X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Sis Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no powiem Wam,że czekałam na tą 12 na suwaczku jak na zbawienie :P teraz jestem spokojna :)

właśnie ciekawa jestem z tym usg bo mam we wtorek dosyć późno, a mam jeszcze plany na wieczór i ciekawa jestem jak to czasowo wyjdzie. Ale w sumie to patrzenie na ekran podczas usg jest tak fajne że i godzinę mogę to robić :)
    Kiedyś Was pytałam czy usg przez brzuch jest zawsze takie niemiłe bo jakoś w 9 tyg mi ginka zrobiła i cisnęła tą głowicą i mi się nie podobało, a wczoraj też przez brzuch miałam i nic mi to nie przeszkadzało. Bardzo delikatnie było więc chyba to od wielkości dziecka zależy i jak było maleńkie to i widoczność była gorsza więc trochę dociskać musiała.

EwaP lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) dzisiaj idę na ślub i wesele do rodziny męża i mam dylemat. Czy w ciąży można tańczyć? Mogę się normalnie bawić? Myślę, żeby sobie jendak odpuścić. Jak byście zrobiły? Mam problem bo jeszcze nie mówiliśmy rodzinie męża o ciąży i jeszcze nie chcialabym tego robić, wolę powiedzieć jak ciąża będzie już w miarę bezpieczna, bo w poprzedniej ciąży mówiliśmy wszystkim szybko a poronilam.

PeggySue lubi tę wiadomość

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    no powiem Wam,że czekałam na tą 12 na suwaczku jak na zbawienie :P teraz jestem spokojna :)

właśnie ciekawa jestem z tym usg bo mam we wtorek dosyć późno, a mam jeszcze plany na wieczór i ciekawa jestem jak to czasowo wyjdzie. Ale w sumie to patrzenie na ekran podczas usg jest tak fajne że i godzinę mogę to robić :)
    Kiedyś Was pytałam czy usg przez brzuch jest zawsze takie niemiłe bo jakoś w 9 tyg mi ginka zrobiła i cisnęła tą głowicą i mi się nie podobało, a wczoraj też przez brzuch miałam i nic mi to nie przeszkadzało. Bardzo delikatnie było więc chyba to od wielkości dziecka zależy i jak było maleńkie to i widoczność była gorsza więc trochę dociskać musiała.

ja ostatnio zapytałam swojego gina jak robi prenatalne USG, on tylko dopochwowe. To jest la niego podstawowe USG a wspomaga się brzusznym ;) także ja wiem że za 2 tyg u mnie majty w dół :P

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trawka wrote:
    Hej:) dzisiaj idę na ślub i wesele do rodziny męża i mam dylemat. Czy w ciąży można tańczyć? Mogę się normalnie bawić? Myślę, żeby sobie jendak odpuścić. Jak byście zrobiły? Mam problem bo jeszcze nie mówiliśmy rodzinie męża o ciąży i jeszcze nie chcialabym tego robić, wolę powiedzieć jak ciąża będzie już w miarę bezpieczna, bo w poprzedniej ciąży mówiliśmy wszystkim szybko a poronilam.

w ciąży z Jasiem byłam na weselu w 18tc :) jasne że tańczyłam, bez jakiś hulańców i skakańców ale tańczyliśmy :) także spokojnie. Pamiętaj dużo pić i odpoczywać w miarę możliwości :) udanej zabawy!!

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• PeggySue Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trawka wrote:
    Ja bym normalnie tańczyła :) może nie każda piosenkę przez godzinę ale mysle,ze jak bedziesz odpoczywać co dwa trzy tance to tez sie wybawisz a nie zmęczysz sie jakoś strasznie i nie wytrzesiesz brzuchem :) zazdroszczę, przeszłabym sie na wesele a tu nikt nic :D

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w nocy popadało wiec do rana bylo przyjemnie ale znów wyskakuje słonce...dla mnie te upały to meczarnia, oby do poniedziałku.

Co do ziaji i komsetykow dla malych dzieci nie znam, nie uzywalam. Ale sa inne kosmetyki ktore sa dla mnie ok, oczywiście nie wszystkie.

Jutro wyruszam na poszukiwanie balsamu bo mam coraz bardziej sucha skóre, a większość co mam jest za tłusta dla mnie na stosowanie w dzien.

Ja weszłam ostatnio w 12 tydzien ale dla to skonczony pelny 11 z plusem :) , niech sie konczy ten pierwszy trymestr.

U mnie faza na szykowanie "prezentu niespodzianki" dla rodziców z informacja ze beda dziadkami, jak bedzie ok po prenatalnych to dostana w przyszły weekend. Juz wiem jakie beda reakcje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 09:35

EwaP lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trawka wrote:

jakieś ostre tańce to ja bym sobie jednak odpuściła :) tylko jakieś wolne przytulańce, czy spokojne bujanie z nóżki na nóżkę :P ale ja mówię za siebie bo teraz raczej ostrożna jestem i dmuchająca na zimne. Wiele kobiet nawet swój ślub ma w ciąży i tańczy z gośćmi całą noc i nic się nie dzieje.
    Myślę że rodzina się dziś domyśli, chyba że jakąś migrenę wymyślisz albo zatrucie pokarmowe które wyjaśni Twoją ewentualną niechęć do zabawy :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Sis Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    ja ostatnio zapytałam swojego gina jak robi prenatalne USG, on tylko dopochwowe. To jest la niego podstawowe USG a wspomaga się brzusznym ;) także ja wiem że za 2 tyg u mnie majty w dół :P

ja nie wiem jak mi lekarz będzie robił ale w sumie to mi bez znaczenia. Grunt żeby dobrze wszystko pomierzył i żeby wyniki były ok :P Często właśnie słyszałam, że robią tak jak mówisz i tak i tak.

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moj ginekolog pisze mi czy chciałabym dzis przyjsc do szpitala na prenatalne bo jest taka mozliwosc, a mialam miec w srode. Zapytalam czy nie jest za wczesnie, na co on pisze mi ostatnia wielkosc maluszka mojego, ze wymagany jest 4,5mm a moj powienin miec juz wiecej dzis. Wiec jak nic sie nie zmieni to idziemy, do godziny czamu mamy byc.
    Porsze 3majcie kciuki jestem juz w mega stresie!

Sis, angelstw, vioris, merida17, Trishka, EwaP lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila kciuki ściskamy!! :) pewnie że idź jak jest możliwość :) a kiedy miałaś ostatnie USG i ile miał maluch wtedy?

Kamila ;) lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Sis Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Dziewczyny, moj ginekolog pisze mi czy chciałabym dzis przyjsc do szpitala na prenatalne bo jest taka mozliwosc, a mialam miec w srode. Zapytalam czy nie jest za wczesnie, na co on pisze mi ostatnia wielkosc maluszka mojego, ze wymagany jest 4,5mm a moj powienin miec juz wiecej dzis. Wiec jak nic sie nie zmieni to idziemy, do godziny czamu mamy byc.

trzymam kciuki!
    Pochwal się po wizycie :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w wtorek mial 43,5mm gin pisze ze powienin miec dzis 5cm. W szpitalu lepszy jest sprzet niz w gabinecie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 09:51

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    w wtorek mial 43,5mm gin pisze ze powienin miec dzis 5cm. W szpitalu lepszy jest sprzet niz w gabinecie ;)

no i super :) ja właśnie patrzę w kalendarz ciąży z Jasiem to jak robiłam prenatalne w 11+4 to Jaś miał 52mm :) teraz będę miała USG 11+3 więc pewnie podobny wielkościowo będzie Skrzat :)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• venne Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trawka wrote:

ja widziałam już 2 dziewczyny z taaakimi brzuchami co wywijały równo na parkiecie, więc wszystko zależy od tego jak się czujesz i na co masz ochotę :) sama mam w październiku wesele i zamierzam iść potańczyć, pojeść :P i pogadać :P

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:

jak masz możliwość to idź :)

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • venne Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:

sis masz na starynkiewicza te usg? bo tez tam prowadzisz ciąże? dobrze pamiętam?

h44eyx8d1a0f3ngg.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to super :) daj znać po :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Sis Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    venne wrote:
    sis masz na starynkiewicza te usg? bo tez tam prowadzisz ciąże? dobrze pamiętam?

na wizyty chodzę prywatnie do CMP w Piasecznie - mam tam abonament z pracy. Chodzę do babki która pracuje na Starynkiewicza właśnie więc dlatego proponowała mi, żebym tam rodziła. Usg prenatalne robię też prywatnie ale gdzieś na ursynowie u lekarza który też jest ze Starynkiewicza ale już płacę u niego za wizytę. Mogłabym zrobić w CMP u kogokolwiek i za darmo bym miała ale ten lekarz jest podobno bardzo dobry wiec stwierdziłam że jakoś przeżyje ten wydatek ;)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • never give up Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila kciuki zaciśnięte :)

relghdgenv7rm5nv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma82 wrote:
    O ile jest poniżej 30 stopni to wsiadam na miotłe i przylatuję :-)

Telefon mowi, ze 16 ;)

atagata lubi tę wiadomość

‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ