STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ghanar wrote:Cześć odczuwam naprzemienną prace jajników. Podobno dobrze. Mam jakąs fobie przy wchodzeniu do toalety. Kurczę strach mnie troszkę przenika za bardzo chyba. Musze jakoś przestać o tym myślec tylko jak???
Mój lekarz mówi, że jajniki w ciąży nie pracują, więc i nie bolą. Może więzadła Ci już dają znać. -
nick nieaktualny
-
Moja waga -3 i mam nadzieje że dużo pójdzie mi w dół tak jak w poprzedniej ciąży bo mam ich "trochę" zbędnych. W trzeciej ciąży przez pierwsze około dwadzieścia tygoni zgubiłam 13-15 a reszte przytyłam 15-17...
Za to w pierwszej ciąży miałam wogóle problem z jedzeniem nic nie mogłam przełknąć. Jedynie jakąś suchą kromkę chceba żeby sie nie przewrócić i w sezonie letnim zajadałam arbuzy a przytyłam 28 kg.To chyba naprawde zależy od genów też.
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Matko dziewczyny wróciłam ze spaceru z Jasiem. Spotkałam tam mojego pacjenta z przychodni a on do mnie mówi o widzę ze kolejne pokolenie sie szykuje... Zaniemowilam. Tzn ze moj brzuch juz widać
to ciekawe co bedzie za kolejne 7 tygodni
Ja mam tak że jak czytam o waszych obiadach to chce mi sie wszystkiegonajbardziej smaka zrobilyscie mi szpinakiem
chyba jutro polacze ten szpinak z ryba i makaronem i zrobie zqpiekanke to zjemy z Jaskiem bo i tak mąż bedzie w pracy a ryby nie lubi więc bedzie okazja
Odwazylam się na chwile bliskości z mężem. Mam nadzieję że będzie wszystko ok -
Widziałam juz koleżanką pisała cos o zakupach ciazowych jak to u was jest juz w cos się zapatrujecie czy czekacie na ciasne spodnie lub opinajace się bluzeczki?????
Ja w lidlu kupilam 2szt leginsow ciazowych a teraz kupilam spodnie dresy ciazowe w bierdiace ale jednak wzielam zbyt duże wiec będą na jesień a myślę aby kupić jeszcze jedne bo w nic się nie wcisne jesienią. Koszulki to sadze ze w międzyczasie gdzieś grafie większe na wyprzedarzyJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Ja nie mam pojęcia w co się człowiek w ciąży ubiera:/ Moim ulubionym strojem na codzień są dżinsy+bluzka/koszulka, w lecie spodenki+bluzka ewentualnie sportowa sukienka, ale zdaję sobie sprawę, że całej ciąży tak nie przechodzę
A zakupów ciuchowych nie znoszę, więc ciężko będzie..
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Ja mam kilka rzeczy typowo ciążowych po Jasiu wiec je wykorzysttam. Jeansy z pasem, legginsy, tuniki i kilka sukienek, dresy. Bluzki luźniejsze nie muszą być ja uwielbialam jak moj brzuszek było widać
-
wszamanka wrote:Mam pytanie do osób które robią badania w Diagnostyce. Jak macie badania zlecone od lekarza na NFZ, to możecie podejrzeć wyniki na stronie, czy to tylko tak z prywatnymi można? Myślałam że sobie swoje wyniki zobaczę przed wizyta u lekarza, a pisze że wynik niedostępny. A dodzwonić się do nich nie mogę.
Ja wszystkie badania moge podladac. I te prywatne, na nfz i z luxmedu. Niektore badania sa dostepne tylko w formie papierowej w punkcie -
Dziewczyny, bardzo prosilabym o kciuki. Bylam w czwartek na usg, ciaza mlodsza o 6 dni i wolna akcja serca
W pierwszej ciazy bylo tak samo i obumarla. Teraz mam clexane, acard i duphaston. Mam nadzieje, ze pomoze.
Kontrola 13stego- mam nadzieje, ze bedzie szczesliwym dniem. -
Blueberry88 wrote:Dziewczyny wiem, że było już pisane o wynikach toksoplazmozy, ale nie wiem gdzie to jest dokładnie. Moje wyniki to IgG 0,1 i IgM 0,160. Co o tym myślicie? Ja się totalnie nie znam. Pomóżcie proszę
-
Karolcia88 3mam kciuki i wierzę że będzie dobrze, a ty blueberry musisz uważać na toxo jeśli nie masz przeciwciał.
Ja licze na błąd z laboratorium, skoro napisali "test do weryfikacji" ale dowiem się w poniedziałek jak to wygląda po powtarzanych badaniach, póki co staram się nie myśleć o tym i pocieszać myślą że moj groszek z pon 4 mm urósł w piątek do 7mm i ma się całkiem dobrze -
Karolcia88 wrote:Dziewczyny, bardzo prosilabym o kciuki. Bylam w czwartek na usg, ciaza mlodsza o 6 dni i wolna akcja serca
W pierwszej ciazy bylo tak samo i obumarla. Teraz mam clexane, acard i duphaston. Mam nadzieje, ze pomoze.
Kontrola 13stego- mam nadzieje, ze bedzie szczesliwym dniem.Karolcia88 lubi tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:Dziewczyny, bardzo prosilabym o kciuki. Bylam w czwartek na usg, ciaza mlodsza o 6 dni i wolna akcja serca
Kontrola 13stego- mam nadzieje, ze bedzie szczesliwym dniem.
Sciskam kciuki mocno:)
Leki na 100% pomoga, przecież od tego są!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 17:52
Karolcia88, zicka, wszamanka lubią tę wiadomość
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Sweet_CupCake wrote:Trzymam kciuki mocno. Też jestem z Krk. Do jakiego chodzisz ginekologa?
W sumie chodze do 2. Jeden w luxmedzie zeby badania miec za darmo a ciaze prowadzi doktor Marcin Oplawski -
Sweet_CupCake wrote:Dziewczyny ile kosztuje mniej więcej badanie toksoplazmozy jak się robi samemu np. W diagnostyce?
Jak robilam prywatnie to chyba okolo 30 za 1. Ale to bylo 3 lata temu -
Blueberry, dokladnie jak mapisala Karolcia, ale obecnie chora tez nie jesteś
A apropos lazanek.. Ja zrobiłam we wtorek i jak juz byly gotowe i mialam nakladac na talerz to tak mibzapach zaczal przeszkadzac, ze nawet jednej lyzki nie zjadlam.. :p
Ja dzisiaj ma obiedzie u rodzicow tezbylam juz w lnianych spodniach na sznureczku -polecam, byly ostatnio w lidlu za grosze, a teraz dochodze do siebie po tym upale.
Doti badz dzielna! Wazne, ze jestes pod dobra opieka.. Pamietaj ze niedziele w spitalu najgorsze, bo trzeba przeczekac, a jutro na pewno przyniesiesz nam dobre wiescizicka