X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Agunia24 Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis Pobolewa mnie jak chodzę , coś robię , schylam się teraz się położyłam bo tylko w tedy nie boli :/ też mam leki rozkurczowe ale nie bardzo mi pomagają :/ a co do lekarza w weekendy go nie ma :/ ale może nie ma co panikować kolorowych śluzów nie mam , krwawienia też :)

Marzenia się spełniają ...
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia trudno powiedzieć czy to normalne czy nie. Wiesz każda z nas rozciąganie macicy odczuwa inaczej. Ale jeśli tylko ten ból cię niepokoi to jedź na IP niech cię zbadaja i sprawdza czy z Kropusiem wszystko gra :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 13:00

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• EwaP Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia24 wrote:
    Sis Pobolewa mnie jak chodzę , coś robię , schylam się teraz się położyłam bo tylko w tedy nie boli :/ też mam leki rozkurczowe ale nie bardzo mi pomagają :/ a co do lekarza w weekendy go nie ma :/ ale może nie ma co panikować kolorowych śluzów nie mam , krwawienia też :)

Mój lekarz powiedział, ze w razie dziwnych boli mam brać doraźne Nospe, może spróbuj.

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadazam tu za wami jak dostav sie na grupe fb??

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agunia24 wrote:
    Witam was :) Mało się tu troszkę udzielam ale staram się czytać wszystko na bieżąco :) jesteście niezawodne w doradzaniu więc pomyślałam że pomożecie . Jestem w 10 tygodniu (9 tydzień i 2 dni) od dwóch dni odczuwam ból brzucha dodam jeszcze że jestem na Duphastonie 10 mg dwa razy dziennie , czytałam na różnych forach że bóle są normalne jeżeli nie ma krwawienia ponieważ w środku wszystko rośnie . Co wy o tym myślicie ?
    Widzisz ja jestem w 9tc i 4d i są dni mdłości i brzuch nie boli a jak brak mdłości strasznie ciągnie i boli ze tez dla mnie to mega dziwne uczucie za ok 5 minut lecie do łazienki bo siusiu mnie goni. Mi gin kazał przy bólach i ciagnieciach brać nospe 3 x2 dziennie ale mi wystarcza jedna max dwie na dobe i naprawdę lepiej się czuje. Ja w poprzednich ciazach nospe bralam cały czas bo brzuch mi twardnial a nerwus jestem wiec wiem dlaczego tak bylonale wtedy bralam dużo nospy forte i problemów nie było. Będzie dobrze ja biorę magnez bo dziewczyny mówiły ze na bóle podbrzusza tez pomagają nospe i jakoś leci z dnia na dzień.

Dziewczyny meczach was bóle głowy??? Od 3 dni jestem na proszkach bo funkcjonować nie mogę a nie jest to migrena. Wczoraj aż wymiotowalam i cały dzień w łóżku spędziła dziś ciut lepiej ale boje się wyjść z samymi córkami na spacer bo mam zawroty głowy... Czuje się z tym bezsilna pomoście

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnir na szczescie glowa nie boli ale w pierwszejciazy pod koniec to bil glowy mialam praktycznie non stop masakraa

ckai3e3kdf77majo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Ja z mojej niedowagi uroslam całe 20 kg, ze szpitala wychodząc miałam 16 na plusie. Wiekszosc przybralam na końcówce, cały czas w ruchu i w pracy i nie jadlam za dwóch. Byłam proporcjonalna, wydawało mi sie, ze zbytnio nie spuchlam, nic nie było widać. Ale, jakies 3 dni po porodzie zauważyłam różnice na twarzy, wiec jednak była ta woda wszędzie ;)
    Przez pierwsze 3 tyg waga stała, jak zakleta- potem miałam krwotok i po nim waga spadła sama plus 2 kg wiecej niż przed ciaza.
    W moim przypadku karmienie piersią tez zrobiło swoje ;) i geny tez ;)

• Dooti Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Ja ucztuję dziś u teściów i będą knedle z truskawkami. Ja nie lubię takich dan dlatego zjem ciecierzycę z jajem sadzonym i sałatką ze szpinaku

A u mnie w szpitalu na obiad byla dziś zupa grysikowa a na drugie ziemniaki z wątróbką i marchewką. Ble...

Dziękuję kochane za wsparcie

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti nadzieja umiera ostatnia!
    A Ty masz tu milion zacisnietych kciukow za Was!!

Czarnakredka, ja to nawet nie wiem, czy ta grupa fb funkcjonuje, któraś założyła to wiem, ale co dalej nie wiem ;)

PeggySue nie znam sie, przepraszam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    A u mnie w szpitalu na obiad byla dziś zupa grysikowa a na drugie ziemniaki z wątróbką i marchewką. Ble...

Dziękuję kochane za wsparcie

Co za koszmar jedzeniowy!!!
    Moze Ci jakiś deser podrzucic na pocieszenie ;)

• Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti 3mam kciuki. Never give up pięknie napisała, więc nie będę się powtarzała, ale pozytywne myślenie potrafi zdziałać cuda.

Jeśli chodzi o kg w ciąży to nie wiem od czego to zależy. Ja całe życie byłam szczupła, bardzo szczupła, dużo ruchu itd. Później przez problemy z hormonami +23kg w rok:/ Masakra. I tak są ze mną te kg od prawie 4 lat.
    Na początku ciąży z synkiem ważyłam 72kg przez I trymestr przytyłam do 76kg. Później w II trymestrze spadam do 65kg, w dniu porodu ważyłam 71kg. Miałam cukrzycę ciążową i bardzo uważałam na to co jem. Mój lekarz prowadzący stwierdził, że jestem mistrz moja średnia -1kg, hehe :-) Fakt mój syn był Kruszynką 2620 gram i 49 cm, ale to genetyczne, ja 2530 a mąż 2710 się urodzilismy. Po porodzie hormony znowu oszalały i teraz ciążę zaczęłam z wagą 73,5kg 9tc i już mam +1,6kg. Ale myślę, że tak jak poprzednio zbieram wodę w I trymestrze.

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężulek przyniósł mi truskawki więc nie jest źle ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 14:33

angelstw lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przytylyscie juz cos? Mi mimo braku apetytu i mdlosci oraz paru wymiotow przybyl 1kg :( napewno nie jem duzo a przeciez i sie odchudzac nie bede w ciazy. Codziennie za malym biegam spacery wiec tez nie siedze na tylku.
    Szkoda ze ta grupa na fb nie dziala łatwiej by bylo ogarnac i sie odniesc do wszystkiego :(

ckai3e3kdf77majo.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o wadze w ciąży ja przytylam 23 lub 25kg w drugiej ciazy ale dzień po porodzie z 83 kg było juz 65 tak dużo wody zebrało się w moim organizmie. W ostatnim trymestrze potrafiła przybierać do 0,5kg na tydzień!! Aż lekarz był zdruzgotany co się dzieje ze tak Tyne choć nie zjadlam dużo fakt czekolada swoje zrobiła ale dużo pilam a teraz tez woda mi się zatrzymała bo jest + 2kg juz. Ale nie jem wiele wiec widzę co się dzieje teraz tez będzie sporo na plusie ale nie wiem czy jest się czym przejmować po porodzie widząc malenstwa będziemy szczęśliwe .
    Doti będzie dobrze jeżeli beta rośnie miej nadzieje to nasze nastawienie wiele daje będzie dobrze tez trzymaj kciuki za twoja fasolke !!!

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, życzę smacznego obiadku :) U mnie dzisiaj kurczak z ryżem i warzywami, pycha :)
    Dooti, też dzisiaj jadłam truskawki, pierwszy raz w tym sezonie :) Smacznego! :D

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja może za dużo nie piszę ale wszystko czytam :)
    Fajnie Was tu mieć-bardzo dziękuję!
    Faktycznie skarbnica wiedzy :)

No i ochota na łazanki przyszła od razu po przeczytaniu postu ;)
    ...choć dla mnie to wyszukiwanie nowych zachcianek to chyba nic dobrego bo i bez tego apetyt dopisuje ;)

Dzisiaj pierwsze zakupy ciążowe ;) luzniejsza sukienka i bluzka luuuzna-wszystko rozwojowe, jak to mówię, bo juz cm na plusie, a co bedzie dalej...

Dziewczyny przyjemnego weekendu bez strachów o nasze fasolki!
    I smacznego na obiad!!!

Dooti trzymaj sie tam i nie daj sie-myśl pozytywnie!

Dooti lubi tę wiadomość

Dawid 19.01.2017
    2gie szczęście w drodze <3
  • never give up Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga przed staraniami utrzymywała sie na poziomie 55-56. Od momentu leczenia hormonami czyli od 4 lat ważę 58 i z taką wagą wystartowałam w ciąży. Dziś waga pokazała 59.8 kg wiec albo to woda od lutki albo doopa mi rośnie na całego. Co obstawiacie ;)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 15:38

relghdgenv7rm5nv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć odczuwam naprzemienną prace jajników. Podobno dobrze. Mam jakąs fobie przy wchodzeniu do toalety. Kurczę strach mnie troszkę przenika za bardzo chyba. Musze jakoś przestać o tym myślec tylko jak???

• wszamanka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tej wadze, że aż wzięłam i się zważyłam. Ponad +2kg od dnia pozytywnego testu, a wcale dużo nie jem. Ale to pewnie dupek i lutka... :)
    Never, z wagą idziemy łeb w łeb ;)

never give up lubi tę wiadomość

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do osób które robią badania w Diagnostyce. Jak macie badania zlecone od lekarza na NFZ, to możecie podejrzeć wyniki na stronie, czy to tylko tak z prywatnymi można? Myślałam że sobie swoje wyniki zobaczę przed wizyta u lekarza, a pisze że wynik niedostępny. A dodzwonić się do nich nie mogę.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ