X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna faktycznie nie miło ze strony tego lekarza! A nie masz możliwości żeby ktoś Ci trochę pomógł przy małej?

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u jednej 180 osób, u drugiej 200, pięknie!
    Tylko nie zapomnijcie o Styczniowkach ;) zeby nie było :P

EwaP, angelstw lubią tę wiadomość

• Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna spróbuj się jakoś odprężyć (może jakaś głupia komedia) i odpocznij. A lekarz burak jakich mało. Aż chciałoby się skrzyknąć pozostałe dziewczyny i jechać mu "wbić" do głowy trochę empatii. A później wszystko byśmy zwaliły na szalejące hormony ;-)

merida17, wszamanka, zicka lubią tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Dziewczyny u jednej 180 osób, u drugiej 200, pięknie!
    Tylko nie zapomnijcie o Styczniowkach ;) zeby nie było :P
    Oczywiście nie zapomnimy :-) Z moich okolic Rosana to może wpadnie jako wasz przedstawiciel :-D
    Uwierz mi ze ja się nie spodziewałam ze aż tyle będzie ale to praktycznie najbliższą rodzina której nie wypada zaprosić i znajomi :-)

merida17 lubi tę wiadomość

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wypada nie zaprosić mialo być :-) I te moje znaki polskie też tak różnie bo ja zazwyczaj z telefonu pisze.

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam was dziewczyny, ze sie na to decydujecie w czasie ciazy :) przygotowania, załatwianie potem stres :) odważne jesteście i jeszcze takie weselicha :) faktycznie teraz są takie maks po 150osob z tego co zauważyłam :)

My jak zaczęliśmy załatwiać trzy lata temu ślub i wesele to sie rozmyslilismy :D może kiedyś jakaś imprezka za pare lat, nie spieszy sie :)

Domi$ lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • never give up Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Napisz mi prosze jaki masz :) gdyz tez chce kupic, a zastanawiam sie jaki. Juz korzystałaś z niego i jak?
    http://m.ebay.pl/itm/222141525705?_mwBanner=1

Kupiłam u tego Pana po super cenie. Działa i jest bardzo prosty w obsłudze:)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt lekarz burak jakich mało, ale już mi zwisało co mówi, najważniejsze było dla mnie to czy z dzieciątkiem wszystko dobrze. W drodze powrotnej rozryczalam się i to mi chyba pomogło. Czuje się już lepiej,choć zasnąć pewnie i tak będę miała problem..
    Małej niestety nie mam z kim zostawić, nikt mi też nie pomoże, ale od jutra postaram się ograniczać w noszeniu jej :-) Jeszcze raz Wam dziękuję za wsparcie :-*

Dziewczyny szalejecie z tymi weselami, moje było na 80 osób, o godzinie 1 w nocy marzyłam żeby się skończyło taka padnieta byłam :-P Powodzenia w przygotowaniach, zazdroszczę! Piękny czas :-D :-)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Podziwiam was dziewczyny, ze sie na to decydujecie w czasie ciazy :) przygotowania, załatwianie potem stres :) odważne jesteście i jeszcze takie weselicha :) faktycznie teraz są takie maks po 150osob z tego co zauważyłam :)

My jak zaczęliśmy załatwiać trzy lata temu ślub i wesele to sie rozmyslilismy :D może kiedyś jakaś imprezka za pare lat, nie spieszy sie :)
    Ja w chwili obecnej czuje się można powiedzieć w porównaniu do Was bardzo dobrze nie będę mówić czemu bo jeszcze sobie wywolam :-D
    To parę lat zazwyczaj przychodzi jak dziecko idzie do komunii :-) Oczywiście że zrozum mnie złe :-)

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna a nie masz może jakiejś torbieli?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ja dzisiaj nie miałam czasu Was czytać za bardzo, bo cały dzień byłam poza domem. Mam nadzieję, że wszystkie wasze wizyty były udane i wszystko u was w porządku :))
    Z mojej strony - robiłam dzisiaj badania z krwi i pokazałam je szwagierce, która się tym zajmuje i mi powiedziała, że jestem maksymalnie zdrowa i wszystkie wyniki są w bezpiecznej normie :) także nic, tylko się cieszyć :)
    w poniedziałek będę robić jeszcze badania moczu, a w środę wizyta o 17 :)

a teraz meczyk i spaciu :)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi$ wrote:
    Ja w chwili obecnej czuje się można powiedzieć w porównaniu do Was bardzo dobrze nie będę mówić czemu bo jeszcze sobie wywolam :-D
    To parę lat zazwyczaj przychodzi jak dziecko idzie do komunii :-) Oczywiście że zrozum mnie złe :-)

Moja Maja jest nie ochrzczona, nie będzie szła do komuni. Wiem, ze sie teraz pewnie wielu osobom tutaj narażę ale my nie jesteśmy wierzący, nie chodzimy do kościoła, nie obchodzimy świat. Pozwalam dziecku wybrać kiedy będzie już na to gotowe. Mam zamiar wyjaśnić jej każda religie jaka znam i jaka ja zainteresuje w przyszłości i zaakceptuje każdy wybór:)

Nie planowaliśmy wiec ślubu kościelnego ale cywilny za to z weselem:)

vioris, Astonia lubią tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem !!! Jesteśmy raczej :)

Fasolka rośnie idealnie zgodnie z czasem, z usg 9 tyg 0 dni.
    Ma 23 mm <3 serduszko ładnie pika, oczywiście nie wiem ile, bo mój lekarz mówi, ze bez sensu męczyć dziecko jak na oko widać, ze dobrze.
    Widziałam też takie malusie nóżki i rączki :)
    Oczywiście jak na moje dziecię przystało stało na głowie i lekarz się śmiał, że cała mama. L4 do 10.07- absolutnie zero stresu, odpoczywać i odpoczywać. Dostałam też skierowanie na darmowe genetyczne testy (w tym roku kończe 35 lat), więc odwołam prywatnie i dzwonie w poniedziałek.

ufff, narobiłam sobie nadziei, że wszystko będzie ok.

justyna1220 - co za kretyn lekarz, ale dobrze, ze ok

Blueberry- no cudowna wiadomość <3

zicka, Emilka27, Sis, angelstw, merida17, never give up, joasia8966, Astonia, Madzia1888 lubią tę wiadomość

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Blueberry88 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna najważniejsze, że z Maleństwem wszystko dobrze :-) A lekarz taki, że szkoda komentować. Mógł sobie odpuścić głupie uwagi. Bardzo nie lubię lekarzy, ludzi, którzy do 12tc nie traktują Maleństwa jak dziecko. Zdaję sobie sprawę, że wszystko może się zdarzyć,ale dla mnie to jest człowiek i nie mozna gi trkatować obojętnie. Eh aż szkoda tracić energię na takich ludzi, nie powinni być lekarzami.

Ja swój ślub i wesele wspominam to fantastycznie, jeden z najlepszych dni w moim życiu. Nr jeden oczywiście jest dzień kiedy urodził się Alek. My prosilismy 220 osób a przyszło nam 155. Uważam, że super decyzja :-)

p19uvfxmkc8vebv0.png

f2wl3e5ejuswdklg.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    justyna a nie masz może jakiejś torbieli?

Nie, w pierwszej ciąży rzeczywiście miałam ale.dosc szybko się wchlonal, teraz lekarz nic nie mówił o tym :-)

Astonia lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Nie, w pierwszej ciąży rzeczywiście miałam ale.dosc szybko się wchlonal, teraz lekarz nic nie mówił o tym :-)

bo myślałam, że to od tego mogło być. Dobrze, że jesteś już w domu spokojniejsza :*

justyna1220 lubi tę wiadomość

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP wrote:
    Jestem !!! Jesteśmy raczej :)

Fasolka rośnie idealnie zgodnie z czasem, z usg 9 tyg 0 dni.
    Ma 23 mm <3 serduszko ładnie pika, oczywiście nie wiem ile, bo mój lekarz mówi, ze bez sensu męczyć dziecko jak na oko widać, ze dobrze.
    Widziałam też takie malusie nóżki i rączki :)
    Oczywiście jak na moje dziecię przystało stało na głowie i lekarz się śmiał, że cała mama. L4 do 10.07- absolutnie zero stresu, odpoczywać i odpoczywać. Dostałam też skierowanie na darmowe genetyczne testy (w tym roku kończe 35 lat), więc odwołam prywatnie i dzwonie w poniedziałek.

ufff, narobiłam sobie nadziei, że wszystko będzie ok.

justyna1220 - co za kretyn lekarz, ale dobrze, ze ok

Blueberry- no cudowna wiadomość <3
    Ewa jak coś, bo tego na stronie nie ma, robią te badania też w Volumedzie na ul. Zdrowej. Mój gin mi powiedIal żebym tam zrobiła bo na Kopernika się nie da dodzwonić.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Domi$ Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Moja Maja jest nie ochrzczona, nie będzie szła do komuni. Wiem, ze sie teraz pewnie wielu osobom tutaj narażę ale my nie jesteśmy wierzący, nie chodzimy do kościoła, nie obchodzimy świat. Pozwalam dziecku wybrać kiedy będzie już na to gotowe. Mam zamiar wyjaśnić jej każda religie jaka znam i jaka ja zainteresuje w przyszłości i zaakceptuje każdy wybór:)

Nie planowaliśmy wiec ślubu kościelnego ale cywilny za to z weselem:)
    Ja tak jak napisałam wcześniej nie chciałam Cię w żaden sposób urazić ale przepraszam bo może za daleko zabrnelam z tą komunią niepotrzebnie. Ja wierze ale wcale mi się nie narazilas bo to wyłącznie Twoja sprawa i Twój wybór :-)

EwaP lubi tę wiadomość

uwo9s65g1gwy28ma.png
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez tam wysłał :D

ale super, może uda mi się termin złapać podobny :)
    Sweet_CupCake wrote:
    Ewa jak coś, bo tego na stronie nie ma, robią te badania też w Volumedzie na ul. Zdrowej. Mój gin mi powiedIal żebym tam zrobiła bo na Kopernika się nie da dodzwonić.

Sweet_CupCake lubi tę wiadomość

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domis nie uraziłaś mnie w żaden sposób :) przecież nie wiemy o sobie wszystkiego to normalne :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ