STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie też niepewnie podchodzę do płci, bo akurat jak próbowaliśmy coś zobaczyć to akurat włożył sobie rączkę między nogi i nie byliśmy pewni czy to antenka czy któryś paluszek:-) Ja na razie wstrzymuję się z kupowaniem czegokolwiek, starszym wyprawki trzeba najpierw i wszystko co potrzebne do szkoły...
-
dzis kolezanka mieszkajaca kilka domow ode mnie napisala ze tez jest w 6tyg jest w domu z powodu tego ze zle sie czuje, ma syna w wieku mojego wiec bedzie super
atagata lubi tę wiadomość
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Fajnie że będziecie mieć dzieciaczki w podobnym wieku. U mnie niestety ani żadna koleżanka ani sąsiadka się nie szykują z bobaskam. Siostra ma już prawie 3 letniego synka, a brat męża rocznego chłopca. Więc to raczej z nimi będzie się najczęściej bawił mój maluszek. Chociaż skoro ja rodzę w styczniu to może do konca roku jeszcze ktoś nas zaskoczy
-
Atagata to tez bedziesz miala sie z kim spotykac a dzieci z kim bawic
Juz teraz ze mna jest dobrze ale sa wakacje i nie mam gdzie syna zostawic, a przejsc troche mialam z ta ciaza wiec lekarz bez niczego dal dalej L4. Poza tym ogolnie mecza mnie bole glowy, czasem cos po bokach i czesto zle samopoczucie. No i tez rano syn bawi sie sam, czasem ja z nim ale tez staram sie mu organizowac spotkanka z kolegami na ktorych ja moge posiedziec i pogadac z mamami i w nast tyg ma dwa takie spotkanie a przy okazji fryzjera a moich badan krwi wypad na plac zabaw w innym miescie. Potem w nast jedziemy na 3 dni i dlugi weekend do drugiej babci, moja mama mieszka dom obok nas. Bede miala tam swoj samochod wiec jakies place zabaw zaliczymy i jak maz do nas na weekend dojedzie to na pewno jakas wycieczke nad jezioro zrobimy. Wszystko na spokojnie dostosowane do mnie bez wiekszego wysilku i duzego chodzenia. No i w nast tyg jeszcze z mezem idziemy do kina oboje mamy urodziny, a ja w domu z dzieckiem i fajnie bedzie wyjsc w dwojke. Poza tym syn sie taki maminek zrobil ze dobrze mu wyjdzie jak go babcia polozy spac. Zaczelam sie obawiac jak to bedzie z zazdroscia. Moze nie ma sie co na zapas martwic ale syn to chce byc moim numerem jeden i nawet o swojego tate bywa zazdrosny! Przy czym teraz jak bede miala czas by sie z kolegami spotykal moze jakos bedzie tez lepiej.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
amelik wrote:maszka a na tym usg 14t6d ile mial Twoj maluszek?
Wiesz, że nie pamiętam, zła jestem. Ale gin mówiła, że ładnie rośnie i że dùży będzie, no zobaczymy... wszyscy zajęliśmy się tą płcią i nie wiem -
fanna wrote:Witam, czy mogę do Was dołączyć? Jestem w 14 tc, termin mam na 25.01:) to moja druga ciąża, pierwsza biochemiczna poroniona w 5 tc. Staraliśmy się 1,5 roku o dzidzie
No to gratulacje!
Trzymam kciuki, żeby było już wszystko dobrze tym razem
Termin masz na moje urodziny
Ja kilka dni po Tobie - według OM 30.01, według USG 29.01
Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc -
Fanna super zdjecie z usg
dzis odprawiam urodziny i juz mam dosc tego pomyslu... aczkolwiek mega ciesze sie na ciasta u nas urodziny to mega impreza ciacha kolacja prezentyJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Piękny dzień u mnie a ja w dmu sprzątam takie życie jak się gości spodziewam... Zaraz polowa ciąży będzie ruchy czuje Milo tak nawet spokojniej mi ze juz się rusza. Szkoda ze wizyta dopiero 11 a USG połówkowe tydzień później ehhh niewiem czy będę miała tyle cierpliwości aby tak długo czekać ale maz tez ciekaw i bardzo chce zobaczyć USG naszego kropkaJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
maszka22 wrote:W ciąży bodajże jest 270 dni. Ja miałam wykorzystanych 90 nieciążowych, i zastanawiałam się jak to będzie, bo mi braknie dni i będę musiała wnioskować o świadczenie rehabilitacyjne, ale okazało się, że to inna jednostka chorobowa i Zus zaczął liczyć od nowa dni.
Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Hej dziewczyny ja jestem w końcówce 17 tyg i nie wiem czy to są ruchy myślę że praca jelit bo czułam jakby mi bańka pękła w brzuchu ale to chyba jelita bo potem mi jeździli w brzuchu zresztą do tej pory jeździ a już myślałam że to ruchy
a Wy czułyscie juz pierwsze ruchy w ktorym tyg? i skad wiedzialyscie ze to to...
Zuzka -
Ja pierwsze ruchy miałam 2lipca 13t 4dzien jak ktoś mnie pukal od środka. To nie było raz a kilkukrotnie z przerwami ale przy lekko ścisnietym brzuchu. Teraz płukania są rzadkie ale czuć jakby ktoś w środku pływał lub słychać czuć przelewanie w brzuchu. Czegoś takiego nie czuje się niebędące w ciąży wiec to właśnie są te ruchy. Uważam ze nie da się tego pomylić z czymś innym ale to moja 3cia ciąża wiec mniej więcej wiedziałam czego się spodziewaćJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Ja mam pytanie czy ktoras z przyszłych mam ma problem ze stawami?? Coraz bardziej nasila się bol stawów a najgorzej w nocy a nie mam ochoty jeść galarety lub słodkiej galaretki /aby otrzymać trochę żelatyny wchlanialnej do organizmu/ i czy są jeszcze jakieś cudowne sposoby na zwiększenie kolagenu w stawach??Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016