WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw, ta babka nazywa się Wellhoner ;) na 'znanylekarz' ma prawie tyle samo negatywow co i pozytywów.
    teraz siedzę i czytam opinie o innych lekarzach przyjmujących z luxmedu, jest tam 4 facetów, ale też kurcze niektóre opinie nie są zbyt pochlebne.

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka super wieści :) To prawda fasole na tym etapie przypominają już kształtem małe dzieciątka :D

Myślałam, że chociaż dzisiaj dotrzymam Wam tempa wieczorem, ale najzwyczajniej w świecie oczy mi się zamykają i chyba nawet zapałki tutaj by nie pomogły ;)
    Także miłego i do jutra ;):*

EwaP lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie dawno ale ciągle coś to byłam u mamy na kilka dni to coś na budowie to znów robota w firmie. Dzus psdam na buzię :/
    Mnie już jakieś 2 tyg minęli wszystko . Prawie wszystko jem prócz mięsa nic nie boli tulko zmęczenie często dokucza i mega wxdecia :(
    Obrzerwm się ostatnio ze masakra trzeba przystopować bo będzie źle

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • skallarek Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    To i ja po wizycie:) opóźnila sie bo lekarz późno przyszedł, ale warto było czekać. Dzieciaczek rośnie prawidłowo, serduszko bije 152/min, ogólnie wszytko dobrze. Kazał zwiększyć dawkę magnezu i zacząć witaminy zażywać, pozostałe leki bez zmian. A dzieciaczek na monitorze już człowieczka powoli zaczyna przypominać, a nie tylko pikającą plamkę;) Ale sprzęt średniej jakości i zdjęcia zamazane wychodzą. Ale co widziałam to moje:)

Super wieści :)
    Mam pytanie, pamiętam, że kiedyś pisałaś, że progesteron Ci spadł. Czy Ty go jeszcze badasz? albo lekarz każe Ci go badać? Bo ja ostatnio też miałam bardzo niski, ale moja gin mówi, żebym go nie badała.

tb73hdgehrkau5k1.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry, wszamanka super wiadomości :) teraz mogę iść spać. Dobranoc wszystkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 20:30

wszamanka, EwaP lubią tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skallarek wrote:
    Super wieści :)
    Mam pytanie, pamiętam, że kiedyś pisałaś, że progesteron Ci spadł. Czy Ty go jeszcze badasz? albo lekarz każe Ci go badać? Bo ja ostatnio też miałam bardzo niski, ale moja gin mówi, żebym go nie badała.
    kusiło mnie dzisiaj żeby zbadać, ale stwierdziłam, że to bez sensu. Wcześniej brałam samego dupka, teraz też luteinę więc nie wiedziałabym jak odczytać wynik. Stwierdziłam, że teraz to już ważniejsze to co na usg.
    Skallarek, a bierzesz jakieś leki (dupka/lutkę)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 20:47

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się cieszę z wszystkich waszych dobrych wizyt i smutam jak coś jest nie tak, ale nie daję rady wszystkim pisać. I stwierdziłam, ze jak napiszę że cieszę się z dobrych wieści jednej, a drugiej nie napiszę, to żeby nie było że z tej drugiej się nie cieszę, więc nie piszę wybiórczo;)
    Oj, czytam to co napisałam i zagmatwałam tak, że bardziej się chyba nie dało;) ale to zmęczenie i dzisiejsze emocje, musicie wybaczyć;)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaaaaaaa ale mam ssanie jestem non stop glodna ...

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naserio wrote:
    Love_ya, ja rozumiem, że mają kontrole i że nie dają na prawo i lewo l4, ale ja nie migam się od pracy, bo nawet jak jestem chora, to do niej chodzę. Jednak teraz jestem w ciąży i uważam, że nie mogę pracować fizycznie w mroźni, dźwigać ciężarów itp. to co, mam iść do pracy i 8h przesiedzieć na jadalni, bo nic nie mogę podnieść? jak to jest, że kontrole mają wszyscy lekarze, a jeden się nie boi i od razu daje l4, a drugi się miga i przeciąga nie wiadomo ile. zwłaszcza, że ona tydzień temu mi powiedziała, że mi da od ręki!
    chyba zacznę te wizyty nagrywać.

W pierwszej ciąży pracowałam do 8 miesiąca, ale teraz z perspektywy czasu uważam to za głupotę.. tą ciążę chciałabym spędzić na spokojnie w domu.. We wcześniejszej wypowiedzi chodziło mi tylko o to, że to nie są winni lekarze, ale system.. System jest chory..

• agi354 Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ginekolog nie ma problemu z l4, (mam od 6 tc) jedyne co to mówi, że w razie kontroli to mówić, że męczą mdłości, wymioty i ogólne osłabienie. Co po części jest prawdą, więc za wiele bym nie kłamała :P Lepszego lekarza chyba nie mogłabym sobie wymarzyć, o wszystkim mówi, na każdej wizycie sprawdza ciśnienie, wagę, wszystko co potrzebne, a do tego jest niezwykle sympatyczny. Najpierw byłam u babki, też nic nie mówiła podczas badań, a zwolnienia nie chciała dać. Obaj prywatnie, a opieka zupełnie inna, cieszę się, że zmieniłam lekarza.

Dziewczyny tak nawiasem to trochę Wam zazdroszczę, bo ja jem i jem. Buzia mi się nie zamyka. Co chwilę ssie mnie w żołądku, dzisiaj rano obudziłam się z takim silnym bólem, chyba to był żołądek, nad pępkiem.. sama nie wiem, bo jeszcze nigdy tak mnie nie bolał. Boję się, że jak tak dalej będę jeść to na koniec ciąży dobiję do stówy. Wagowo 0,5kg na plusie, ale jak się rozkręci.. :P

hchy3e3kgiyrnayd.png[/url]
  • cati Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochote na tosty !!! :D lece wcinac :P

zicka lubi tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • perliczka_82 Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, będę zaglądać :)
    U mnie wagowo 1 kg na plusie już (8 tc), ale startowałam z niedowagi.

Chwilowo jestem na l4 (plamienie), ale w poniedziałek wracam do pracy i nie wyobrażam sobie inaczej. W pierwszej ciąży pracowałam do końca 8. miesiąca i mam nadzieję, że teraz też się uda - ewentualnie jesienią postaram się przejść na pracę zdalną. Świra bym dostała, siedząc w domu. Teraz dr chciał mi dać zwolnienie na kolejne dni, ale przekonałam go, że to absolutnie zbędny pomysł.

Swoją drogą też szukam sensownego lekarza, ale o to niestety ciężko...

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    sweet cup cake ja mam ddimery koło 900 i dzisiaj jadę na wizytę bo przez telefon lekarz już wspominał o zastrzykach.
    Emilko, tak jak pisałam norma dla ciężarnych jest do 2500. Jeśli jest podejrzenie zakrzepicy powinnaś mieć wykonane jeszcze inne badania układu krzepnięcia i Dopplera. Z tego co wiem Clexane bierze się głównie ze względu na obciążenia autoimunologiczne, mutacje któregoś tam czynnika krzepnięcia, dodatnie prEciwciala ana1 i ana2 czy przeciwciała tarczycowe przekroczone parokrotnie. Na twoim miejscu zrobilabym pełna diagonstyke a nie sugerowała się jednym badaniem które jest fałszywie dodatnie. Jak byś szukała kardiologa do na mehofera dr Anna Sorysz, dIsiaj obskoczylam. :-)

cati lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ale produkujecie :D gratuluję wszytskich udanych wizyt i bardzo współczuję mamusiom aniołków.

Myślałam, że u mnie objawy będą się wyciszać, a dziś dopadły mnie pierwsze porządne mdłości, nie wiedziałam czy dam radę połknąć euthyrox, czy go zaraz nie zwrócę... jak do pracy jechałam to wmusiłam w siebie kilka mini wafli zbożowo-ryżowych i jakoś poszło. Ogólnie nie narzekam na dolegliwości, mam tylko ogromne zaćmienie ciążowe :/ mój umysł płata mi potworne figle

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • skallarek Znajoma

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszamanka biorę duphaston 3x1, więc też mi się wydaje, że nie powinnam badać progesteronu. Wynik mnie tylko stresuje ;) Ale mam teraz zlecone badania krwi i aż mnie korci, żeby dla siebie to badanie zrobić :)

tb73hdgehrkau5k1.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na L4 nawet chodzacym trzeba w domu siedziec. Wiec ja poza wyjsciem po malego do przedszkola miedzy 13-15 rano w domu spedzam. Mylse ze kontrole miedzy 8-14 chodza. Generalnie chodzic moge juz ale do pracy na razie nie chce bo cale rwno czasem spie i mi mdlo a w pracy remont towlet i winda na inne pietro trzeba to mozna pawia by na srodku firmy... no wiadomo a do tego mam sie nie stresowac a tam cisnienie terminy plan itp.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie coraz bardziej marzy l4. Ale niestety mi sie nie nalezy :(
    Jazda do pracy i z pracy to juz jest meczarnia niestety, w autobusach duszno a mnie mdli.
    A w pracy jak mnie zlapie chec przytulenia pana wuceta to bedzie tragedia, bo pracuje w kamienicy, stare budownictwo i stara łazienka. Jedna na cala kamienice. Nie dosc ze wszyscy beda slyszec moja rozmowe z porcelana to jeszcze na 100% kibelek sie zapcha bo nie przyjmuje niczego oprocz delikatnego siku i skrawka papieru a i to nie zawsze...

Edit. Zaczynamy z fasolem 9 tydzien. Szybko leci:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 21:59

wariatka3 lubi tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    Na L4 nawet chodzacym trzeba w domu siedziec. Wiec ja poza wyjsciem po malego do przedszkola miedzy 13-15 rano w domu spedzam. Mylse ze kontrole miedzy 8-14 chodza. Generalnie chodzic moge juz ale do pracy na razie nie chce bo cale rwno czasem spie i mi mdlo a w pracy remont towlet i winda na inne pietro trzeba to mozna pawia by na srodku firmy... no wiadomo a do tego mam sie nie stresowac a tam cisnienie terminy plan itp.
    Z tymi kontrolami to różnie bywa. Zależy czy pracujesz w małej czy dużej firmie. U mnie L4 wypłaca cały czas pracodawca a później rozlicza się z zusem. U mojej siostry w małej firmie zus wypłacał L4, miała 2 kontrole gdzie musiała się zjawić na spotkaniu z lekarzem z zusu i dostarczyć dokumentację medyczną i w tym czasie nie dostawała zasilku chorobowego. Dokładnie to 5 miesięcy. Wiec trzeba się z tym również liczyć pracując w małej firmie. oczywiście lekarz z zusu nie ma opcji żeby zakwestionować że ciężarna czuła się źle a na badaniu już jest wszystko ok. :-) Takie uroki ciąży. :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo te tosty to dobry pomysł - jutro też będę jeść!

zicka lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas pierwsza opcja duza firma i najpierw placi a potem sie rozlicza

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ