STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Blueberry88 wrote:Zastanawiam się czy ja nie mam za wcześnie terminu, chociaż z synem też robiłam w tym okresie.
Jeśli mogę wiedzieć to masz jakieś wskazania żeby je zrobić? Czy dla własnego spokoju?
W pierwszej ciąży robiłam dla własnego spokoju i oczywiście było wszystko dobrze, teraz też lekarz mi je zlecił, zresztą on je wykonuje u siebie w gabinecie więc badanie będzie przy okazji wizyty.
Prenatalne z tego co się orientuje to od 11+ do 13+ jeśli chodzi o tygodnieU mnie będzie to 13+1, wiec Ty na pewno tez się łapiesz
Czy tylko ja robię te dokładne testy Pappa ?? -
Blueberry88 wrote:Ja miałam dokładnie te same badania. Poza prenatalnymi. Dodatkowo jeszcze ft3 i ft4 oraz testosteron, ale to ze względu na moje problemy endokrynologiczne.
Mogę wiedzieć ile zapłaciłaś za wszystkie badania? Nie wiem na jakie koszta się szykować. -
justyna1220 wrote:Mogę wiedzieć ile zapłaciłaś za wszystkie badania? Nie wiem na jakie koszta się szykować.
Ja robiłam wszystkie badania w lux medzie i nic nie płaciłam. Także ciężko mi powiedzieć jakie to są koszty. Usg genetyczne też mam w pakiecie.
-
nick nieaktualny
-
Mam tego drugiego lekarza w lux medzie i wizytę mam na 8 czerwca, ale nie wiem czy chcę do niego iśś po tym jak wyglądała moja wizyta u niego. Z drugiej strony miałabym badania za free albo chociaż trochę taniej.. Musze to z mężem obgadać .
-
Justyna ja na Twoim miejscu bym zrobiła te badania w lux medzie jak masz taką możliwość. Zawsze to zaoszczędzone pieniądze. Można je lepiej wykorzystać
Ja też mam wizytę 8.06 i mam niesamowity stres po ostatniej "bardzo przyjemnej " wizycie. Teraz idę do innej lekarki (tej co mi prowadziła poprzednią ciążę) ale i tak się martwię.
-
Dzień dobry, ale się rozpisalyscie.
Dokładnie prenatalne to tzw genetyczne, ale badane usg, bo prawdziwe genetyczne są z krwi lub punkcja.
Ja zamierzam (o ile wszystko dobrze z fasolka) iść w Pl na pierwsze prenatalne. Drugie będę mieć już w Norwegii.
Dzisiaj mdłości się nasiliły i doszedł piekacy ból sutkow. Oczywiście noc kiepska, dzięki malemu.
Ewa, wow, już masz trojeczke, teraz to rzadkość.
EwaP lubi tę wiadomość
-
Też robiłam w poprzedniej ciąży
Ja mam przeczucie, że będzie drugi chłopiec. Mój mąż bardzo się z tego cieszy, ponieważ w poprzedniej ciąży miałam przeczucie, że córka, byłam wręcz pewna, mamy synka
A Lubemu marzy się mała księżniczka
Ostatnio na usg lekarz mi powiedział, że ojciec zawsze wie co zrobił :-p
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny zmieniue tremat ale czy macie zmiany nastrojów juyz??? Ja od zostawieniu dzieci rano w przedszkolu chce mi się płakać i nie wiem dlaczego no czuje się masakrycznie źle... Jak jest u was??Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
nick nieaktualnySamego Pappa nie robiłam, bo na tym dużym usg (zwal, jak zwal
w 13 tyg) stosunek czegoś do czegoś (mogę odkopac stare badania) wyszedł prawidłowy i dr powiedział, ze nie ma sensu robić
Mi sie wydaje, ze te dwie nazwy czesto zamiennie sie stosuje.
Dzien Dobry!
Mój dzien od porcelany sie zaczął, ale i lżej człowiekowi troche
Derii polujesz na córkę
Miłego dnia Kochane!!
Dooti trzymam kciuki za bete!! -
Boże dziewczyny co za noc za mną. Mój biedny robaczek obudził się w środku nocy, chyba zaczęła mu spływać wydzielina i w dodatku chyba ma jakieś zapalenie krtani bo zaczął piać na gardle. Obudził się nie mógł złapać oddechu, zaczął płakać i było jeszcze gorzej. Aż się siny zrobił i pękło mu naczynko w uchu i polała się krewka. Normalnie serce stanęło mi w poprzek. Biedaczek nie mogl spać i czytaliśmy książki do 4. Czekam właśnie na lekarza w domu żeby go osluchal i na szybko muszę załatwić inhalator. Teraz urwis biega po pokoju ale co przeżyliśmy w nocy to masakra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 09:03
-
derii84 wrote:Justyna
ja nie ludze się, że to dziewczynka, bo z chłopakami miałam dwie różne ciąże a i tak ta sama płeć i jak podobni są do siebie
Najważniejsze żeby zdrowe było
Traktuje to raczej jako forma zabawy, z przymrużeniem okaNie zmienia to faktu, że mam nadzieję, że będzie to chłopak
Ciążą z Hanią masakra, miałam dni, że nie wstawałam z łóżka, wymioty po arę razy dziennie, nawet po wodzie. teraz czuje się bardzo dobrze, o za jednorazowym małym incydentem to mogę powiedzieć, że nie mam jako takich objawów -
Blueberry88 wrote:Też robiłam w poprzedniej ciąży
Ja mam przeczucie, że będzie drugi chłopiec. Mój mąż bardzo się z tego cieszy, ponieważ w poprzedniej ciąży miałam przeczucie, że córka, byłam wręcz pewna, mamy synka
A Lubemu marzy się mała księżniczka
Ostatnio na usg lekarz mi powiedział, że ojciec zawsze wie co zrobił :-p
Tak z ciekawości u Ciebie sprawdził się test z obrączką tak jak u Meridy ? :> -
Wariatka maż twierdzi że jestem bardziej nerwowa i uparta odkąd zaszłam w ciążę
Więc może coś w tym jest
Sweet_CupCake to co opisałaś naprawdę nie wygląda dobrze, daj znać jak po wizycie domowej, zdrówka dla małego :* -
O tak poluje, ale mąż mnie pocieszyl, że będzie mała rodzinkapl w Norwegii. Z Olafem byłam pewna, że córa, a on ze on wie,iż to będzie chłopak i się nie mylił, wiec jak powiedział, że rodzinkapl, to zapewne trzeci cudny chłopczyk.
merida17 lubi tę wiadomość