X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Ja chodzę do prywatnego i na Luxmed. Jeden o drugim nie wie. Wizyty układam naprzemiennie
    To tak jak ja tylko jeden o drugim wie. Niestety sprzęt w lux medzie pozostawia wiele do życzenia a i tak chciałam mieć lekarza pracującego w szpitalu. W lux medzie mam lekarke u której prowadziłam pierwsza ciążę i leczyłam się z niepłodności. Poza tym wszystkie badania w lux medzie za darmo.

Dziewczyny ile płacicie za wizytę prywatnie. Ja mam z usg 150 zł. Wydaje mi się ze to taka znosna cena. Jak u was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 18:16

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atagata wrote:
    Ogromnie podziwiam Dziewczyny, które mają już na świecie swoje szczęścia i teraz znów są w ciąży! Jak znajdujecie energię?
    Ja ledwo żyję i nie mam siły na podstawową egzystencję :-(
    Ale nie będę narzekać bo ta ciąża jest dla nas wyczekana bardzo :-)
    O drugie dziecko staraliśmy się odkąd Gaja skończyła 10 miesięcy. Teraz z perspektywy czasu cieszę się, że udało się dopiero teraz. Nie wyobrażam sobie początku ciązy przy rocznym dziecku

Gaja Iwona, 30.04.2014, 2630g, 50cm
    relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • skallarek Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    To tak jak ja tylko jeden o drugim wie. Niestety sprzęt w lux medzie pozostawia wiele do życzenia a i tak chciałam mieć lekarza pracującego w szpitalu. W lux medzie mam lekarke u której prowadziłam pierwsza ciążę i leczyłam się z niepłodności. Poza tym wszystkie badania w lux medzie za darmo.

Dziewczyny ile płacicie za wizytę prywatnie. Ja mam z usg 150 zł. Wydaje mi się ze to taka znosna cena. Jak u was?

Ja Luxmed też traktuję jak NFZ :) tylko żeby mieć z pakietu badania za darmo. Ja prywatnie za wizytę z usg (poza luxmedem) płacę 250 zł, więc Twoja cena jest znośna :)

Ale ja to chyba 100 zł dopłacam za dr n. med. przed nazwiskiem :) a jest to lekarz, który pomógł mi zajść w ciążę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 19:18

tb73hdgehrkau5k1.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:

Ja też prywatnie płacę 150 z usg, za prenatalne mam do zapłaty 250. Teraz właśnie firma przeszła do lux medu, dzwoniłam się dowiedzieć w sprawie badań czy mogę zrobić, jeśli inny lekarz zlecił - to nie..nie akceptują tego.
    Tak że zapytałam, czy w takim przypadku drugi lekarz może prowadzić ciążę, babka odpowiedziała że tak, i muszę zabrać na wizytę kartę ciążową(no i mam nadzieję, że ten drugi lekarz nie zabierze mi karty, ma do tego prawo??) Czy mogę prowadzić ciąże u 2 ginów, żeby widziały nawzajem o sobie?(tym bardziej że nie "okradam nfz")

Takie mnie mdłości biorą na wieczór, chyba znowu na noc będę przytulać białego przyjaciela - warto tylko umyć zęby..żeby to uruchomić...blee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 18:57

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wydaje, ze za drugim razem nie mam tyle czasu, by myśleć o sobie ;)
    Wstaje rano do pracy, rozmawiam z wucetem, szlak mnie trafia na te mdłości, potem ide na 10 h do pracy, wracam w drzwiach czeka wyspana córka ;) i trzeba ja ogarnac ;) do 22 sie bujamy, a budzik dzwoni o 5 :) takie życie, a to jeszcze prasowanie, a to cos tam ;) z perspektywy czasu teraz widzę, ze przy pierwszej ciazy, to mogłam sie nad sobą rozpieszczac- teraz czas zapiernicza trzy razy szybciej ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Ja chodzę do prywatnego i na Luxmed. Jeden o drugim nie wie. Wizyty układam naprzemiennie
    Ja robię dokładnie tak samo mam dwóch lekarzy i czuje sie bezpieczniej. Wiecie co jesli będziecie robić prenatalne to np w Warszawir czas juz sie zapisać bo to musi byc w 12 tyg a dużo pacjentek

never give up lubi tę wiadomość

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia wrote:
    Ja też prywatnie płacę 150 z usg, za prenatalne mam do zapłaty 250. Teraz właśnie firma przeszła do lux medu, dzwoniłam się dowiedzieć w sprawie badań czy mogę zrobić, jeśli inny lekarz zlecił - to nie..nie akceptują tego.
    Tak że zapytałam, czy w takim przypadku drugi lekarz może prowadzić ciążę, babka odpowiedziała że tak, i muszę zabrać na wizytę kartę ciążową(no i mam nadzieję, że ten drugi lekarz nie zabierze mi karty, ma do tego prawo??) Czy mogę prowadzić ciąże u 2 ginów, żeby widziały nawzajem o sobie?(tym bardziej że nie "okradam nfz")

Takie mnie mdłości biorą na wieczór, chyba znowu na noc będę przytulać białego przyjaciela - warto tylko umyć zęby..żeby to uruchomić...blee
    Tak, ja mam dwie karty ciąży. Jedna z lux medu i jedna od ginekologa prywatnego. Też będę chodziła na terminy wymiennie żeby podglądać Żelka. Jak do lux medu to wyciągam ich kartę jak prywatnie to druga.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę tylko do lux medu. Jestem zadowolona z obsługi tam. Dodatkowo mam tam lekarza od usg, któremu ufam. Nie wiem jak w innych miastach natomiast w Warszawie na Chmielnej mają takie usg jakiego nie widziałam w żadnym szpitalu. Widać dokładnie wszystko, mam piękne zdjęcia synka z poprzedniej ciąży.
    Szczerze to nie mam czasu chodzić na podwójne wizyty.

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Anah Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze chodzę na NFZ to tego samego dr. Leczył mnie z niepłodności, sam wykonał laparoskopie a co najważniejsze chociaż przyjmuje tylko raz w tygodniu to telefon zawsze odbiera. Podstawa to mieć do swojego gin bezgraniczne zaufanie.
    Gratuluję kolejnym mamusiom które widziały już swoje Maleństwa.

• Sis Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wszystko jest dobrze, dzidzia przez tydzień urosła, finalnie pani nie udało się złapać ostatecznej miary ale na pewno ponad 2 centymetry. Po pokazaniu obrazu z boku i z przodu pani pokazywała kręgosłup, główkę, widać było oczka i jak próbowała wrócić do obrazu bokiem to już nie mogła ustawić ale ważne, że rośnie i serduszko bije <3

Gratuluje dziewczyny dzisiejszych wizyt :)
    i jeszcze na anettte chyba tylko czekamy? kciuki trzymam ;)

venne, wszamanka, angelstw, Madzia1888, zicka, merida17 lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Anah Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja...USG dopiero w czwartek :-(

• Sis Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiejszy dzień miałam na myśli :p a do czwartku szybciutko Ci zleci :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciagly ból w prawym podbrzuszu i czasami klucie tak jakby jajnika to normalne? Leżę i czuje ból.

• Anah Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak...przez te hormony trochę tepieje a może to po prostu zmęczenie po całym dniu mdłości :-)

• Anah Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden lekarz powie że normalne a drugi że nie. Podobno jak nie występuje plamienie to wszystko jest ok, weź no-spe i dużo odpoczywaj.

• Sis Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayas chyba każda z nas czasem czuje jakiś ból albo rozciąganie po bokach. Jeśli bardzo boli to weź nospę a jak będzie się utrzymywać to musisz z lekarzem skonsultować bo silnych bóli nie można ignorować.

Anah w ciąży to podobno normalne :P

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • justta Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jeszcze ja, ale wizyta dopiero na 13 czerwca ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 19:44

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam no-spy. Mam tabletki na gazy i do tego mam problemy z wyproznieniem się. Moze lykne malutki lyczek kawy to moze mnie pogoni.

• Anah Znajoma

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej napij się wody z ogórków kiszonych, po kawie może boleć jesze bardziej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak strasznie nie boli . Mniej jak przy okresie no ale to rodzi juz niepokój.

‹‹ 222 223 224 225 226 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ