STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna1220 wrote:Tak z ciekawości u Ciebie sprawdził się test z obrączką tak jak u Meridy ? :>
Generalnie tak, chociaż na koniec się zakręciła co mogłoby wskazywać na dziewczynkę, ale tylko raz.
Też zrobiłam, a coTeraz się kręciła-czyli córka, zobaczymy za kilka tygodni, będziemy mogły porównać i ocenić skuteczność
Pewnie jak dla każdej Mamy, dla mnie najważniejsze żeby było zdrowe. Jednak mam mieszane uczucia. Z jednej strony chciałabym syna z drugiej córkę
-
Blueberry ja tez myśle jak ty:) dwie dziewczynki by sie na pewno razem bawiły szczególnie z tak mała różnica wieku i ciuszki bym miała dla małej nic nie trzeba by kupować
ale mysle, ze będzie chłopak i lekarz tak prorokował i chiński kalendarz tak mówi i ja tak coś czuje:) przynajmniej będzie chłopak do grania w piłkę dla taty i córa dla mamy albo na odwrót
Zawsze chciałam starszego chłopczyka o młodsza dziewczynkęale teraz dziewczynki wydają mi sie bardziej rezolutne wiec będzie Maja pilnowała brata
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:27
[/url]
-
nick nieaktualny
-
EwaP wrote:Ja mam trójkę cudownych dzieciaczków (Kasandra 16 lat, Zuzia 11 lat, Piotrus 6 lat). Ciąza piata i modlę się by ostatnia, w sensie by dzidziuś rósł i w styczniu sę zdrowiutki urodził.
Ja też mam trójkę dziecia to moja piąta ciąża tak jak u Ciebie.
derii84, EwaP lubią tę wiadomość
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Ghanar wrote:Eeee wróżki co mam zrobic z obrączką??? ( z naciskiem na chłopaka) Hi Hi pobawię sie
TEST Z OBRACZKI :
Zawiesza się obrączkę na nitce i trzyma nad brzuchem. W
zależności od tego jak się kręci jesli wachadłowo (chlopiec) a jesli sie kreci (dziewczynka ).Ghanar lubi tę wiadomość
-
PeggySue wrote:Blueberry ja tez myśle jak ty:) dwie dziewczynki by sie na pewno razem bawiły szczególnie z tak mała różnica wieku i ciuszki bym miała dla małej nic nie trzeba by kupować
ale mysle, ze będzie chłopak i lekarz tak prorokował i chiński kalendarz tak mówi i ja tak coś czuje:) przynajmniej będzie chłopak do grania w piłkę dla taty i córa dla mamy albo na odwrót
Zawsze chciałam starszego chłopczyka o młodsza dziewczynkęale teraz dziewczynki wydają mi sie bardziej rezolutne wec będzie Maja pilnowała brata
Zakładałam tak samoNajpierw chłopiec, potem dziewczynka, wyszło inaczej, teraz się okaże czy druga dziewuszka czy będzie jednak synek
-
derii84 wrote:Wyczytałam, że kółka to chłopak, a wahadlowy to dziewczynka, u mnie wyszedł wahadlowy
ciekawe ciekawe
zobaczymy za kilka miesięcy
Tez mam to z internetów i na kilku stronach było opisane właśnie tak jak pisałamAle ciotka mi kiedyś mówiła, ze tak sobie wróżyły właśnie, wahadłowo- chłopiec, kółeczko - dziewczynka.
Można tez nad dłonią to zrobić i u mnie nadal wahadłowo - na chłopcaderii84 lubi tę wiadomość
-
Tak was czytam i też sprawdziłam, u mnie sie kręci. Jak bym miała patrzeć na przeczucia to stawiam na dziewczynkę,jakoś tak czuje a poprzednio mnie nie myliły i jak czułam że chłopiec to tak było. Zobaczymy za jakiś czas. Ważne żeby było zdrowe
derii84 lubi tę wiadomość
Bartuś 26 Tc [*] aniołek
Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
Damian 7 lat -
Ehhh, chciałabym dziewczynkę, nie ukrywam, ale bardziej jestem przekonana na chłopca, z reszta zobaczymy, teraz najważniejsze te serduszko oraz zdrowa piękna ciąża, a co będzie to będzie, wózek i tak musze kupić, bo po Olafku sprzedalam (nie spodziewałam się kolejnej ciąży)
-
Domi$ wrote:Dziekuje za rady burakowo-mandarynkowe
Ja niestety obrączki nie mam więc wróżba nie wypali.
Dużo jest mamus z kolejnym dzieciaczkiem więc powiedzcie w którym tygodniu można poznac płec malucha już tak na pewno?
Często lekarze mówią już podczas badań prenatalnych, ale pewniejsze określenie jest z kolejnego badania około 17 tygodnia : )Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 10:05
-
Domis płeć widać najlepiej w 16-23,dlatego że płód jest na tyle mały, że można pomanewroowac głowica od usg. Ale fakt jest taki, że z pierwszym synkiem do końca nie wiedzieliśmy, że syn będzie, bo tylko pupę pokazywał na każdym usg, za to z Olafem od polowkowego do końca jajka były widoczne
-
derii84 wrote:Ehhh, chciałabym dziewczynkę, nie ukrywam, ale bardziej jestem przekonana na chłopca, z reszta zobaczymy, teraz najważniejsze te serduszko oraz zdrowa piękna ciąża, a co będzie to będzie, wózek i tak musze kupić, bo po Olafku sprzedalam (nie spodziewałam się kolejnej ciąży)
Pewnie, że zdrowe dzieciątko najważniejsze!Ale ja nawet nie zakładam, że może być inaczej, musi być dobrze i koniec kropka.
Co do wózka mnie czeka zakup wózka rok po roku, ciężko to widzę w praktycederii84 lubi tę wiadomość
-
Jaka płeć dziecka?
Najpierw należy wyrwać sobie jak najdłuższego włosa.
2
Obrączkę nawlekamy na włosa. Należy wybrać do wróżby taką obrączkę, jaką najczęściej nosimy. Im dłużej i częściej nosimy jakąś obrączkę, tym większą posiada ona energię a tym samym moc.
3
Obrączką nawleczoną na włosa ocieramy kilka razy z góry na dół o bok lewej dłoni.
4
Teraz przytrzymujemy zawieszoną na włosie obrączkę nad wewnętrzną stroną lewej dłoni. Staramy się nie ruszać prawą ręką - najlepiej jest oprzeć łokieć o stół. Po pewnym czasie obrączka powinna zacząć się sama kręcić. Jeśli będzie ona zataczać koło, wówczas możemy spodziewać się dziewczynki. Jeśli będzie poruszać się do przodu i tyłu, wówczas będzie to chłopiec.
u mnie dziewczynka;)
A wczoraj mąż mi powiedział, że on się bardziej na dziewczynkę nastawia, i jak się okaże że chłopak, to będzie czuł się zaskoczony:)
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄