X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    Zastanawiam się czy ja nie mam za wcześnie terminu, chociaż z synem też robiłam w tym okresie.
    Jeśli mogę wiedzieć to masz jakieś wskazania żeby je zrobić? Czy dla własnego spokoju?

W pierwszej ciąży robiłam dla własnego spokoju i oczywiście było wszystko dobrze, teraz też lekarz mi je zlecił, zresztą on je wykonuje u siebie w gabinecie więc badanie będzie przy okazji wizyty.

Prenatalne z tego co się orientuje to od 11+ do 13+ jeśli chodzi o tygodnie :) U mnie będzie to 13+1, wiec Ty na pewno tez się łapiesz :)

Czy tylko ja robię te dokładne testy Pappa ??

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    Ja miałam dokładnie te same badania. Poza prenatalnymi. Dodatkowo jeszcze ft3 i ft4 oraz testosteron, ale to ze względu na moje problemy endokrynologiczne.

Mogę wiedzieć ile zapłaciłaś za wszystkie badania? Nie wiem na jakie koszta się szykować.

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Mogę wiedzieć ile zapłaciłaś za wszystkie badania? Nie wiem na jakie koszta się szykować.

Ja robiłam wszystkie badania w lux medzie i nic nie płaciłam. Także ciężko mi powiedzieć jakie to są koszty. Usg genetyczne też mam w pakiecie.

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Hej dziewczyny, niedawno pobrali mi krew na betę, oczywiście pielegniarka wkłuwała się 3 razy bo krew nie chciała lecieć...teraz czekanie. Wydeptam chyba ścieżkę na korytarzu, tak się denerwuję :-(
    Czekamy na wieści trzymam kciuki !!!!!

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tego drugiego lekarza w lux medzie i wizytę mam na 8 czerwca, ale nie wiem czy chcę do niego iśś po tym jak wyglądała moja wizyta u niego. Z drugiej strony miałabym badania za free albo chociaż trochę taniej.. Musze to z mężem obgadać .

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja na Twoim miejscu bym zrobiła te badania w lux medzie jak masz taką możliwość. Zawsze to zaoszczędzone pieniądze. Można je lepiej wykorzystać ;-)

Ja też mam wizytę 8.06 i mam niesamowity stres po ostatniej "bardzo przyjemnej " wizycie. Teraz idę do innej lekarki (tej co mi prowadziła poprzednią ciążę) ale i tak się martwię.

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ale się rozpisalyscie.

Dokładnie prenatalne to tzw genetyczne, ale badane usg, bo prawdziwe genetyczne są z krwi lub punkcja.

Ja zamierzam (o ile wszystko dobrze z fasolka) iść w Pl na pierwsze prenatalne. Drugie będę mieć już w Norwegii.

Dzisiaj mdłości się nasiliły i doszedł piekacy ból sutkow. Oczywiście noc kiepska, dzięki malemu.

Ewa, wow, już masz trojeczke, teraz to rzadkość.

EwaP lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Blueberry88 to fakt pieniążki się jeszcze przydadzą ;) W sumie co mi szkodzi, jakoś przeboleje tego ''lekarza'' ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 08:42

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to pewnie z prawdą nie ma wiele wspólnego, ale robiłam sobie ''test'' z obrączka na płeć :P Wyszedł chłopiec, czyli tak jak czuje ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna :-) ja nie ludze się, że to dziewczynka, bo z chłopakami miałam dwie różne ciąże a i tak ta sama płeć i jak podobni są do siebie :-)
    Najważniejsze żeby zdrowe było

p19uskjok4jap6fv.png
  • Blueberry88 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też robiłam w poprzedniej ciąży :-) Ja mam przeczucie, że będzie drugi chłopiec. Mój mąż bardzo się z tego cieszy, ponieważ w poprzedniej ciąży miałam przeczucie, że córka, byłam wręcz pewna, mamy synka ;-) A Lubemu marzy się mała księżniczka :-)
    Ostatnio na usg lekarz mi powiedział, że ojciec zawsze wie co zrobił :-p

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skierowanie na PAPPA plus USG genetyczne ze wskazań bo wiek. Dowiadywałam sie ze normalnie to cena 600 zł Warszawa. W moim przypadku NFZ refunduje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 08:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Wiem, że to pewnie z prawdą nie ma wiele wspólnego, ale robiłam sobie ''test'' z obrączka na płeć :P Wyszedł chłopiec, czyli tak jak czuje ;)

Mi z obrączki wyszła dziewczyna i jest Zoya ;)

• wariatka3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmieniue tremat ale czy macie zmiany nastrojów juyz??? Ja od zostawieniu dzieci rano w przedszkolu chce mi się płakać i nie wiem dlaczego no czuje się masakrycznie źle... Jak jest u was??

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samego Pappa nie robiłam, bo na tym dużym usg (zwal, jak zwal :P w 13 tyg) stosunek czegoś do czegoś (mogę odkopac stare badania) wyszedł prawidłowy i dr powiedział, ze nie ma sensu robić ;)
    Mi sie wydaje, ze te dwie nazwy czesto zamiennie sie stosuje.

Dzien Dobry!
    Mój dzien od porcelany sie zaczął, ale i lżej człowiekowi troche ;)

Derii polujesz na córkę ;)

Miłego dnia Kochane!!

Dooti trzymam kciuki za bete!!

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny co za noc za mną. Mój biedny robaczek obudził się w środku nocy, chyba zaczęła mu spływać wydzielina i w dodatku chyba ma jakieś zapalenie krtani bo zaczął piać na gardle. Obudził się nie mógł złapać oddechu, zaczął płakać i było jeszcze gorzej. Aż się siny zrobił i pękło mu naczynko w uchu i polała się krewka. Normalnie serce stanęło mi w poprzek. Biedaczek nie mogl spać i czytaliśmy książki do 4. Czekam właśnie na lekarza w domu żeby go osluchal i na szybko muszę załatwić inhalator. Teraz urwis biega po pokoju ale co przeżyliśmy w nocy to masakra. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:03

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Justyna :-) ja nie ludze się, że to dziewczynka, bo z chłopakami miałam dwie różne ciąże a i tak ta sama płeć i jak podobni są do siebie :-)
    Najważniejsze żeby zdrowe było

Traktuje to raczej jako forma zabawy, z przymrużeniem oka ;) Nie zmienia to faktu, że mam nadzieję, że będzie to chłopak :D
    Ciążą z Hanią masakra, miałam dni, że nie wstawałam z łóżka, wymioty po arę razy dziennie, nawet po wodzie. teraz czuje się bardzo dobrze, o za jednorazowym małym incydentem to mogę powiedzieć, że nie mam jako takich objawów :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry88 wrote:
    Też robiłam w poprzedniej ciąży :-) Ja mam przeczucie, że będzie drugi chłopiec. Mój mąż bardzo się z tego cieszy, ponieważ w poprzedniej ciąży miałam przeczucie, że córka, byłam wręcz pewna, mamy synka ;-) A Lubemu marzy się mała księżniczka :-)
    Ostatnio na usg lekarz mi powiedział, że ojciec zawsze wie co zrobił :-p

Tak z ciekawości u Ciebie sprawdził się test z obrączką tak jak u Meridy ? :>

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka maż twierdzi że jestem bardziej nerwowa i uparta odkąd zaszłam w ciążę ;) Więc może coś w tym jest ;)

Sweet_CupCake to co opisałaś naprawdę nie wygląda dobrze, daj znać jak po wizycie domowej, zdrówka dla małego :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak poluje, ale mąż mnie pocieszyl, że będzie mała rodzinkapl w Norwegii. Z Olafem byłam pewna, że córa, a on ze on wie,iż to będzie chłopak i się nie mylił, wiec jak powiedział, że rodzinkapl, to zapewne trzeci cudny chłopczyk.

merida17 lubi tę wiadomość

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ