X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia wrote:
    Melduje sie i ja. Jeszcze troche ze mnie leci, raz przybrudzony śluz czasem troche jasnej krwi. Dzis na wieczornym obchodzie lekarka powiedziała ze z ciąża jest ok ale musze leżeć i czekać. Zapewne zostanę do poniedziałku lub dłużej. Zostaje tak długo jak bedzie trzeba. Nawet jeśli bede musiała ciagle leżeć. Dla mojego fasola wszystko. Przerażajace jest to zw dwie dziewczyny z mojej sali dzis miały "farmakologiczna indukcję". Tak mi ich szkoda, jedna ciagle płacze. Życie czasami jest okrutne.

Pól dnia o Tobie mysle!!!!
    Bądźcie dzielni ;)

• never give up Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    Ja chodzę tylko do lux medu. Jestem zadowolona z obsługi tam. Dodatkowo mam tam lekarza od usg, któremu ufam. Nie wiem jak w innych miastach natomiast w Warszawie na Chmielnej mają takie usg jakiego nie widziałam w żadnym szpitalu. Widać dokładnie wszystko, mam piękne zdjęcia synka z poprzedniej ciąży.
    Szczerze to nie mam czasu chodzić na podwójne wizyty.
    Blueberry a do kogo chodzisz na Chmielnej ? Ja byłam w Mariocie u dr. Przygoda. Robi bardzo dokładne USG ale sprzęt nie jest idealny.

relghdgenv7rm5nv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uwielbiam czytać wszystkie dobre wieści!
    Bobasy rosną! Krwiaki ida w zapomnienie!
    Angelstw piękne ujęcie ;) modelka rośnie, ze hej!
    Cieszę sie Waszym szczęściem :D

angelstw lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko mam czy któraś z Was musi odpinac juz guzik przy spodniach ?
    Ja dziś odczuwam dyskomfort i siedzę z rozpiętymi jeansami .... Czy nie za szybko ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 21:57

wszamanka, zicka lubią tę wiadomość

• Sweet_CupCake Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Z tym sprzętem to fakt ale opieka okołoporodowa super, gro badań już w I trym. i powtórki co miesiąc m. Jestem mega zadowolona. A prywatnie też place 150 zl z USG
    Gdyby nie ciążą powikłana i ta nieszczęsna cukrzyca z insulina to pewnie też bym chodziła tylko do lux medu, bo byłoby mi szkoda czasu. Taki plan był w pierwszej ciazy. Niestety w 1 ciąży moja ginekolog z lux medu sama zasugerowała bym załatwiła skierowanie na nfz do poradni patologii ciazy żeby mogli mi regularnie sprawdzić przepływy pepowinowe, stan łożyska czy ilość wód bo jej aparat usg na to nie pozwalała. Jedyne co mogła sprawdzić to mniej więcej ile ma dziecko i czy bije serce. A poza tym ktg w szpitalu miałam już od 33 tygodnia. Wiec to nie moje widzimisie ze chodzę bo mi się nudzi, bo mam wrazenie ze to tak odebrane zostalo, tylko niestety przy ciąży powikłanej wizyty powinny być przynajmniej co 2 tygodnie. :-)
    Nie wiem, która dokładnie z Was pisała, że jest po poważnej operacji dróg żółciowych i nawracające cholestazie. Ja bym po pierwsze załatwiła skierowanie do poradni hepatologicznej przyszpitalnej a następnie poradni patologii ciazy, bo tam zajmują się każda ciążą powikłana.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Offca88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny ! Cudne wiadomości !

Zyzia trzymam kciuki za fasola ;*

Never napisałam Ci namiary :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Blueberry a do kogo chodzisz na Chmielnej ? Ja byłam w Mariocie u dr. Przygoda. Robi bardzo dokładne USG ale sprzęt nie jest idealny.

Never give up ja chodzę do dr Leszka Gmyrka, jest on też ordynator ginekologii na Madalińskiego. Wszystkie moje koleżanki do niego chodziły i chodzą. Moja lekarka za każdym razem jak mi dawała skierowanie na usg to mówiła, że jak da radę to do niego żeby się zapisać. Trochę ciężko z terminami podobno, ale ja nigdy nie mam problemu ze względu na pakiet.
    Dla mnie najważniejsze, że mu ufam.

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ghanar wrote:
    Ja dziś odczuwam dyskomfort i siedzę z rozpiętymi jeansami .... Czy nie za szybko ?

Ja sie zaopatrzylam w spodnie na gumce bo ostatnio wszystkie mam juz ciasne. :( Chyba tyje czy cos ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 22:02

zicka lubi tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ghanar wrote:
    chciałam zacytować, a polubiłam...

Odkąd biorę luteinę to czuję się jak balon. Na samym dupku tak nie miałam. Już od jakiegoś czasu nie noszę paska do spodni..

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ghanar wrote:

Mój guzik tez juz na urlopie, bo zbędny sie stał ;)

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mały dyskomfort co do spodni tez sie pojawił :) nie tyle , ze nie zapnę spodni ale jak siedzę a są obcisłe to mi bardzo przeszkadzają i muszę odpiąć guzik :) poza tym jest ok. Na wadze nie przybrałem ale wiadomo macica już trochę spuchła, ze tak powiem.
    W1 ciąży tez już w 8tyg tak miałam i lekkie zaokrąglenie w okolicy łonowej, mimo, ze cała ciąże brzuszek miałam bardzo mały . Na moim płaskim brzuchu to od razu bardzo widać bo wygląda po prostu śmiesznie :D nic nic i takie wybrzuszenie na samym dole prawie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 22:16

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Gdyby nie ciążą powikłana i ta nieszczęsna cukrzyca z insulina to pewnie też bym chodziła tylko do lux medu, bo byłoby mi szkoda czasu. Taki plan był w pierwszej ciazy. Niestety w 1 ciąży moja ginekolog z lux medu sama zasugerowała bym załatwiła skierowanie na nfz do poradni patologii ciazy żeby mogli mi regularnie sprawdzić przepływy pepowinowe, stan łożyska czy ilość wód bo jej aparat usg na to nie pozwalała. Jedyne co mogła sprawdzić to mniej więcej ile ma dziecko i czy bije serce. A poza tym ktg w szpitalu miałam już od 33 tygodnia. Wiec to nie moje widzimisie ze chodzę bo mi się nudzi, bo mam wrazenie ze to tak odebrane zostalo, tylko niestety przy ciąży powikłanej wizyty powinny być przynajmniej co 2 tygodnie. :-)
    Nie wiem, która dokładnie z Was pisała, że jest po poważnej operacji dróg żółciowych i nawracające cholestazie. Ja bym po pierwsze załatwiła skierowanie do poradni hepatologicznej przyszpitalnej a następnie poradni patologii ciazy, bo tam zajmują się każda ciążą powikłana.

Sweet_CupCake ja tak tego nie odebrałam. Napisałam tylko jak jest u mnie. Ja też miałam cukrzycę ciążową wykrytą w 14tc i od 32 tc byłam na insulinie na noc. Chodziłam do przyszpitalnej przychodni diabetologicznej, a od 35tc ktg w szpitalu co tydzień. I jeszcze do tego wszystkiego endokrynolog.
    Ja akurat mimo tych powikłań miałam wizyty co miesiąc i właśnie ze względu na tą ilość wizyt, badań itd nie mam czasu na chodzenie do ginekologa na nfz i prywatnie. Poza tym wizyty na nfz przeważnie są we wcześniejszych godzinach, a nie mam z kim Małego zostawić.
    Poza tym ja podchodzę do tego tak, że jakby miało coś pomóc to bym codziennie chodziła. I rozumiem też jak ktoś chce chodzić tylko po to żeby być częściej na usg I widzieć swoje Maleństwo.

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super wiadomosci i piekne zdjecie groszka
    Chodze z luxmedu... ale lekarz ten przyjmuje tez w dwoch przychodniach na nfz i w obydwu mam karty, jedna przyszpitalna a w drugiej bylam na usg piersi. Do tego doktorek pracuje w szpitalu i jak cos sie dzieje tez dwa razy tam bylam raz na obserwacji owu a raz jak krwawiłam. Do tego mam jego tel i jak co tylko mowi mi gdzie przyjecac. Daje mi to duzy komfort i takie poczucie bezpieczenstwa.
    Co do porodu ja mu opowiedzialam ostatnio w skrocie jak rodzilam syna brak postepu porodu zwezona miednica i ze sie cc skonczylo powiedzial tylko ze mysli ze tym razem tez tak bedziemy kombinowac. Znajac moje ciało i pamietajac moj pierwszy porod wole cc by sie dziecku nic nie stalo. Syn sie oparl na moich kosciach i nie chcial sie wstawic potem mial az wklesniecie nna glowce. Dlatego mi jedno jak urodze byleby to bylo najlepsze dla dziecka.
    Z mdlosciami dzis lepiej ale moze dlatego ze gotuje to co nie powoduje tych mdlosci za to glowa znowu bolała i pomogl spacer

never give up lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufffff w takim razie nie jestem sama w tej dziedzinie. Dziękuje Wam

• Morgiana Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzia wrote:
    Melduje sie i ja. Jeszcze troche ze mnie leci, raz przybrudzony śluz czasem troche jasnej krwi. Dzis na wieczornym obchodzie lekarka powiedziała ze z ciąża jest ok ale musze leżeć i czekać. Zapewne zostanę do poniedziałku lub dłużej. Zostaje tak długo jak bedzie trzeba. Nawet jeśli bede musiała ciagle leżeć. Dla mojego fasola wszystko. Przerażajace jest to zw dwie dziewczyny z mojej sali dzis miały "farmakologiczna indukcję". Tak mi ich szkoda, jedna ciagle płacze. Życie czasami jest okrutne.

Swietnie rozumiem te placzaca, bo sama to w grudniu przechodziłam :( tyle ze na sali bylam z drugą dziewczyna w takiej samej sytuacji jak ja. Nawet nie chce sobie wyobrazac jak bysmy sie wtedy czuly gdyby lezala z nami dziewczyna w ciazy :/ nas dwie wtedy polozyli oddzielnie, na drugim koncu oddziału niz ciężarne.

relgh3713qsr9sah.png

Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
    Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc "ciężarówki"

Madzia1888 lubi tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayas wrote:
    Angelstw bardzo ladne usg foto dostałaś . Ja dostalam takie malenkie ze plamke tylko widac a jestem chyba w tym samym tyg co ty bo 7 i 3 dni a foto mam z koncowki 6 tyg

myślę że to kwestia jakości sprzętu do USG, ale mogę się mylić ;)
    ogólnie wszystkie fotki jakie gin wczoraj zrobił były bardzo ładne, on je zapisuje w systemie w danych pacjentki i dobrze! Bo w czasie USG zapomniałam poprosić o zdjęcie taka byłam przejęta serduszkiem ;)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie chodzę do gin tylko prywatnie. Wizyta 150zł z USG + ew 50zł jeśli robi cytologię bądź pobiera jakiś wymaz. Ale z tego co widzę to już podniósł ceny do 200zł :P ale ja widocznie załapałam się jeszcze na stary cennik bo wczoraj zapłaciłam 200zł - miałam robioną cytologię :)
    nie będę chodziła dodatkowo na NFZ - szkoda mi czasu. Lekarz prywatny nie zleca Bóg wie jakich badań, część z nich przepisze mi rodzinny, więc nie powinnam zapłacić za nie fortuny :)

guzik od spodni też muszę mieć już rozpięty :P szczególnie jak siedzę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 06:35

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• never give up Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam w panikę :(Od trzech dni czuje zmianę tzn. nie mam już mocnych mdłości a piersi z dnia na dzień przestają mnie boleć :(Wróciła mi energia i apetyt. Boże oby to nie było to czego się tak boję :(

relghdgenv7rm5nv.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Dziewczyny wpadam w panikę :(Od trzech dni czuje zmianę tzn. nie mam już mocnych mdłości a piersi z dnia na dzień przestają mnie boleć :(Wróciła mi energia i apetyt. Boże oby to nie było to czego się tak boję :(

spokojnie :) ta zła passa w końcu kiedyś minie. Przychodzi taki okres zawieszenia w ciąży, właśnie kiedy mijają wszelkie przykre dolegliwości ciążowe a zanim jeszcze poczujemy pierwsze ruchy. Wtedy człowiek totalnie nie wiem co się dzieje z ciążą.
    Moje piersi też bolą nieco mniej niż jeszcze 2 tyg temu. A zmęczenie? Od kilku dni później chodzę spać wieczór niż w okresie kiedy zobaczyłam II kreski na teście ;) a wszystko ze Skrzatem dobrze :)
    trzeba wierzyć Kochana!

EwaP lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ