X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • never give up Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Dziewczyny siedzę w kawiarni pod gabinetem i wpieprzam paczka na odstresowanie. Trzymajcie kciuki poziom stresu u mnie sięga zenitu. Ale sobie myślę co ma być to będzie!

Kciuki zaciśnięte :) Przynieś nam dobre wieści.

relghdgenv7rm5nv.png
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayas strasznie mi przykro :(
    Trzymaj się!

Dawid 19.01.2017
    2gie szczęście w drodze <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie.Godzę się z tym faktem powoli ale ciągle nie dociera. Chce miec juz naprawdę za sobą i rozpoczac nowy rozdział. Tez mam ochotę na cos słodkiego.Zaraz cos sobie podgryzę. A męża mam kochanego.Biedaczek :(

• EwaP Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba nam dobrych wiadomości, dziewczyny super :)

czekamy na dobre wieści od reszty wizytujących dzisiaj

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Udzielam się mało, więc możecie mnie nie kojarzyć, ale jestem z Wami od początku :)
    Byłam na prenatalnych i u nas wszystko w porządku :) Jak czytam ile ciąż się zakończyła , to aż mam dreszcze dlaczego tak ?:(
    Mayas strasznie mi przykro :(((

U nas podglądnął płeć i póki co na 80 % będzie dziewczynka. No ale zobaczymy :) Celowałam w chłopca :D

Madzia1888, merida17, kiti, skallarek, angelstw, EwaP, never give up, zicka, Ana. lubią tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca nawet się zastanawialiśmy ostatnio, gdzie przepadlas!
    Fajnie, ze juz prawie wiesz ;)

Mayas sciskam Cie Skarbie!!

Marcza, jak tam sytuacja na froncie? U nas ostatnio tez tylko tata i tata ;) mama od biedy moze byc! Co sie dziwić, jak takie flaki z niej ;)

A pozostałym Mamuskom gratuluje udanych wizyt! ;)

Madzia1888 lubi tę wiadomość

• amelik Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe u mnie mimo ze mama duzo lezy jest nadal mama mama mama ale moj ma 4 lata i nawet z lezaca mama sie pobawi :)

zicka lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff. Wasze kciuki bezcenne. Wszystko w porzadku. Ryzyko wady genetycznej niskie ale czekam jeszcze na wyniki z krwi. Drugi raz wyszło przesuniecie daty porodu z 10 na 7 stycznia. Żelek ma lekko ponad 6cm i wszystko na swoim miejscu. Dobrze że zjadłam tego pączka bo sobie energicznie machał rękami i nogami. :-)

skallarek, angelstw, freya, anettte, Madzia1888, vioris, kiti, EwaP, never give up, zicka, amelik lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anettte wrote:
    Powodzenia na wizytach dziewczyny!
    A co do luteiny dopochwowej jak tez zaczęłam mocno krwawić po użyciu aplikatora( tak twierdza lekarze), wylądowałam wtedy na IP i na następny dzień wszystko znikło. Teraz na wszelki wypadek zamiast luteiny biorę dupka. Krwawienie na szczęście juz nie powróciło.
    U mnie tez deszczowo wiec kończę śniadanie w łożku i sie z niego nie ruszam;)
    A mówili Ci lekarze z jakiego powodu? Mam nadzieję że sobie po prostu podraznilam szyjke tym aplikator i że to nie krew z "wyższych części". Na piątek umówiłam się do ginekologa, mój niestety ostatnio mówił że idzie na 2 tyg na urlop więc muszę iść do kogoś innego. Potrzebuję sprawdzić po tej wizycie na IP czy jest ok. Poza tym zastanawiam się czy nie wziąć już zwolnienia z pracy.

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak lekarze powiedzieli ze to przez aplikator, bo wszystko tam teraz bardziej ukrwione i dodatkowo ja mam duża ektopie;/ i ona tez potrafi krwawić. Ja ze względu na prace ( dużo dźwigania) i poprzednie poronienia na zwolnieniu od 6 tc.

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anettte wrote:
    Tak lekarze powiedzieli ze to przez aplikator, bo wszystko tam teraz bardziej ukrwione i dodatkowo ja mam duża ektopie;/ i ona tez potrafi krwawić. Ja ze względu na prace ( dużo dźwigania) i poprzednie poronienia na zwolnieniu od 6 tc.
    Też jestem po dwóch poronieniach. Pracy nie mam fizycznej, ale męczą mnie długie dojazdy i korki, głowa mnie boli popołudniu i wystraszylam się ta krwią po luteinie dlatego myślę żeby iść na zwolnienie.

p19uvfxmh8w6ug7e.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla dzisiejszych wizytujących. Oby teraz złe wieści omijały wątek szerokim łukiem

EwaP, Madzia1888 lubią tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze selfie. Piona ciotki!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0635789a3706.jpg

kiti, moniaaa_1988, EwaP, zamyślOna, never give up, freya, PeggySue, zicka, angelstw, MarCza, karpetta, anettte, vioris, Madzia1888, merida17, Kamila ;), Sis, Wiedźma82, Beata1987 lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet CupCake cudowna dzidzia :)

Ja też po szybkiej wizycie, mój lekarz powiedział, że dla nas najcięższy okres. Już nie ma objawów, a jeszcze nie czuć ruchów i na tym etapie najwięcej nerwów mamusie maja.

Nasz dzidziuś ma już 5,18 cm i wszystko wygląda ok. Zakrywał twarz ręką, chyba nie może uwierzyć, ze mama taka panikara i spać mu nie daje ;)
    Dobrze, że pojechałam, bo się uspokoiłam i łatwiej mi będzie czekać do poniedziałku.

never give up, kiti, angelstw, amelik, vioris, Madzia1888, merida17, Kamila ;) lubią tę wiadomość

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaP wrote:
    Co za wiadomości z rana....Mayas przykro mi.

Tak się zestresowałam tą informacją, że się umówiłam na 18 do lekarza, nie mam objawów od kilku dni i miałam wytrzymać do prenatalnych w poniedziałek, ale nie dam rady. trzymacie kciuki proszę.....
    No i jak po wizycie????

EwaP lubi tę wiadomość

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • zamyślOna Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mayas to ja Ci życzę wymarzonego wiosennego, letniego bobasa:) Trzymam kciuki :)

EwaP właśnie miałam pisać jak po wizycie u Ciebie:) Super że wszystko dobrze, już się nie zamartwiaj :)

Sweet_CupCake fajne foto hihi :)

Kurcze już się nie mogę doczekać mojej wizyty na 6 lipca żeby zobaczyć tego malucha :)

EwaP lubi tę wiadomość

klz9df9h3ekc7094.png

f5c00dc58b.png
  • kiti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wiesci z wizyt.
    Sweet CupCake boskie zdjecie :)

EwaP lubi tę wiadomość

Amelka <3
    201509114956.png
    Aleksander <3
    ex2bi09k0ms1b5pi.png
    Nasz Aniołek * 11tc (21.04. -02.07.2016)
  • zamyślOna Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie co do ruchów dziecka. To w pierwszej ciąży czułam już na samym początku 4miesiaca wiesz już lada moment powinnam zacząć czuć bąbla:) Nie mogę się doczekać to było fajne uczucie póki mały i nie kopał po zebrach:)

EwaP lubi tę wiadomość

klz9df9h3ekc7094.png

f5c00dc58b.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamyślona ja tez 6tego :) juz prawie prawie :)

Sweetcupcake super fota :)

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Trawka Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake świetne zdjęcie :D jej jak ja bym chciała zobaczyć swojego dzidziusia tak wyraźnie na zdjęciach, mam nadzieję że rozwija się prawidłowo i jest wszystko ok

p19uvfxmh8w6ug7e.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ