STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
widzę dużo pozytywnej energii, tak trzymać!)
A jak widzę wasze zachcianki, to mi się micha cieszyja na razie niczego u siebie nie zaobserwowałam, jedyne co, to odrzuca mnie od pomidorków koktajlowych, które przecież uwielbiam, a teraz w ogóle mi nie smakują
żadnych zachcianek nie ma
a jeśli chodzi o odpinanie guzika, to ja wbiłam się dzisiaj w wygodny dresik, przynajmniej nic mnie nie ciśnie i od razu lepiej się czujępoza tym, waga pokazuje 1 kg mniej, to normalne, ze się chudnie na początku ciąży zamiast tyć?
-
naserio mi też pokazuje mniej mimo że wcale nie wyglądam szczuplej. Brzuch mam lekko wzdęty, a wieczorem to już całkiem
Przez mdłości i niechęć do wielu potraw mniej jem, dużo wody pije, słodyczy zero więc coś tam na chwilę spadło. Akurat tym bym się nie martwiła bo niedługo będziemy marudzić jak to waga do góry leci sama
29+1, 44 cm, 1430 g -
Spokojnie zdarza sie ze na poczatku właśnie z powodu samopoczucia waga leci w dół. Ja bym sie cieszyła
w poprzedniej ciazy przytylam 17-19kg
z czego w pierwszym trymestrze niby tylko 1kg. Juz mnie strach ogarnia ze tym razem będzie podobnie
cale szczęście że po porodzie wszystko zeszło w dość szybkim tempie
-
no to na pewno
niedługo będziemy miały piękne baloniki
tak mi się wydaje, że to przez to, że zaczęłam bardziej patrzeć na to, co jem i piję. staram się jeść regularnie i pić dużo wody niegazowanej, może to od tegoniestety mam nadwagę, także martwię się, jak to będzie, jak już będę miała faktycznie duży brzuszek. podobno +12 kg to taka norma, no ale każda wiadomo inaczej reaguje, niektóre nawet tyją 25 kg...
mam tylko nadzieję, że nie dobiję do 100 bo nie będę mogła się ruszać
-
Pewnie geny też tu mają dużo do powiedzenia. Moja mama po dwóch ciążach wyglądała, jakby nigdy w ciąży nie była
A ja przed ciążą wyglądałam jakbym była po dwóch
zobaczymy, jak to będzie
koleżanka z pracy mi mówiła, że jak była w 9 miesiącu ciąży, to przy wadze 97kg przestała się już ważyć
-
Sis Kochana ja ci powiem ze w ciąży z Jasiem naprawde nie przeginalam. Nie objadalam się, stralam sie jeść zdrowo, wypijalam hektolitry wody. Ruch i min godzinne spacery dziennie to byla dla mnie norma. A jednak przytyłam sporo
nie do konca wiem dlaczego bo jakos spuchnieta tez nie byłam żeby to np byla zatrzymujaca sie woda w organizmie. Poprostu tyle przytyłam i juz
-
Myśle, że przede wszystkim geny jednak
Ja poprzednio miałam ciążę leżącą a przytyłam 10 kg a jem bardzo dużo, nie patrze na kalorie
moja mama 1 caza 7 kg druga 9kg.Teraz obtawiam 11-12 kg
podobno w drugiej ciąży większy brzuszek więc zobaczymy
[/url]
-
Dziewczyny pozdrawiam ze szpitalnego łóżka. Od wczoraj nie słyszę nic innego jak tylko "czekamy do poniedziałku". Czuję się dobrze, nic mi nie dolega ale to czekanie mnie dobija...
zicka lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dziewczyny czy któraś mi może pomóc z wynikami morfologii?
Właśnie weszłam na diagnostyke, badania robiłam rano i pokazuje mi na czerwono:
RDW-CV 14,90%
Neutrofile 5,55 tys/ul
Czy ktoś może wie co to jest i czy normy dla ciężarnych może są wyższe? bo pokazuje, że mam za wysokie obie wartości
Edit
z internetów wynika, że nie jest to dużo przekroczona norma i wskazuje na jakąś nie dawno infekcję... Może opryszczka na wardze, którą miałam kilka dni temu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 12:13
[/url]
-
Sis wrote:zawsze się zastanawiałam jak to jest z tą ilością kilogramów w ciąży, czy to jest tylko zależne od tego co jemy? wiadomo że w wielu przypadkach dochodzi brak większego ruchu bo jest L4. Czy to też jest kwestia genów?
teraz rok później znowu ważę +14kg no i się pilnuje zobaczymy ile będę teraz tyć.
-
naserio wrote:Dooti, to dla dobra Twojej fasolinki, więc musisz dzielnie znieść to leżenie i czekanie! A na pewno wszystko będzie dobrze, zobaczysz
Trzymam kciuki mocno!
Wiem, tylko najgorsze jest to ze ja nawet nie wiem na co czekam. Ciężko mi mieć nadzieję bo przecież nigdy nie było widać serduszka, chociaż moze to i lepiej bo gdyby już było serduszko i potem wszystko zgasło, to napewno byłoby mi dużo ciężej.
Ale nie poddaję się i już nie płaczę.naserio lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Doti pamiętaj, że Twoja niepewność to nasza niepewność. Nigdy, nawet przez chwilę nie zostaniesz z niczym sama. A teraz najważniejsze jest pozytywne myślenie, im więcej w Tobie wiary w to ,że się uda tym większe szanse na to, że faktycznie tak będzie. Umysł ludzki to magik o niesamowitej sile sprawczej. Trzymaj się tego jak rzep psiego ogona
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 12:26
-
A u nas burza jest
cudownie, niech deszcz zacznie lać to będzie chłodniej bo w cieniu ponad 30 stopni jest.
Doti trzymam kciuki i wierze że będzie wszystko dobrze.
Co do obiadu to dziś pierogi z seremBartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
Witam was
Mało się tu troszkę udzielam ale staram się czytać wszystko na bieżąco
jesteście niezawodne w doradzaniu więc pomyślałam że pomożecie . Jestem w 10 tygodniu (9 tydzień i 2 dni) od dwóch dni odczuwam ból brzucha dodam jeszcze że jestem na Duphastonie 10 mg dwa razy dziennie , czytałam na różnych forach że bóle są normalne jeżeli nie ma krwawienia ponieważ w środku wszystko rośnie . Co wy o tym myślicie ?
Marzenia się spełniają ... -
Agunia większość z nas ma czasem jakieś bóle. Macica się rozciąga i ma prawo coś czasem zaboleć. Jeśli bardzo Cię to niepokoi to umów się na wizytę żeby lekarz sprawdził czy wszystko ok. Mnie jak zaczyna boleć a co jakiś czas boli to łykam nospę i przechodzi.
29+1, 44 cm, 1430 g