X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • never give up Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Dziewczyny siedzę w kawiarni pod gabinetem i wpieprzam paczka na odstresowanie. Trzymajcie kciuki poziom stresu u mnie sięga zenitu. Ale sobie myślę co ma być to będzie!

Kciuki zaciśnięte :) Przynieś nam dobre wieści.

relghdgenv7rm5nv.png
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayas strasznie mi przykro :(
    Trzymaj się!

Dawid 19.01.2017
    2gie szczęście w drodze <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie.Godzę się z tym faktem powoli ale ciągle nie dociera. Chce miec juz naprawdę za sobą i rozpoczac nowy rozdział. Tez mam ochotę na cos słodkiego.Zaraz cos sobie podgryzę. A męża mam kochanego.Biedaczek :(

• EwaP Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba nam dobrych wiadomości, dziewczyny super :)

czekamy na dobre wieści od reszty wizytujących dzisiaj

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Udzielam się mało, więc możecie mnie nie kojarzyć, ale jestem z Wami od początku :)
    Byłam na prenatalnych i u nas wszystko w porządku :) Jak czytam ile ciąż się zakończyła , to aż mam dreszcze dlaczego tak ?:(
    Mayas strasznie mi przykro :(((

U nas podglądnął płeć i póki co na 80 % będzie dziewczynka. No ale zobaczymy :) Celowałam w chłopca :D

Madzia1888, merida17, kiti, skallarek, angelstw, EwaP, never give up, zicka, Ana. lubią tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca nawet się zastanawialiśmy ostatnio, gdzie przepadlas!
    Fajnie, ze juz prawie wiesz ;)

Mayas sciskam Cie Skarbie!!

Marcza, jak tam sytuacja na froncie? U nas ostatnio tez tylko tata i tata ;) mama od biedy moze byc! Co sie dziwić, jak takie flaki z niej ;)

A pozostałym Mamuskom gratuluje udanych wizyt! ;)

Madzia1888 lubi tę wiadomość

• amelik Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe u mnie mimo ze mama duzo lezy jest nadal mama mama mama ale moj ma 4 lata i nawet z lezaca mama sie pobawi :)

zicka lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff. Wasze kciuki bezcenne. Wszystko w porzadku. Ryzyko wady genetycznej niskie ale czekam jeszcze na wyniki z krwi. Drugi raz wyszło przesuniecie daty porodu z 10 na 7 stycznia. Żelek ma lekko ponad 6cm i wszystko na swoim miejscu. Dobrze że zjadłam tego pączka bo sobie energicznie machał rękami i nogami. :-)

skallarek, angelstw, freya, anettte, Madzia1888, vioris, kiti, EwaP, never give up, zicka, amelik lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anettte wrote:
    Powodzenia na wizytach dziewczyny!
    A co do luteiny dopochwowej jak tez zaczęłam mocno krwawić po użyciu aplikatora( tak twierdza lekarze), wylądowałam wtedy na IP i na następny dzień wszystko znikło. Teraz na wszelki wypadek zamiast luteiny biorę dupka. Krwawienie na szczęście juz nie powróciło.
    U mnie tez deszczowo wiec kończę śniadanie w łożku i sie z niego nie ruszam;)
    A mówili Ci lekarze z jakiego powodu? Mam nadzieję że sobie po prostu podraznilam szyjke tym aplikator i że to nie krew z "wyższych części". Na piątek umówiłam się do ginekologa, mój niestety ostatnio mówił że idzie na 2 tyg na urlop więc muszę iść do kogoś innego. Potrzebuję sprawdzić po tej wizycie na IP czy jest ok. Poza tym zastanawiam się czy nie wziąć już zwolnienia z pracy.

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak lekarze powiedzieli ze to przez aplikator, bo wszystko tam teraz bardziej ukrwione i dodatkowo ja mam duża ektopie;/ i ona tez potrafi krwawić. Ja ze względu na prace ( dużo dźwigania) i poprzednie poronienia na zwolnieniu od 6 tc.

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anettte wrote:
    Tak lekarze powiedzieli ze to przez aplikator, bo wszystko tam teraz bardziej ukrwione i dodatkowo ja mam duża ektopie;/ i ona tez potrafi krwawić. Ja ze względu na prace ( dużo dźwigania) i poprzednie poronienia na zwolnieniu od 6 tc.
    Też jestem po dwóch poronieniach. Pracy nie mam fizycznej, ale męczą mnie długie dojazdy i korki, głowa mnie boli popołudniu i wystraszylam się ta krwią po luteinie dlatego myślę żeby iść na zwolnienie.

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla dzisiejszych wizytujących. Oby teraz złe wieści omijały wątek szerokim łukiem

EwaP, Madzia1888 lubią tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze selfie. Piona ciotki!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0635789a3706.jpg

kiti, moniaaa_1988, EwaP, zamyślOna, never give up, freya, PeggySue, zicka, angelstw, MarCza, karpetta, anettte, vioris, Madzia1888, merida17, Kamila ;), Sis, Wiedźma82, Beata1987 lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet CupCake cudowna dzidzia :)

Ja też po szybkiej wizycie, mój lekarz powiedział, że dla nas najcięższy okres. Już nie ma objawów, a jeszcze nie czuć ruchów i na tym etapie najwięcej nerwów mamusie maja.

Nasz dzidziuś ma już 5,18 cm i wszystko wygląda ok. Zakrywał twarz ręką, chyba nie może uwierzyć, ze mama taka panikara i spać mu nie daje ;)
    Dobrze, że pojechałam, bo się uspokoiłam i łatwiej mi będzie czekać do poniedziałku.

never give up, kiti, angelstw, amelik, vioris, Madzia1888, merida17, Kamila ;) lubią tę wiadomość

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP wrote:
    Co za wiadomości z rana....Mayas przykro mi.

Tak się zestresowałam tą informacją, że się umówiłam na 18 do lekarza, nie mam objawów od kilku dni i miałam wytrzymać do prenatalnych w poniedziałek, ale nie dam rady. trzymacie kciuki proszę.....
    No i jak po wizycie????

EwaP lubi tę wiadomość

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • zamyślOna Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayas to ja Ci życzę wymarzonego wiosennego, letniego bobasa:) Trzymam kciuki :)

EwaP właśnie miałam pisać jak po wizycie u Ciebie:) Super że wszystko dobrze, już się nie zamartwiaj :)

Sweet_CupCake fajne foto hihi :)

Kurcze już się nie mogę doczekać mojej wizyty na 6 lipca żeby zobaczyć tego malucha :)

EwaP lubi tę wiadomość

klz9df9h3ekc7094.png

f5c00dc58b.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wiesci z wizyt.
    Sweet CupCake boskie zdjecie :)

EwaP lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • zamyślOna Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie co do ruchów dziecka. To w pierwszej ciąży czułam już na samym początku 4miesiaca wiesz już lada moment powinnam zacząć czuć bąbla:) Nie mogę się doczekać to było fajne uczucie póki mały i nie kopał po zebrach:)

EwaP lubi tę wiadomość

klz9df9h3ekc7094.png

f5c00dc58b.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamyślona ja tez 6tego :) juz prawie prawie :)

Sweetcupcake super fota :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake świetne zdjęcie :D jej jak ja bym chciała zobaczyć swojego dzidziusia tak wyraźnie na zdjęciach, mam nadzieję że rozwija się prawidłowo i jest wszystko ok

p19uvfxmh8w6ug7e.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ