STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
no powiem Wam,że czekałam na tą 12 na suwaczku jak na zbawienie teraz jestem spokojna
właśnie ciekawa jestem z tym usg bo mam we wtorek dosyć późno, a mam jeszcze plany na wieczór i ciekawa jestem jak to czasowo wyjdzie. Ale w sumie to patrzenie na ekran podczas usg jest tak fajne że i godzinę mogę to robić
Kiedyś Was pytałam czy usg przez brzuch jest zawsze takie niemiłe bo jakoś w 9 tyg mi ginka zrobiła i cisnęła tą głowicą i mi się nie podobało, a wczoraj też przez brzuch miałam i nic mi to nie przeszkadzało. Bardzo delikatnie było więc chyba to od wielkości dziecka zależy i jak było maleńkie to i widoczność była gorsza więc trochę dociskać musiała.EwaP lubi tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
Hej:) dzisiaj idę na ślub i wesele do rodziny męża i mam dylemat. Czy w ciąży można tańczyć? Mogę się normalnie bawić? Myślę, żeby sobie jendak odpuścić. Jak byście zrobiły? Mam problem bo jeszcze nie mówiliśmy rodzinie męża o ciąży i jeszcze nie chcialabym tego robić, wolę powiedzieć jak ciąża będzie już w miarę bezpieczna, bo w poprzedniej ciąży mówiliśmy wszystkim szybko a poronilam.
PeggySue lubi tę wiadomość
-
Sis wrote:no powiem Wam,że czekałam na tą 12 na suwaczku jak na zbawienie teraz jestem spokojna
właśnie ciekawa jestem z tym usg bo mam we wtorek dosyć późno, a mam jeszcze plany na wieczór i ciekawa jestem jak to czasowo wyjdzie. Ale w sumie to patrzenie na ekran podczas usg jest tak fajne że i godzinę mogę to robić
Kiedyś Was pytałam czy usg przez brzuch jest zawsze takie niemiłe bo jakoś w 9 tyg mi ginka zrobiła i cisnęła tą głowicą i mi się nie podobało, a wczoraj też przez brzuch miałam i nic mi to nie przeszkadzało. Bardzo delikatnie było więc chyba to od wielkości dziecka zależy i jak było maleńkie to i widoczność była gorsza więc trochę dociskać musiała.
ja ostatnio zapytałam swojego gina jak robi prenatalne USG, on tylko dopochwowe. To jest la niego podstawowe USG a wspomaga się brzusznym także ja wiem że za 2 tyg u mnie majty w dół -
Trawka wrote:Hej:) dzisiaj idę na ślub i wesele do rodziny męża i mam dylemat. Czy w ciąży można tańczyć? Mogę się normalnie bawić? Myślę, żeby sobie jendak odpuścić. Jak byście zrobiły? Mam problem bo jeszcze nie mówiliśmy rodzinie męża o ciąży i jeszcze nie chcialabym tego robić, wolę powiedzieć jak ciąża będzie już w miarę bezpieczna, bo w poprzedniej ciąży mówiliśmy wszystkim szybko a poronilam.
w ciąży z Jasiem byłam na weselu w 18tc jasne że tańczyłam, bez jakiś hulańców i skakańców ale tańczyliśmy także spokojnie. Pamiętaj dużo pić i odpoczywać w miarę możliwości udanej zabawy!! -
Trawka wrote:Hej:) dzisiaj idę na ślub i wesele do rodziny męża i mam dylemat. Czy w ciąży można tańczyć? Mogę się normalnie bawić? Myślę, żeby sobie jendak odpuścić. Jak byście zrobiły? Mam problem bo jeszcze nie mówiliśmy rodzinie męża o ciąży i jeszcze nie chcialabym tego robić, wolę powiedzieć jak ciąża będzie już w miarę bezpieczna, bo w poprzedniej ciąży mówiliśmy wszystkim szybko a poronilam.
[/url] -
U mnie w nocy popadało wiec do rana bylo przyjemnie ale znów wyskakuje słonce...dla mnie te upały to meczarnia, oby do poniedziałku.
Co do ziaji i komsetykow dla malych dzieci nie znam, nie uzywalam. Ale sa inne kosmetyki ktore sa dla mnie ok, oczywiście nie wszystkie.
Jutro wyruszam na poszukiwanie balsamu bo mam coraz bardziej sucha skóre, a większość co mam jest za tłusta dla mnie na stosowanie w dzien.
Ja weszłam ostatnio w 12 tydzien ale dla to skonczony pelny 11 z plusem , niech sie konczy ten pierwszy trymestr.
U mnie faza na szykowanie "prezentu niespodzianki" dla rodziców z informacja ze beda dziadkami, jak bedzie ok po prenatalnych to dostana w przyszły weekend. Juz wiem jakie beda reakcjeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 09:35
EwaP lubi tę wiadomość
-
jakieś ostre tańce to ja bym sobie jednak odpuściła tylko jakieś wolne przytulańce, czy spokojne bujanie z nóżki na nóżkę ale ja mówię za siebie bo teraz raczej ostrożna jestem i dmuchająca na zimne. Wiele kobiet nawet swój ślub ma w ciąży i tańczy z gośćmi całą noc i nic się nie dzieje.
Myślę że rodzina się dziś domyśli, chyba że jakąś migrenę wymyślisz albo zatrucie pokarmowe które wyjaśni Twoją ewentualną niechęć do zabawy
29+1, 44 cm, 1430 g -
angelstw wrote:ja ostatnio zapytałam swojego gina jak robi prenatalne USG, on tylko dopochwowe. To jest la niego podstawowe USG a wspomaga się brzusznym także ja wiem że za 2 tyg u mnie majty w dół
ja nie wiem jak mi lekarz będzie robił ale w sumie to mi bez znaczenia. Grunt żeby dobrze wszystko pomierzył i żeby wyniki były ok Często właśnie słyszałam, że robią tak jak mówisz i tak i tak.
29+1, 44 cm, 1430 g -
Dziewczyny, moj ginekolog pisze mi czy chciałabym dzis przyjsc do szpitala na prenatalne bo jest taka mozliwosc, a mialam miec w srode. Zapytalam czy nie jest za wczesnie, na co on pisze mi ostatnia wielkosc maluszka mojego, ze wymagany jest 4,5mm a moj powienin miec juz wiecej dzis. Wiec jak nic sie nie zmieni to idziemy, do godziny czamu mamy byc.
Porsze 3majcie kciuki jestem juz w mega stresie!Sis, angelstw, vioris, merida17, Trishka, EwaP lubią tę wiadomość
-
Kamila ;) wrote:Dziewczyny, moj ginekolog pisze mi czy chciałabym dzis przyjsc do szpitala na prenatalne bo jest taka mozliwosc, a mialam miec w srode. Zapytalam czy nie jest za wczesnie, na co on pisze mi ostatnia wielkosc maluszka mojego, ze wymagany jest 4,5mm a moj powienin miec juz wiecej dzis. Wiec jak nic sie nie zmieni to idziemy, do godziny czamu mamy byc.
Porsze 3majcie kciuki jestem juz w mega stresie!
trzymam kciuki!
Pochwal się po wizycieKamila ;) lubi tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
Kamila ;) wrote:w wtorek mial 43,5mm gin pisze ze powienin miec dzis 5cm. W szpitalu lepszy jest sprzet niz w gabinecie
no i super ja właśnie patrzę w kalendarz ciąży z Jasiem to jak robiłam prenatalne w 11+4 to Jaś miał 52mm teraz będę miała USG 11+3 więc pewnie podobny wielkościowo będzie SkrzatKamila ;) lubi tę wiadomość
-
ja widziałam już 2 dziewczyny z taaakimi brzuchami co wywijały równo na parkiecie, więc wszystko zależy od tego jak się czujesz i na co masz ochotę sama mam w październiku wesele i zamierzam iść potańczyć, pojeść i pogadać -
Kamila ;) wrote:Dziewczyny, moj ginekolog pisze mi czy chciałabym dzis przyjsc do szpitala na prenatalne bo jest taka mozliwosc, a mialam miec w srode. Zapytalam czy nie jest za wczesnie, na co on pisze mi ostatnia wielkosc maluszka mojego, ze wymagany jest 4,5mm a moj powienin miec juz wiecej dzis. Wiec jak nic sie nie zmieni to idziemy, do godziny czamu mamy byc.
Porsze 3majcie kciuki jestem juz w mega stresie!
jak masz możliwość to idźKamila ;) lubi tę wiadomość
-
Sis wrote:no powiem Wam,że czekałam na tą 12 na suwaczku jak na zbawienie teraz jestem spokojna
Kiedyś Was pytałam czy usg przez brzuch jest zawsze takie niemiłe bo jakoś w 9 tyg mi ginka zrobiła i cisnęła tą głowicą i mi się nie podobało, a wczoraj też przez brzuch miałam i nic mi to nie przeszkadzało. Bardzo delikatnie było więc chyba to od wielkości dziecka zależy i jak było maleńkie to i widoczność była gorsza więc trochę dociskać musiała.
sis masz na starynkiewicza te usg? bo tez tam prowadzisz ciąże? dobrze pamiętam? -
venne wrote:sis masz na starynkiewicza te usg? bo tez tam prowadzisz ciąże? dobrze pamiętam?
na wizyty chodzę prywatnie do CMP w Piasecznie - mam tam abonament z pracy. Chodzę do babki która pracuje na Starynkiewicza właśnie więc dlatego proponowała mi, żebym tam rodziła. Usg prenatalne robię też prywatnie ale gdzieś na ursynowie u lekarza który też jest ze Starynkiewicza ale już płacę u niego za wizytę. Mogłabym zrobić w CMP u kogokolwiek i za darmo bym miała ale ten lekarz jest podobno bardzo dobry wiec stwierdziłam że jakoś przeżyje ten wydatek
29+1, 44 cm, 1430 g -
nick nieaktualny