STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Chcieliśmy poczekać z powiedzeniem moim rodzicom o drugim wnuczku do prenatalnych, czyli jeszcze tydzień.
No i wczoraj pojechaliśmy do nich na obiad, moja mama weszła niespodziewanie do kuchni jak jadłam zupę prosto z garnka (pół godziny po obiedzie) i zapytała się wprost, czy ja przypadkiem nie jestem w ciąży. No i po niespodziance, bo przecież nie zaprzeczę dziś, żeby potwierdzić za tydzień...
Podobno to wyżeranie zupy tylko utwierdziło ją we wcześniejszych przypuszczeniach. Tym samym nie mam już złudzeń, że nie widać po mnie ciąży. Widać i to mocno i to w dodatku dopiero zaczęłam 11 tydzień. W pierwszej ciąży zaczęło być widać po 20.
Chodzę ostatnio w sukienkach, bo gorąco, ale zmobilizowana wiadomością, że wyglądam na ciężarną, przymierzyłam dżinsy, które ostatnio nosiłam na początku czerwca. No i o zapięciu nie mowy- brakuje jakichś 6 cm. Jak u was w drugich ciążach w 11 tygodniu? Widać? Boże, mam kupić ciążowe dżinsy zanim wyjdę z pierwszego trymestru??
-
Ja niestety też o dżinsach mogę zapomnieć. Jeszcze się dopinam ale jest mi w nich niewygodnie i muszę podczas siedzenia odpinać guziki. Całe szczęście jest lato i przerzucilam się na takie luźne na gumce. W środę i tak wybieram się na małe zakupy aby mieć co założyć na tyłek w razie chlodniejszych dni ☺
-
U mnie dziś znowu jakieś porąbane sny i o 4 się obudziłam. Co do ciuchów to u mnie nie ma problemu bo schudłam 7 kg a brzuch prawie wklesle. Niestety od począstku męczą mnie mdłości 24 h i kompletnie jedzenie mi nie wchodzi do tego przez cholestaze mam przymusową dietę.
-
Ze spodniami u mnie nie ma problemu, chodzę w tych samych ale nie mam dużego brzucha. Spodnie ciążowe najwcześniej planuje we wrześniu zakupić. Poprzednio obeszło się bez wystarczyły spodnie o rozmiar większe
Bergamotka domyślna mama przynajmniej się nie stresowałaś przed samym powiedzeniem
[/url] -
W pierwszej ciazy mialam od cioci pozyczone takie spodnie z lzejszym pasem poki nie beda potrzebne ciazowe znowu je wyciagnelam. Poza tym mam takie lniane luzne spodnie zapinane nisko i w nich chodze. Sukienka luzna do kostek, spodnice z lekkiem pasem, poniewaz z synem na tym samym etapie bylam to te same ciuchy, a bluzki nizsze tuniki kupuje od dwoch lat liczac ze sie przydadza. Jedynie marze o zakupie luznych w pasie leglinsow moze juz nawet ciazowe kupie bo tego mi brakuje. Tak tez schudlam zgubilam boczek natomiast brzuszek ciazowy juz troche jest, szczegolnie popoludniami.
Mi tu teraz nudno jak wiekszosc dziala na fb, ale sama nie mam fb i nigdy nie potrzebowalam, jakos mialam nk i potem wszedl fb ale mnie to juz nie ineteresowalo a teraz mnie przeraza jak w ogole to dziala. W ogole jak mam gdzies maila podawac itp. piec razy sie zastanowie. Mam dwa maile jeden gdzie wpada sam spam i go podaje przy jakichs ofertach i drugi. Gdy urodzil sie syn pisalam na innym forum i wtedy tez juz po urodzeniu dzieci dziewczyy przeniosly sie na fb. Tez probowalam zalozylam konto ale bez prawdziwych danych, tylko tak zadko zagladalam na fb ze to nie mialo sensu. Zalozylam na tego maila do ofert i na prywatnego bym prawdziwego konta nie zalozyla bo sie boje reklam i powiadomien itp. pewnie mozna wylaczyc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 12:34
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Bergamotka mój brzuchol rośnie jak oszalały Już od paru tygodni chodzę wyłącznie w ciążowych ciuszkach
My zamierzamy powiedzieć całej reszcie po prenatalnych czyli jakoś w przyszłym tygodniu U mnie ciąże ewidentnie już widać, więc nie ma co się dalej ukrywaćfreya, anettte, EwaP, amelik, Madzia1888, zamyślOna, angelstw, atagata, kiti lubią tę wiadomość
-
alex0681 wrote:Wow jestem pod wrażeniem
Ja też
Po ciąży ładnie schudłam, ale brzuch absolutnie nie wyćwiczony, a po pół roku kolejna ciąża więc skóra luźna i bardzo podatna na rozciąganie, no i waga.. dzisiaj jak weszłam się zważyć to pokazało już 2,5 kg na plusie W poprzedniej ciąży przytyłam 24 kg więc szykuję się na powtórkę.. -
amelik ja też nie jestem w grupie fb, az szkoda że tu tak cicho i pusto...justyna piękny brzusio, ja też mam duży, ale ja ogólnie jestem duża od jakiś 3 lat;)
jutro prenatalne o 12, jak będzie ok to powiemy dzieciaczkom ehhCórka Kasandra 16 lat, Córka Zuzia 10lat, Syn Piotruś 6 lat, Mama dwóch Aniołków (8.01.16)
Z nadzieją i niepokojem szczęsliwa mama groszka -
Hej. No rzeczywiście jakos tu pusto ostatnio. .. ja mam fb ale jeszcze sie zastanawiam czy dolaczyc do gr fb.... namyslam się no Justyna brzusio piekny ja mam plaski z rana ale ostatnio jak sie najadlam pysznosci na obiedzie rocznicowym to mialam takie wzdecie ze wygladalam na 5 msc a trawie do dzis ja jak nie wypije kawy z rana to nie ide w ogole na wc wiec mialam nie pic ale tylko to na mnie dziala... ogolnie przytylam 1.5 kg narazie zazwyczaj ja najwiecej zawsze przybieram w I trymestrze ale teraz akurat udalo mi sie najmniej ale ciagle jestem glodna no masakra jakas nigdy tak nie mialam.... zreszta fasol o tydzień starszy i w pt mial juz 7 cm zobaczymy jutro bo mam wizyte u mojej gin
-
Justyna ależ piękny brzusio!! Ja już się nie mogę doczekać mojego brzuszka... Wysyłam Ci zaproszenie do przyjaciółek, bo również chciałabym dołączyć do grupy na fb
-
alex0681 wrote:U mnie dziś znowu jakieś porąbane sny i o 4 się obudziłam. Co do ciuchów to u mnie nie ma problemu bo schudłam 7 kg a brzuch prawie wklesle. Niestety od począstku męczą mnie mdłości 24 h i kompletnie jedzenie mi nie wchodzi do tego przez cholestaze mam przymusową dietę.
Alex, powiedz mi jak u Ciebie zdiagnozowano cholestazę? Miałaś objawy i sama powiedziałaś o tym lekarzowi? Jakie badania wykonywałaś? Podejrzewam, że mogę mieć to samo, bo skóra swędzi mnie od bardzo długiego czasu, zwłaszcza wieczorem i w nocy. Teraz w ostatnich tygodniach się nasiliło, budzę się w nocy, nie mogę przez to spać. Jakie objawy jeszcze zauważyłaś u siebie? -
Marcza a obiad gdzie? mysmy dzis mieli isc na obiad a tyle nagotowalam wczoraj ze mam na dzis ... chyba nawet jakies miesko na poniedzialek zostanie. Babcia wlasnie zadzwonila i syn z dziadkiem gra w warcaby i je jablko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 12:38
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Dorcia ja miałam w każdej ciąży i niestety co ciąża to wcześniej teraz już w 12 tyg . Niestety większość lekarzy kieruje od razu do szpitala. Mój na szeście leczy mnie w domu. Pierwszym objawem jest swędzenie głównie dłonie i stopy potem całe ciało. Podstawowe badania don wykrycia to bilirubina, Alat, aspat, GGTP, AMYLAZA . U mnie wszystko podwyższone ale Alat i aspat to 8 krotnie przewyższa normę. Wiec jestem na lekach ale w domu.
-
Leczenie szpitalne? Aż tak? O nie, ja się na to nie piszę. Zdziwiłam się, bo czytałam, że to dotyka kobiet w późniejszej ciąży, a ja zaczynam dopiero 2 trymestr. Mnie swędzi dosłownie wszystko, stopy, łydki, uda, dłonie, ręce, plecy, pośladki, może to coś innego, ale badania zrobię sobie na wszelki wypadek i później co będzie to będzie... Czujesz jakąś poprawę po lekach?