STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja o basenie czy jeziorze mogę pomarzyć, bo przez nadżerkę to ciągle coś łapię i mam nieładny śluz
Mnie wczoraj znowu wymioty dopadły, od zapachu garnka który chciałam umyć. Tak mnie odrzuciło, że od razu musiałam porcelanę ściskać.... Wieczorej wrażliwość na zapachy się nasiliła, M musiał pościel przebierać, bo mi śmierdziało w sypialni i ubikację umyć, bo nie mogłam nawet na nią spojrzeć
Tak się zastanawiam czy to nie przez duphaston mnie wzięło na te wszystkie rewolucję, bo biorę go od czwartku w dość konkretnej dawce (3x2), a dotychczas tak nie byłam wrażliwa, już na pewno nie po 10tc.
Dobrego dnia
Cześć nowym ciężarówkom
Dziewczyny jak tu jeść zdrowo i dostarczać maleństwu samych odpowiednich składników jak człowiek patrzeć na to wszystko nie może....Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 08:55
-
Hej ja od dzis bez lutki i dupka. Oby było dobrze, w wtorek wizyta.
Slonce wyszlo wiec moze mama dojrzeja pomidorki i malinki w ogrodku.
Na dzis mam ugotowane ale tak mi sie gotowac nie chce. Nie mam pomyslow....
podrzuccie cos ... w nast tyg chyba mielone zrobie i na nast dzien hamburgery. Wczesniej chodzilam do pracy to tez codziennie gotowalam ale moze nie mialam takigo odrzucenia od jedzenia i dlatego bylo łatwiej.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Hej dziewczyny Termin mam na 6 stycznia. Chciałam się Was o coś zapytać. Nigdzie nie moge znaleźć na to odpowiedzi. Bardzo się martwię... A więc chodzi o to że od 5 tygodnia ciąży do dziś 16 tydzień boli mnie zoladek,nadbrzusze na środku. Dzień w dzień,od rana do wieczora jedynie jak śpię to mam święty spokój. Lekarze mówią że to normalne w ciazy,nie wydaje mi się,nawet mnie nie badali. Picie herbatek,jedzenie papek, no spa,leki na zgage nie pomagają. Każdy dzień jest udręką,jak stoję więcej niż 5 minut muszę kucac bo czuje dyskomfort w żołądku ,ucisk. Objawy przypominają raka zoladka,jestem młoda mam 19 lat... miała może któraś z was podobne objawy i był to tylko zwiekszony poziom hormonów w ciazy? Jestem w Niemczech,do Polski zjezdzam 11 sierpnia,muszę wytrzymać. Bardzo się martwię
-
Ja bym się tak nie martwiła i nie myślała o raku. Ja mam cos takiego i to refluks zoladkowo przelykowy wiec bol ucisk i pieczenie dziwne stany to normalne to samo przezywam a to najgorsze ze w ciazy nie wolno leków na to chyba ze będzie takie nie do wytrzymania ja nie mogę jeść smarzonego strasznie kwaśnego bo boli wiec wiem bajki jest powód spróbuje jeść tylko lekkie rzeczy nie pij herbaty ani kawy a sama wodę i juz powinno być lepiej a pomidory herbata na pewno pogarszają sytuacje z żołądkiem wiec tu zalecana dieta lekko strawna delikatna i dużo wody powinno pomoc ja przy gotowanym jedzonku czuje się lepiejJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Jeśli chodzi o refluks to znowu polecę Wam wizytę u osteopaty. Poczytajcie sobie o osteopatii i refluksie.
I koniecznie czekolade trzeba wyrzucić z diety. Czekolada zawiera składnik zwany metyloksantyną, która rozluźnia mięśnie gładkie, czyli tym samym rozluźnia dolny zwieracz przełyku,ten się nie domyka i kwas żołądkowy czy soki trawienne mogą cofać się do przełyku .
U mnie czekolada býła głównym winowajcą refluksu. Odķąd jem ją od święta nic mi nie dolega. -
cześć dziewczyny, witam się w 15 tygodniu wiecie co.. jeszcze nie tak dawno temu oglądałam na usg jedynie pusty pęcherzyk.. później była w nim zaledwie mała kropeczka, później mała "krewetka" a dzisiaj jest to mały człowieczek, który ma rączki, nózki, fika koziołki których pewnie jeszcze większość z nas nie czuje.. nie mogę się nadziwić jak te kilkanaście tygodni szybko zleciało i jak bardzo zmieniły się przez ten czas te nasze małe skarby.. szok ..
atagata, wariatka3, Kamila ;) lubią tę wiadomość
-
Witam przyszłe mamusie:-) Chciałam się zapytać czy stawianie się brzucha (16t2d) w tym tygodniu to norma? Kurczę nie pamiętam jak było w poprzedniej ciąży ale wydaje mi się że też tak wcześnie. Biorę magnez podwójną dawkę bo bez porannej czarnej to ja nie funkcjonuję. Acha, no i odkryłam świetny sposób na zaparcia:-) Kupuję ciasteczka z sezamu,słonecznika,dyni i suszonych owoców. Ruchów wciąż brak, dosłownie niczego nie czuję A ostatniej ciąży córcia(ta laleczka na zdjęciu) przywitała mnie czkawką w 15tyg.ciąży... Doszłam już do swojej wagi sprzed ciąży (schudłam 4kg i przytyłam 4kg) Czyli tak jakby waga była w miejscu. Zaraz się wpiszę na grupę na FB.
-
To ja polecę Wam domowe ciasteczka z ziarnami, doskonałe na zaparcia. Działają skutecznie, ja musiałam je rzucić niestety , bo za słabe zęby miała i leciały mi plomby. Chociaż można zawsze dodać więcej bananów czy startych jabłek i są wtedy bardziej wilgotne i miękkie. Poniżej linki do sprawdzonych przepisów.
http://garnkofilia.blogspot.com/2012/08/ciastka-prawdziwie-owsiane.html?m=1
http://wegenerator.blogspot.com/2015/09/owsiane-ciasteczka-doskonae.html?m=1freya lubi tę wiadomość
-
Sweet skoki sa masakryczne u dzieci, u nas niestety nałożyło się to teraz z powrotem z wyjazdu, ale tak czy inaczej trzeba to przecierpieć, a po każdym takim skoku przychodzą nowe umiejętności, więc wiadomo, że warto to przecierpieć
Mitonia te wymioty to masakra! U mnie całkowity brak, a teraz przez bóle migrenowe, jak nie przywitam się z zlewem (bo do kibelka nie zdążę) to za nic ból nie chce przejść ;/
Ircia32 w poprzedniej ciąży brałam magnez, ale dopiero po odstawieniu kawy ''stawianie'' się brzucha znikneło. Tez było mi bardzo ciężko ją odstawić, ale niestety czasem trzeba przecierpieć.
-
Mi dzisiaj też dokucza uciążliwy ból głowy. Byliśmy od rana nad jeziorem. Siedziałam cały czas w cieniu. Na słońcu byłam tylko trochę żeby sobie stópki w wodzie pomoczyć. Od powrotu do domu głowa mnie boli. Zrobiłam sobie prawie 3-godzinną drzemkę. Trochę pomogło tylko teraz pewnie będę miała problem z zaśnięciem
-
Znow Wam przypomnę o tych zimnych, mrożononych okładach doskonałych m.in. na bóle głowy. Pisałam z 2 dni temu o tym
Mnie właśnie pomógł, a męczył mnie ból z 6 godzin, bo wcześniej nie chciało mi się pójść po okład...ja głupia