X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Malowanka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ja

derii84, cicho sza lubią tę wiadomość

1cykl z Clo kwiecień 2016 -udany :)
    klz9f71xde4fy0ia.png
    74diio4phdeldx9d.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje oby tak dalej...
    Ja jutro mam taki dzien ze szok... najpierw musze wyprawic moja pieciolatke na wakacje na 8 potem odstawic syna do tesciowej i o 9 wyruszamy do Tychów na prenatalne. Mamy byc o 11 wiec jedziemy z zapasem ale wole byc wcześniej. ... no i jutro do tego mamy 10 rocznicę ślubu :-D wiec jak bedzie ok to potem jedziemy to gdzies uczcic na jakis mniam obiadek :-)

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt.
    Ja już też po wizycie. Wszystko w porządku. Widziałam machające rączki i nóżki ☺. Maluszek ma już 3.29 cm. Termin na 24 stycznia. A usg prenatalne za 3 tygodnie. Mam nadzieję ze szybko zleci.

cicho sza, anettte, PeggySue, angelstw, freya, Wiedźma82, EwaP, kiti, atagata, never give up, vioris lubią tę wiadomość

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • cicho sza Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza wrote:
    Dziewczyny gratulacje oby tak dalej...
    Ja jutro mam taki dzien ze szok... najpierw musze wyprawic moja pieciolatke na wakacje na 8 potem odstawic syna do tesciowej i o 9 wyruszamy do Tychów na prenatalne. Mamy byc o 11 wiec jedziemy z zapasem ale wole byc wcześniej. ... no i jutro do tego mamy 10 rocznicę ślubu :-D wiec jak bedzie ok to potem jedziemy to gdzies uczcic na jakis mniam obiadek :-)

o widzisz :) a ja z Tychów i byłam na prenatalnych w Katowicach :))
    świat jest mały :)

Kosmos :-*
    ex2bvcqg40r3u5h2.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cicho sza wrote:
    o widzisz :) a ja z Tychów i byłam na prenatalnych w Katowicach :))
    świat jest mały :)

A ja z Oświęcimia chodzę do lekarza z Tychów i rodzę w Katowicach:P

Dziewczyny super wieści, wszystkim gratuluję i oby tak dalej :))

cicho sza lubi tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • amelik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcza jak chodzilam do niej w drugiej ciazy tez mialam skierowanie na prenatalne na Tychy wiec pewnie to samo miejsce. Dobry obiad mozna zjesc po drodze w Litworze w Borowej Wsi zalezy ktoredy jezdzicie :) Ps tez pakowalam syna na wyjazd. A lezysz non stop czy polegujesz jak mozesz?
    trzymam kciuki za dziewczyny wizytujace jutro i dzis super wiesci obi tak dalej. Moja sasiadka przez plot zobaczyla moj brzuszek w sumie hehe bardziej jej tata. U nas juz wiekszosc wie bo po prostu zaczyna widac a sasiadom podpadlo ze w domu jestem i na tarasie leze.
    Bylyscie dzis tez takie wykonczone ? Ja dzis padam z nog

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • zamyślOna Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Nie przejmuj sie tym. To znaczy,ze twoja córka uważa cię za najbliższa sobie osobę. Dzieci nawet malutkie nie pokazują wszystkich uczuć przy osobach, którym całkowicie nie ufają. Pózniej musza to odreagować przy najcześciej mamie. Moja tez jest aniołkiem wszędzie a ze mną pokazuje rogi. Ale ja wiem,ze nie robi tego złośliwie. Po prostu przy mnie czuje si na tyle bezpiecznie zeby pokazać wszystkie swoje emocje, wyładować frustracje. Ciesz sie, ze jesteś najważniejsza dla niej :)

Wiem jak to brzmi ale tak te nasze dzieci właśnie działają i każde zachowuje sie podobnie :)
    Pocieszyłaś mnie, tylko moi rodzice razem z moim R twierdzą że ja Lilke rozpuściłam że tak się zachowuje i że to moja wina że tak przy mnie płacze a przy nich nie...:(

klz9df9h3ekc7094.png

f5c00dc58b.png
  • zamyślOna Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Ja tez jestem mocno analizującą temat szczepień. Do mmr dojrzewalismy z mezem pobad 3 miesiące. Zastanawialiśmy sie czy w ogóle szczepic. A jak juz zdecydowaliśmy się to pierwsze 2 tyg nie myślałam o niczym innym tylko żeby Jasuowi nic nie było po szczepieniu...o rozyczke akurat sie nie bałam bo mam wysokie przeciwciala bardziej balam sie o swinke bo jej prawdopodobnie nie miałam. Ale na szczęście nic złego sie nie wydarzyło. Jaś w 11 dobie po szczepieniu mial stan podgoraczkowy i kilka plamek po ktorych na drugi dzien nie bylo śladu
    mi ta szczepionka spędza sen z powiek od wielu miesięcy, czasami spać w nocy nie mogę bo o niej myślę... to dobrze że synek spokojnie to przeszedł i plamki szybko zniknęły, ja pewnie już bym się wystraszyła gdybym zobaczyła te plamki i zaczęła panikować, teraz przy drugim dziecku zrobie inaczej ze szczepieniami - nie zaszczepię w szpitalu tylko dopiero jak maleństwo skończy 2-3 miesiące, moja Lilka w szpitalu miała drgawki i wszyscy się dziwili co ona tak drży a ja sobie myślałam super z nich lekarze jak nie wpadną na pomysł że to po szczepieniu ;/ z drugim chcę mieć pewność że jest zdrowe i dopiero wtedy zaszczepię a nie od razu po urodzeniu jak nic o dziecku nie wiadomo

klz9df9h3ekc7094.png

f5c00dc58b.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny gratuluję wizyt!! Oby już tylko takie wieści na styczniówkach!! :)

cicho sza lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• MarCza Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelik dzieki za namiary na obiadek.... zobaczymy gdzie nas zaprowadzi... leżę caly czas chociaz wstaje niekiedy bo przecież nie da sie ciagle lezec... zobaczymy co jutro powiedzą

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • alex0681 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro tez prenatalne i to dopiero na 16. ale maraton id rana bo na 8 młodego do przedszkola, starszego do dziadka, a ja na 11.30 endokrynolog, potem biegiem do domu odebrać młodego polozyc na drzmeke, sciagnac dziadka do niego i lece na prenatalne, wiec może nie będę miała czasu się az tak zestresować.
    Dziewczyny czy wszystkie przy prenatalnych robiłyście testy z krwi?

ckaidqk313uw7zo9.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0681 wrote:
    Ja jutro tez prenatalne i to dopiero na 16. ale maraton id rana bo na 8 młodego do przedszkola, starszego do dziadka, a ja na 11.30 endokrynolog, potem biegiem do domu odebrać młodego polozyc na drzmeke, sciagnac dziadka do niego i lece na prenatalne, wiec może nie będę miała czasu się az tak zestresować.
    Ja będę robiła z krwi. Moja ginka te dane z wyników krwi w prowadza do jakiegoś programu razem z wynikami usg.

dqprk6nlginvcqzk.png
  • EwaP Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zaczęłam 13 tydz, z bbf 30 procent ehhh :) byle do przodu :D

atagata, never give up, cicho sza, zicka lubią tę wiadomość

Córka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
    h44eqqmzigl7roky.png

Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka :)
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:)

f08af289ff.png
  • alex0681 Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz od rana stres.... a do 16 tyle czasu

ckaidqk313uw7zo9.png
  • cicho sza Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :-*
    kawa w dłoń i miłego dnia wszystkim! :)

Kosmos :-*
    ex2bvcqg40r3u5h2.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Pobudkę miała godzinkę temu więc na prawdę się wyspałam :)

Tak piszecie o tych wizytach.. dzisiaj mija miesiąc odkąd nie widziałam mojego malucha więc odliczam dni do wtorku, kiedy to będę miała badania prenatalne i będę mogła się napatrzeć do woli :D

Kciuki za wizytujące dzisiaj :*

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • kasiaaa049 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już od rana się stresuje a wizyta dopiero o 15:20 więc długi dzień przede mną :-(

f2w39n73kzqw2u71.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0681 wrote:

Ja robię tylko USG. Testów z krwi nie robię ;-)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za dzisiejsze wizyty!!! Musi być dobrze!! :-)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ