X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wyjeździe Hania mi się chyba rozregulowała, obudziła sie o 2 w nocy, szalała do 4:30, wypiła butle mleka i spałyśmy do 7:30, teraz ja nie ma na nic siły, a ona bryka w najlepsze.

Do tego ta pogoda mnie wykańcza, upały dają mi się we znaki, ciągle słaba przez to jestem, czy na Was też tak działają wysokie temperatury?

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto dzisiaj wizytuje razem ze mną?

34bw43r8r3764uge.png
  • zamyślOna Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Po wyjeździe Hania mi się chyba rozregulowała, obudziła sie o 2 w nocy, szalała do 4:30, wypiła butle mleka i spałyśmy do 7:30, teraz ja nie ma na nic siły, a ona bryka w najlepsze.

Do tego ta pogoda mnie wykańcza, upały dają mi się we znaki, ciągle słaba przez to jestem, czy na Was też tak działają wysokie temperatury?
    Ja zazdroszczę ze mała tak ładnie Ci spi moja Lilka budzi się w nocy co chwile dziś to chyba z 10 razy się obudzila :( wyslalam ci zaproszenie bo ponoc Ty możesz na grupe na fb mnie dolaczyc a ja bym chciała :)

justyna1220 lubi tę wiadomość

klz9df9h3ekc7094.png

f5c00dc58b.png
  • zicka Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Myszka, mi tez bardzo przykro.. Liczyłam,ze spotkamy sie w styczniu na oddziale, ale w takim razie na pewno na jakims placu zabaw za jakis czas!!!
    Dziewczyny przekazujcie dobre wiesci po wizytach nadal!
    A co do melisy.. Ja tez czasem stosuje,chocia na ulotce Duphastonu czytalam,ze to polaczenie nie jest wskazane. Pijecie melise stosujac dupka?
    A ja dzisiaj wykrakalam rano, ze nudnosci nie ma... No i robiac lubemu jajecznice trafilam na same zepsute jajka.. No i jednak odwiedzialm wc z rana :(

zicka

3jgx9n73kq4dlo6r.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zicka tez witalam wc jak wyciagalam z lodowki na sniadanie a potem zjadlam jajecznice ns swojskich zolciutkich jajkach z synem.
    Teraz sobie leze a maly bawi sie ciastolina na tarasie.

zicka lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • amelik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ginow to duzo zalezy od czlowieka
    chodze do mlodego 34 lata ma i przyjmuje w dwoch przychodniach na nfz i w dwoch prywatnie, chodze do tej jednej z prywatnych na luxmed ale jak szlam na nfz tez nieraz i dluzej siedzialam niz z luxmedu.
    Inny natomiast prywatnie pytal gdzie na wakacjach bylam a w nfz jak o cos chcialam zaytac uslyszalam ze on nie ma czasu na jakies tlumaczenia. Wiecej nie poszlam.

• angelstw Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamyslona ja rowny miesiąc temy szczepilam synka mmr ;-) wszystko jest wporzadku i z Jasiem i ze mną. Trzeba sie pilnować przy zmianie pieluszki bo od 8 do nawet 28 dni dziecko wydala wirus z organizmu drogą kropelkową i w kupie. Ryzyko zachorowania u zdrowego czlowieka jest praktycznie żadne ale wiadomo lepiej dmuchać na zimne!

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamyślOna wrote:
    Ja zazdroszczę ze mała tak ładnie Ci spi moja Lilka budzi się w nocy co chwile dziś to chyba z 10 razy się obudzila :( wyslalam ci zaproszenie bo ponoc Ty możesz na grupe na fb mnie dolaczyc a ja bym chciała :)

Hmm tak bym jej nie zachwalała, bo jeszcze jakieś 2 tygodnie temu wstawałam do niej kilkanaście jak nie kilkadziesiąt razy w nocy. Teraz jestem już na tyle zdesperowana, że jak się budzi kilka razy w bardzo krótkim czasie to biorę ja do siebie bo wiem, że zaśnie, ale boje się, że się przyzwyczai..

Zaproszenie przyjęte :) Czekam na link do Twojego FB ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • amelik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny moj ma 4 lata a w nocy czasem przychodzi sie potulic
    ciesze sie z tego
    wczoraj z ciocia gadalam co ma juz nastolatkow i brakuje jej tego wlasnie jak dzieci jeszcze potrzebuja rodzicow, jej synowie ucza sie dobrze, sami lekcje odprawiaja, mowia grzecznie gdzie ida, ale wiadomo siedza w pokoju na kompie znchlopakami pilka, jeden tez ksiazki czyta.. juz swoje sprawy maja
    Marzy mi sie kiedys z synem jeszcze jak bedzie nastolatkiem na rower jechac ale zobaczymy co bedzie kiedys :) poki co kontakt mam z nim super

• madzi2506 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Pisałam kiedyś na samym początku, potem się wylaczylam. Chyba trochę ze strachu. Starałem się Was czytać chociaż nie raz ciężko było nadrobić. Gratuluję wszystkim które tutaj dołączyły. I przykro mi z powodu tych, które niestety nas opuściły. Dobrze wiem co czujecie.
    Aktualnie u mnie 10t2d. Dzisiaj mam wizytę i przyznam szczerze że strasznie się boję. Jestem na tym samym etapie w którym poprzednio straciłam ciążę. Od rana siedzę jak na szpilkach i nie wiem jak wytrzymam do tej 17.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • kickens Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a idziecie na badania prenatalne same czy z mężem/partnerem?

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kickens wrote:
    Ja byłam z M. Najpierw badanie było brzez brzuch i sobie popatrzył na dzidzie a potem miałam dopochwowo i wtedy sobie wyszedł na korytarz bo troche to trwało aż udało się znaleźć odpowiednie ułożenie.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kickens wrote:

Z mężem. Na pierwszej wizycie był ze mną i cieszył się jak dziecko z serduszka. Na drugiej - jak zobaczył ruszającego się kosmitę. No i zapowiedział, że będzie na każdej, więc na prenatalne też idzie. A mi też z nim jakoś raźniej i spokojniej.

Kciuki za dzisiejsze wizytujące mocno zaciśnięte.

dqprk6nlginvcqzk.png

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które bierzecie Acard, z jakiego powodu przepisał wam lekarz i do kiedy macie brać? Mi właśnie teraz przepisał bo podobno takie są od czerwca nowe zalecenia dla ciężarnych z cukrzycą. A ja mam jeszcze w wywiadzie rodzinnym żylaki i zakrzepice. Kiedy bierzecie ten Acard rano czy wieczorem. Wiem ze obniża ciśnienie a ja póki co mam raczej niskie.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kickens wrote:

mój mąż chodzi ze mną na każde usg od początku ciąży, a tym prenatalnym był zachwycony bo nie dość że długo trwa i można się napatrzeć do woli, lekarz wszystko pokazywał i tłumaczył to i dzidziuś już jest fajny więc jest na co patrzeć, polecam zabrać drugą połówkę :)!

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • alex0681 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę sama bo no nie mamy co z dwójka dzieci zrobić a z nimi isc to bez sensu, u mnie ciąz z problemami bo juz na tym etapie zaczyna się cholestaza ciążowa, ale mam nadzieję że i tym razem dotrwam do terminu.

ckaidqk313uw7zo9.png
  • moniaaa_1988 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Dziewczyny które bierzecie Acard, z jakiego powodu przepisał wam lekarz i do kiedy macie brać? Mi właśnie teraz przepisał bo podobno takie są od czerwca nowe zalecenia dla ciężarnych z cukrzycą. A ja mam jeszcze w wywiadzie rodzinnym żylaki i zakrzepice. Kiedy bierzecie ten Acard rano czy wieczorem. Wiem ze obniża ciśnienie a ja póki co mam raczej niskie.

Ja biore acard. Od samego początku dostałam clexane i acard ze względu mutacje. Clexane lekarka kazała juz odstawić, do 12 tyg. bralam. Acard mam brać do 16 tyg ciąży. Jeśli chodzi o ciśnienie to jest masakra jakas. Zawsze miałam niskie ale dobrze się czułam. Teraz w ciąży okropnie się czuje. Nie mam siły w ogóle, głowa mi pęka. Przed chwilą mierzylam i mam 85/46 :/ acard biorę rano bo do tej pory wieczorem brałam clexane ale może zacznę go brać wieczorem, może będzie lepiej z tym ciśnieniem.

03.04.15 [*] 4tc; 21.08.15 [*] 9tc.
    PCO , mutacja genu MTHFR C677T heterozygta
  • never give up Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest. Jest wynik NIFTY- to już dziś poznamy płeć, to już dziś dowiemy się czy jest zdrowe. Jedziemy na wizytę na 16:20. Jak ja to wytrzymam, boże daj mi siły :)

moniaaa_1988, Ana., Sis, zicka, angelstw, Kamila ;), EwaP, freya lubią tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniaaa_1988 wrote:
    Ja biore acard. Od samego początku dostałam clexane i acard ze względu mutacje. Clexane lekarka kazała juz odstawić, do 12 tyg. bralam. Acard mam brać do 16 tyg ciąży. Jeśli chodzi o ciśnienie to jest masakra jakas. Zawsze miałam niskie ale dobrze się czułam. Teraz w ciąży okropnie się czuje. Nie mam siły w ogóle, głowa mi pęka. Przed chwilą mierzylam i mam 85/46 :/ acard biorę rano bo do tej pory wieczorem brałam clexane ale może zacznę go brać wieczorem, może będzie lepiej z tym ciśnieniem.
    No właśnie to ciśnienie. Współczuję. Ja póki co mam takie w normie zdarzają się dni 95/55 ale pije rano jedna słaba kawę. Pod koniec pierwszej ciazy zdarzały mi się wysokie ciśnienia wiec pewnie to wszystko jest bardzo zmienne na chwile obecna. Ja spróbuję brać chyba rano. Jak będzie tragedia to będę brać na wieczór.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 30 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Dziewczyny jest. Jest wynik NIFTY- to już dziś poznamy płeć, to już dziś dowiemy się czy jest zdrowe. Jedziemy na wizytę na 16:20. Jak ja to wytrzymam, boże daj mi siły :)
    Super! Trzymam kciuki. To już niedługo. :-) Ja zaś czekam na wynik pappa ma przyjść na maila.

never give up lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ