X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Śnieżka91 Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z kompletowaniem wyprawki poczekam chyba do usg połówkowego, wtedy już będzie czuć ruchy, mam nadzieję, że nie będzie się chowało i będziemy znali już płeć a ja będę spokojniejsza :) jak Wasze dzisiejsze samopoczucie ? :)

EwaP lubi tę wiadomość

• madzi2506 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na razie czekam z wyprawką. Do czasu aż będziemy wiedzieć kto u mnie pomieszkuje :-) wtedy pewnie już nie będę się mogła powstrzymać ;-). Chociaż jeśli okaże się ze to chłopiec sporo nam odejdzie. Moja siostra na synka urodzonego pod koniec grudnia więc dużo ubranek dostanę od niej.

U mnnie samopoczucie troche kiepskie. Od dwóch dni strasznie mnie boli ząb. Wyrasta mi ósemka... Na razie jeszcze wytrzymuje bez tabletek ale nie wiem co będzie potem. A może wy wiecie jak można złagodzić taki ból. Albo czy w razie konieczności wizyty u dentysty można przyjąć znieczulenie?

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Ja też na razie czekam z wyprawką. Do czasu aż będziemy wiedzieć kto u mnie pomieszkuje :-) wtedy pewnie już nie będę się mogła powstrzymać ;-). Chociaż jeśli okaże się ze to chłopiec sporo nam odejdzie. Moja siostra na synka urodzonego pod koniec grudnia więc dużo ubranek dostanę od niej.

U mnnie samopoczucie troche kiepskie. Od dwóch dni strasznie mnie boli ząb. Wyrasta mi ósemka... Na razie jeszcze wytrzymuje bez tabletek ale nie wiem co będzie potem. A może wy wiecie jak można złagodzić taki ból. Albo czy w razie konieczności wizyty u dentysty można przyjąć znieczulenie?
    Proponuje sprawdzić metody na zabkowanie u maluchów. Zimne gryzaki (z mrożona surowa marchewka) i ew. maści na zabkowanie ale musisz zapytać w aptece czy w składzie nie ma jakiegoś zakazanego składnika ;-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • maszka22 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat chodzę do dentysty chyba od 8 tc jakoś. Leczę zęby bez znieczulenia, i da się wytrzymać, w zasadzie w ogóle nie boli. Znieczulenie możnz przyjąć tylko trzeba zaznacxyć, że jest się w ciąży, wtedy dają podobno takie, które jest bez środków obkurczających naczynia krwionośne. Ja ze względu, że to był pierwszy trymestr postanowiłam sobie darować znieczulenie.

Martwi mnie jedynie myśl, że z jednym zębem nie dotrwam do stycznia i być może będzie trzeba zrobić rtg. Miała któraś z Was robione w ciąży? Chociaż nieszkodliwa jest podobno metoda radiowizjografii. Spotkałyście się z tym już u dentysty? Wiecie coś więcej?

Odnośnie złagodzenia bólu zęba i w zasadzie wszelkiego innego( na moje bóle migrenowe niezastąpiony sposób).
    Super działa zimny okład-są specjalne okłady żelowe do termoterapii(można kupić w aptece), na ciepło i zimno. Zamrazamy taki żel w zamrażalniku i zimny przykładamy przez ściereczkę lub tetrę w dane miejsce,trzymamy 10-15 min lub do uczucia szczypania. Doraźnie można zamrozić mała, niepełną butelkę wody mineralnej.i te same zasady obowiązują.

Z ciepłym należy uważać, bo jeśli w danym miejscu jest stan zapalny to możemy sobie tylko zaostrzyć ten ból i będzie jeszcze gorzej.

Calinka [*] 23 tc 13.06.2014
    [*] 6 tc 16.03.2015

Tym razem chłopczyk będzie
    993r1cz.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę poczytać i spróbować jakiś metod. Wizytę u dentysty na razie odkładam. Może to trochę śmiesznie ale na samą myśl o nim robię się blada i mam spocone dłonie. Mam uraz z dzieciństwa, gdzie kiedyś siłą mnie trzymali na fotelu i od tego czasu jak tylko wchodzę do gabinetu od razu zaznaczam że nie dam się dotknąć bez znieczulenia :-)

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • maszka22 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi spróbuj sobie tego sposobu z zimnum okładem, oczywiście przykładasz do policzka ten okład, w miejsce bólu zęba i możesz z 4-5 razy dziennie powtarzać

[*] 6 tc 16.03.2015

993r1cz.png
  • Gosposia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi, ja miałam wyrywanego zęba w zeszłym tygodniu (15 tydzień) i dostałam normalnie znieczulenie. W 2 trym nie ma przeciwwskazań.

Dziewczyny, staram się być z wami na bieżąco, ale ciężko mi za wami nadążyć :D Nie wiem, czy już mówiłyście o tym, ale ile przytyłyście od początku ciąży?
    Ja na początku zajadałam mdłości (pomogło, bo ani razu nie wymiotowałam), tak do 12 tyg ciąży, później mdłości przeszły więc staram się ograniczać... Przy badaniu prenatalnym 4.07. ważyłam 58 kg (13 tydzień) u gina w gabinecie, a aktualnie (15t+3d) ważę 61 kg według mojej wagi łazienkowej. Martwię się, bo przed ciążą ważyłam ok. 55-56 kg. Jeżeli już jestem 6 kg na plusie, to co będzie do końca ciąży :O

Gosposia
  • maszka22 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszylas mnie z tym wyrwaniem, chociaż u mnie bylby pewnie problem bo jestem na clexane. Ale w razie, gdyby leczenie ósemki nie podzialało to wiem, że nie ma przeciwwskazań ze strony ciąży.

[*] 6 tc 16.03.2015

993r1cz.png
  • maszka22 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga u mnie w tej chwili 2kg do przodu, z czego 1,5 kg zdobyłam przez ostatnie 3 dni :-)

[*] 6 tc 16.03.2015

993r1cz.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na samym poczatku troche waga spadla. Nie mialam zadnych wymiotow ani specjalnych mdlosci tylko raczej taki ogólny brak apetytu. Teraz mam jakiś niecały 1-2kg na plusie wg mojej wagi sprzed ciąży. Ale to zależy od dnia ;-)

r7xztyt.png

Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
  • tystys Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosposia wrote:
    Madzi, ja miałam wyrywanego zęba w zeszłym tygodniu (15 tydzień) i dostałam normalnie znieczulenie. W 2 trym nie ma przeciwwskazań.

Dziewczyny, staram się być z wami na bieżąco, ale ciężko mi za wami nadążyć :D Nie wiem, czy już mówiłyście o tym, ale ile przytyłyście od początku ciąży?
    Ja na początku zajadałam mdłości (pomogło, bo ani razu nie wymiotowałam), tak do 12 tyg ciąży, później mdłości przeszły więc staram się ograniczać... Przy badaniu prenatalnym 4.07. ważyłam 58 kg (13 tydzień) u gina w gabinecie, a aktualnie (15t+3d) ważę 61 kg według mojej wagi łazienkowej. Martwię się, bo przed ciążą ważyłam ok. 55-56 kg. Jeżeli już jestem 6 kg na plusie, to co będzie do końca ciąży :O

ja mam najświeższe dane z 4.07 - nie mam wagi w domu. to miałam 400g na plusie... :)

piu3dqk39r089lbo.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, witam się po prenatalnych :)
    Wyniki:
    CRL 67,4mm
    BPD 19,7mm
    NT 2,6mm (mam się nie stresować, że powyżej 2mm)
    Tętno 158 ud./min
    trisomia 21 1:5746
    trisomia 18 1:11157
    trisomia 13 <1:20000

Za tydzień wynik Pappa, ale chyba nie jest źle.

ściskam wszystkie mamcie :D

wariatka3 lubi tę wiadomość

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • Gosposia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze łudzę, że to moja waga się zepsuła albo ta waga jest efektem weekendowego świętowania urodzin ;) nie widzę po sobie, żebym tyle przytyła, a mam 168 cm wzrostu i każdy kilogram na mnie widać. Nic, pozostaje mi czekać do czwartku na wizytę ;)

Gosposia
  • tystys Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja mam 10 cm mniej, tym bardziej się obawiam, żeby nie być słoniem :) idę w piątek do lekarza, muszę porozmawiać z lekarzem o bólach spojenia łonowego ;/ ma któraś z Was takie dolegliwości? :(

piu3dqk39r089lbo.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tystys, czasem coś mnie tam zakuje, zaboli, promieniuje.

Ja za to mam jakąś wysypkę na karku, wapno kazał mi gin pić.

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja to juz w ogole za Wami nie nadazam. Niestety przy dwojce dzieci i ciaglych rzeczach do roboty to ciezko czytac i pisac. Tymbardziej ze moj mlodszy ma ciezki okres i jest masa placzu i buntu.

Ja sie czuje juz dobrze choc mdlosci nadal mam ale wiecej sily na szczescie. Przytylam 0,5 kg na razie ale brzuch juz mam dosc duzy ale co sie dziwic jak miesnie wcale nie trzymaja.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale jestem zadowolona kupiła juz 4 kopertowa body rozm68 i 3 kopertowe roz.62 z h&M za bardzo dobrą cenę na olx. Wszystko mają neutralne kolory szary, biały, kremowy, cytrynowy. Także będzie i dla chłopaka i dziewczynki. Teraz widzę ze jedna laska sprzedaje dużo bodziakow w rozm 56 ale nic nie odpisuje wiec pewnie nieaktualne. Nie mogę się doczekać aż pojadę do rodzicow na shopping w szmateksie ;-)

A ja mam dzisiaj mega twardy brzuch na dole. Jakby miał permanentny skurcz. I cały czas mam wrażenie ze chce mi się sikac mam nadzieje ze to nie jest jakieś zapalenie. :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 19:41

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Śnieżka91 Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tystys ja wczoraj przez cały dzień co jakiś czas miałam klucia wrażenie np wbijanych szpileczek .. I było to od strony pochwy a nie brzucha .. dzisiaj jest ok .. chyba tak reagujemy na rozciąganie macicy ..

• maszka22 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis rano miałam takie jakby pulsowanie- wydaje mi się, że pochwy pulsowanie to było, w zasadzie w formie drobnych skurczy. Dziwne uczucie. Ale szybko minęło.

[*] 6 tc 16.03.2015

993r1cz.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dłuższej przerwie, wróciliśmy z wyjazdu i bardzo się cieszę, że w końcu jestem w domu :)

Widzę sporo nowych mamusiek, a nadrobić chyba już Was nie dam rady, dajcie znać kogo wpisać na pierwszą stronę :)

Sweet ja poluje tez na olx, ale mało co ciekawego jak narazie, chyba rzucę się na jakieś wyprzedaże online, bo na FB jak wrzuciłam post, że zakupię same perełki na wyprawkę to dziewczyny powrzucały zdjęcia wyciągniętych bodów z np.auchan ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ