X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o basenie czy jeziorze mogę pomarzyć, bo przez nadżerkę to ciągle coś łapię i mam nieładny śluz :(

Mnie wczoraj znowu wymioty dopadły, od zapachu garnka który chciałam umyć. Tak mnie odrzuciło, że od razu musiałam porcelanę ściskać.... Wieczorej wrażliwość na zapachy się nasiliła, M musiał pościel przebierać, bo mi śmierdziało w sypialni i ubikację umyć, bo nie mogłam nawet na nią spojrzeć :D

Tak się zastanawiam czy to nie przez duphaston mnie wzięło na te wszystkie rewolucję, bo biorę go od czwartku w dość konkretnej dawce (3x2), a dotychczas tak nie byłam wrażliwa, już na pewno nie po 10tc.

Dobrego dnia :)
    Cześć nowym ciężarówkom ;)

Dziewczyny jak tu jeść zdrowo i dostarczać maleństwu samych odpowiednich składników jak człowiek patrzeć na to wszystko nie może.... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 08:55

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • amelik Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja od dzis bez lutki i dupka. Oby było dobrze, w wtorek wizyta.
    Slonce wyszlo wiec moze mama dojrzeja pomidorki i malinki w ogrodku.
    Na dzis mam ugotowane ale tak mi sie gotowac nie chce. Nie mam pomyslow....
    podrzuccie cos ... w nast tyg chyba mielone zrobie i na nast dzien hamburgery. Wczesniej chodzilam do pracy to tez codziennie gotowalam ale moze nie mialam takigo odrzucenia od jedzenia i dlatego bylo łatwiej.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Cocolino Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    Na dzis mam ugotowane ale tak mi sie gotowac nie chce. Nie mam pomyslow....
    podrzuccie cos ...
    Może spaghetti? Mnie zawsze ratowalo przed głodem gdy nie miałam siły na gotowanie :-)

0d1ygzu3v6j43ixx.png
  • Śnieżka91 Znajoma

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na szybko + w ciepły dzień np bułki na parze z sosem truskawkowym :)

Wiedźma82 lubi tę wiadomość

• czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Termin mam na 6 stycznia. Chciałam się Was o coś zapytać. Nigdzie nie moge znaleźć na to odpowiedzi. Bardzo się martwię... A więc chodzi o to że od 5 tygodnia ciąży do dziś 16 tydzień boli mnie zoladek,nadbrzusze na środku. Dzień w dzień,od rana do wieczora jedynie jak śpię to mam święty spokój. Lekarze mówią że to normalne w ciazy,nie wydaje mi się,nawet mnie nie badali. Picie herbatek,jedzenie papek, no spa,leki na zgage nie pomagają. Każdy dzień jest udręką,jak stoję więcej niż 5 minut muszę kucac bo czuje dyskomfort w żołądku ,ucisk. Objawy przypominają raka zoladka,jestem młoda mam 19 lat... miała może któraś z was podobne objawy i był to tylko zwiekszony poziom hormonów w ciazy? Jestem w Niemczech,do Polski zjezdzam 11 sierpnia,muszę wytrzymać. Bardzo się martwię :(

w4squgpjeu3zkukf.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się tak nie martwiła i nie myślała o raku. Ja mam cos takiego i to refluks zoladkowo przelykowy wiec bol ucisk i pieczenie dziwne stany to normalne to samo przezywam a to najgorsze ze w ciazy nie wolno leków na to chyba ze będzie takie nie do wytrzymania ja nie mogę jeść smarzonego strasznie kwaśnego bo boli wiec wiem bajki jest powód spróbuje jeść tylko lekkie rzeczy nie pij herbaty ani kawy a sama wodę i juz powinno być lepiej a pomidory herbata na pewno pogarszają sytuacje z żołądkiem wiec tu zalecana dieta lekko strawna delikatna i dużo wody powinno pomoc ja przy gotowanym jedzonku czuje się lepiej

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @wariatka3 ile u Ciebie trwa ten refluks? Dziękuję za odpowiedź kochana :)

w4squgpjeu3zkukf.png
  • tystys Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że sama z refluksikiem nie jestem... ale póki co on siedzi cicho :) na wszelki wypadek odwiedziłam gastrologa i polecił w ciąży brać jak będzie bolało GAVISCON. Sprawdzałam ulotkę - faktycznie dozwolony w ciąży.

wariatka3 lubi tę wiadomość

piu3dqk39r089lbo.png
  • maszka22 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o refluks to znowu polecę Wam wizytę u osteopaty. Poczytajcie sobie o osteopatii i refluksie.

I koniecznie czekolade trzeba wyrzucić z diety. Czekolada zawiera składnik zwany metyloksantyną, która rozluźnia mięśnie gładkie, czyli tym samym rozluźnia dolny zwieracz przełyku,ten się nie domyka i kwas żołądkowy czy soki trawienne mogą cofać się do przełyku .
    U mnie czekolada býła głównym winowajcą refluksu. Odķąd jem ją od święta nic mi nie dolega.

Calinka [*] 23 tc 13.06.2014
    [*] 6 tc 16.03.2015

Tym razem chłopczyk będzie
    993r1cz.png
  • Śnieżka91 Znajoma

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, witam się w 15 tygodniu :) wiecie co.. jeszcze nie tak dawno temu oglądałam na usg jedynie pusty pęcherzyk.. później była w nim zaledwie mała kropeczka, później mała "krewetka" :) a dzisiaj jest to mały człowieczek, który ma rączki, nózki, fika koziołki których pewnie jeszcze większość z nas nie czuje.. nie mogę się nadziwić jak te kilkanaście tygodni szybko zleciało i jak bardzo zmieniły się przez ten czas te nasze małe skarby.. szok .. :)

atagata, wariatka3, Kamila ;) lubią tę wiadomość

• maszka22 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt Sniezka, zlecialo niewiadomo kiedy.

[*] 6 tc 16.03.2015

993r1cz.png
  • Ircia32 Znajoma

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe mamusie:-) Chciałam się zapytać czy stawianie się brzucha (16t2d) w tym tygodniu to norma? Kurczę nie pamiętam jak było w poprzedniej ciąży ale wydaje mi się że też tak wcześnie. Biorę magnez podwójną dawkę bo bez porannej czarnej to ja nie funkcjonuję. Acha, no i odkryłam świetny sposób na zaparcia:-) Kupuję ciasteczka z sezamu,słonecznika,dyni i suszonych owoców. Ruchów wciąż brak, dosłownie niczego nie czuję:-( A ostatniej ciąży córcia(ta laleczka na zdjęciu) przywitała mnie czkawką w 15tyg.ciąży... Doszłam już do swojej wagi sprzed ciąży (schudłam 4kg i przytyłam 4kg) Czyli tak jakby waga była w miejscu. Zaraz się wpiszę na grupę na FB.

327ac17e88.png
  • maszka22 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja polecę Wam domowe ciasteczka z ziarnami, doskonałe na zaparcia. Działają skutecznie, ja musiałam je rzucić niestety , bo za słabe zęby miała i leciały mi plomby. Chociaż można zawsze dodać więcej bananów czy startych jabłek i są wtedy bardziej wilgotne i miękkie. Poniżej linki do sprawdzonych przepisów.

http://garnkofilia.blogspot.com/2012/08/ciastka-prawdziwie-owsiane.html?m=1

http://wegenerator.blogspot.com/2015/09/owsiane-ciasteczka-doskonae.html?m=1

freya lubi tę wiadomość

[*] 6 tc 16.03.2015

993r1cz.png
  • Cocolino Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super Maszka, pewnie wypróbuję przepis, bo zaparcia męczą mnie od początku ciąży :( do tej pory pomagała tylko Lactulosa.

0d1ygzu3v6j43ixx.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet skoki sa masakryczne u dzieci, u nas niestety nałożyło się to teraz z powrotem z wyjazdu, ale tak czy inaczej trzeba to przecierpieć, a po każdym takim skoku przychodzą nowe umiejętności, więc wiadomo, że warto to przecierpieć :)

Mitonia te wymioty to masakra! U mnie całkowity brak, a teraz przez bóle migrenowe, jak nie przywitam się z zlewem (bo do kibelka nie zdążę) to za nic ból nie chce przejść ;/

Ircia32 w poprzedniej ciąży brałam magnez, ale dopiero po odstawieniu kawy ''stawianie'' się brzucha znikneło. Tez było mi bardzo ciężko ją odstawić, ale niestety czasem trzeba przecierpieć.

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • amelik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wlasnie walcze z migrena i chyba zaraz ide po prostu do lozka

• amelik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym od kiedy syn w domu zostwl skonczyly sie poranki z netem i tv :)

• madzi2506 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj też dokucza uciążliwy ból głowy. Byliśmy od rana nad jeziorem. Siedziałam cały czas w cieniu. Na słońcu byłam tylko trochę żeby sobie stópki w wodzie pomoczyć. Od powrotu do domu głowa mnie boli. Zrobiłam sobie prawie 3-godzinną drzemkę. Trochę pomogło tylko teraz pewnie będę miała problem z zaśnięciem :-)

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • maszka22 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znow Wam przypomnę o tych zimnych, mrożononych okładach doskonałych m.in. na bóle głowy. Pisałam z 2 dni temu o tym ;-)
    Mnie właśnie pomógł, a męczył mnie ból z 6 godzin, bo wcześniej nie chciało mi się pójść po okład...ja głupia :-)

[*] 6 tc 16.03.2015

993r1cz.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj tez meczyl bol glowy, zdecydowanie z odwodnienia...za malo pije. Musze pic wiecej niz 2 litry na dzien.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ