X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • fanna Debiutantka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Tez mialam cos podobnego ale jakis czas temu...Jak sie bałam ale nie mialam odwagi isc na IP poszłam prywatnie od razu do innego gina i tez okazalo sie ze wszystko ok, z tym ze ja nie bylam po stosunku bo mieliśmy celibat dzis gin powiedział ze juz mozna ale ostrożnie :)

Jestem po wizycie z maleństwem wszystko dobrze, badanie tzw połówkowe juz mam 19.08. Musze isc do internisty i później dalej...bo mam za wysoki puls i bole czasem w okolicy serca.
    Idzie się przestraszyć... Ale ważne że wszystko jest ok :))

Kamila ;) lubi tę wiadomość

hchyvfxmobvf8ood.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    a mój H&M chyba dopiero jutro albo pojutrze bo jeszcze nie ma nawet informacji że paczka odebrana od nich :/ a zamówiłam tego samego dnia co Ty.. łobuzy :P

Doopa nic nie doszło :( Może jutro będzie mój dzień :D

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to połówkowe masz dość szybko, fajnie że tak często wizyty :)
    te bóle w okolicy serca tez czasem mam, ale sądziłam, że to normalne, uki co nie panikuje :)

Lula daj namiar, zobaczymy co tam zamówiłaś ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja bylam wczoraj na wizycie ale bez usg. Wszystko w porzadku tylko przyplatalo mi sie zapalenie i dostalam globulki. Myslalam ze polowkowe bede miala w polowie miesiaca a gin powiedzial ze na kolejnej wizycie 23.08 sie zapiszemy na usg. No nic trzeba czekac.

U mnie brzuch juz widoczny, maluch daje o sobie znac ale delikatnie i nie tak czesto jeszcze.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/legginsy-ciazowe-leginsy-spodnie-getry-bensini-s-i6089174580.html?snapshot=MjAxNi0wNy0xOFQwODoxODoyN1o7YnV5ZXI7OGYwNWE5YTJiMmM1NjE1YTIxNWJjOTVmYjIxYzY0NGFjMzIyYjkzOGQ4MzA0OTUyZjY2MDEwYjlhOGU4ZjFhMg==

wzór 3 i 5 zamawialam

Kamila ;), justyna1220 lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia twój maluch jest z 22.02.2015?

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 na Ekg mam isc z racji wysokiego pulsu, a to tez dodatkowo wyjaśni skad bóle. Mam nadzieje ze bedzie ok bo nie lubie chodzic po lekarzach. A wizyty mam co 3tygodnie, a wy jak?

USG połówkowe robi sie między 18 a 22 tygodniem ciąży? u mnie to bedzie 20tc wtedy wiec wydaje mi sie ze to dobry czas?

Dzis lekarz powiedział nam wstępnie płec, ciekawe czy juz tak zostanie :)

Tez musze sie zaopatrzyć w jakieś leginsy ciążowe, bo mieszczę sie jeszcze tylko do dwóch z przed ciazy :D dobrze ze jak jest goraco mozna w sukienkę wskoczyć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 20:07

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula tak Natus jest z 22.02.2015 tak jak Twoj synek? :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już jutro wizyty i to dwie! W szpitalu w poradni patologii ciąży i u mojego gina. Ciekawa jestem czy się dowiem coś o lokatorze :-) Ja połówkowe mam 19-go sierpnia, za dwa tygodnie.

A wczoraj zrobiłam badania Morfologia i mocz super wyszły i mój gin zalecił zrobić badanie na cytomegalie. Oba wyszły ujemne. Czy wy też robilyscie to badanie?

I w związku z tym badaniem założyłam kartę stałego klienta w diagnostyce i jak się zalogowalam na stronie to nie uwierzycie ale tam są wszystkie moje badania odkąd przeprowadzilam się do krk. Od 2009 roku. Nawet jak byłam w szpitalu w czasie porodu to badania są dostępne. Można sobie po filtrować po danym badaniu np. Glukoza i zobaczyć jakie były wyniki na przestrzeni lat. Kosmos. No i glukoza od początku u mnie wysoka a jakoś nikt wcześniej mnie nie leczył.

Za to musze się pochwalić diabetolog dał 5 z plusem za dobre cukry to wczoraj objadlam się słodkim ciachem. :-)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake ktory będziesz miec tc dokładnie na połówkowym? ile u Ciebie kosztuje? u mnie 250 zł

Super ze wynik ok :) cytomegalii nie robiłam.

ma6n13bx3stfpcr8.png

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Sweet_CupCake ktory będziesz miec tc dokładnie na połówkowym? ile u Ciebie kosztuje? u mnie 250 zł

Super ze wynik ok :) cytomegalii nie robiłam.
    To będzie 19+3 tc. Ja akurat będę mieć za darmo badanie w szpitalu bo dostałam skierowanie do programu badań prenatalnych że względu na cukrzycę. Ale w pierwszej ciąży robilam prywatnie i też placilam 250zl ale warto iść do jakiegoś sprawdzonego lekarza i zaplacic, bo takie badanie jest robione długo i bardzo dokładnie i można się napatrzeć :-)

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś posty pozjadało :)

Ja już po wizytach w szpitalu i u gina. Wszystko w porządku. Dzidzia ma 15 cm, szacowana waga 210g. No i trzy razy Pan doktor sprawdzał będzie Grażyna :) Także zaczynam od nowego miesiąca odkładać fundusz wyprawkowy :-)

madzi2506, atagata, wariatka3, Kamila ;) lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet CupCake super wiadomość! Dobrze że wszystko jest ok i fajnie że będziecie mieć parke.

Właśnie widziałam że coś dzisiaj nagrzebali i posty poznikaly.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Alicja222 Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie,mam 30 lat i 1,5 rocznego synka ...a teraz jestem w 14 tc od jutra 15tc..CiAza nie była planowana, była totalna wpadka..do tego piereszy trymestr to był koszmar..wymioty do 8 razy dziennie,mdlosci itd..teraz jest trochę lepiej ale nie ukrywam ze psychicznie czuje sie kiepsko ..3tygidnie temu miałam usg genetyczne i lekarz sugerował chłopca na. 80%..ja cały czas mam nadzieje ma córeczek..podobno na tym etapie często zdarzają sie pomyłki...a jak u Was?plec juz znana?Mam nadzieje ,ze moge sie dołączyć do Was o dzielić sie tym co przeżywamy w tym pięknym stanie jednak często pełnym obaw i stresów ..

wariatka3, justyna1220 lubią tę wiadomość

Alisss
  • anettte Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Alicja;)

Wczoraj na wizycie okazalalo sie ze chłopak;) chociaż 3 tyg temu była chyba dziewczynka, także wszystko może sie zmienić;)

cicho sza lubi tę wiadomość

Hashimotka,
    Oluś27.12.2016❤️
    Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja jutro mam po po południu wizytę. Dziś powitał mnie 18 tydzień...i muszę przyznać że czuję się z każdym dniem coraz lepiej.
    Na ostatniej wizycie była dziewczynka...trzymajcie kciuki żeby tak już zostało. :-)

wariatka3, anettte, Kamila ;) lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak Wasze brzuszki? Ja się trochę martwię moim, bo jest ledwo widoczny...porównując siebie z koleżankami jestem daleko w tyle...wszystkie mają już mega widoczne brzuchy, a u mnie tylko bardzo delikatne wybrzuszenie... jestem szczupła, ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie... ruchów żadnych nie czuję... usg miałam 3 tyg temu...ehh...stresuję się...

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Hej dziewczyny jak Wasze brzuszki? Ja się trochę martwię moim, bo jest ledwo widoczny...porównując siebie z koleżankami jestem daleko w tyle...wszystkie mają już mega widoczne brzuchy, a u mnie tylko bardzo delikatne wybrzuszenie... jestem szczupła, ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie... ruchów żadnych nie czuję... usg miałam 3 tyg temu...ehh...stresuję się...

Migota nie martw się ja brzucha nie miałam, aż do 34 tyg :) więc wszystko jest ok :).

migot_ka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • krokusik Nowa

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:

Mam dokładnie to samo, teraz jestem w 19 tc i dopiero pomału brzuszek zaczyna się zarysowywać, ale i tak większość ludzi mówi, że w ogóle jeszcze nic po mnie nie widać :) Widocznie przyjdzie dopiero czas i możemy jeszcze cieszyć się "luzem" :) Nie stresuj się na zapas!

• maszka22 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:

Ja to mam taki brzuch jakby był lekko wzdęty. Ruchy raczej czuję bardzo rzadko, z tydzień temu poczułam łaskotanie,a później raczej już nie czułam nic.

Calinka [*] 23 tc 13.06.2014
    [*] 6 tc 16.03.2015

Tym razem chłopczyk będzie
    993r1cz.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ