X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • amelik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis bardzo fajne zdjecie :)

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • amelik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconute a kiedy prenatalne? mamy dokladnie ten sam dzien ciazy
    Tak dzis mam lepszy dzien i sie nie stresuje tak. A do wizyty juz niecaly tydzien.

co do lekow mam 3* dupka i 2* luteina 100
    nie wiem jak dlugo bede brala ale tez mam problem z regularnym braniem a luteina... jak zaczyna wyplywac ta reszta to tylko patrze do bielizny czy oby znowu nie cos innego

• anusia13 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki a więc chyba moge juz dołączyc do was termin mam według ostatniej miesiączki na 22stycznia według ostatniego usg na 19stycznia.obecnie 10tyg i 3dni wczoraj lekarz stwierdzil ze raczej chlopiec bo juz cos widac miedzy nozkami;)

zicka, zamyślOna, EwaP, kiti, merida17, Dotek, angelstw, justyna1220 lubią tę wiadomość

• vioris Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja też biorę dupka. Bralam lutke 3x2 ale mnie tak podraznila że gin mi zmienil na dupka 3x1. Całe szczęście.

Co do wizyt i strachu, to ja bym już bez detektora nie wytrzymała. Ciągle myślałam czy serduszko bije więc teraz jest mi naprawdę łatwiej. Codziennie po obudzeniu szukam serdunia i cały dzień mam spokojniejszy :) Naprawdę polecam dziewczynom po stratach zwłaszcza :*

Witaj anusia :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
  • vioris Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    I wiece ze dalej nie mam karty ciazy :D Wcześniej nie mialam bo bylo za wczesnie poniżej moj gin mial urlop, teraz na wizycie karty mu sie skonczyly. A dzis jak juz poszlam do innej przychodni na nfz do niego to polozna powiedziała zebym przyla w inny dzien bo nie ma czasu! fakt byla sama. To sobie zla poszlam.
    No właśnie ja też nie mam :/ Dostane dopiero na prenatalnych kartę ciąży. To już będzie 13tc. No ale cóż ;)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • zicka Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anusia :) Fajnie, że jest nas aż tyle!
    Kamilka - ja do 9 tyg nie brałam, a pozniej do prenatalnych - mimo wlasciwego progesteronu i braku wczesniejszych strak lekarz przepisal mi dupka 3 x 1.. Zobaczymy w poniedzialek czy przedluzy :) le oby nie, bo w nocy jak musze opic tabletke to araz mnie mdli od tej wody :)

Powodzenia wszystkim, ktore dzis wizytuja!
    Ja szykuje kolejnego grila, ale niebo nieciekawe nad Dolnym Slaskiem :)

Trzymajcie sie cieplo i Wasze malenstwa tez!

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie sliczne slonko i malemu dzis krotkie spodenki dałam :)
    czeksm na ciocie by mi pomogla zmywarke wypakowsc a potem sie za obiad zabiore

• anusia13 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt i strachu, to ja bym już bez detektora nie wytrzymała. Ciągle myślałam czy serduszko bije więc teraz jest mi naprawdę łatwiej. Codziennie po obudzeniu szukam serdunia i cały dzień mam spokojniejszy :) Naprawdę polecam dziewczynom po stratach zwłaszcza :*

Vioris i juz sie da znaleźć serduszko cos mi sie obilo ze dopiero od 13 tyg detektor wynajduje bez problemu mam detektor ale pozyczylam kolezance i tak sie zastanawialm kiedy odebrac;)

• Basia90 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja po wczorajszych prenatalnych! (pisze bez polskich znakow bo klawiatura popsuta).

Wczoraj po tych emocjach padlami nie bylam w stanie juz nic napisac. A wiec tak, dzieciatko przez ostatnie 2 tygodnie podwoilo swoja dlugosc, ma juz 5,20cm! Wszystko w porzadku, ryzyko wad minimalne ;) Ale stres niesamowity. Dzieciatko fikalo koziolki, machalo raczkami, nozkami cudny widok! Szczegolnie dla meza bo widzial je pierwszy raz.

Ogolnie ja jestem bardzo zadowolona, badanie trwalo godzine i maz stierdzil, ze to bylo najlepiej ulokowane 400zl. Mialam usg, a po nim jechalam na krew do testu pappa.Jesli chodzi o Pappa to nie bylo juz takiej potrzeby bo usg wyszlo bardzo dobrze, ale lekarz u ktorego robilam badania stwierdzil, ze juz ma taka praktyke, ze musi miec wszystko.

Wiec ja bardzo polecam wszystkim mamom, krtore jeszcze sie wachaja ;)

Madzia1888, EwaP, kiti, merida17, angelstw, Dotek, Kamila ;), skallarek lubią tę wiadomość

relgh371p970veew.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Da się, da, od 10 tygodnia spokojnie, jeśli jest z głowicą czułą :)

Mnie detektor bardzo uspokaja, dużo stresu mi już odeszło, tego w oczekiwaniu na wizytę ;)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • vioris Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia a który masz tc? Ja kupiłam detektor w niedzielę i od razu znalazłam więc u mnie to było 10t3d. Myślę że wcześniej bym też znalazła :)
    Czasem trzeba dłużej poszukać, ale da się. Tyle że głowica najlepiej jak ma 3.0Mhz bo te 2.0Mhz podobno później znajdują. Ale nie wiem, bo takiego nie próbowałam :)

f2w33e3k1gzh6o5u.png
  • Madzia1888 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do detektora dziewczyny kochane, to wszystko zalezy od umiejscowienia dzieciatka i naszej tkanki tluszczowej hehehe latwiej jest znalesc dla dziewczyn ktore sa szczuplutkie, bo inaczej trzeba bardzo mocno dociskac a nie jest to zbyt komfortowe. U mnie polozna dopiero od 16 tygodnia zaczyna uzywac detektora. Ja kupilam juz w 6 tygodniu ale probowalam znalesc w 8 i dupa w 10 raz wylapalo raz nie. A teraz w 12 to wylapalo po chwili gdyz nie dosc ze bobas nisko ulozony po peawej stronie to jeszcze mam troszke wiecej skory po ostatniej cesarce.
    Ale nie ma co panikowac jak sie nie znajdzoe od razu. Ja jak rano nie moge to wieczorem prbuje ale tak raz na 3-4dni ;)

*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***

gannyx8dxw1dmqff.png
  • agi354 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam nowe mamusie :)
    Mi badania prenatalne nie dość że nie przyniosły spokoju, to same zmartwienia. Zastanawiam się czy dobrze, że je robiłam.
    A co do nowych wieści.. jutro mam nieplanowana wizytę na 12.30 na NFZ. Ciocia mnie zapisała z dnia na dzień. Musze dojechać do Gniezna, ale to kwestia 30 minut. Zastanawiam się tylko co z karta ciąży? Powiedzieć mu, ze jeszcze nie mam i badań żadnych nie miałam (mój gin wziął wszystkie wyniki typu toksoplazmoza itd.), czy chodzić do jednego i drugiego z jedną karta?

hchy3e3kgiyrnayd.png[/url]
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia1888 wrote:
    Co do detektora dziewczyny kochane, to wszystko zalezy od umiejscowienia dzieciatka i naszej tkanki tluszczowej hehehe latwiej jest znalesc dla dziewczyn ktore sa szczuplutkie, bo inaczej trzeba bardzo mocno dociskac a nie jest to zbyt komfortowe. U mnie polozna dopiero od 16 tygodnia zaczyna uzywac detektora. Ja kupilam juz w 6 tygodniu ale probowalam znalesc w 8 i dupa w 10 raz wylapalo raz nie. A teraz w 12 to wylapalo po chwili gdyz nie dosc ze bobas nisko ulozony po peawej stronie to jeszcze mam troszke wiecej skory po ostatniej cesarce.
    Ale nie ma co panikowac jak sie nie znajdzoe od razu. Ja jak rano nie moge to wieczorem prbuje ale tak raz na 3-4dni ;)

Powiem Ci tak - ja się nie znam, mi ginekolog mówił, że przed 10 tyg jest to szkodliwe dla dziecka (nie wiem dlaczego, ale ta twierdził). Ja mam sporo tkanki tłuszczowej na brzuchu i nie było problemu ze znalezieniem. Mój gin twierdzi, że przez tłuszczyk ładnie przechodzi :D A znowu mam koleżankę, 45 kg, u której mimo 20 tyg detektor z trudem wyłapuje. Cholera wie czemu tak ;)

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nowych newsów u mnie - nie dopięłam dzisiaj swoich ukochanych dzinsów (mimo, że na wadze wciąż na minusie w stosunku do stanu sprzed ciąży), brzucha mi wypchnęło :P

Jadę korzystać z pięknej pogody na działkę, trochę poplewić, trochę się opalić, trochę najeść malin ;)

DObrego dnia!

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • anusia13 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 10tygi 3dni w zeszłym roku kupiłam detektor jak byłam bodajże w 14tyg i ładnie juz słyszalam jaki ten detektor bo ma go kolezanka wiem ze angels;)
    ja juz mam calkiem spory brzuszek jak na 10tyg juz widac ze jestesm w ciąży;)

• Madzia1888 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Powiem Ci tak - ja się nie znam, mi ginekolog mówił, że przed 10 tyg jest to szkodliwe dla dziecka (nie wiem dlaczego, ale ta twierdził). Ja mam sporo tkanki tłuszczowej na brzuchu i nie było problemu ze znalezieniem. Mój gin twierdzi, że przez tłuszczyk ładnie przechodzi :D A znowu mam koleżankę, 45 kg, u której mimo 20 tyg detektor z trudem wyłapuje. Cholera wie czemu tak ;)

Widac ze kazda ma inaczej. Moj gin mowil ze jest bezpieczny detektor tylko podkreslal ze jedynie niebezpieczny moze byc dla nas bo mozemy sie zanadto stresowac jak nie znajdziemy tetna. Wiec kazdy ma inne podejdzie. Ilu ludzi tyle opini hehehe

Ana. lubi tę wiadomość

*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***

gannyx8dxw1dmqff.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 h do wizyty - nie czuję się w ciazy, nie dobrze.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta. .. wczoraj koszmarnie sie czulam i glownie spalam. Dzisiaj juz trochę lepiej. Fajne macie te zdjecia :-)

Ana uwazaj z tymi malinami bo podobno wywoluja skurcze... a wiem to od babki ktora lezala ze mna w szpitalu bo ja wlasnie dostalam do szpitala koszyczek malin od mojej siostry i zjadlam caly i potem dostalam takich skurczow z lewej str ze nie umialam sie wyprostowac.... podobno tez kobiety przed porodem pija herbaty z malin na wywolanie skurczow wiec uwazaj tam....

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcza z tymi malinami to słyszałam ze takie dzialanie ma herbata z lisci malin

angelstw lubi tę wiadomość

‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ