STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
karpetta wrote:
Trawka jeśli hemoglobina Ci spada to ja polecam zakupić sobie biofer folik- żelazo z kwasem foliowy i Wit c. Po poronieniu sobie kupiłam i brałam 2 tabletki dziennie i mam hemoglobine 14,5 (u mnie na wynikach norma jest 10-15,5). Jeśli po porodzie będę miała anemie- tak było po Gabrycha, to na 100% kupie sobie właśnie to. A póki co odstawiłam, żeby nie mieć zbyt wysokiej hemoglobiny. Teraz biorę witaminy folik mama.
Wariatka, trochę mnie pocieszylas tymi normami -
Trawka wrote:Dzięki za info, to będę musiała zapytać lekarza na wizycie i jeszcze czekam na jego komentarz do wyników, mam nadzieje ze jutro zrobi. Ja biorę kwas foliowy 5 mg, a w biofer folik jest mniej kwasu. Ale dzięki
Wariatka, trochę mnie pocieszylas tymi normamiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 21:30
-
Sweet_CupCake wrote:Jeszcze sprawdź w morfologii jak masz erytrocyty. Bo często przez to że krew jest rozcieńczona w ciąży i jest jej więcej te parametry spadają. Ja na anemię polecam barszcz kiszony z buraków, taki zakwas trzeba pić bezpośrednio, najlepeij na zimno. Do tego pokrsywa, może być sok z pokrzywy, ja mam zamrożony bo sama wyciskalam w maju. oprocz tego zielony jęczmień lub młoda pszenica można kupić w ekosklepie w formie tabletek lub proszku i dodawać do soków. Działają milion razy lepiej niż tabletki.
3,93 - 5,22. Barszcz chętnie zrobię, lubię zupy -
Trawka wrote:Erytrocyty troszkę też spadły z 4,77 na 4,26, a norma to
3,93 - 5,22. Barszcz chętnie zrobię, lubię zupy -
Sweet_CupCake wrote:A MCV? Niski hematokryt i hemoglobina są stanem fizjologicznym w ciazy. Jak są nisko to sprawdza się MCV czyli objętość erytrocytów. Jak jest w normie to ok. Jak poniżej to trzeba zrobić badanie zawartości żelaza w krwi. Ja po porodzie miałam anemię bo straciłam dużo krwi przez krwiaka na ranie i podawali mi jakieś tabletki z żelazem po których bolał mnie żołądek i miałam zatwardzenie. Masakra była i zaczęłam się leczyć na własną rękę naturalnie i wyniki od razu się poprawiły. Niestety syntetyczne żelazo bardzo jest zatykajace.
-
Trawka wrote:Porównałam i mcv mi akurat skoczylo minimalnie ale i tak jest przy dolnej granicy. 18.05. miałam 82,2 a dzisiaj 82,4, norma to 80-99. Czyli spadek hematokrytu, to nie jest nic groźnego na razie? Dosyć normalne w ciąży?
-
Hejka , dzis mialam prenatalne !!!
Strach mnie tak oblecial ze przed samym wejsciem rozbolal mnie brzuch z nerwow
Ogolnie wszystko dobrze maluszek tak brykał mi w brzuchu ze ciezko bylo go zlapac !
a o to i moj bombelek 160 uderzenia serduszka tak wiec juz niezle pika
płci nie udalo sie poznacSweet_CupCake, Sis, Kasha, EwaP, Basia90, wszamanka, kasiaaa049, Blueberry88, merida17, Beata1987, anettte, angelstw, PeggySue, justyna1220, Emilka27, zicka, Dorcia7979, wariatka3, Madzia1888 lubią tę wiadomość
-
PeggySue wrote:Moja mała budzi sie co 5 min z płaczem, dziś kochała w dzień wiec katar sie zaczyna. Mam nadzieje, ze to kolejny ząb a nie choroba... Także jamecz i nocmam z głowy :)dobranoc dziewuszki
-
cati wrote:Hejka , dzis mialam prenatalne !!!
Ogolnie wszystko dobrze maluszek tak brykał mi w brzuchu ze ciezko bylo go zlapac !
płci nie udalo sie poznac -
Cati - piękny maluch No właśnie już prenatalne, jak ten czas leci ja mam wizytę dokładnie za tydzień, mam nadzieję, że z dzidzią wszystko dobrze
Dziewczyny a powiedzcie mi, śpicie na brzuchu? Ja uwielbiam spać na brzuchu i póki co lekarz mi nie zabronił A jak to jest u Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 22:34
-
cati wrote:Hejka , dzis mialam prenatalne !!!
płci nie udalo sie poznac
Cati jaki ładny profil dzidziusia super że wszystko jest dobrze!
29+1, 44 cm, 1430 g