X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    widzę dużo pozytywnej energii, tak trzymać! :))
    A jak widzę wasze zachcianki, to mi się micha cieszy :D ja na razie niczego u siebie nie zaobserwowałam, jedyne co, to odrzuca mnie od pomidorków koktajlowych, które przecież uwielbiam, a teraz w ogóle mi nie smakują :( żadnych zachcianek nie ma :)
    a jeśli chodzi o odpinanie guzika, to ja wbiłam się dzisiaj w wygodny dresik, przynajmniej nic mnie nie ciśnie i od razu lepiej się czuję :) poza tym, waga pokazuje 1 kg mniej, to normalne, ze się chudnie na początku ciąży zamiast tyć? :O

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naserio mi też pokazuje mniej mimo że wcale nie wyglądam szczuplej. Brzuch mam lekko wzdęty, a wieczorem to już całkiem :P
    Przez mdłości i niechęć do wielu potraw mniej jem, dużo wody pije, słodyczy zero więc coś tam na chwilę spadło. Akurat tym bym się nie martwiła bo niedługo będziemy marudzić jak to waga do góry leci sama :P

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie zdarza sie ze na poczatku właśnie z powodu samopoczucia waga leci w dół. Ja bym sie cieszyła :-P w poprzedniej ciazy przytylam 17-19kg :-/ z czego w pierwszym trymestrze niby tylko 1kg. Juz mnie strach ogarnia ze tym razem będzie podobnie :-P cale szczęście że po porodzie wszystko zeszło w dość szybkim tempie ;-)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• naserio Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to na pewno :) niedługo będziemy miały piękne baloniki :D
    tak mi się wydaje, że to przez to, że zaczęłam bardziej patrzeć na to, co jem i piję. staram się jeść regularnie i pić dużo wody niegazowanej, może to od tego :) niestety mam nadwagę, także martwię się, jak to będzie, jak już będę miała faktycznie duży brzuszek. podobno +12 kg to taka norma, no ale każda wiadomo inaczej reaguje, niektóre nawet tyją 25 kg...
    mam tylko nadzieję, że nie dobiję do 100 bo nie będę mogła się ruszać :O

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze się zastanawiałam jak to jest z tą ilością kilogramów w ciąży, czy to jest tylko zależne od tego co jemy? wiadomo że w wielu przypadkach dochodzi brak większego ruchu bo jest L4. Czy to też jest kwestia genów?

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie geny też tu mają dużo do powiedzenia. Moja mama po dwóch ciążach wyglądała, jakby nigdy w ciąży nie była :) A ja przed ciążą wyglądałam jakbym była po dwóch ;) zobaczymy, jak to będzie :) koleżanka z pracy mi mówiła, że jak była w 9 miesiącu ciąży, to przy wadze 97kg przestała się już ważyć :D

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis Kochana ja ci powiem ze w ciąży z Jasiem naprawde nie przeginalam. Nie objadalam się, stralam sie jeść zdrowo, wypijalam hektolitry wody. Ruch i min godzinne spacery dziennie to byla dla mnie norma. A jednak przytyłam sporo :-) nie do konca wiem dlaczego bo jakos spuchnieta tez nie byłam żeby to np byla zatrzymujaca sie woda w organizmie. Poprostu tyle przytyłam i juz :-)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, że przede wszystkim geny jednak :) Ja poprzednio miałam ciążę leżącą a przytyłam 10 kg a jem bardzo dużo, nie patrze na kalorie :)
    moja mama 1 caza 7 kg druga 9kg. :D Teraz obtawiam 11-12 kg :) podobno w drugiej ciąży większy brzuszek więc zobaczymy :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pozdrawiam ze szpitalnego łóżka. Od wczoraj nie słyszę nic innego jak tylko "czekamy do poniedziałku". Czuję się dobrze, nic mi nie dolega ale to czekanie mnie dobija...

zicka lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti, to dla dobra Twojej fasolinki, więc musisz dzielnie znieść to leżenie i czekanie! A na pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz :) Trzymam kciuki mocno! :)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś mi może pomóc z wynikami morfologii?
    Właśnie weszłam na diagnostyke, badania robiłam rano i pokazuje mi na czerwono:
    RDW-CV 14,90%
    Neutrofile 5,55 tys/ul

Czy ktoś może wie co to jest i czy normy dla ciężarnych może są wyższe? bo pokazuje, że mam za wysokie obie wartości

Edit
    z internetów wynika, że nie jest to dużo przekroczona norma i wskazuje na jakąś nie dawno infekcję... Może opryszczka na wardze, którą miałam kilka dni temu. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 12:13

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    zawsze się zastanawiałam jak to jest z tą ilością kilogramów w ciąży, czy to jest tylko zależne od tego co jemy? wiadomo że w wielu przypadkach dochodzi brak większego ruchu bo jest L4. Czy to też jest kwestia genów?
    Powiem tak. Czasami to jest poza naszą kontrolą. Ja miałam cała ciążę dietę, pilnowalam każdego posiłku, dużo się ruszalam ale bez szaleństwa. Codziennie długi spacer i mimo że mam nadwagę przytylam 22kg. W dniu porodu wazylam 100. Tydzień po porodzie 94, kolejny tudzien pocilam się jak przy grypie, normalnie w ciągu nocy trzy razy musiałam się przebierać i po zejściu tej całej wody w organizmie wazylam 84, potem dieta przy kp kolejne kilogramy a potem to już wogole prawie nic nie jadłam bo mój to alergik i pół roku po porodzie wazylam 70kg. Także czasem sama woda która się w organizmie zatrzyma waży kosmos. I to pewnie zależy od genów, hormonów i przypadłości ciążowych. Ale uważam że nie ma co się dolowac ta waga. :-) teraz rok później znowu ważę +14kg no i się pilnuje zobaczymy ile będę teraz tyć.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti myślałam od Tobie rano. Czekamy Kochana z Tobą i wierzymy!!

PeggySue nie pomogę niestety

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Dooti Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naserio wrote:
    Dooti, to dla dobra Twojej fasolinki, więc musisz dzielnie znieść to leżenie i czekanie! A na pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz :) Trzymam kciuki mocno! :)

Wiem, tylko najgorsze jest to ze ja nawet nie wiem na co czekam. Ciężko mi mieć nadzieję bo przecież nigdy nie było widać serduszka, chociaż moze to i lepiej bo gdyby już było serduszko i potem wszystko zgasło, to napewno byłoby mi dużo ciężej.

Ale nie poddaję się i już nie płaczę.

naserio lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • never give up Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti pamiętaj, że Twoja niepewność to nasza niepewność. Nigdy, nawet przez chwilę nie zostaniesz z niczym sama. A teraz najważniejsze jest pozytywne myślenie, im więcej w Tobie wiary w to ,że się uda tym większe szanse na to, że faktycznie tak będzie. Umysł ludzki to magik o niesamowitej sile sprawczej. Trzymaj się tego jak rzep psiego ogona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 12:26

relghdgenv7rm5nv.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas burza jest :) cudownie, niech deszcz zacznie lać to będzie chłodniej bo w cieniu ponad 30 stopni jest.
    Doti trzymam kciuki i wierze że będzie wszystko dobrze.
    Co do obiadu to dziś pierogi z serem :)

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś gołąbki od babci a doa mnie pierogi ruskie kupie bo jakoś na gołąbki nie mogę patrzeć :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ucztuję dziś u teściów i będą knedle z truskawkami. Ja nie lubię takich dan dlatego zjem ciecierzycę z jajem sadzonym i sałatką ze szpinaku

relghdgenv7rm5nv.png
  • Agunia24 Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :) Mało się tu troszkę udzielam ale staram się czytać wszystko na bieżąco :) jesteście niezawodne w doradzaniu więc pomyślałam że pomożecie . Jestem w 10 tygodniu (9 tydzień i 2 dni) od dwóch dni odczuwam ból brzucha dodam jeszcze że jestem na Duphastonie 10 mg dwa razy dziennie , czytałam na różnych forach że bóle są normalne jeżeli nie ma krwawienia ponieważ w środku wszystko rośnie . Co wy o tym myślicie ?

Marzenia się spełniają ...
  • Sis Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia większość z nas ma czasem jakieś bóle. Macica się rozciąga i ma prawo coś czasem zaboleć. Jeśli bardzo Cię to niepokoi to umów się na wizytę żeby lekarz sprawdził czy wszystko ok. Mnie jak zaczyna boleć a co jakiś czas boli to łykam nospę i przechodzi.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ