STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
maszka22 wrote:Znow Wam przypomnę o tych zimnych, mrożononych okładach doskonałych m.in. na bóle głowy. Pisałam z 2 dni temu o tym
Mnie właśnie pomógł, a męczył mnie ból z 6 godzin, bo wcześniej nie chciało mi się pójść po okład...ja głupia
U mnie to niestety odpada
Nie wiem czy to kwestia moich zatok (czesto mnie meczyly zapalenia zatok przed ciaza, troche powieje i laze z glutem do kolan...), ale zrobilam sobie zimny oklad kilka dni temu, jak mnie migrena dopadla i chodze teraz i smarkam ciagle
Mi z reguly pomaga mala kawa.
Pozwolenie od gina na kawe dostalam (jedna dziennie), bo mam niskie ciśnienie.
Ale bywaja takie dni, ze bez paracetamolu nie przechodzi.
Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc -
Morgiana też piję profilaktycznie kawę, bo lata temu odkryłam, że to wspaniały sposób na moje częste bóle głowy.
Atagata rzeczywiście ja jestem baardxo wrażliwa na zmiany pogody, a że przed ciążą pomagały mi tylko tabletki z kofeiną i kodeiną(Solpadeine), a apap zwykły mi nie pomaga, to sobie robię te okłady. Tylko rzeczywiście, jeśli jest ktoś bardzo wrażliwy na zimno jak Morgiana to niestety trzeba odpuścić.
-
Ja kawy nigdy nie piłam. Nawet przed ciążą rzadko, przeważnie tylko w gościach. Jakoś nigdy specjalnie za nią nie przepadałam
Dzisiaj mam usg prenatalne. Trochę się denerwuje. Za to mąż jest cały podekscytowany;-). Pierwszy raz zobaczy maluszka na żywo. Wizyta dopiero przed 17. Pozostaje mi tylko cierpliwie czekać.
Proszę o zaciśnięcie kciukówWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 12:09
-
Byłam na prenatalnych i wszystko jest dobrze, doktor powiedział, że wręcz idealnie, ale teraz jak wczytałam się dokładnie w wyniki, to widzę, że wszystkie wymiary dzidzia ma tydzień starsze niż z ostatniej miesiączki (13 tyg i 5 dni), a tylko kość udową ma w terminie na 12 tyg i 5 dni. Na tym wykresie tutaj wszystko ma na 90 centylu, a kośc udową na 5 centylu.
I oczywiście się martwię, dlaczego tak jest. Fakt, że mój mąż chociaż wyższy ode mnie o 8 cm nogi ma krótsze- jego dżinsy są na mnie za krótkie, ale nie wiem, czy to nie zbyt proste wytłumaczenie.wariatka3 lubi tę wiadomość
-
czekoladowa_mama wrote:@wariatka3 ile u Ciebie trwa ten refluks? Dziękuję za odpowiedź kochanaJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Dziękujemy za kciuki!
Ja już też po wizycie. Maluszek trochę nie współpracował i nie chciał się ustawić do badania. Ale po kilku próbach udało się. Wszystkie pomiary prawidłowe, kość nosowa widoczna . Niestety nóżki były skrzyżowanie i nie zobaczyliśmy co tam się chowa pomiędzy nimi -
bergamotka wrote:No i powiedział, że z jego obserwacji, to kobiety zawsze mają intuicję odwrotną, więc jak mam przeczucie na chłopca to pewnie będzie dziewczynka
A to ciekawe ja od początku miałam intuicję na dziewczynkę i na ostatnim badaniu lekarz powiedział,ze raczej dziewczynka no chyba ze maluszek spłata figla i na następnym badaniu okaże się chłopcem
Madzi, gratulacje, najważniejsze,że maleństwo zdrowe
madzi2506 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt
Bergamotka ja bym raczej to na spokojnie przyjęła, u nas zawsze coś było do przodu, zwłaszcza nóżki, no i rzeczywiście mała ma baaardzo długie po mamie Także nie denerwuj się, nie doszukuj złego, bo gdyby coś było nie tak lekarz na pewno by o tym wspomniał
Co do migren u mnie dzisiaj spokój, o ostatnich dwóch dniach bardzo się cieszę bo te poprzednie dni doprowadzały, aż do wymiotów, a wiadomo przy małej nie ma jak odpocząć. Zwłaszcza teraz gdy jest niesamowicie absorbująca.
Przeżywa chyba jakiś bunt, na wszystko reaguje rykiem, a jeszcze dwa tygodnie temu była najspokojniejszym dzieckiem jakie znam Oby tylko to szybko minęło, aczkolwiek skok podobno jeszcze 5 tygodni
Jeśli chodzi o płeć u mnie w 13 tc. okazało się, że będzie Kacerek, 4 sierpnia czekam na potwierdzenie, ale ja od początku czułam, że będzie chłopaczek A teraz wolałabym, żeby się to już nie zmieniło bo zakupiłam paczkę ubranek A Wy kompletujecie już coś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2016, 18:41
-
justyna1220 wrote:Dziewczyny gratuluje udanych wizyt
Bergamotka ja bym raczej to na spokojnie przyjęła, u nas zawsze coś było do przodu, zwłaszcza nóżki, no i rzeczywiście mała ma baaardzo długie po mamie Także nie denerwuj się, nie doszukuj złego, bo gdyby coś było nie tak lekarz na pewno by o tym wspomniał
Co do migren u mnie dzisiaj spokój, o ostatnich dwóch dniach bardzo się cieszę bo te poprzednie dni doprowadzały, aż do wymiotów, a wiadomo przy małej nie ma jak odpocząć. Zwłaszcza teraz gdy jest niesamowicie absorbująca.
Przeżywa chyba jakiś bunt, na wszystko reaguje rykiem, a jeszcze dwa tygodnie temu była najspokojniejszym dzieckiem jakie znam Oby tylko to szybko minęło, aczkolwiek skok podobno jeszcze 5 tygodni
Jeśli chodzi o płeć u mnie w 13 tc. okazało się, że będzie Kacerek, 4 sierpnia czekam na potwierdzenie, ale ja od początku czułam, że będzie chłopaczek A teraz wolałabym, żeby się to już nie zmieniło bo zakupiłam paczkę ubranek A Wy kompletujecie już coś?
-
Sweet_CupCake wrote:O ja superowe te ciuszki. Gdzie je upolowałaś?
Grupa na Facebooku ''H&M i Zara Baby Boy''
Teraz zaczynam szukać kocyków, rożków itp. po potwierdzeniu płci będę kontynuować zakupy bo wiem, ze najlepiej już zacząć
A Ty tez cos kupiłaś, pochwal się -
Justyna super ciuszki!!! Śliczne to wszystko:)
Ja też już powoli coś tam kompletuje-nie wiem co prawda kto tam mieszka więc kupuje unisexy, ale już baaardzo bym chciała wiedzieć
Dziewczyny,a na kyedy Wasi ginekolodzy proponują/planują usg połówkowe i co Wy o tym sądzicie? Bliżej 18 czy 20 tygodnia?
Ja mam wizytę u mojej gin na NFZ w środę, obawiam się że to będzie wizyta bez usg... Po pierwszym prenatalnym mam niedosyt i już bym bardzo chciała zaplanować kiedy to połówkowe bo marzy mi się fullwypas 3d 4d hdDawid 19.01.2017
2gie szczęście w drodze -
atagata wrote:Justyna super ciuszki!!! Śliczne to wszystko:)
Ja też już powoli coś tam kompletuje-nie wiem co prawda kto tam mieszka więc kupuje unisexy, ale już baaardzo bym chciała wiedzieć
Dziewczyny,a na kyedy Wasi ginekolodzy proponują/planują usg połówkowe i co Wy o tym sądzicie? Bliżej 18 czy 20 tygodnia?
Ja mam wizytę u mojej gin na NFZ w środę, obawiam się że to będzie wizyta bez usg... Po pierwszym prenatalnym mam niedosyt i już bym bardzo chciała zaplanować kiedy to połówkowe bo marzy mi się fullwypas 3d 4d hd
Teraz wizytę mam 17+3, a kolejna będzie jakoś koło 21+4. Te badanie wykonuje się pomiędzy 18, a 22 tygodniem ciąży
W ciąży z Hania Ginek powiedział, że u niego nie ma czegoś takiego jak połówkowe bo on to wszystko mierzy na każdej wizycie więc ja jestem spokojna
A o to 3D podpytaj się swojego doktorka bo to też najlepiej robić w określonych tygodniach ciąży, żeby było ładnie widać