STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Mogę dołączyć ?
Termin porodu mamy na 12.01.17r.
O ciążę staraliśmy się baaardzo długo, więc jest to dla nas prawdziwy CUD...
Nie miałam odwagi wcześniej dołączyć, ponieważ strach mnie paraliżował...
Teraz jestem trochę spokojniejsza, aczkolwiek po tylu latach niepowodzeń obawa i niepokój zawsze jest...
Pozdrawiam wszystkie MamusieKasha, atagata, Kamila ;), wariatka3, freya lubią tę wiadomość
-
Cocolino to widzę, że będzie kolorystyka podobna do naszej bo chyba pójdziemy w tym kierunku, tyle że mebelki białe
Witaj Migotka Rozumiem Cię jest tu wiele mam aniołkowych, i tych które sie długo starały o ciąże, dlatego myślę, że sie u nas odnajdziesz, służymy zawsze wsparciem i pomocą
migot_ka lubi tę wiadomość
-
Wariatka dzięki uspokoiłaś mnie trochę, od wczoraj wieczora doszły mi bóle później pępka tak jakby mi ktoś brzuch w rzesz rozcioł nie wiem jak czuje się skurcze bo w ciąży jestem pierwszy raz wiec nie wiem czy to normalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 12:33
-
Justyna, a kiedy planujecie malowanie? My juz po, bo to nowy pokój. Bardzo dobrze wygląda to zestawienie. Cieszę się, że je wybrałam dlatego śmiało możesz iść w te aranżacje
Cześć Migotka tez długo czekałam na dzidziusia. Teraz musi być dobrze, nie ma innej opcji i codziennie to sobie powtarzam trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo.migot_ka lubi tę wiadomość
-
Cocolino wrote:Justyna, a kiedy planujecie malowanie? My juz po, bo to nowy pokój. Bardzo dobrze wygląda to zestawienie. Cieszę się, że je wybrałam dlatego śmiało możesz iść w te aranżacje
Cześć Migotka tez długo czekałam na dzidziusia. Teraz musi być dobrze, nie ma innej opcji i codziennie to sobie powtarzam trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo.
Daj zdjęcie!
My dopiero po przeprowadzce zabierzemy się za pokój, czyli jakoś koło października. Puki co mam zamiar kupić jakiś fajny kocyk, może
do łóżeczka i już planuję żeby wszystko szło w danym kolorze -
ja jeszcze ani jednego ubranka nie mam a Wy już pokoje urządzacie? nieźle w tyle zostałam miałam rację, badanie ogólne moczu wykazało bakterie.. póki co Pani w aptece dała mi tabletki żurawina forte a jutro posiew.. zobaczymy co wyjdzie.. wyniki zanieść do rodzinnego czy gine? co sądzicie?
-
dziewczyny to moja 2 ciaza tzn pierwsza skonczyla sie na 7 tyg i dlatego dosc ze ona jest wyczekiwana to jeszcze strasznie wpatruje sie w swoje cialo i zauwazylam ze chyba mi twardnieje brzuch jestem w 15tc. non stop go dotykam i naciskam. teraz leze i jest ok ale wczesniej tzn. poł godz temu wrocilam od znajomej, wykapalam sie i czułam pod prysznicem ze byl twardy moze za duzo chodzilam poprostu czy to mozliwe? teraz jak go dotykalam jest ok ale czy mozliwe ze w 15 tc twardnieje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 20:20
wariatka3 lubi tę wiadomość
Zuzka -
zuzkaa wrote:dziewczyny to moja 2 ciaza tzn pierwsza skonczyla sie na 7 tyg i dlatego dosc ze ona jest wyczekiwana to jeszcze strasznie wpatruje sie w swoje cialo i zauwazylam ze chyba mi twardnieje brzuch jestem w 15tc. non stop go dotykam i naciskam. teraz leze i jest ok ale wczesniej tzn. poł godz temu wrocilam od znajomej, wykapalam sie i czułam pod prysznicem ze byl twardy moze za duzo chodzilam poprostu czy to mozliwe? teraz jak go dotykalam jest ok ale czy mozliwe ze w 15 tc twardnieje?
Mam tak samo z brzuchem. Bardzo szybko byłam zmuszona iść na l4 więc będąc w domu dużo leżę na kanapie i wiadomo, że ruchu nie ma za dużo. Jak mam jakiś intensywniejszy dzień to odczuwam brzuch wieczorem. Cały weekend byłam w gościach i wcale nie leżałam, siedziałam, stałam, i jeszcze po sklepach połaziłam wczoraj więc wieczorem okropnie się czułam.. Brzuch twardy, ciągnęło mnie nieprzyjemnie.. dopiero po nocy dziś poczułam ulgę.
29+1, 44 cm, 1430 g -
zuzkaa wrote:dziewczyny to moja 2 ciaza tzn pierwsza skonczyla sie na 7 tyg i dlatego dosc ze ona jest wyczekiwana to jeszcze strasznie wpatruje sie w swoje cialo i zauwazylam ze chyba mi twardnieje brzuch jestem w 15tc. non stop go dotykam i naciskam. teraz leze i jest ok ale wczesniej tzn. poł godz temu wrocilam od znajomej, wykapalam sie i czułam pod prysznicem ze byl twardy moze za duzo chodzilam poprostu czy to mozliwe? teraz jak go dotykalam jest ok ale czy mozliwe ze w 15 tc twardnieje?
To normalne ze twardnieje u mnie teraz przy przemęczenia i przy nerwach robi się twardy ale po kilku minutach przechodziJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Witam,
Ja po wizycie, będzie chłopak.
Tak przeczuwałam, ale jak się okazało,miałam nadzieję, że może dziewczynka jednak.
Najważniejsze by był zdrowy:-)
atagata, Sis, madzi2506, anettte, dorocia2324, wariatka3, skallarek lubią tę wiadomość
-
Witajcie, pozwolę sobie odpowiedzieć na pytanie o twardnienie brzucha. Otóż normalne to nie jest i nie oznacza nic dobrego, wiec dużo odpoczynku, magnez, nospa i nie dotykaj brzucha!Zakaz glaskania, masażu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 06:32
-
edyś wrote:Zakaz glaskania, masażu.
Ludzie wierzycie w te bzdety ;/ kobiety całą wieczność głaskały i rozmawiały ze swoim dzieckiem, i nic sie nie działo, ja całą ciąże swoją też przegłaskałam i mam zdrową córkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 08:29
-
Przy twardniejącym brzuchu też miałam zakaz głaskania i dotykania brzucha wydany przez kilku lekarzy więc nie są to bzdury ! Głaskanie i masowanie brzucha może wzmacniać twardnienie a co za tym idzie i skurcze macicy!
vioris lubi tę wiadomość
[/url] -
Ja uważam ze zakaz glaskania brzucha to tez Bzdura. To moja 3 CIA ciąża i w obu poprzednich normalne ze przy nerwach się napina i twardnieje i przy glaskaniu nic się nie działo porodu tez sobie nie przyspieszylam a ja i mój maz lubimy glaskac brzucholek wiec dla mnie niewiem skąd to ktoś wymyślił. Przy zdroqwej ciąży niejest przeciwskazaniem do dotykania glaskania brzucha slyszalam kiedyś ze przy zagrożonej ciąży wczesnym porodem /kobieta która ma juz male rozwarcie/ aby jednak tego nie robić aby nie spowodować skorczy ale nigdzie przy tylu lekarzach nikt unmnie nie zabraniał tego.Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Lady Savage wrote:Ludzie wierzycie w te bzdety ;/ kobiety całą wieczność głaskały i rozmawiały ze swoim dzieckiem, i nic sie nie działo, ja całą ciąże swoją też przegłaskałam i mam zdrową córkę.
Tak,tak tak tez nie wierze w te glupoty. Moze wvole lepiej nie patrzec nawet na brUch, a poza tym na wizycie jak lekarz robi usg to to w powietrzu glowica jezdzi. Luz i pozytywne nastawoenie
Ja po prenatalnyxch wszystko ok i chyba bedzie drugi chlopak tak jak chcialamedysia5