WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tostow mam starszy chleb i jutro zrobie na patelni
    ta kontrola sie nie mam przejmuje bo ogolnie jak tylko jakis skurcz mam plecy zabola czy piknie cos to leze w domu
    zobacze co bedzie po 12 tyg jak mina mdlosci i juz sie tak nie bede bała
    ale mam dom taras wiec jak dostane L4 bede siedziala i ksiazki czytała

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • amelik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znaczy jak dostane potem dalej L4 jeszcze

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    u nas pierwsza opcja duza firma i najpierw placi a potem sie rozlicza
    To rzadko zdarzają się kontrolę chyba że pracodawca zleci zusowie.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Was narobić to jest mega ciężko :) Super, że na wizytach same dobre wieści :) Ja już teraz się stresuję na wtorkową wizytę... U mnie były takie zawirowania, że naprawdę nie wiem czego się spodziewać i czy mogę wierzyć, że z maluchem będzie wszystko dobrze.

Mdłości mnie męczą cały czas, jak jestem głodna to bardziej. Piersi trochę mniej bolą, ale jednak bolą.

Brzuszki macie super :) Jak Wam mój wstawię to się przestraszycie hehe ;) Ustepują mi w kasie pierwszeństwa, to sobie możecie wyobrazić ;) No ale to takie uroki hiperki niestety.

Ktoś pytał czy ktoś jest z okolic Katowic. Ja jestem i tam chodzę do lekarza, oraz tam w klinice podchodzilismy do ivf :)

Ja siedzę w domu, bo nie pracuje i dobrze mi z tym :) Nie muszę się martwić żadnym l4.

Aa i ciąże będę prowadzić prywatnie ale chciałam też równolegle chodzić do lekarza z nfz żeby chociaż te badania dostać, ale dzwoniłam i termin dostałam na 5 lipca :/ To będzie 12tc. Także tak to wygląda w pl na nfz :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 22:37

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 się odzywała po wizycie?

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie jeszcze...trzeba czekać ;)

Co za koszmarna ginka! Az mi przykro Kochana!!!

Dobrze, ze chociaz pozytywne wizyty poprawiają humor!!

Ja tam pracowałam cała ciąże, teraz tez chce ;) moja mała to mega pozytywna bomba energetyczna, wiec na szczęście ta teoria nas nie tyczy, ale ja mam prace, w której nie stresuje sie i wychodząc z niej zupełnie o niej zapominam, wiec nie zapeszac, cenie sobie ten przywilej ;) wiem co to znaczy stres w pracy i jeszcze większy, jak w nagrodę widzi sie stan konta!!! Wrrrr ;)

• Emilka27 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie, dostałam zastrzyki do końca ciąży codziennie, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze bo lekarz nastraszyl. Fasolka juz ma 1.73 cm :-) i zmienił na 8t1d :-) następna wizyta 18.06 oby te ddimery spadły i muszę cytomegalie powtórz bo nie wyszło za dobrze. Idę spać :-) i znowu słyszałam serce, szybko stukalo <3

Dobrej nocy dziewczyny :-)

angelstw, never give up, merida17, Ana., wszamanka, justyna1220, wariatka3, Sis, Madzia1888, EwaP lubią tę wiadomość

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Anah Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2016, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ktoś pytał czy ktoś jest z okolic Katowic. Ja jestem i tam chodzę do lekarza, oraz tam w klinice podchodzilismy do ivf :)

Tak, ja pytałam :-) a jaki lekarz Cię prowadzi?

• never give up Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Ja juz po wizycie, dostałam zastrzyki do końca ciąży codziennie, ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze bo lekarz nastraszyl. Fasolka juz ma 1.73 cm :-) i zmienił na 8t1d :-) następna wizyta 18.06 oby te ddimery spadły i muszę cytomegalie powtórz bo nie wyszło za dobrze. Idę spać :-) i znowu słyszałam serce, szybko stukalo <3

Dobrej nocy dziewczyny :-)

Emilko nie martw się kochana. Maleństwo rośnie, serduszko bije a to jest najważniejsze. Cała reszta jest do opanowania. Zaraz zapewne się obudzisz i stwierdzisz, że jest dobrze a dziś będzie lepszy dzień :)

Emilka27 lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz powiem Wam co ja zrobiłam zaraz po przebudzeniu :) Otóż słuchałam bicia serduszka naszego maluszka :) Wczoraj odebrałam AngelSounds, tak jak obiecałam kupiłam go i to niewiarygodne ale niemal od razu znalazłam miejsce na brzuszku i usłyszałam jego bicie :) Boże to taki magiczny moment. Czekam aż się mąż obudzi żeby mu to pokazać bo do tej pory nie miał okazji być ze mną na wizytach.

Wiem, że część z Was nie podziela tego typu praktyk i szanuję to. Niemniej jednak mam nadzieję, że mnie zrozumiecie :)

EwaP lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Never ja cie rozumiem jak nikt inny. W ciąży z Jasiem tez chciałam kupić detektor ale powiedzialam sobie że napewno poczuje szybko ruchy i nie bedzie mi juz potrzebny detektor ;-) i faktycznie tak było :-) tyle ze myślałam ze serduszko mozna wysluchac dopiero ok 10-12tc :-) super ze ci sie udało!! To cudowny dźwięk!

never give up lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Rosana Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama mysle nad tym detektorem bo mi jeszcze ani raz nie dali posluchac serduszka :( Tylko to chyba tak samo podgrzewa jak ten sprzecik u gin prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 06:55

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• vioris Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anah wrote:
    Tak, ja pytałam :-) a jaki lekarz Cię prowadzi?

Chodzę do dr A.Chełmickiego :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny=)
    U nas dzisiaj pochmurno, i nie chciało mi się wstawać z łóżka, teraz jadę do pracy...i muszę jeszcze za wczoraj odpracować 1-2 godziny dzisiaj albo jutro..bo wyszłam wcześniej do lekarza....=((A zaświadczenie nie chce pokazywać do prenatalnych badań, ale trzymam na wszelki wypadek - jeśli będą chcieli przegiąć pałę i pracować dłużej albo w nocy....

Miłego dnia życzę! nie wiem czy ktoś dzisiaj wizytuję, ale życzę dobrych wiadomości!!!

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • vioris Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o detektor to serce można od 12tc słuchać a i to nie zawsze się udaje. Nawet w instrukcji AngelSounds jest o 12tygodniu. Leżałam teraz w szpitalu po hiperce i tam w dzień i w nocy co 4h u ciężarówek było słuchanie takim detektorem profesjonalnym serduszek dzieci w brzuchach. Naprawdę czasem długo trzeba było szukać a sprawdzali to tętno u dziewczyn miedzy 30-35tc więc dzieci są już duże i niby powinno łatwo znaleźć. Także obawiam się Never, że wysluchalas jednak swoje tętno a nie maluszka :) W macicy lekarz czasem sprawdza tętno poprzez badanie palpacyjne. To jest tetniaca żyła na macicy właśnie. Ogólnie uważam, że fajna sprawa taki detektor, ale jednak wyszukanie tego tętna nie jest takie proste :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naserio może Tychy? Mam tu na prawdę dobrego lekarza, przyjmuje prywatnie jeśli nie zależy ci na tym luxmedzie. Do Tychów masz nie daleko, tyle co ja. Pomysł jeśli nikogo nie znajdziesz to dam ci namiary. Ja do niego chodziłam 1ciaze i teraz tez. Jak powiedziałam, ze pracuje w galerii to od razu mi dał zwolnienie bo przecież takie sklepy to siedlisko bakterii, tysiące ludzi. Teraz mam dostać na tej wizycie wiec nie ma problemu :)

Dużo stron wieczorem wiec nie odniosę sie do wszystkich ale gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)

Dziewczyny z Mdłościami, które pracują idźcie na l4 chociaż do momentu, aż mdłości przejdą jeśli nie możecie isc do końca. Mnie tez mdłości męczą strasznie nawet na spacer z mała nie dam rady isc wiec podziwiam was, ze pracujecie.

Kontrole z zusu. Byłam od 12tyg chyba poprzednio i żadnej kontroli. Za to koleżanka pod tym samym zusem dostała wezwanie na komisje jak już leżała w szpitalu do porodu -cc:) zadzwoniła powiedziała, ze ona to już będzie rodzic i dali spokój :) płaci nam ZUS nie pracodawca. Zobaczymy jak tym razem będzie bo to będzie l4 po macierzyńskim...

Aaa i zaczynamy dziś 9tydzien, zleci mi ta ciąża,żebym tylko urodzić nie zapomniała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 07:30

angelstw lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naserio gdybyś potrzebowała namiary to tez moge polecić mojego prywatnego gina. Przyjmuje w Cieszynie. Z Bielska to tez nie koniec świata. Powiedzialam mu wprost jaką mam syt w pracy i zapytałam czy moge liczyc na zwolnienie. Absolutnie nie było problemu. Na pierwszej wizycie był taki trpche oficjalny ale już na drugiej - zupełnie inny gość! :-) na drugiej wizyvie już sam mnie pytał czy potrzebuje zwolnienia ;-) i dodatkowo on wykonuje USG prenatalne za które już nie płacisz z racji prowadzenia u niego ciąży

Peggy Ty to dziś zaczynasz 10 tydzień :-) 9 pełnych i skończonych masz już za sobą ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 07:37

zicka lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Coconue Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vioris wrote:
    Chodzę do dr A.Chełmickiego :)

Ja tez jestem z okolic Katowic, też chodzę do dr Chełmickiego tylko że ojca.

Dzisiaj czeka mnie wizyta. Boję się, czy Groszkowi bije serduszko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 07:48

vioris lubi tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dzisiaj i ja, od rana ledwo żywa i niewyspana.

Przez ostatni tydzień liczyłam na to, że mdłości powoli się kończą i ustępują... taaa, cisza przed burzą :/ Wiem, że już o to pytałam, ale...ileż jeszcze? :(

zicka lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Ja tez jestem z okolic Katowic, też chodzę do dr Chełmickiego tylko że ojca.

Dzisiaj czeka mnie wizyta. Boję się, czy Groszkowi bije serduszko.

Trzymam kciuki za wizytę!

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ