STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Love_ya, ja rozumiem, że mają kontrole i że nie dają na prawo i lewo l4, ale ja nie migam się od pracy, bo nawet jak jestem chora, to do niej chodzę. Jednak teraz jestem w ciąży i uważam, że nie mogę pracować fizycznie w mroźni, dźwigać ciężarów itp. to co, mam iść do pracy i 8h przesiedzieć na jadalni, bo nic nie mogę podnieść? jak to jest, że kontrole mają wszyscy lekarze, a jeden się nie boi i od razu daje l4, a drugi się miga i przeciąga nie wiadomo ile. zwłaszcza, że ona tydzień temu mi powiedziała, że mi da od ręki!
chyba zacznę te wizyty nagrywać.
-
Dziewczyny ja jutro pierwsza wizyta u gina...ależ się boję mam mętlik w głowie nie wiem o co pytac, mam nadzieję że zobaczę kropeczke i że wszystko będzie ok w końcu wg OM to 8 tydzień.
Też nie mogę nic jeść bo kończy się to rozmowa z dużym uchem..mój nazyczony się nabija że częściej gadam z kibelkiem niż z nim...czasem mam ochotę go udusić
żeby przez chwilę poczuł to co ja
EwaP, zicka lubią tę wiadomość
-
cati wrote:Ja kupilam rabarbar !!!
wczoraj dalam malemu pociumkac mowie bezie sie kwasil
a ten twardziel cos ty nawet sie nie skrzywil i wciagną go ... z dobre 20 cm zjadl
Mysle ze zrobie ciasto z rabarbarem
Ciasto z rabarbarem i krówką, smaki dzieciństwa -
Kontrole czy nie są jeszcze przepisy BHP. Nie wszyscy je znają i mało kto je przedtrzega. I tu plus dla Nas. Lekarz jak nie chce dać to powołać się na to. Chciał nie chciał będzie zmuszony wystawić zwolnienie. A jak nie... hmmm może niech weźmie na siebie odpowiedzialność?!
Wrrr wkurzylam się. Mój też palant kazał do pracy iść. Na szczęście w poniedziałek wizyta u normalnego gina, w przychodni gdzie prowadziłam pierwszą ciążę. Tam nie ma problemu.
Gratuluję udanych wizyt i ściskam nową styczniowke.
-
Emilka trzymam kciuki
Naserio, faktycznie zmień lekarza. Moja lekarka już na pierwszej wizycie, jak widać było jedynie sam pęcherzyk zaproponowała mi L4. I przy każdej wizycie ponawia pytanie czy ciągle nie chcę L4. Ale z uwagi na fakt, że ja nie odczuwam żadnych objawów ciąży, a wręcz przeciwnie mam tyle energii to na samą myśl, że jakbym miała siedzieć w domu przed TV, to chyba bym za chwilę chora się zrobiła -
To i ja po wizycie:) opóźnila sie bo lekarz późno przyszedł, ale warto było czekać. Dzieciaczek rośnie prawidłowo, serduszko bije 152/min, ogólnie wszytko dobrze. Kazał zwiększyć dawkę magnezu i zacząć witaminy zażywać, pozostałe leki bez zmian. A dzieciaczek na monitorze już człowieczka powoli zaczyna przypominać, a nie tylko pikającą plamkę
Ale sprzęt średniej jakości i zdjęcia zamazane wychodzą. Ale co widziałam to moje:)
skallarek, angelstw, justyna1220, never give up, Karolina1234, Sis, Madzia1888, wariatka3, EwaP, amelik, zicka, merida17 lubią tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
naserio, dlatego ja wolę facetow ginekologów, przynajmniej nie miewają tak często humorków
EwaP lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Tak czytam o waszych lekarzach i to jest jakaś masakra. Dobrze że ten mój jest taki spoko. Już wole płacić co wizyte 150 zł a wiem że poprowadzi ciąże dobrze. U niego wizyta zaczyna sie od przeczytania karty, badanie i usg. A pierwszą rzecza jaką robi podczas usg to pokazuje serduszko no i kiedy zarodek staje się już płodem pokazuje kończyny i tłumaczy co i jak. Poprostu złoto nie człowiek.
Syn 2012
Syn 2010
Córka 2008
-
Naserio wiem co to znaczy straszna wizyta dlatego myślę, że powinnaś zmienić i tyle bo jak każda kolejna ma być dla Ciebie stresem to bez sensu. Wiem, że lekarz to też tylko człowiek, ale w tym wyjątkowym czasie powinni mieć więcej empatii. Poza tym ja jakbym prowadziła spotkanie w pracy i była nieprzygotowana to bym dostała po uszach. Tu jest tak samo, mam wrażenie, że czasami lekarze zachowują się jak bogowie. Szkoda słów.
Wiadomo ciąża to nie choroba, ale też nie jest to stan, w którym jesteśmy na codzień. Poza tym czytałam ostatnio badania, które potwierdzały, że praca w ciąży jest niewskazana, ponieważ później ma to wpływ na zdrowie psychiczne naszych dzieci. Zaczęli się zastanawiać skąd u małych dzieci bierze się depresja i podobno ma to związek ze stresem, który mama ma w ciąży. Statystyka pokazuje, że dzieci matek, które od wczesnych tyg były na l4 są spokojniejsze, pogodniejsze, lepiej śpią w nocy, rzadziej mają kolki, są mniej nerwowe, agresywne i rzadziej chorują. Wiadomo, że są wyjątki, jednak coś jest na rzeczy.
Justyna dziękuję za troskę Kochana:* U nas wizyta super, dostałam skierowanie na usg I w tym tyg zobaczymy nasze Maleństwo. Już się nie mogę doczekać
A nie dał Ci lekarz na HIV, kiłe, przeciwciała itd? Jak masz kartę ciąży z lux medu ti nie musisz mieć skierowań tylko wystarczy, że powiesz w recepcji, że chcesz zrobić wszystkie badania z 10 tyg i bez problemu zrobią tam chyba 9 albo 10 badań jest.never give up, EwaP lubią tę wiadomość