STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
EwaP wrote:a pijecie cole? ja nigdy nie piłam i wiem, ze w ciąż nie powinnam, ale w zasadzie tylko cola mi pomaga na wymioty....a dzisiaj to już w ogóle tylko cola mi się nie zwraca....
EwaP lubi tę wiadomość
-
EwaP wrote:a pijecie cole? ja nigdy nie piłam i wiem, ze w ciąż nie powinnam, ale w zasadzie tylko cola mi pomaga na wymioty....a dzisiaj to już w ogóle tylko cola mi się nie zwraca....
Mnie po gazowanym wzdyma, tylko woda z cytrynąAle w poprzedniej ciąży piłam, tez mi to bardzo pomagało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:26
EwaP lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie wybieram materiały bo skoro już będę mogła wrócić do szycia chce sobie machnać ze trzy koszule bawełniane do leginsów i jakiś dzianinowy sweterek. Mam też super kardigan który w 1 ciąży kupiłam w medicine i on jest zrobiony z wielkiego prostokąta i tylko rękawy doszyte. Super zakrywa brzuch, długo go nosiłam i właśnie chcę sobie zrobić podobny dwie wersje. Jeden cieniutki a drugi gruby wełniany jak już przyjdzie jesień bo znowu nie zmieszczę się w żaden płacz
-
Ja zapijam się kwasem chlebowym- taka namiastka coli
Ja mam dwie prace (jedną na połówkę etatu, drugą na 1/4) w tym, że tą drugą zaczęłam w maju i jestem na okresie próbnym do końca lipca. Trochę głupio wyszło, bo od pierwszego maja zaczęłam pracę, a 5 zrobiłam test i okazało się, że będzie dzidzia
Jedno co wam powiem tak zmieniła mi się perspektywa co jest ważne, że mam tak bardzo w dupie pracę, umowy itp jak nigdy. Naprawdę liczy się dla mnie tylko dobro maluszka.EwaP lubi tę wiadomość
-
Zyzia wrote:Nie martw sie, u mnie serduszko było widoczne dopiero 3 dni temu. Lekarz mówił, ze dopiero co zaczęło bić.
Tez mam 27 dniowe cykle a OM 18 kwietnia. Kiedy masz kolejna wizytę?
no to ja jestem trzy dni zza tobą, 21 kwietnia miałam okres. Idę za 12 dni na usg. To bd najdłuższe 12 dni o ile wczesniej sie cos nie wydazy. Chociaż myślałam ze w 7 tc +0 dni to bd juz cos widać.
-
Sweet, żebyś ty wiedziala jak ja ci zazdroszczę drygu do szycia..
Ja miałam postanowienie w ciąży przypomnieć sobie jak na szydełku się robi (mam ładną własnoręczną bordową serwetę na komodzie), ale mimo L4 ciągle czasu mi brak... To obiad trzeba zrobić, to na spacer dotleniający iść, to coś załatwić, to drzemka południowa i przednocna..
Muszę komputer wyłączyć bo zaczyna coraz bardziej piorunami naokoło strzelać. Piszcie dużo, to będę miała co czytać jak burza przejdzieEwaP lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualnyangelstw wrote:hehe
ciekawe co jeszcze wspólnego mamy
czy Twój mąż ma imię na literę K?
właśnie ostatnio jak gin robił USG to mówi do mnie że macica w tyłozgięciu, że po ciąży zazwyczaj się prostuje ale u mnie się tak nie stałooczywiście zupełnie w niczym to nie przeszkadza. Nawet nie miałam najmniejszych problemów z zajściem w ciążę
Zgadza siena literę K
ha ha
angelstw lubi tę wiadomość
-
wszamanka wrote:Sweet, żebyś ty wiedziala jak ja ci zazdroszczę drygu do szycia..
Ja miałam postanowienie w ciąży przypomnieć sobie jak na szydełku się robi (mam ładną własnoręczną bordową serwetę na komodzie), ale mimo L4 ciągle czasu mi brak... To obiad trzeba zrobić, to na spacer dotleniający iść, to coś załatwić, to drzemka południowa i przednocna..
Muszę komputer wyłączyć bo zaczyna coraz bardziej piorunami naokoło strzelać. Piszcie dużo, to będę miała co czytać jak burza przejdzieA boje się ze sobie znowu nogę obtucze nosząc to ciężkie pieronstwo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:47
-
A tak wogole wasze dzieci też tak Was naśladują i chcą się bawić tym czym wy zajmuje cie się na codzień w domu? Mój to sobie sam garnki z szafek wyciąga żeby zupę gotować, odkurzacz, żelazko, szufelke i zmiotke a już hitem są scierki. Moze tak chodzić pół dnia i czyścić. Chyba go nagram bo jak podrośnie to nawet palcem nie ruszy żeby posprzątać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:50
-
Sweet_CupCake wrote:A tak wogole wasze dzieci też tak Was naśladują i chcą się bawić tym czym wy zajmuje cie się na codzień w domu? Mój to sobie sam garnki z szafek wyciąga żeby zupę gotować, odkurzacz, żelazko, szufelke i zmiotke a już hitem są scierki. Moze tak chodzić pół dnia i czyścić. Chyba go nagram bo jak podrośnie to nawet palcem nie ruszy żeby posprzątać.
Normau nas scieranie podłóg jakąkolwiek scierka a czasem nawet moja bluzka wyjeta z szafy, na porządku dziennym
dziś ze mną odkurzał balkon
-
justyna1220 wrote:Super sprawa, ale strasznie ciężko jest się przebić przez konkurencję. Pierwsze dwa lata jeszcze nie jest tak źle, gorzej potem gdy przychodzi płacić wysoki Zus. Bardzo bym chciała wrócić do tych czasów gdy prowadziłam biznes internetowy, ale nie wiem czy się odważę, zwłaszcza, ze branża kosmetyczna idzie cały czas do przodu, a w tym temacie właśnie się kręciłam
Nie mniej jednak fajna sprawa, będąc na macierzyńskim paczki wysyłasz firmą kurierską, która paczki obiera w domu, ew. poczta codziennie rano, przy okazji spaceru
Mysle o tym juz tak dlugo ze uzbieralo mi sie kilka pomyslow, wiec moze nie bedzie tak zleNo i pracuje w reklamie to bede wiedziala jak rozruszac biznes niewielkim kosztem;)
justyna1220 lubi tę wiadomość
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Nienawidze autobusow... Nie dosc ze duszno to wszedzie te elektroniczne papierosy. Aktualnie jakis malolat dmucha we mnie para ktora smierdzi jak zgnile siano.... Chyba niedojade.
zicka lubi tę wiadomość
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Rosana wrote:Nienawidze autobusow... Nie dosc ze duszno to wszedzie te elektroniczne papierosy. Aktualnie jakis malolat dmucha we mnie para ktora smierdzi jak zgnile siano.... Chyba niedojade.
Rosana zwymiotuj mu na plecy.........Przecież możesz i łatwo się wytłumaczysz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 18:01
angelstw, EwaP lubią tę wiadomość
Co ma być to będzie...
-
never give up wrote:Emilko nie martw się kochana. Maleństwo rośnie, serduszko bije a to jest najważniejsze. Cała reszta jest do opanowania. Zaraz zapewne się obudzisz i stwierdzisz, że jest dobrze a dziś będzie lepszy dzień
Never give up niestety nic nie pomogę, stosuję się do tego co lekarz mówi i tyle, staram się nie stresować i czymś zajmowaćdzisiaj zaprawiałam truskaweczki soki i dżemy
Co ma być to będzie...
-
PeggySue wrote:EwaP a to tylozgiecie czymś grozi? Mi na badaniu po połogu lekarz powiedział, ze mam tylozgiecie. Wcześniej nie miałam albo lekarze tego nie widzieli? Powiedział, ze widocznie tak sie macica obkurczyła ale nie mówił nic więcej tyle, zeby sie nie martwić tym.
Czytałam ze może to utrudnić zajście w ciąż ale jak widać nie utrudniło.
Czy w ciąży albo przy porodzie jest jakaś różnica miedzy tylozgieciem a jego brakiem?1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany
-
Ana. wrote:Przede mną trzydniowy zjazd w Krakowie na podyplomówce. Piątek, sobota i niedziela zajęcia od rana do wieczora. Ostatni w tym roku, ale taki na którym być muszę, ze względu na zaliczenia praktyczne. Cały zjazd praktyczny, warsztatowy - nie wykładowy.
Dodatkowo - 5 godzin jazdy pociągiem i nocowanie w obcym miejscu z obcą muszlą klozetowąJedyny plus tego wszytskiego jest taki, że mój M wziął wolne z pracy i jedzie ze mną. Ciężko, ciężko widzę ten weekend...
ana. a co studiujesz?Co ma być to będzie...
-
no to po moich plackach...
kurcze dziewczyny, dzisiaj tak wymiotuje, ze martwię się o lekarstwa. Zażywam duphaston, folik, witaminy i magnez 3x2.
skad mam wiedzieć, ze się przyjęły przy takich wymiotach?
Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
Witam,
zaliczona i u nas pierwsza wizyta, serduszko pięknie bije, 8+4d, wg usg 8+0, ale byla późna owulacja, więc było do przewidzenia.
Bardzo proszę o przepisanie mnie na 15 styczniaMadzia1888, zicka, Astonia, EwaP, angelstw, merida17, Emilka27, never give up, wariatka3, wszamanka, skallarek lubią tę wiadomość
24.12.2013 - dwie kreski
23.08.2014 - Kuba(39+4 tc)
12.05.2016 - dwie kreski
21.12.2016 - Maciek(36+2 tc)