STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Coconute a kiedy prenatalne? mamy dokladnie ten sam dzien ciazy
Tak dzis mam lepszy dzien i sie nie stresuje tak. A do wizyty juz niecaly tydzien.
co do lekow mam 3* dupka i 2* luteina 100
nie wiem jak dlugo bede brala ale tez mam problem z regularnym braniem a luteina... jak zaczyna wyplywac ta reszta to tylko patrze do bielizny czy oby znowu nie cos innegoJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
hej dziewczynki a więc chyba moge juz dołączyc do was termin mam według ostatniej miesiączki na 22stycznia według ostatniego usg na 19stycznia.obecnie 10tyg i 3dni wczoraj lekarz stwierdzil ze raczej chlopiec bo juz cos widac miedzy nozkami;)
zicka, zamyślOna, EwaP, kiti, merida17, Dotek, angelstw, justyna1220 lubią tę wiadomość
-
Witam. Ja też biorę dupka. Bralam lutke 3x2 ale mnie tak podraznila że gin mi zmienil na dupka 3x1. Całe szczęście.
Co do wizyt i strachu, to ja bym już bez detektora nie wytrzymała. Ciągle myślałam czy serduszko bije więc teraz jest mi naprawdę łatwiej. Codziennie po obudzeniu szukam serdunia i cały dzień mam spokojniejszy Naprawdę polecam dziewczynom po stratach zwłaszcza :*
Witaj anusia -
Kamila ;) wrote:I wiece ze dalej nie mam karty ciazy Wcześniej nie mialam bo bylo za wczesnie poniżej moj gin mial urlop, teraz na wizycie karty mu sie skonczyly. A dzis jak juz poszlam do innej przychodni na nfz do niego to polozna powiedziała zebym przyla w inny dzien bo nie ma czasu! fakt byla sama. To sobie zla poszlam.
-
Witaj Anusia Fajnie, że jest nas aż tyle!
Kamilka - ja do 9 tyg nie brałam, a pozniej do prenatalnych - mimo wlasciwego progesteronu i braku wczesniejszych strak lekarz przepisal mi dupka 3 x 1.. Zobaczymy w poniedzialek czy przedluzy le oby nie, bo w nocy jak musze opic tabletke to araz mnie mdli od tej wody
Powodzenia wszystkim, ktore dzis wizytuja!
Ja szykuje kolejnego grila, ale niebo nieciekawe nad Dolnym Slaskiem
Trzymajcie sie cieplo i Wasze malenstwa tez!zicka
-
Co do wizyt i strachu, to ja bym już bez detektora nie wytrzymała. Ciągle myślałam czy serduszko bije więc teraz jest mi naprawdę łatwiej. Codziennie po obudzeniu szukam serdunia i cały dzień mam spokojniejszy Naprawdę polecam dziewczynom po stratach zwłaszcza :*
Vioris i juz sie da znaleźć serduszko cos mi sie obilo ze dopiero od 13 tyg detektor wynajduje bez problemu mam detektor ale pozyczylam kolezance i tak sie zastanawialm kiedy odebrac;) -
Witam sie i ja po wczorajszych prenatalnych! (pisze bez polskich znakow bo klawiatura popsuta).
Wczoraj po tych emocjach padlami nie bylam w stanie juz nic napisac. A wiec tak, dzieciatko przez ostatnie 2 tygodnie podwoilo swoja dlugosc, ma juz 5,20cm! Wszystko w porzadku, ryzyko wad minimalne Ale stres niesamowity. Dzieciatko fikalo koziolki, machalo raczkami, nozkami cudny widok! Szczegolnie dla meza bo widzial je pierwszy raz.
Ogolnie ja jestem bardzo zadowolona, badanie trwalo godzine i maz stierdzil, ze to bylo najlepiej ulokowane 400zl. Mialam usg, a po nim jechalam na krew do testu pappa.Jesli chodzi o Pappa to nie bylo juz takiej potrzeby bo usg wyszlo bardzo dobrze, ale lekarz u ktorego robilam badania stwierdzil, ze juz ma taka praktyke, ze musi miec wszystko.
Wiec ja bardzo polecam wszystkim mamom, krtore jeszcze sie wachaja
Madzia1888, EwaP, kiti, merida17, angelstw, Dotek, Kamila ;), skallarek lubią tę wiadomość
-
Anusia a który masz tc? Ja kupiłam detektor w niedzielę i od razu znalazłam więc u mnie to było 10t3d. Myślę że wcześniej bym też znalazła
Czasem trzeba dłużej poszukać, ale da się. Tyle że głowica najlepiej jak ma 3.0Mhz bo te 2.0Mhz podobno później znajdują. Ale nie wiem, bo takiego nie próbowałam -
Co do detektora dziewczyny kochane, to wszystko zalezy od umiejscowienia dzieciatka i naszej tkanki tluszczowej hehehe latwiej jest znalesc dla dziewczyn ktore sa szczuplutkie, bo inaczej trzeba bardzo mocno dociskac a nie jest to zbyt komfortowe. U mnie polozna dopiero od 16 tygodnia zaczyna uzywac detektora. Ja kupilam juz w 6 tygodniu ale probowalam znalesc w 8 i dupa w 10 raz wylapalo raz nie. A teraz w 12 to wylapalo po chwili gdyz nie dosc ze bobas nisko ulozony po peawej stronie to jeszcze mam troszke wiecej skory po ostatniej cesarce.
Ale nie ma co panikowac jak sie nie znajdzoe od razu. Ja jak rano nie moge to wieczorem prbuje ale tak raz na 3-4dni
*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***
-
Cześć dziewczyny, witam nowe mamusie
Mi badania prenatalne nie dość że nie przyniosły spokoju, to same zmartwienia. Zastanawiam się czy dobrze, że je robiłam.
A co do nowych wieści.. jutro mam nieplanowana wizytę na 12.30 na NFZ. Ciocia mnie zapisała z dnia na dzień. Musze dojechać do Gniezna, ale to kwestia 30 minut. Zastanawiam się tylko co z karta ciąży? Powiedzieć mu, ze jeszcze nie mam i badań żadnych nie miałam (mój gin wziął wszystkie wyniki typu toksoplazmoza itd.), czy chodzić do jednego i drugiego z jedną karta?[/url] -
Madzia1888 wrote:Co do detektora dziewczyny kochane, to wszystko zalezy od umiejscowienia dzieciatka i naszej tkanki tluszczowej hehehe latwiej jest znalesc dla dziewczyn ktore sa szczuplutkie, bo inaczej trzeba bardzo mocno dociskac a nie jest to zbyt komfortowe. U mnie polozna dopiero od 16 tygodnia zaczyna uzywac detektora. Ja kupilam juz w 6 tygodniu ale probowalam znalesc w 8 i dupa w 10 raz wylapalo raz nie. A teraz w 12 to wylapalo po chwili gdyz nie dosc ze bobas nisko ulozony po peawej stronie to jeszcze mam troszke wiecej skory po ostatniej cesarce.
Ale nie ma co panikowac jak sie nie znajdzoe od razu. Ja jak rano nie moge to wieczorem prbuje ale tak raz na 3-4dni
Powiem Ci tak - ja się nie znam, mi ginekolog mówił, że przed 10 tyg jest to szkodliwe dla dziecka (nie wiem dlaczego, ale ta twierdził). Ja mam sporo tkanki tłuszczowej na brzuchu i nie było problemu ze znalezieniem. Mój gin twierdzi, że przez tłuszczyk ładnie przechodzi A znowu mam koleżankę, 45 kg, u której mimo 20 tyg detektor z trudem wyłapuje. Cholera wie czemu tak -
Z nowych newsów u mnie - nie dopięłam dzisiaj swoich ukochanych dzinsów (mimo, że na wadze wciąż na minusie w stosunku do stanu sprzed ciąży), brzucha mi wypchnęło
Jadę korzystać z pięknej pogody na działkę, trochę poplewić, trochę się opalić, trochę najeść malin
DObrego dnia! -
Ana. wrote:Powiem Ci tak - ja się nie znam, mi ginekolog mówił, że przed 10 tyg jest to szkodliwe dla dziecka (nie wiem dlaczego, ale ta twierdził). Ja mam sporo tkanki tłuszczowej na brzuchu i nie było problemu ze znalezieniem. Mój gin twierdzi, że przez tłuszczyk ładnie przechodzi A znowu mam koleżankę, 45 kg, u której mimo 20 tyg detektor z trudem wyłapuje. Cholera wie czemu tak
Widac ze kazda ma inaczej. Moj gin mowil ze jest bezpieczny detektor tylko podkreslal ze jedynie niebezpieczny moze byc dla nas bo mozemy sie zanadto stresowac jak nie znajdziemy tetna. Wiec kazdy ma inne podejdzie. Ilu ludzi tyle opini heheheAna. lubi tę wiadomość
*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***
-
Hej dziewczęta. .. wczoraj koszmarnie sie czulam i glownie spalam. Dzisiaj juz trochę lepiej. Fajne macie te zdjecia
Ana uwazaj z tymi malinami bo podobno wywoluja skurcze... a wiem to od babki ktora lezala ze mna w szpitalu bo ja wlasnie dostalam do szpitala koszyczek malin od mojej siostry i zjadlam caly i potem dostalam takich skurczow z lewej str ze nie umialam sie wyprostowac.... podobno tez kobiety przed porodem pija herbaty z malin na wywolanie skurczow wiec uwazaj tam....