STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
To tak jak ja tylko jeden o drugim wie. Niestety sprzęt w lux medzie pozostawia wiele do życzenia a i tak chciałam mieć lekarza pracującego w szpitalu. W lux medzie mam lekarke u której prowadziłam pierwsza ciążę i leczyłam się z niepłodności. Poza tym wszystkie badania w lux medzie za darmo.never give up wrote:Ja chodzę do prywatnego i na Luxmed. Jeden o drugim nie wie. Wizyty układam naprzemiennie
Dziewczyny ile płacicie za wizytę prywatnie. Ja mam z usg 150 zł. Wydaje mi się ze to taka znosna cena. Jak u was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 18:16
-
O drugie dziecko staraliśmy się odkąd Gaja skończyła 10 miesięcy. Teraz z perspektywy czasu cieszę się, że udało się dopiero teraz. Nie wyobrażam sobie początku ciązy przy rocznym dzieckuatagata wrote:Ogromnie podziwiam Dziewczyny, które mają już na świecie swoje szczęścia i teraz znów są w ciąży! Jak znajdujecie energię?
Ja ledwo żyję i nie mam siły na podstawową egzystencję
Ale nie będę narzekać bo ta ciąża jest dla nas wyczekana bardzo
-
Sweet_CupCake wrote:To tak jak ja tylko jeden o drugim wie. Niestety sprzęt w lux medzie pozostawia wiele do życzenia a i tak chciałam mieć lekarza pracującego w szpitalu. W lux medzie mam lekarke u której prowadziłam pierwsza ciążę i leczyłam się z niepłodności. Poza tym wszystkie badania w lux medzie za darmo.
Dziewczyny ile płacicie za wizytę prywatnie. Ja mam z usg 150 zł. Wydaje mi się ze to taka znosna cena. Jak u was?
Ja Luxmed też traktuję jak NFZ
tylko żeby mieć z pakietu badania za darmo. Ja prywatnie za wizytę z usg (poza luxmedem) płacę 250 zł, więc Twoja cena jest znośna 
Ale ja to chyba 100 zł dopłacam za dr n. med. przed nazwiskiem
a jest to lekarz, który pomógł mi zajść w ciążę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 19:18
-
Sweet_CupCake wrote:To tak jak ja tylko jeden o drugim wie. Niestety sprzęt w lux medzie pozostawia wiele do życzenia a i tak chciałam mieć lekarza pracującego w szpitalu. W lux medzie mam lekarke u której prowadziłam pierwsza ciążę i leczyłam się z niepłodności. Poza tym wszystkie badania w lux medzie za darmo.
Dziewczyny ile płacicie za wizytę prywatnie. Ja mam z usg 150 zł. Wydaje mi się ze to taka znosna cena. Jak u was?
Ja też prywatnie płacę 150 z usg, za prenatalne mam do zapłaty 250. Teraz właśnie firma przeszła do lux medu, dzwoniłam się dowiedzieć w sprawie badań czy mogę zrobić, jeśli inny lekarz zlecił - to nie..nie akceptują tego.
Tak że zapytałam, czy w takim przypadku drugi lekarz może prowadzić ciążę, babka odpowiedziała że tak, i muszę zabrać na wizytę kartę ciążową(no i mam nadzieję, że ten drugi lekarz nie zabierze mi karty, ma do tego prawo??) Czy mogę prowadzić ciąże u 2 ginów, żeby widziały nawzajem o sobie?(tym bardziej że nie "okradam nfz")
Takie mnie mdłości biorą na wieczór, chyba znowu na noc będę przytulać białego przyjaciela - warto tylko umyć zęby..żeby to uruchomić...bleeWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 18:57

-
nick nieaktualnyA mi się wydaje, ze za drugim razem nie mam tyle czasu, by myśleć o sobie

Wstaje rano do pracy, rozmawiam z wucetem, szlak mnie trafia na te mdłości, potem ide na 10 h do pracy, wracam w drzwiach czeka wyspana córka
i trzeba ja ogarnac
do 22 sie bujamy, a budzik dzwoni o 5
takie życie, a to jeszcze prasowanie, a to cos tam
z perspektywy czasu teraz widzę, ze przy pierwszej ciazy, to mogłam sie nad sobą rozpieszczac- teraz czas zapiernicza trzy razy szybciej
-
nick nieaktualnyJa robię dokładnie tak samo mam dwóch lekarzy i czuje sie bezpieczniej. Wiecie co jesli będziecie robić prenatalne to np w Warszawir czas juz sie zapisać bo to musi byc w 12 tyg a dużo pacjenteknever give up wrote:Ja chodzę do prywatnego i na Luxmed. Jeden o drugim nie wie. Wizyty układam naprzemiennie
never give up lubi tę wiadomość
-
Tak, ja mam dwie karty ciąży. Jedna z lux medu i jedna od ginekologa prywatnego. Też będę chodziła na terminy wymiennie żeby podglądać Żelka. Jak do lux medu to wyciągam ich kartę jak prywatnie to druga.Astonia wrote:Ja też prywatnie płacę 150 z usg, za prenatalne mam do zapłaty 250. Teraz właśnie firma przeszła do lux medu, dzwoniłam się dowiedzieć w sprawie badań czy mogę zrobić, jeśli inny lekarz zlecił - to nie..nie akceptują tego.
Tak że zapytałam, czy w takim przypadku drugi lekarz może prowadzić ciążę, babka odpowiedziała że tak, i muszę zabrać na wizytę kartę ciążową(no i mam nadzieję, że ten drugi lekarz nie zabierze mi karty, ma do tego prawo??) Czy mogę prowadzić ciąże u 2 ginów, żeby widziały nawzajem o sobie?(tym bardziej że nie "okradam nfz")
Takie mnie mdłości biorą na wieczór, chyba znowu na noc będę przytulać białego przyjaciela - warto tylko umyć zęby..żeby to uruchomić...blee
-
Ja chodzę tylko do lux medu. Jestem zadowolona z obsługi tam. Dodatkowo mam tam lekarza od usg, któremu ufam. Nie wiem jak w innych miastach natomiast w Warszawie na Chmielnej mają takie usg jakiego nie widziałam w żadnym szpitalu. Widać dokładnie wszystko, mam piękne zdjęcia synka z poprzedniej ciąży.
Szczerze to nie mam czasu chodzić na podwójne wizyty.

-
Ja od zawsze chodzę na NFZ to tego samego dr. Leczył mnie z niepłodności, sam wykonał laparoskopie a co najważniejsze chociaż przyjmuje tylko raz w tygodniu to telefon zawsze odbiera. Podstawa to mieć do swojego gin bezgraniczne zaufanie.
Gratuluję kolejnym mamusiom które widziały już swoje Maleństwa. -
Ja już po wizycie. Wszystko jest dobrze, dzidzia przez tydzień urosła, finalnie pani nie udało się złapać ostatecznej miary ale na pewno ponad 2 centymetry. Po pokazaniu obrazu z boku i z przodu pani pokazywała kręgosłup, główkę, widać było oczka i jak próbowała wrócić do obrazu bokiem to już nie mogła ustawić ale ważne, że rośnie i serduszko bije

Gratuluje dziewczyny dzisiejszych wizyt
i jeszcze na anettte chyba tylko czekamy? kciuki trzymam
venne, wszamanka, angelstw, Madzia1888, zicka, merida17 lubią tę wiadomość

29+1, 44 cm, 1430 g -
nick nieaktualny
-
Mayas chyba każda z nas czasem czuje jakiś ból albo rozciąganie po bokach. Jeśli bardzo boli to weź nospę a jak będzie się utrzymywać to musisz z lekarzem skonsultować bo silnych bóli nie można ignorować.
Anah w ciąży to podobno normalne

29+1, 44 cm, 1430 g -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny