Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja zasypiam na tym meczu :-P
    Obstawiam że nie dotrwam do końca :-D

Kasha lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karpetta wrote:

Trawka jeśli hemoglobina Ci spada to ja polecam zakupić sobie biofer folik- żelazo z kwasem foliowy i Wit c. Po poronieniu sobie kupiłam i brałam 2 tabletki dziennie i mam hemoglobine 14,5 (u mnie na wynikach norma jest 10-15,5). Jeśli po porodzie będę miała anemie- tak było po Gabrycha, to na 100% kupie sobie właśnie to. A póki co odstawiłam, żeby nie mieć zbyt wysokiej hemoglobiny. Teraz biorę witaminy folik mama.
    Dzięki za info, to będę musiała zapytać lekarza na wizycie i jeszcze czekam na jego komentarz do wyników, mam nadzieje ze jutro zrobi. Ja biorę kwas foliowy 5 mg, a w biofer folik jest mniej kwasu. Ale dzięki :)
    Wariatka, trochę mnie pocieszylas tymi normami :)

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój non stop dogaduje do telewizora :-). Mogłabym wyłączyć dźwięki, a i tak wiedziałabym co się dzieje na boisku

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przepadam za piłką nożną i nawet się cieszę że mąż wraca jutro a nie dziś. :) hehe wiem wredna jestem ale słuchać te komentarze :) :) :)

Kasha lubi tę wiadomość

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trawka wrote:
    Dzięki za info, to będę musiała zapytać lekarza na wizycie i jeszcze czekam na jego komentarz do wyników, mam nadzieje ze jutro zrobi. Ja biorę kwas foliowy 5 mg, a w biofer folik jest mniej kwasu. Ale dzięki :)
    Wariatka, trochę mnie pocieszylas tymi normami :)
    Jeszcze sprawdź w morfologii jak masz erytrocyty. Bo często przez to że krew jest rozcieńczona w ciąży i jest jej więcej te parametry spadają. Ja na anemię polecam barszcz kiszony z buraków, taki zakwas trzeba pić bezpośrednio, najlepeij na zimno. Do tego pokrsywa, może być sok z pokrzywy, ja mam zamrożony bo sama wyciskalam w maju. :-) oprocz tego zielony jęczmień lub młoda pszenica można kupić w ekosklepie w formie tabletek lub proszku i dodawać do soków. Działają milion razy lepiej niż tabletki. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 21:30

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Gochta Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysłałam zaproszenie do przyjaciółek Justyna

justyna1220 lubi tę wiadomość

Gaja Iwona, 30.04.2014, 2630g, 50cm
    relgtv736tyinit5.png
    34bw3e3kdk5e8q0d.png
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Jeszcze sprawdź w morfologii jak masz erytrocyty. Bo często przez to że krew jest rozcieńczona w ciąży i jest jej więcej te parametry spadają. Ja na anemię polecam barszcz kiszony z buraków, taki zakwas trzeba pić bezpośrednio, najlepeij na zimno. Do tego pokrsywa, może być sok z pokrzywy, ja mam zamrożony bo sama wyciskalam w maju. :-) oprocz tego zielony jęczmień lub młoda pszenica można kupić w ekosklepie w formie tabletek lub proszku i dodawać do soków. Działają milion razy lepiej niż tabletki. :-)
    Erytrocyty troszkę też spadły z 4,77 na 4,26, a norma to
    3,93 - 5,22. Barszcz chętnie zrobię, lubię zupy :)

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę że się znacie bardziej i może wiecie jakie żelazo w tabletkach jest dobre? bo też mam za mało.. a ciężko mi póki co dietą nadrabiać przy mdłościach..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Ten Biofer folik jest ok na anemię.
    Tez go brałam przy pierwszej ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 21:53

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kwas foliowy można "przedawkować"? bo biorę już femibion i ma w składzie kwas foliowy też.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trawka wrote:
    Erytrocyty troszkę też spadły z 4,77 na 4,26, a norma to
    3,93 - 5,22. Barszcz chętnie zrobię, lubię zupy :)
    A MCV? Niski hematokryt i hemoglobina są stanem fizjologicznym w ciazy. Jak są nisko to sprawdza się MCV czyli objętość erytrocytów. Jak jest w normie to ok. Jak poniżej to trzeba zrobić badanie zawartości żelaza w krwi. Ja po porodzie miałam anemię bo straciłam dużo krwi przez krwiaka na ranie i podawali mi jakieś tabletki z żelazem po których bolał mnie żołądek i miałam zatwardzenie. Masakra była i zaczęłam się leczyć na własną rękę naturalnie i wyniki od razu się poprawiły. Niestety syntetyczne żelazo bardzo jest zatykajace.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 16 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    a kwas foliowy można "przedawkować"? bo biorę już femibion i ma w składzie kwas foliowy też.
    Albo zamień witaminy na takie z zelazem. Pregna plus ma żelazo.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    A MCV? Niski hematokryt i hemoglobina są stanem fizjologicznym w ciazy. Jak są nisko to sprawdza się MCV czyli objętość erytrocytów. Jak jest w normie to ok. Jak poniżej to trzeba zrobić badanie zawartości żelaza w krwi. Ja po porodzie miałam anemię bo straciłam dużo krwi przez krwiaka na ranie i podawali mi jakieś tabletki z żelazem po których bolał mnie żołądek i miałam zatwardzenie. Masakra była i zaczęłam się leczyć na własną rękę naturalnie i wyniki od razu się poprawiły. Niestety syntetyczne żelazo bardzo jest zatykajace.
    Porównałam i mcv mi akurat skoczylo minimalnie ale i tak jest przy dolnej granicy. 18.05. miałam 82,2 a dzisiaj 82,4, norma to 80-99. Czyli spadek hematokrytu, to nie jest nic groźnego na razie? Dosyć normalne w ciąży?

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała budzi sie co 5 min z płaczem, dziś kochała w dzień wiec katar sie zaczyna. Mam nadzieje, ze to kolejny ząb a nie choroba... Także jamecz i nocmam z głowy :)dobranoc dziewuszki :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trawka wrote:
    Porównałam i mcv mi akurat skoczylo minimalnie ale i tak jest przy dolnej granicy. 18.05. miałam 82,2 a dzisiaj 82,4, norma to 80-99. Czyli spadek hematokrytu, to nie jest nic groźnego na razie? Dosyć normalne w ciąży?
    Tak to normalne, ale trzeba monitorować czy nie spadnie poniżej norm MCV. I najlepiej wszystkie naturalne metody podnoszenia żelaza stosować :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • cati Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka , dzis mialam prenatalne !!!
    Strach mnie tak oblecial ze przed samym wejsciem rozbolal mnie brzuch z nerwow :P
    Ogolnie wszystko dobrze maluszek tak brykał mi w brzuchu ze ciezko bylo go zlapac !

d118a5b757753696med.jpg
    a o to i moj bombelek :) 160 uderzenia serduszka tak wiec juz niezle pika :D
    płci nie udalo sie poznac :)

Sweet_CupCake, Sis, Kasha, EwaP, Basia90, wszamanka, kasiaaa049, Blueberry88, merida17, Beata1987, anettte, angelstw, PeggySue, justyna1220, Emilka27, zicka, Dorcia7979, wariatka3, Madzia1888 lubią tę wiadomość

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Moja mała budzi sie co 5 min z płaczem, dziś kochała w dzień wiec katar sie zaczyna. Mam nadzieje, ze to kolejny ząb a nie choroba... Także jamecz i nocmam z głowy :)dobranoc dziewuszki :)
    Bidulka. U nas też Ząbki zawsze z katarem. A ile ma ząbków? U nas właśnie w 14 msc wyszły w ciągu tygodnia wszystkie trojki i czwórki i to była masakra. Gorączka ponad 39 stopni. A gdyby to było przeziębienie to ja ostatnio stosowałem taka masc depulol z olejkami eterycznymi i balsamem peruwiańskim. Jak potem synek odkaszylwal ten spływający katar czuć było zapach tych olejków. Niesamowite jak potrafią przenikać przez skórę i inne organy. :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:
    Strach mnie tak oblecial ze przed samym wejsciem rozbolal mnie brzuch z nerwow :P
    Ogolnie wszystko dobrze maluszek tak brykał mi w brzuchu ze ciezko bylo go zlapac !

d118a5b757753696med.jpg
    Wow już prenatalne! A ile już ma cm?

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati - piękny maluch :) No właśnie już prenatalne, jak ten czas leci :) ja mam wizytę dokładnie za tydzień, mam nadzieję, że z dzidzią wszystko dobrze :)

Dziewczyny a powiedzcie mi, śpicie na brzuchu? Ja uwielbiam spać na brzuchu i póki co lekarz mi nie zabronił :) A jak to jest u Was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 22:34

ug376iye929i107i.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cati wrote:

d118a5b757753696med.jpg

Cati jaki ładny profil dzidziusia :) super że wszystko jest dobrze!

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
‹‹ 357 358 359 360 361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ