X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też dziś mnie ból głowy męczył/meczy :( A może to przez pogodę, ciśnienie tak nam się robi...

Dawid 19.01.2017
    2gie szczęście w drodze <3
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maszka22 wrote:
    Znow Wam przypomnę o tych zimnych, mrożononych okładach doskonałych m.in. na bóle głowy. Pisałam z 2 dni temu o tym ;-)
    Mnie właśnie pomógł, a męczył mnie ból z 6 godzin, bo wcześniej nie chciało mi się pójść po okład...ja głupia :-)

U mnie to niestety odpada :(
    Nie wiem czy to kwestia moich zatok (czesto mnie meczyly zapalenia zatok przed ciaza, troche powieje i laze z glutem do kolan...), ale zrobilam sobie zimny oklad kilka dni temu, jak mnie migrena dopadla i chodze teraz i smarkam ciagle :/

Mi z reguly pomaga mala kawa.
    Pozwolenie od gina na kawe dostalam (jedna dziennie), bo mam niskie ciśnienie.
    Ale bywaja takie dni, ze bez paracetamolu nie przechodzi.

relgh3713qsr9sah.png

Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
    Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc
  • maszka22 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgiana też piję profilaktycznie kawę, bo lata temu odkryłam, że to wspaniały sposób na moje częste bóle głowy.

Atagata rzeczywiście ja jestem baardxo wrażliwa na zmiany pogody, a że przed ciążą pomagały mi tylko tabletki z kofeiną i kodeiną(Solpadeine), a apap zwykły mi nie pomaga, to sobie robię te okłady. Tylko rzeczywiście, jeśli jest ktoś bardzo wrażliwy na zimno jak Morgiana to niestety trzeba odpuścić.

Calinka [*] 23 tc 13.06.2014
    [*] 6 tc 16.03.2015

Tym razem chłopczyk będzie
    993r1cz.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy nigdy nie piłam. Nawet przed ciążą rzadko, przeważnie tylko w gościach. Jakoś nigdy specjalnie za nią nie przepadałam :-)

Dzisiaj mam usg prenatalne. Trochę się denerwuje. Za to mąż jest cały podekscytowany;-). Pierwszy raz zobaczy maluszka na żywo. Wizyta dopiero przed 17. Pozostaje mi tylko cierpliwie czekać.

Proszę o zaciśnięcie kciuków :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 12:09

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Cocolino Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi trzymam kciuki :-) daj znać po wizycie.

0d1ygzu3v6j43ixx.png
  • maszka22 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymamy kciuki :-)

Calinka [*] 23 tc 13.06.2014
    [*] 6 tc 16.03.2015

Tym razem chłopczyk będzie
    993r1cz.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi trzymam kciuki.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • bergamotka Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na prenatalnych i wszystko jest dobrze, doktor powiedział, że wręcz idealnie, ale teraz jak wczytałam się dokładnie w wyniki, to widzę, że wszystkie wymiary dzidzia ma tydzień starsze niż z ostatniej miesiączki (13 tyg i 5 dni), a tylko kość udową ma w terminie na 12 tyg i 5 dni. Na tym wykresie tutaj wszystko ma na 90 centylu, a kośc udową na 5 centylu.
    I oczywiście się martwię, dlaczego tak jest. Fakt, że mój mąż chociaż wyższy ode mnie o 8 cm nogi ma krótsze- jego dżinsy są na mnie za krótkie, ale nie wiem, czy to nie zbyt proste wytłumaczenie.

wariatka3 lubi tę wiadomość

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
  • Cocolino Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergamotka, nie martw się. Jeżeli w tych badaniach byłoby coś niepokojącego, lekarz na pewno by o tym Ci powiedział. Najważniejsze, że maluszek ma wszystko na swoim miejscu :) a pytaliście się o płeć? Czy jeszcze za wcześnie?

0d1ygzu3v6j43ixx.png
  • bergamotka Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytaliśmy, ale powiedział, że na razie nic nie widać. No i powiedział, że z jego obserwacji, to kobiety zawsze mają intuicję odwrotną, więc jak mam przeczucie na chłopca to pewnie będzie dziewczynka :)

iv092n0akv1jf8zt.png

dqprru1dqew2759v.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa_mama wrote:
    @wariatka3 ile u Ciebie trwa ten refluks? Dziękuję za odpowiedź kochana :)
    Ja ten rafluks mam juz ze 2 lata ale dochodziło naprawdę do ostrych boli brzucha przełyku ale oczywiście jak mi przeszło poszlak do lekarza. Dostalam leki i było lepiej tylko ze myslalam ograniczyć pewne produkty i było fajnie. Teraz w ciąży tez mnie lepia ale delikatnie wtedy wiem ze juz muszę ograniczyć smarzone tłuste np smalec czy olej muszę jeść gotowane a pomidory herbata kawa bez mleka to mi pogłębia problem. Wiec trwa to juz sporo i sadze ze może być do końca życia niby powinno się przyjmować leki ale ja zmieniła dietę i jest dobrze bez leków. Znajoma musi brać leki bez nich ani rusz bo wraca ze zdwojoną sila

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za kciuki! :-)

Ja już też po wizycie. Maluszek trochę nie współpracował i nie chciał się ustawić do badania. Ale po kilku próbach udało się. Wszystkie pomiary prawidłowe, kość nosowa widoczna :-). Niestety nóżki były skrzyżowanie i nie zobaczyliśmy co tam się chowa pomiędzy nimi :-)

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Cocolino Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bergamotka wrote:
    No i powiedział, że z jego obserwacji, to kobiety zawsze mają intuicję odwrotną, więc jak mam przeczucie na chłopca to pewnie będzie dziewczynka :)

A to ciekawe :) ja od początku miałam intuicję na dziewczynkę i na ostatnim badaniu lekarz powiedział,ze raczej dziewczynka :) no chyba ze maluszek spłata figla i na następnym badaniu okaże się chłopcem :)

Madzi, gratulacje, najważniejsze,że maleństwo zdrowe :)

madzi2506 lubi tę wiadomość

0d1ygzu3v6j43ixx.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :)
    Bergamotka ja bym raczej to na spokojnie przyjęła, u nas zawsze coś było do przodu, zwłaszcza nóżki, no i rzeczywiście mała ma baaardzo długie po mamie ;) Także nie denerwuj się, nie doszukuj złego, bo gdyby coś było nie tak lekarz na pewno by o tym wspomniał :)

Co do migren u mnie dzisiaj spokój, o ostatnich dwóch dniach bardzo się cieszę bo te poprzednie dni doprowadzały, aż do wymiotów, a wiadomo przy małej nie ma jak odpocząć. Zwłaszcza teraz gdy jest niesamowicie absorbująca.
    Przeżywa chyba jakiś bunt, na wszystko reaguje rykiem, a jeszcze dwa tygodnie temu była najspokojniejszym dzieckiem jakie znam :) Oby tylko to szybko minęło, aczkolwiek skok podobno jeszcze 5 tygodni :O

Jeśli chodzi o płeć u mnie w 13 tc. okazało się, że będzie Kacerek, 4 sierpnia czekam na potwierdzenie, ale ja od początku czułam, że będzie chłopaczek :) A teraz wolałabym, żeby się to już nie zmieniło bo zakupiłam paczkę ubranek ;) A Wy kompletujecie już coś? :)

29p2b90.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 18:41

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chcialam do Was dolaczyc bo nie wiem w której grupie juz byc. Na początku bylam w grupie pierwszego trymestru a teraz przeszlam do Was bo również mam termin na styczen;)

justyna1220, wariatka3, Kamila ;) lubią tę wiadomość

Zuzka
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :)
    Bergamotka ja bym raczej to na spokojnie przyjęła, u nas zawsze coś było do przodu, zwłaszcza nóżki, no i rzeczywiście mała ma baaardzo długie po mamie ;) Także nie denerwuj się, nie doszukuj złego, bo gdyby coś było nie tak lekarz na pewno by o tym wspomniał :)

Co do migren u mnie dzisiaj spokój, o ostatnich dwóch dniach bardzo się cieszę bo te poprzednie dni doprowadzały, aż do wymiotów, a wiadomo przy małej nie ma jak odpocząć. Zwłaszcza teraz gdy jest niesamowicie absorbująca.
    Przeżywa chyba jakiś bunt, na wszystko reaguje rykiem, a jeszcze dwa tygodnie temu była najspokojniejszym dzieckiem jakie znam :) Oby tylko to szybko minęło, aczkolwiek skok podobno jeszcze 5 tygodni :O

Jeśli chodzi o płeć u mnie w 13 tc. okazało się, że będzie Kacerek, 4 sierpnia czekam na potwierdzenie, ale ja od początku czułam, że będzie chłopaczek :) A teraz wolałabym, żeby się to już nie zmieniło bo zakupiłam paczkę ubranek ;) A Wy kompletujecie już coś? :)

29p2b90.jpg
    O ja superowe te ciuszki. Gdzie je upolowałaś?

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    O ja superowe te ciuszki. Gdzie je upolowałaś?

Grupa na Facebooku ''H&M i Zara Baby Boy'' ;)

Teraz zaczynam szukać kocyków, rożków itp. po potwierdzeniu płci będę kontynuować zakupy bo wiem, ze najlepiej już zacząć :)

A Ty tez cos kupiłaś, pochwal się :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzkaa wrote:
    Hej dziewczyny chcialam do Was dolaczyc bo nie wiem w której grupie juz byc. Na początku bylam w grupie pierwszego trymestru a teraz przeszlam do Was bo również mam termin na styczen;)

Witaj :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • atagata Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna super ciuszki!!! Śliczne to wszystko:)
    Ja też już powoli coś tam kompletuje-nie wiem co prawda kto tam mieszka więc kupuje unisexy, ale już baaardzo bym chciała wiedzieć :)

Dziewczyny,a na kyedy Wasi ginekolodzy proponują/planują usg połówkowe i co Wy o tym sądzicie? Bliżej 18 czy 20 tygodnia?
    Ja mam wizytę u mojej gin na NFZ w środę, obawiam się że to będzie wizyta bez usg... Po pierwszym prenatalnym mam niedosyt i już bym bardzo chciała zaplanować kiedy to połówkowe bo marzy mi się fullwypas 3d 4d hd ;)

Dawid 19.01.2017
    2gie szczęście w drodze <3
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    atagata wrote:
    Justyna super ciuszki!!! Śliczne to wszystko:)
    Ja też już powoli coś tam kompletuje-nie wiem co prawda kto tam mieszka więc kupuje unisexy, ale już baaardzo bym chciała wiedzieć :)

Dziewczyny,a na kyedy Wasi ginekolodzy proponują/planują usg połówkowe i co Wy o tym sądzicie? Bliżej 18 czy 20 tygodnia?
    Ja mam wizytę u mojej gin na NFZ w środę, obawiam się że to będzie wizyta bez usg... Po pierwszym prenatalnym mam niedosyt i już bym bardzo chciała zaplanować kiedy to połówkowe bo marzy mi się fullwypas 3d 4d hd ;)

Teraz wizytę mam 17+3, a kolejna będzie jakoś koło 21+4. Te badanie wykonuje się pomiędzy 18, a 22 tygodniem ciąży :)
    W ciąży z Hania Ginek powiedział, że u niego nie ma czegoś takiego jak połówkowe bo on to wszystko mierzy na każdej wizycie więc ja jestem spokojna :)

A o to 3D podpytaj się swojego doktorka bo to też najlepiej robić w określonych tygodniach ciąży, żeby było ładnie widać :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ