X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Tak z ciekawości u Ciebie sprawdził się test z obrączką tak jak u Meridy ? :>

Generalnie tak, chociaż na koniec się zakręciła co mogłoby wskazywać na dziewczynkę, ale tylko raz.

Też zrobiłam, a co :-) Teraz się kręciła-czyli córka, zobaczymy za kilka tygodni, będziemy mogły porównać i ocenić skuteczność :-)
    Pewnie jak dla każdej Mamy, dla mnie najważniejsze żeby było zdrowe. Jednak mam mieszane uczucia. Z jednej strony chciałabym syna z drugiej córkę :-)

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam te wróżbę z obrączki. Pierwsza wyszła mi dziewczyna. I jest dziewczyna. Drugi chłopak.. no ciekawe. I zatrzymała się. Czyli ze dwoje dzieci. Uwaga.. mojemu mężowi tak samo wyszło :P

Gaja Iwona, 30.04.2014, 2630g, 50cm
    relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry ja tez myśle jak ty:) dwie dziewczynki by sie na pewno razem bawiły szczególnie z tak mała różnica wieku i ciuszki bym miała dla małej nic nie trzeba by kupować :) ale mysle, ze będzie chłopak i lekarz tak prorokował i chiński kalendarz tak mówi i ja tak coś czuje:) przynajmniej będzie chłopak do grania w piłkę dla taty i córa dla mamy albo na odwrót :)

Zawsze chciałam starszego chłopczyka o młodsza dziewczynkę :) ale teraz dziewczynki wydają mi sie bardziej rezolutne wiec będzie Maja pilnowała brata :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:27

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee wróżki co mam zrobic z obrączką??? ( z naciskiem na chłopaka) Hi Hi pobawię sie

• derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A musi być obrączka?? Może być złoty pierścionek?

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP wrote:
    Ja mam trójkę cudownych dzieciaczków (Kasandra 16 lat, Zuzia 11 lat, Piotrus 6 lat). Ciąza piata i modlę się by ostatnia, w sensie by dzidziuś rósł i w styczniu sę zdrowiutki urodził.

Ja też mam trójkę dzieci :) a to moja piąta ciąża tak jak u Ciebie.

derii84, EwaP lubią tę wiadomość

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ghanar wrote:
    Eeee wróżki co mam zrobic z obrączką??? ( z naciskiem na chłopaka) Hi Hi pobawię sie

TEST Z OBRACZKI :
    Zawiesza się obrączkę na nitce i trzyma nad brzuchem. W
    zależności od tego jak się kręci jesli wachadłowo (chlopiec) a jesli sie kreci (dziewczynka ).

Ghanar lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyczytałam, że kółka to chłopak, a wahadlowy to dziewczynka, u mnie wyszedł wahadlowy :-P ciekawe ciekawe :-D zobaczymy za kilka miesięcy

p19uskjok4jap6fv.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, to na necie piszą odwrotnie właśnie :-)

EwaP lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrączki nie mam ale z zaręczynowym sprawdzę jak mała pójdzie spać :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Blueberry ja tez myśle jak ty:) dwie dziewczynki by sie na pewno razem bawiły szczególnie z tak mała różnica wieku i ciuszki bym miała dla małej nic nie trzeba by kupować :) ale mysle, ze będzie chłopak i lekarz tak prorokował i chiński kalendarz tak mówi i ja tak coś czuje:) przynajmniej będzie chłopak do grania w piłkę dla taty i córa dla mamy albo na odwrót :)

Zawsze chciałam starszego chłopczyka o młodsza dziewczynkę :) ale teraz dziewczynki wydają mi sie bardziej rezolutne wec będzie Maja pilnowała brata :):)

Zakładałam tak samo ;) Najpierw chłopiec, potem dziewczynka, wyszło inaczej, teraz się okaże czy druga dziewuszka czy będzie jednak synek :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Wyczytałam, że kółka to chłopak, a wahadlowy to dziewczynka, u mnie wyszedł wahadlowy :-P ciekawe ciekawe :-D zobaczymy za kilka miesięcy

Tez mam to z internetów i na kilku stronach było opisane właśnie tak jak pisałam :P Ale ciotka mi kiedyś mówiła, ze tak sobie wróżyły właśnie, wahadłowo- chłopiec, kółeczko - dziewczynka.
    Można tez nad dłonią to zrobić i u mnie nadal wahadłowo - na chłopca ;)

derii84 lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak was czytam i też sprawdziłam, u mnie sie kręci. Jak bym miała patrzeć na przeczucia to stawiam na dziewczynkę,jakoś tak czuje a poprzednio mnie nie myliły i jak czułam że chłopiec to tak było. Zobaczymy za jakiś czas. Ważne żeby było zdrowe :)

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za rady burakowo-mandarynkowe :-)
    Ja niestety obrączki nie mam więc wróżba nie wypali.
    Dużo jest mamus z kolejnym dzieciaczkiem więc powiedzcie w którym tygodniu można poznac płec malucha już tak na pewno? :-)

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh, chciałabym dziewczynkę, nie ukrywam, ale bardziej jestem przekonana na chłopca, z reszta zobaczymy, teraz najważniejsze te serduszko oraz zdrowa piękna ciąża, a co będzie to będzie, wózek i tak musze kupić, bo po Olafku sprzedalam (nie spodziewałam się kolejnej ciąży) :-)

p19uskjok4jap6fv.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi$ wrote:
    Dziekuje za rady burakowo-mandarynkowe :-)
    Ja niestety obrączki nie mam więc wróżba nie wypali.
    Dużo jest mamus z kolejnym dzieciaczkiem więc powiedzcie w którym tygodniu można poznac płec malucha już tak na pewno? :-)

Często lekarze mówią już podczas badań prenatalnych, ale pewniejsze określenie jest z kolejnego badania około 17 tygodnia : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 10:05

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domis płeć widać najlepiej w 16-23,dlatego że płód jest na tyle mały, że można pomanewroowac głowica od usg. Ale fakt jest taki, że z pierwszym synkiem do końca nie wiedzieliśmy, że syn będzie, bo tylko pupę pokazywał na każdym usg, za to z Olafem od polowkowego do końca jajka były widoczne :-)

p19uskjok4jap6fv.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Ehhh, chciałabym dziewczynkę, nie ukrywam, ale bardziej jestem przekonana na chłopca, z reszta zobaczymy, teraz najważniejsze te serduszko oraz zdrowa piękna ciąża, a co będzie to będzie, wózek i tak musze kupić, bo po Olafku sprzedalam (nie spodziewałam się kolejnej ciąży) :-)

Pewnie, że zdrowe dzieciątko najważniejsze! :) Ale ja nawet nie zakładam, że może być inaczej, musi być dobrze i koniec kropka. ;)
    Co do wózka mnie czeka zakup wózka rok po roku, ciężko to widzę w praktyce :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ukrywam, że najlepszym wyjściem byłby podwójny wózek, bo Olaf będzie miał dopiero 2 lata, myślę, że nie da rady dreptac za mną i wózkiem. Tu takie wózki są mega drogie, no ale zobaczy się, bo trzeba będzie jak coś

p19uskjok4jap6fv.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka płeć dziecka?

Najpierw należy wyrwać sobie jak najdłuższego włosa.
    2
    Obrączkę nawlekamy na włosa. Należy wybrać do wróżby taką obrączkę, jaką najczęściej nosimy. Im dłużej i częściej nosimy jakąś obrączkę, tym większą posiada ona energię a tym samym moc.
    3
    Obrączką nawleczoną na włosa ocieramy kilka razy z góry na dół o bok lewej dłoni.
    4
    Teraz przytrzymujemy zawieszoną na włosie obrączkę nad wewnętrzną stroną lewej dłoni. Staramy się nie ruszać prawą ręką - najlepiej jest oprzeć łokieć o stół. Po pewnym czasie obrączka powinna zacząć się sama kręcić. Jeśli będzie ona zataczać koło, wówczas możemy spodziewać się dziewczynki. Jeśli będzie poruszać się do przodu i tyłu, wówczas będzie to chłopiec.

u mnie dziewczynka;)
    A wczoraj mąż mi powiedział, że on się bardziej na dziewczynkę nastawia, i jak się okaże że chłopak, to będzie czuł się zaskoczony:)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ