STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, piękne ubranka justyna1220 ja jeszcze muszę poczekać atagata, ja mam na 17 sierpnia kolejną wizytę (już połówkowe zwykłe bez 3D) moja ginka umawia mnie co 5 tygodni bo jak stwierdziła mam super wyniki i nie ma sensu częściej. Dwa dni temu mój chlopczyk (na 80%) przywitał mnie czkawką Jak uświadomić dwulatkowi że będzie dzidziuś? Ma któraś jakieś pomysły? I czy stosujecie się do polecanego spania na lewym boku? W sumie to nie wyobrażam sobie spać tylko na jednej stronie to niewykonalne! Śpię na plecach mimo, że niezalecane:-)
-
Właśnie wczoraj czytalam oferty badań polowkowych 3d i ze względu na to, że uważam że takie zdjęcia z usg nawet zwykłego 2d to jest super pamiątka, a na tym pierwszym dostałam bardzo kiepskiej jakości malutkie zdjecia-to się zastanawiam nad tymi polowkowymi zobaczę co w środę mi powie i zrobi tą moją gin, ona ogólnie też robi wszystkie pomiary ślę np ostatnio w ogóle nie dała mi tego wydruku z usg, powiedziała ze na prenatalnych dostanę cały zbiór... A tu lipa
A pytam Was kiedy robicie bo wiem ze sie robi między 18 a 20 tyg. Ale już się nie mogę doczekać tego
Ircia ja śpię tak jak mi wygodnie-chociaż ostatnio jakoś ten temat przy przebudzenuach mnie męczy i się zastanawiam czy nie sxkodze Dzidzi...Dawid 19.01.2017
2gie szczęście w drodze -
Witam. Ubranka piekne. Ja na razie nic nie kupuje bo czekam na poznanie plci. Jezeli bedzie chlopiec to ubranka mam po swoich szkrabach, kilka rzeczy tylko musialabym dokupic. Jezeli bedzie cora to ubranka dostane po szwagierce i od sasiadki. Ja dowiem sie kiedy polowkowe jak pojde 2.08 na wizyte.
Co do spania to ogolnie staram sie spac na bokach bo tylko na lewym nie dalabym rady. Staram sie nie spac na plecach ale czasem budze sie tak lezac albo klade sie choc na chwile rozprostowac sie.
Ja mojemu synowi (mial ponad 2 latka) duzo tlumaczylam ze mamusia ma dzidziusia w brzuszku, ze niedlugo sie urodzi, ze on tez kiedys byl w brzuszku. Czesto glaskalismy brzuszek i przytulal sie do niego, bral udzial w przygotowaniach na przyjecie rodzenstwa. Moim zdaniem to duzo trzeba tlumaczyc i rozmawiac z dzieckiem o sytuacji ktora sie zmieni. -
Cocolino w sumie nie .. tylko to siusianie co chwile.. zawsze dużo siusiam ale nie co kilka minut .. tyle się naczytalam o niebezpiecznych bakteriach, że spokojniejsza będę jak zrobię badania .. co do spania .. ja zawsze spałam na brzuchu .. teraz się boję więc albo na boku albo na plecach
-
Ja mam termin na 9-10 stycznia na prenatalnych stwierdzili że to chłopczyk ale czekam na polowkowe więc po nich zaczne kupowac ciuszki a juz sie nie moge doczekac:) sledzilam troszke Wasze forum I Ja rowniez mam straszne migreny gdyz man niskie cisnienie dzis np 80/60...ale pocieszam sie ze lepsze niskie niz wysokie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 15:48
Zuzka -
Witam, Dawno tu nie zaglądałam odkąd jest grupa na fb O co chodzi ze spaniem na plecach, że nie wolno? Bo ja już zgłupiałam, wychodzi tylko, że na lewym boku można.. A jeśli o ciśnienie chodzi to ja zawsze miałam idealne, a od kilku wizyt strasznie niskie. Ale położna mi mówiła, że lepiej w tą stronę niż jakby było za wysokie
-
Śnieżka91 wrote:Cocolino w sumie nie .. tylko to siusianie co chwile.. zawsze dużo siusiam ale nie co kilka minut .. tyle się naczytalam o niebezpiecznych bakteriach, że spokojniejsza będę jak zrobię badania .. co do spania .. ja zawsze spałam na brzuchu .. teraz się boję więc albo na boku albo na plecach
Jasne,lepiej zrobić badania,bo bakterie rzeczywiście mogą być niebezpieczne dla malucha. Zawsze lepiej dmuchać na zimne polecam Ci stosowanie żurawiny,najlepiej w soku jeśli masz dostęp,bo naturalna i dobrze działa. Ewentualnie tabletki Furoxin Plus. Sama się ostatnio tym ratowalam.
-
Witam się z rana kiedy to czasu najwięcej jeszcze
Ja śpię tak jak mi najwygodniej, na lewym boku w późniejszym okresie ciąży jest spać dobrze, żeby był lepszy przepływ do dzidziusia, ale ja się o to pytałam w poprzedniej ciąży i lekarz powiedział, że nic na siłę jak mam się męczyć z niespaniem przez to, to nie ma sensu
Na plecach spać nie mogę już praktycznie od początku bo zaraz mam duszności.
Śnieżka Jeśli chodzi o sikanie to jeśli nie ma przy tym żadnych innych objawów, to ja bym się tez tym nie przejmowała, teraz więcej pijemy, pęcherz może być już lekko uciśnięty więc normalna reakcja
Aczkolwiek jeśli masz się poczuć spokojniejsza to zrób badania i tak pewnie robisz co miesiąc dwa na wizytę do swojego Ginka
-
Sweet to widzę, że już szalejesz skoro tyle paczek do Ciebie ma poprzychodzić Ja co miesiąc będę coś kupować, w przyszłym miesiącu może zakupię jakiś kocyk i jeszcze do tego troszkę ciuszków.
Ale nie wiem co z kocykiem bo chciałabym już pójść w kolorystykę przyszłego pokoju Kacperka, a waham się między szaro-żółtym, a marynistycznym
Wy macie już jakieś typy? Przeglądacie w ogóle jakieś aranżacje itp. czy tylko ja tak w gorącej wodzie kąpana? -
Cześć dziewczyny mam pytanie czy jest ktoś kto mierzy temperaturę ciała? Bo u mnie zawsze utrzymywała się na poziomie 37,1-37,3 a od wczoraj spada dzisiaj było już 36,7 i zaczynam się niepokoić czy w to normalne że spada. Dodam że jestem w 15t4d i od ok 13 tygodnia odstawiłam luteinę, martwię się czy nie mam teraz za mało progesteronu. Teoretycznie juz teraz łożysko wytwarza ten hormon ale ta temperatura mnie zmartwila a do tego kompletnie nie ma u mnie żadnej wydzielinyz pochwy. Badałam raz poziom progesteronu klika dni po odstawieniu luteiny i wynik wyszedł >40 ale potem już nie badalam bo czytałam że niema sens badać bo poziom tego hormonu ma wahania w ciągu dnia. W środę byłam na wizycie kontrolnej i niby wszystko ok ale wtedy temperatura była normalna czyli powyżej 37 nie chciałbym panikować i znowu lecieć po tygodniu do lekarza ale zmartwiłam się trochę, miała któras z was taki spadek temp w 2 trymestrze albo brak wydzieliny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2016, 12:06
-
Icsi spokojnie dwie ciążę miałam ok 37 mierzylam pod pacha a teraz w trzeciej niby było ale szybko spadła do 36.6 wiec zaczęła mierzyć w pochwie i jest 37.5 . jestem w 17tyg i jest wszystko ok uważam ze nie masz czego się martwić. Pamiętaj ze skora chroni się tez przed przegrzaniem i więcej się pocimy wtedy jednak temperatura może być niższa i to jak najbardziej normalne przy takich temperaturach. Przed momentem zmierzyła pod pacha i mam 36,5 i czasem juz czuje kopniaki wiec sama temperatura to nic złego ze jest w normie ogólnej.a jeżeli chodzi o wydzielinę jest dzień gdzie jest jej mega dużo a są dni gdzie jest sucho i nie ma czym się martwić to nasz organizm jakoś tym kieruje. Ja luteiny nie bralam wiec naprawdę traktuje to wszystko z rezerwa po co dodatkowo się martwicJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Hej melduje sie po super weekendzie
Dzis zrobilismy sobie dzien poza domem i teraz leze plackiem. Mam dosc ale dzien był cudowny a syn przeszczesliwy z wycieczki
Rosne, czasem po teudniejszym dniu jak dzis ciagnie mnie cos po bokach, wlr jestem spokojna i szczesliwa. Od kiedy odmowilam synowi przedszkole w lipcu i zostal w domu przez to ze jestem zajeta organizuje mu czas, czasem sie wyreiemy gdzies jestem pozytynie nastawiona do wszystkiego. Czasem martwie sie albo zastanawiam bo mamy teraz takie dosc unormowane zycie i jak maluch bedzie znowu wszystko wywroci sie do gory nogami. Bedzie wesolo hehe
W wtorek mam gina i juz czekamJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017