X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • fanna Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Tez mialam cos podobnego ale jakis czas temu...Jak sie bałam ale nie mialam odwagi isc na IP poszłam prywatnie od razu do innego gina i tez okazalo sie ze wszystko ok, z tym ze ja nie bylam po stosunku bo mieliśmy celibat dzis gin powiedział ze juz mozna ale ostrożnie :)

Jestem po wizycie z maleństwem wszystko dobrze, badanie tzw połówkowe juz mam 19.08. Musze isc do internisty i później dalej...bo mam za wysoki puls i bole czasem w okolicy serca.
    Idzie się przestraszyć... Ale ważne że wszystko jest ok :))

Kamila ;) lubi tę wiadomość

hchyvfxmobvf8ood.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    a mój H&M chyba dopiero jutro albo pojutrze bo jeszcze nie ma nawet informacji że paczka odebrana od nich :/ a zamówiłam tego samego dnia co Ty.. łobuzy :P

Doopa nic nie doszło :( Może jutro będzie mój dzień :D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to połówkowe masz dość szybko, fajnie że tak często wizyty :)
    te bóle w okolicy serca tez czasem mam, ale sądziłam, że to normalne, uki co nie panikuje :)

Lula daj namiar, zobaczymy co tam zamówiłaś ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja bylam wczoraj na wizycie ale bez usg. Wszystko w porzadku tylko przyplatalo mi sie zapalenie i dostalam globulki. Myslalam ze polowkowe bede miala w polowie miesiaca a gin powiedzial ze na kolejnej wizycie 23.08 sie zapiszemy na usg. No nic trzeba czekac.

U mnie brzuch juz widoczny, maluch daje o sobie znac ale delikatnie i nie tak czesto jeszcze.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-leginsy-spodnie-getry-bensini-s-i6089174580.html?snapshot=MjAxNi0wNy0xOFQwODoxODoyN1o7YnV5ZXI7OGYwNWE5YTJiMmM1NjE1YTIxNWJjOTVmYjIxYzY0NGFjMzIyYjkzOGQ4MzA0OTUyZjY2MDEwYjlhOGU4ZjFhMg==

wzór 3 i 5 zamawialam

Kamila ;), justyna1220 lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia twój maluch jest z 22.02.2015?

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 na Ekg mam isc z racji wysokiego pulsu, a to tez dodatkowo wyjaśni skad bóle. Mam nadzieje ze bedzie ok bo nie lubie chodzic po lekarzach. A wizyty mam co 3tygodnie, a wy jak?

USG połówkowe robi sie między 18 a 22 tygodniem ciąży? u mnie to bedzie 20tc wtedy wiec wydaje mi sie ze to dobry czas?

Dzis lekarz powiedział nam wstępnie płec, ciekawe czy juz tak zostanie :)

Tez musze sie zaopatrzyć w jakieś leginsy ciążowe, bo mieszczę sie jeszcze tylko do dwóch z przed ciazy :D dobrze ze jak jest goraco mozna w sukienkę wskoczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 20:07

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula tak Natus jest z 22.02.2015 tak jak Twoj synek? :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już jutro wizyty i to dwie! W szpitalu w poradni patologii ciąży i u mojego gina. Ciekawa jestem czy się dowiem coś o lokatorze :-) Ja połówkowe mam 19-go sierpnia, za dwa tygodnie.

A wczoraj zrobiłam badania Morfologia i mocz super wyszły i mój gin zalecił zrobić badanie na cytomegalie. Oba wyszły ujemne. Czy wy też robilyscie to badanie?

I w związku z tym badaniem założyłam kartę stałego klienta w diagnostyce i jak się zalogowalam na stronie to nie uwierzycie ale tam są wszystkie moje badania odkąd przeprowadzilam się do krk. Od 2009 roku. Nawet jak byłam w szpitalu w czasie porodu to badania są dostępne. Można sobie po filtrować po danym badaniu np. Glukoza i zobaczyć jakie były wyniki na przestrzeni lat. Kosmos. No i glukoza od początku u mnie wysoka a jakoś nikt wcześniej mnie nie leczył.

Za to musze się pochwalić diabetolog dał 5 z plusem za dobre cukry to wczoraj objadlam się słodkim ciachem. :-)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake ktory będziesz miec tc dokładnie na połówkowym? ile u Ciebie kosztuje? u mnie 250 zł

Super ze wynik ok :) cytomegalii nie robiłam.

ma6n13bx3stfpcr8.png

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Sweet_CupCake ktory będziesz miec tc dokładnie na połówkowym? ile u Ciebie kosztuje? u mnie 250 zł

Super ze wynik ok :) cytomegalii nie robiłam.
    To będzie 19+3 tc. Ja akurat będę mieć za darmo badanie w szpitalu bo dostałam skierowanie do programu badań prenatalnych że względu na cukrzycę. Ale w pierwszej ciąży robilam prywatnie i też placilam 250zl ale warto iść do jakiegoś sprawdzonego lekarza i zaplacic, bo takie badanie jest robione długo i bardzo dokładnie i można się napatrzeć :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś posty pozjadało :)

Ja już po wizytach w szpitalu i u gina. Wszystko w porządku. Dzidzia ma 15 cm, szacowana waga 210g. No i trzy razy Pan doktor sprawdzał będzie Grażyna :) Także zaczynam od nowego miesiąca odkładać fundusz wyprawkowy :-)

madzi2506, atagata, wariatka3, Kamila ;) lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet CupCake super wiadomość! Dobrze że wszystko jest ok i fajnie że będziecie mieć parke.

Właśnie widziałam że coś dzisiaj nagrzebali i posty poznikaly.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Alicja222 Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie,mam 30 lat i 1,5 rocznego synka ...a teraz jestem w 14 tc od jutra 15tc..CiAza nie była planowana, była totalna wpadka..do tego piereszy trymestr to był koszmar..wymioty do 8 razy dziennie,mdlosci itd..teraz jest trochę lepiej ale nie ukrywam ze psychicznie czuje sie kiepsko ..3tygidnie temu miałam usg genetyczne i lekarz sugerował chłopca na. 80%..ja cały czas mam nadzieje ma córeczek..podobno na tym etapie często zdarzają sie pomyłki...a jak u Was?plec juz znana?Mam nadzieje ,ze moge sie dołączyć do Was o dzielić sie tym co przeżywamy w tym pięknym stanie jednak często pełnym obaw i stresów ..

wariatka3, justyna1220 lubią tę wiadomość

Alisss
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Alicja;)

Wczoraj na wizycie okazalalo sie ze chłopak;) chociaż 3 tyg temu była chyba dziewczynka, także wszystko może sie zmienić;)

cicho sza lubi tę wiadomość

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja jutro mam po po południu wizytę. Dziś powitał mnie 18 tydzień...i muszę przyznać że czuję się z każdym dniem coraz lepiej.
    Na ostatniej wizycie była dziewczynka...trzymajcie kciuki żeby tak już zostało. :-)

wariatka3, anettte, Kamila ;) lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak Wasze brzuszki? Ja się trochę martwię moim, bo jest ledwo widoczny...porównując siebie z koleżankami jestem daleko w tyle...wszystkie mają już mega widoczne brzuchy, a u mnie tylko bardzo delikatne wybrzuszenie... jestem szczupła, ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie... ruchów żadnych nie czuję... usg miałam 3 tyg temu...ehh...stresuję się...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Hej dziewczyny jak Wasze brzuszki? Ja się trochę martwię moim, bo jest ledwo widoczny...porównując siebie z koleżankami jestem daleko w tyle...wszystkie mają już mega widoczne brzuchy, a u mnie tylko bardzo delikatne wybrzuszenie... jestem szczupła, ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie... ruchów żadnych nie czuję... usg miałam 3 tyg temu...ehh...stresuję się...

Migota nie martw się ja brzucha nie miałam, aż do 34 tyg :) więc wszystko jest ok :).

migot_ka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • krokusik Nowa

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:

Mam dokładnie to samo, teraz jestem w 19 tc i dopiero pomału brzuszek zaczyna się zarysowywać, ale i tak większość ludzi mówi, że w ogóle jeszcze nic po mnie nie widać :) Widocznie przyjdzie dopiero czas i możemy jeszcze cieszyć się "luzem" :) Nie stresuj się na zapas!

• maszka22 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:

Ja to mam taki brzuch jakby był lekko wzdęty. Ruchy raczej czuję bardzo rzadko, z tydzień temu poczułam łaskotanie,a później raczej już nie czułam nic.

Calinka [*] 23 tc 13.06.2014
    [*] 6 tc 16.03.2015

Tym razem chłopczyk będzie
    993r1cz.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ