STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
agi354 wrote:Wiedźma82 ja jestem ze Swarzędza. Dzisiaj mam drugą wizytę, miała być o 15.20, ale przełożyli na 19.20. Także wszystko przede mną. Trochę się boję, a zarazem nie mogę doczekać. Ten czas tak wolno leci!
Ja jestem z Kostrzyna :)W Swarzędzu mam rodzinkę
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
never give up wrote:Dziewczyny wpadam w panikę :(Od trzech dni czuje zmianę tzn. nie mam już mocnych mdłości a piersi z dnia na dzień przestają mnie boleć :(Wróciła mi energia i apetyt. Boże oby to nie było to czego się tak bojęBartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
Dziękuję angelstw za te cieplutkie słowa. Wiem, że strach ma wielkie oczy ale jak tu się nie bać i nie zwariować. Pech chciał, że ja z tych co na widok przytulających się ludzi się wzruszam więc w takich sytuacjach to juz w ogóle odjazd
Już wolę mieć mdłości i do doopy samopoczucie niż ich brak. Tak więc dziewczyny komu dziś w nadmiarze wszystkiego to ja biorę
-
never give up wrote:Dziękuję angelstw za te cieplutkie słowa. Wiem, że strach ma wielkie oczy ale jak tu się nie bać i nie zwariować. Pech chciał, że ja z tych co na widok przytulających się ludzi się wzruszam więc w takich sytuacjach to juz w ogóle odjazd
Już wolę mieć mdłości i do doopy samopoczucie niż ich brak. Tak więc dziewczyny komu dziś w nadmiarze wszystkiego to ja biorę
hehezawsze sobie myślałam że w kolejnej ciąży to już będę brała wszystko na klatę, wszystko będzie takie oczywiste i przede wszystkim na pewno strach mniejszy, no bo już się wszystko wie i przy dziecku czasu mniej na rozmyślanie...BZDURA!! Byś mnie wczoraj widziała przed wizytą. Zachowywałam się jakbym nigdy u gin nie była i wcześniej nie rodziła! Nerwy i stres wymalowany miałam na twarzy. Boję się cholernie o Skrzata tym bardziej, że wiem co to strata.
Mąż mi właśnie tosta zrobił ale jakoś nie bardzo go przyswajam -
Beata1987 wrote:Nie panikuj kochana, na pewno wszystko jest dobrze. Jesteśmy podobnie jesli chodzi o tygodnie i też niekiedy mam całkowity brak "dolegliwości" a na wizycie wczoraj wszystko idealnie. Także nie martw sie bo może to już ten czas co mdłości ustępują a wtedy to tylko się cieszyć.
Beatko dziękujęJa na wizycie byłam we wtorek i wtedy było wszystko super i właśnie od środy mam te malejące objawy. Bardzo ale to bardzo się boję bo jedna z nas miała podobnie i wiemy co się stało
-
I niech mi tylko ktoś powie, że ciąża to nie choroba. Jak to nie.A czym są te paniki, doły, płacze, strachy, leki jak nie " chorobą " Kobiety już w dniu pozytywnej bety powinny być na dzień dobry opieką psychologa
angelstw, anettte, wszamanka lubią tę wiadomość
-
A tak wogóle to Witam się z rana.
Co do wizyt to ja chodzę prywatnie i płace 150 zł plus ewentualnie 30 zł za cytologie.
Co do objawów to też tak miałam jeszcze 3 dni temu się martwiłam że piersi przestały boleć i wyjątkowo mój żołądek też no i brzuch nie bolał. A od wczoraj na nowo umieramnie dość że czuje jak by mi sie jakaś klucha unosiła to męczę sie okropnie. Jest mi słabo i do tego boli mnie brzuch. Musze sie wybrać do apteki i chociaż nospe kupić bo wieczorami to umieram.
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Ja prowadze pomiary ciala i wczoraj zauwazylam ze piersi zlecialy 2 cm. Tez sie wystraszylam... ale ja ogolnie mam takie.slabe te objawy. Jezeli ndlosci trzymaja caly dzien to sa baaardzo lekkie. Takie zeby faktycznie mnie zlapalo to mialam tylko 2 razy, na zapachy jakos wyczulona nie jestem, placzliwa tez nie... No coz:) taka moze moja uroda
w poniedzialek wizytuje to wszystko bedzie wiadomo:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 07:36
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Szczerze mówiąc to wczorajsza wizyta poprawiła mi nastrój i uspokoiła. Teraz myślę że już wszystko będzie dobrze, zastanawiam się tylko czy robić te prenatalne, jakoś nie mogę się zdecydować. Wczoraj doktorek mi wyznał że z początku jak widział tego dużego krwiaka to miał duże wątpliwości że ciąża się utrzyma bo był bardzo rozległy a jednak udało sie !
wczoraj zaczął sie 10 tydzień więc jest super :*
Dziewczyny z krwiakami jak widzicie wszystko jest możliwe, nawet w tak beznadziejnym przypadku jak mój w tamtym czasie także głowy do góry cycki naprzód i będzie dobrze ! :*Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
nver give up
tez tak mam ze mdlosci mi zmalazlynwczoraj z smakiem jadla obiad i truskawki, mam te same zmartwienia. Ale wierzyc trzeba. Pewnie dwudniowy spokoj a potem wszystko uderzy. Juz raz tak mialam ze poczatkowo jak tylko test robilam i piersi czułam, zapachy potem nic. Dwa dni przed wizyta u gina sie mdlosci zaczely a teraz spokojniej. Kazda ciaza jest inna. Moja mama ze mna witala non stop wc a z moim bratem zaszla w ciaze jak ja mialam ok 8 miesiecy i nic! mowi ze jakby w ciazy nie byla. Dla naszych fasolek nie mozemy sie zamartwiac. Glowa do góry!Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
never give up wrote:Beatko dziękuję
Ja na wizycie byłam we wtorek i wtedy było wszystko super i właśnie od środy mam te malejące objawy. Bardzo ale to bardzo się boję bo jedna z nas miała podobnie i wiemy co się stało
never give up lubi tę wiadomość
Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
Amelik dzięki. Moja mama też w każdej ciąży czuła sie super. Cytuję: Dziecko ja z Wami wszystkimi to za dwoje mogłam pracować. I pracowała prawie do końca. Nasze pokolenia jakieś takie delikatniejsze są. Ale jedno jest pewne. Nick zobowiązuje dlatego zakładam kask i idę po żółty ser do lodówki:)))))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 08:10
-
Cześć dziewczyny=)
Też już czasem przeszkadza mi guzik w spodniach, że muszę rozpinać(nawet w pracy jak się siedzi - ważne nie zapomnieć zapiąć jak gdzieś się wstaje hehe)
U mnie dziś na śniadanie leniwe pierogi z twarogiem na słodko=) I w ogóle już mam taką listę co bym chciała zjeść, że nie wiem, kiedy mam to wszystko gotować. A później zrobię sernik na zimno z galaretką i truskawkami, mój tak zażyczył i młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem i kotlet mielony z piekarnika i do tego OGÓRKI KISZONE, zaczęła mi się faza na kiszonego ogórka..hehe
A na temat zmartwień, ja już zrozumiałam...chyba taka nasza uroda - boli coś..martwimy się..czy na pewno tak musi być...tylko do tego się przyzwyczaimy i pogodzimy, przestaje boleć, no i wszystkie inne objawy ciążowe - znowu "AAA...czy na pewno wszystko dobrze, bo za dobrze się czuje", potem urodzi się dziecko i będą zmartwienia o dziecko...to chyba nigdy się nie skończy.. -
amelik wrote:co myslicie o uzywaniu depilatora na lydkach na poczatkunciazy, niby nie wolno pewnie by dziecko bolu nie czulo ale mnie to jakos mocno nie boli....
Mi się wydaje..że..jak robiłaś to do tej pory...i jesteś przyzwyczajona do tego bólu...to możesz robić..inaczej..jak nigdy tego się nie robiło wcześniej...to może być stres dla Ciebie i dla maleństwa...
Ja właśnie...chcę zrobić pastą cukrową...na łydkach..-tylko że tego wcześniej nie robiłam za często...-ale na ile pamiętam...to nie tak bardzo boli...może zaryzykuje..Gorzej jest z bikini...mamy zaplanowany urlop latem do Chorwacji i golić się codziennie maszynką mi się nie widzi..(((
Słyszałam kiedyś trik na brwi..żeby nie bolało, to smarują maścią dla dzieci..kiedy ząbki wychodzą im..nie wiem na ile to pomaga...ale może w okolicy bikini spróbować??? Bo inaczej to chyba będę musiała kupić sobie strój kąpielowy z szortami... -
A tak w temacie urlopów.
Zanim dowiedziałam się o ciąży kupiłam sobie bardzo ładny strój 2-czesciwy, a teraz mysle nad zakupem jednoczesciowego bo chyba nie powinno sie brzyszka opalac?
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Hej wszystkim:*
Wczoraj byliśmy na wizycie z moja Majka i okazalo się, że jest bardzo dobrze, i jest jeszcze lepiej niż pół roku temu. Jestem przeszczesliwa!!
Ale jak zwykle badanie odbylo się w wielkim rykiem jak tylko ktoś ją dotknął. Ciśnienia nawet pielęgniarce sobie nie dała zmierzyć, taki to jest mały nerwusek! !
Co d objawów to ja za bardzo ich nie mam, czasami mnie mdli i senność. W pierwszej ciazy nie miałam żadnych objawów poza brakiem miesiączki :p
Gratuluję udanych wizyt i oby juz tak do końca :*
Astonia gdzie jedziecie do Chorwacji? Ja teraz w piątek wyjeżdżam i juz nie mogę się doczekać