustawić ale ważne, że rośnie i serduszko bije
Gratuluje dziewczyny dzisiejszych wizyt
i jeszcze na anettte chyba tylko czekamy? kciuki trzymamvenne, wszamanka, angelstw, Madzia1888, zicka, merida17 lubią tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
nick nieaktualny
-
Mayas chyba każda z nas czasem czuje jakiś ból albo rozciąganie po bokach. Jeśli bardzo boli to weź nospę a jak będzie się utrzymywać to musisz z lekarzem skonsultować bo silnych bóli nie można ignorować.
Anah w ciąży to podobno normalne
29+1, 44 cm, 1430 g -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny