STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskierka, piękna waga!
Ja dziś byłam na wizycie, ale u mnie dopiero 170g
Wariatka, fajnie, że masz już połówkowe za sobą. Wyniki wszystkie dobre mam nadzieję?
Dziewczyny, tak trochę z innej paki. Znacie może jakieś blogi, gdzie dziewczyny mają podobny termin jak my? Chętnie bym sobie pośledziła nowości i trendy Na razie znalazłam dwa, obie dziewczyny na styczeń 2017, czyli tak jak my
https://www.facebook.com/BabyManagerPL/
http://www.budujacamama.pl/
Znacie coś jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 20:51
-
U mnie wszystkie wyniki ok wyszły nie ma do czego się przyczepia wiec tylko się cieszyć. Czy ja wiem czy juz fajnie wiesz zawsze to dodatkowe podgląda nie mojego bobaska a tak dopiero się zobaczymy na monitorku za 4 tygodnieJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Witam. Gratuluje udanych wizyt.
Ja wizyte mam dopiero 23.08 i wtedy umowimy sie na usg. Juz nie moge sie doczekac tym bardziej ze moje malenstwo malo daje o sobie znac.
Zuzkaa ja czesto mam bole brzucha jak na okres i boli tak na dole ale u mnie to od jelit. Wtedy pomaga jak wlasnie sobie poprykam albo sie zalatwie.zuzkaa lubi tę wiadomość
-
zuzkaa wrote:Hej ja wczoraj bylam u lekarza i jest wszystko w porządku jedynie mam słabe żelazo i mi przepisal w tabletkach a tak to wszystko jest super. Na polowkowe wybieram się za 2 tyg;) co msc tyje kg. Jedno dziewczyny co mnie dziś w nocy przestraszylo to obudzilam się w nocy ze strasznym bolem calego brzucha tak jakby normalnie na biegunke.spalam na lewym boku wiec plozylam sie na plecach i nogi wyżej niebawem bol ustal i potem wstyd sie przyznac gazy odeszly. Co to moze byc? Czy jakos przygniotlam w nocy brzuch. Zestresowalam się... ruchy czuje dzidzia sie ruszala wiec sie uspokoilam ale co to było?
Ostatnio też tak miałam. Dostałam silnego bólu brzucha. Tak mnie przez chwilę skrecalo aż oddechu nie mogłam złapać. Trwało to jakieś 10 min. Już zaczęłam panikowac ale okazało się tak jak u Ciebie, były to jelita i gazy. Niby głupia sprawa ale strachu się najadlam, wcześniej mi się nie zdarzało coś takiego.
Dzisiaj idę podpatrzeć mojego maluszka wizyta umowiona dopiero przed 19... A dzisiaj lekarz sam przyjmuję bez babki która mu pomaga. Więc już widzę to całe opóźnienie...zuzkaa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję wszystkim;* po polowkowym jak juz lekarz powie czy to chlopczyk na 100% to zacznę cos kompletowac to się tu odezwe od czego Wy zaczynacie. Przepraszam ze tak pytam o wszystko ale tak naprawdę Wy mi możecie cos podpowiedzieć i doradzic no i internet...Zuzka
-
Hej ohhh 20 tydz połowkowe.... super
Teraz wkraczam w 16 tydz ale sie mega ciesze bo ostatanie lata myslalam ze juz tak slicznego brzuszka jak teraz mam nie zobacze
Czekam na kolejna wizyteWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 20:47
zuzkaa lubi tę wiadomość
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Witam sie po przerwie U mnie remont sie zaczął wiec obowiązków wiecej plus ten bałagan...
Gratuluje udanych wizyt Witam nowe mamusie
W przyszłym tygodniu mam wizyte u kardiologa odnoście stwierdzonej przez internistę i wynik ekg katychardii serca, mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze. A dzien pozniej w piatek połówkowe
Wymiotuje jeszcze któraś z Was? bo ja nie dziennie ale mniej więcej co drugi dzien
Sweet_CupCake Dziekuje
zuzkaa ostatnio czytałam ze to wlasnie normalne, ponieważ m.in powiększająca sie macica przesuwa jelita ku gorze przez co mozemy tez miec uczucie ze ciężej sie oddycha nam.
Miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 13:11
zuzkaa lubi tę wiadomość
-
Coś jest na rzeczy z tymi jelitami w połowie ciąży bo ja od wczoraj tez całą wzdęta,w nocy spać nie mogłam a nad ranem toaletowy armagedon. Ale wydaje mi się ze to miks probiotyków ze świeża cebula. Czytam kiedyś taki artykuł ze flora bakteryjna kobiet w ciąży się zmienia i pojawiają się nie tylko problemy jelitowe ale również cukrzyca i większe zapotrzebowanie na insulinę jest wynikiem zmiany mikrobioty. Wiec może dlatego krzywą cukrowa robi się dopiero po połowie ciąży.
zuzkaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ciężko w to uwierzyć ale mój ból pośladków związany z kręgosłupem po prostu sam ustąpił. Od półtora tygodnia cisza. A już umówiłam się do osteopaty i odwołał dzisiaj ta wizytę bo kasy w tym msc mam mało. Moze faktycznie to był jakiś ucisk. Jedyne co to mi kości w biedrze przeskakuja
Dziewczyny ile bierzecie magnezu? Ja już biorę 200 mg po 100 rano i wieczorem, bo miałam takie skurcze w brzuchu i w łydkach ze masakra. Ciekawe do ilu dobije w tej ciąży bo maksymalnie można brać chyba 400mg -
Gtarulacje udanych wizyt
Ja jutro na glukoze.. Boże żeby tylko nie wyszła cukrzyca jak w poprzedniej ciąży
W środę mam połówkowe usg a w czwartek jedziemy na upragnione wczasy do Karwi
U nas prawdopodobnie drugi synek zobaczymy co na najbliższej wizycie powie
-
Mój maluszek rośnie zdrowo i rozwija sie prawidlowo i na 70% jest dziewczynką! Jeszcze to moze sie zmienic bo sam lekarz mowil ze nie bardzo chcialo pokazac to ma miedzy nozkami. Termin mam na 24 stycznia.
dorocia2324, Kamila ;), wariatka3 lubią tę wiadomość
-
U mnie tez juz brzusio widoczny.
Czasem zdarzy mi sie jeszcze zwymiotowac ale nie czesto. Za to nadal mam caly czas mdlosci, najgorzej jest wieczorem.
Ja biore 50mg magnezu czyli tyle ile mam w witaminach. Ale bede musiala dokupic magnez bo czasem lapia mnie skurcze nog.
Lula to znow bedziemy mialy dzieci z podobnego czasu
-
Zuzkaa ja glukozę miałam przed ciąża robiona. Nie jest złe. Nastawiłam sie na gorszy smak. Najgorsze jest siedzenie po. Jednak trzeba spędzić w laboratorium conajmniej 3 godziny. Przetrwamy;)Hashimotka,
Oluś27.12.2016❤️
Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016 -
Witam wszystkie szczęśliwe mamusie.
Kochane ja mam termin na 6.01 moje maleństwo dziś bryka jak szalone ,a usg polowkowe mam 26 sierpnia więc jeszcze długo sobie poczekam. Jakiej płci jest lokator jeszcze nie wiemy bo nam się zasłania remont właśnie kończymy więc powoli wszystko zaczyna jakoś to wyglądać.
A jeśli chodzi o test obciążenia glukoza strasznie się tego boję bo wymiotowalam długo i nie chcę więcej powodzenia będę was podczytywacwariatka3 lubi tę wiadomość