STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Sis Pobolewa mnie jak chodzę , coś robię , schylam się teraz się położyłam bo tylko w tedy nie boli
też mam leki rozkurczowe ale nie bardzo mi pomagają
a co do lekarza w weekendy go nie ma
ale może nie ma co panikować kolorowych śluzów nie mam , krwawienia też
Marzenia się spełniają ... -
Agunia trudno powiedzieć czy to normalne czy nie. Wiesz każda z nas rozciąganie macicy odczuwa inaczej. Ale jeśli tylko ten ból cię niepokoi to jedź na IP niech cię zbadaja i sprawdza czy z Kropusiem wszystko gra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 13:00
-
Agunia24 wrote:Sis Pobolewa mnie jak chodzę , coś robię , schylam się teraz się położyłam bo tylko w tedy nie boli
też mam leki rozkurczowe ale nie bardzo mi pomagają
a co do lekarza w weekendy go nie ma
ale może nie ma co panikować kolorowych śluzów nie mam , krwawienia też
Mój lekarz powiedział, ze w razie dziwnych boli mam brać doraźne Nospe, może spróbuj.Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
Agunia24 wrote:Witam was
Mało się tu troszkę udzielam ale staram się czytać wszystko na bieżąco
jesteście niezawodne w doradzaniu więc pomyślałam że pomożecie . Jestem w 10 tygodniu (9 tydzień i 2 dni) od dwóch dni odczuwam ból brzucha dodam jeszcze że jestem na Duphastonie 10 mg dwa razy dziennie , czytałam na różnych forach że bóle są normalne jeżeli nie ma krwawienia ponieważ w środku wszystko rośnie . Co wy o tym myślicie ?
Dziewczyny meczach was bóle głowy??? Od 3 dni jestem na proszkach bo funkcjonować nie mogę a nie jest to migrena. Wczoraj aż wymiotowalam i cały dzień w łóżku spędziła dziś ciut lepiej ale boje się wyjść z samymi córkami na spacer bo mam zawroty głowy... Czuje się z tym bezsilna pomościeJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny!
Ja z mojej niedowagi uroslam całe 20 kg, ze szpitala wychodząc miałam 16 na plusie. Wiekszosc przybralam na końcówce, cały czas w ruchu i w pracy i nie jadlam za dwóch. Byłam proporcjonalna, wydawało mi sie, ze zbytnio nie spuchlam, nic nie było widać. Ale, jakies 3 dni po porodzie zauważyłam różnice na twarzy, wiec jednak była ta woda wszędzie
Przez pierwsze 3 tyg waga stała, jak zakleta- potem miałam krwotok i po nim waga spadła sama plus 2 kg wiecej niż przed ciaza.
W moim przypadku karmienie piersią tez zrobiło swojei geny tez
-
never give up wrote:Ja ucztuję dziś u teściów i będą knedle z truskawkami. Ja nie lubię takich dan dlatego zjem ciecierzycę z jajem sadzonym i sałatką ze szpinaku
A u mnie w szpitalu na obiad byla dziś zupa grysikowa a na drugie ziemniaki z wątróbką i marchewką. Ble...
Dziękuję kochane za wsparcieNasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dooti 3mam kciuki. Never give up pięknie napisała, więc nie będę się powtarzała, ale pozytywne myślenie potrafi zdziałać cuda.
Jeśli chodzi o kg w ciąży to nie wiem od czego to zależy. Ja całe życie byłam szczupła, bardzo szczupła, dużo ruchu itd. Później przez problemy z hormonami +23kg w rok:/ Masakra. I tak są ze mną te kg od prawie 4 lat.
Na początku ciąży z synkiem ważyłam 72kg przez I trymestr przytyłam do 76kg. Później w II trymestrze spadam do 65kg, w dniu porodu ważyłam 71kg. Miałam cukrzycę ciążową i bardzo uważałam na to co jem. Mój lekarz prowadzący stwierdził, że jestem mistrz moja średnia -1kg, heheFakt mój syn był Kruszynką 2620 gram i 49 cm, ale to genetyczne, ja 2530 a mąż 2710 się urodzilismy. Po porodzie hormony znowu oszalały i teraz ciążę zaczęłam z wagą 73,5kg 9tc i już mam +1,6kg. Ale myślę, że tak jak poprzednio zbieram wodę w I trymestrze.
-
Mężulek przyniósł mi truskawki więc nie jest źle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 14:33
angelstw lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
A przytylyscie juz cos? Mi mimo braku apetytu i mdlosci oraz paru wymiotow przybyl 1kg
napewno nie jem duzo a przeciez i sie odchudzac nie bede w ciazy. Codziennie za malym biegam spacery wiec tez nie siedze na tylku.
Szkoda ze ta grupa na fb nie dziala łatwiej by bylo ogarnac i sie odniesc do wszystkiego26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
Tak piszecie o wadze w ciąży ja przytylam 23 lub 25kg w drugiej ciazy ale dzień po porodzie z 83 kg było juz 65 tak dużo wody zebrało się w moim organizmie. W ostatnim trymestrze potrafiła przybierać do 0,5kg na tydzień!! Aż lekarz był zdruzgotany co się dzieje ze tak Tyne choć nie zjadlam dużo fakt czekolada swoje zrobiła ale dużo pilam a teraz tez woda mi się zatrzymała bo jest + 2kg juz. Ale nie jem wiele wiec widzę co się dzieje teraz tez będzie sporo na plusie ale nie wiem czy jest się czym przejmować po porodzie widząc malenstwa będziemy szczęśliwe .
Doti będzie dobrze jeżeli beta rośnie miej nadzieje to nasze nastawienie wiele daje będzie dobrze tez trzymaj kciuki za twoja fasolke !!!Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Dziewczyny ja może za dużo nie piszę ale wszystko czytam
Fajnie Was tu mieć-bardzo dziękuję!
Faktycznie skarbnica wiedzy
No i ochota na łazanki przyszła od razu po przeczytaniu postu
...choć dla mnie to wyszukiwanie nowych zachcianek to chyba nic dobrego bo i bez tego apetyt dopisuje
Dzisiaj pierwsze zakupy ciążoweluzniejsza sukienka i bluzka luuuzna-wszystko rozwojowe, jak to mówię, bo juz cm na plusie, a co bedzie dalej...
Dziewczyny przyjemnego weekendu bez strachów o nasze fasolki!
I smacznego na obiad!!!
Dooti trzymaj sie tam i nie daj sie-myśl pozytywnie!Dooti lubi tę wiadomość
Dawid 19.01.2017
2gie szczęście w drodze -
Moja waga przed staraniami utrzymywała sie na poziomie 55-56. Od momentu leczenia hormonami czyli od 4 lat ważę 58 i z taką wagą wystartowałam w ciąży. Dziś waga pokazała 59.8 kg wiec albo to woda od lutki albo doopa mi rośnie na całego. Co obstawiacie
?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 15:38
-
nick nieaktualny
-
Tak piszecie o tej wadze, że aż wzięłam i się zważyłam. Ponad +2kg od dnia pozytywnego testu, a wcale dużo nie jem. Ale to pewnie dupek i lutka...
Never, z wagą idziemy łeb w łebnever give up lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Mam pytanie do osób które robią badania w Diagnostyce. Jak macie badania zlecone od lekarza na NFZ, to możecie podejrzeć wyniki na stronie, czy to tylko tak z prywatnymi można? Myślałam że sobie swoje wyniki zobaczę przed wizyta u lekarza, a pisze że wynik niedostępny. A dodzwonić się do nich nie mogę.
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄