X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza wrote:
    Dziewczyny przecież ja tylko napisalam co mi się przydarzylo. Sama bylam w szoku ze moj organizm tak zareagowal i to bylo ku przestrodze bo jezeli zlapie kogos skurcz i jadl wcześniej maliny to moze pokojarzyc ze to moze byc z tego. Napisalam to w dobrej wierze bo dla mnie to byla nowosc ze w ogole maliny liscie malin czy cholera wie co jeszcze mogą cos takiego wywolac bo ktos rowniez jak ja moze tego nie wiedziec... wiec nie rozumiem Waszej reakcji... czy ja uzylam slow tego nie jedz tamtego tez nie.... sama nie mam czasu na bawienie sie w czytanie czy cos mozna czy tez nie ... to moja czwarta ciaza wiec naprawde nie panikuje i takie ironiczne pisanie ze omg zaraz bedziemy pic ino wodę jest nie na miejscu bo kontekst byl zupelnie inny.... i wkurza mnie to ze ktos inny moze pisac o przyslowiowej dupie marynie i nie jest hejtowany a ktos napisze cos od serca w dobrej wierze i nie udziela sie zbyt często i juz wielkie halooo... oddaje do przemyslenia moj post... napisalam bo tak czuje... ale pewno Wy uwazacie inaczej.... no chyba ze ja juz za stara jestem!
    Mysle, ze nikt tutaj nie chciał cię urazić:) po twoim poście pisała jeszcze któraś z dziewczyn o żurawinie jakoby tez nie można jej jeść i mój post odnosił sie do tego jako jedzenia w ciazy ogólnie. Podejrzewam,ze reszta postów odnośnie nie jedzenia niczego tez wyrażał tylko zdanie na temat "ciążowych zakazów", które czasami są absurdalne. Jeśli poczułaś sie urażona moim postem to wybacz nie była to w mojej intencji:)
    Każdy tutaj pisze co chce i nie uważam,zeby należało kogoś za to piętnować, na tym polega forum i chwała mu za to :)

EwaP, natalina86 lubią tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trawka wrote:
    Dzięki za wyjaśnienie:) Ja biorę zastrzyki clexane 0,4 profilaktycznie po poronieniach. Po poronieniu robiłam badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego ale nic nie wyszło. Czy robiłaś może te badania w trakcie ciąży? Zastanawiam się czy zrobić bo podobno często ujawnia się dopiero w ciąży.

Ja po 2 poronieniach też pytałam lekarzy o te leki. Jeden kazał brać acard i zastrzyki ale mimo brania miałam ciąże biochemiczne. A teraz nic nie biorę tylko witaminy i leki na tarczyce bo miałam tsh na pograniczu 4.

f08af289ff.png
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza no co ty. Nikt nie odebrał Twojego postu negatywnie i jeśli poczułaś się urażona, to wybacz.

Tak sobie piszemy, dobrze że napisałaś o malinach, bo tu jest miejsce na pisanie takich rzeczy, bo po to się "spotykamy".

Duzo rzeczy piszemy, nie po to żeby komuś coś narzucić, tylko informacyjnie...

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Sis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza wrote:
    Dziewczyny przecież ja tylko napisalam co mi się przydarzylo. Sama bylam w szoku ze moj organizm tak zareagowal i to bylo ku przestrodze bo jezeli zlapie kogos skurcz i jadl wcześniej maliny to moze pokojarzyc ze to moze byc z tego. Napisalam to w dobrej wierze bo dla mnie to byla nowosc ze w ogole maliny liscie malin czy cholera wie co jeszcze mogą cos takiego wywolac bo ktos rowniez jak ja moze tego nie wiedziec... wiec nie rozumiem Waszej reakcji... czy ja uzylam slow tego nie jedz tamtego tez nie.... sama nie mam czasu na bawienie sie w czytanie czy cos mozna czy tez nie ... to moja czwarta ciaza wiec naprawde nie panikuje i takie ironiczne pisanie ze omg zaraz bedziemy pic ino wodę jest nie na miejscu bo kontekst byl zupelnie inny.... i wkurza mnie to ze ktos inny moze pisac o przyslowiowej dupie marynie i nie jest hejtowany a ktos napisze cos od serca w dobrej wierze i nie udziela sie zbyt często i juz wielkie halooo... oddaje do przemyslenia moj post... napisalam bo tak czuje... ale pewno Wy uwazacie inaczej.... no chyba ze ja juz za stara jestem!

pisaniem tą wiadomość, że nie można wody co ma złe składniki, hibiskusa w herbacie i cynamonu miałam raczej na myśli to o czym pisałam z Kamilą- składy kosmetyków żebyśmy się aż tak nie skupiały na tym bo można ocipieć i trzeba by było nie używać kosmetyków i zwróciłam uwagę na to, że to samo tyczy się jedzenia bo połowy rzeczy byśmy nie jadły jakby czepiać się wszystkiego :)
    Nie miałam na myśli tego co pisałyście wcześniej o malinach broń boże. Nie znam się i nie wiem czy one szkodzą i absolutnie bym Ci nigdy nie chciała dokuczać że chciałaś kogoś przestrzec. Nie wypowiedziałam się w tym temacie bo nie wiem jak z nimi jest i jestem daleka od wmawiania komuś czy ma racje czy nie ma racji skoro sama nie mam o czymś pojęcia. Uważam że dobrze, że mówimy tu o swoich przeżyciach i przemyśleniach. Nie uznaje "wyśmiewania" kogoś cokolwiek by napisał i obojętnie co bym na ten temat myślała. Jeśli poczułaś się urażona to bardzo przepraszam ale tak jak mówię mi chodziło o to co z Kamilą pisałyśmy że nie można wariować..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio teściowa kazała stawać tylko w cieniu, a własna mama opieprzyła za picie wody z pomarańczą :-D. Idzie zwariować faktycznie :-D. Proponuję żebyśmy któregoś dnia dla rozrywki stworzyły listę najbardziej absurdalnych ciążowych przesądów ;-)

EwaP, zicka lubią tę wiadomość

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma82 wrote:
    Mi ostatnio teściowa kazała stawać tylko w cieniu, a własna mama opieprzyła za picie wody z pomarańczą :-D. Idzie zwariować faktycznie :-D. Proponuję żebyśmy któregoś dnia dla rozrywki stworzyły listę najbardziej absurdalnych ciążowych przesądów ;-)

Moja teściowa powiedziała mi żebym się nie schylała i nie kucała i jak mi coś upadnie to ma leżeć aż mąż wróci do domu i podniesie.. Wszystko to wiadomo jest z troski..

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    Moja teściowa powiedziała mi żebym się nie schylała i nie kucała i jak mi coś upadnie to ma leżeć aż mąż wróci do domu i podniesie.. Wszystko to wiadomo jest z troski..
    Ale lekko momentami zalatuje ubezwłasnowolnieniem i zamordyzmem oświeconym :-D

dqprk6nlginvcqzk.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha dobry pomysł z ta lista :D

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie poczulam sie urazona i jestem spokojna... bardziej poczulam ze moj post zostal znegowany typu eeee przeciez my jemy i nic nam nie ma.... widocznie ja jestem przypadkiem jednym na milion ale widocznie moze sie zdazyc wiec po co to lekcewazyc... skurcz byl na tyle silny ze wolalam lekarza i dostalam nospe na to... wiadomo forum jest od tego zeby wyrazac swoje zdanie ja juz kiedys pisalam ze jestem bardzo asertywna i pisze mowie to co mysle a tak poczulam wiec napisalam....

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt nic nie chciał celowo negować, przecież wiadomo że każdy organizm jest inny i tak jak już nie raz tu było pisane ciąża to tak dziwny stan że wszystko jest możliwe. Tobie ewidentnie zaszkodziły te maliny, a ktoś inny może opierdzielić wiadro całe i powie że nic się nie działo. Każdy kto przeczyta wyciągnie z tego wnioski i weźmie pod uwagę ze może nie warto przesadzać skoro jest ryzyko że coś może się dziać.
    Nie ma sensu tego roztrząsać bo nikt nie chciał żadnych spięć tu. Tu jest miło i przyjemnie :)!

EwaP lubi tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, ja też uciekam ze styczniowych mamusiek, co prawda jeszcze nie poroniłam ale to już jest kwestia czasu, bo serduszka nadal nie ma. Dostałam skierowanie do szpitala, dziś byłam w 4 (!) szpitalach i niby nie ma miejsc... Jutro idę do ginekologa dopytać czy na siłę mam się pchać do szpitala, czy czekać aż się samo zacznie.

Gratuluję udanych wizyt, a maluszki niech rosną i siedzą bezpiecznie w brzuszkach do stycznia.

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka bardzo mi przykro, że u Ciebie tak niefajnie się kończy.
    Trzymam kciuki abyś szybko wróciła znowu na fioletową stronę.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Sis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka bardzo mi przykro :(

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka przykro mi, trzymaj sie dzielnie

f2w3yx8dyu5e286e.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka przykro mi. Tulam mocno.

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka łączę się w bólu, też to przeszłam. Na pewno się wkońcu uda.

f08af289ff.png
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka trzymaj się Kochana. Bardzo mi przykro.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka obyś szybko wróciła...

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Madzia1888 Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka tak mi przykro wierzę że niedlugo znów tu zagościsz. Tule mocno !!!

*** Córeczka Wiktoria 20.08. 2014-22. 08.2014 Mój kochany Aniołek 32tyg+6dn ***

gannyx8dxw1dmqff.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcza ja sie ciesze ze napisalas o tych malinach bo ja bede uwazala i jadla pol kubka co dwa dni, nie bede sie naraz mega najadała nimi i obserwowala czy u mnie jest ok.
    Myszka przykro mi :(
    Niemal co dzien zagladam na pierwsza strone i zastanawiam sie co z dziewczynami ktore pisaly a teraz cisza

EwaP lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ