X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • fanna Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Nie powinno sie jesc tych białych oscypków, a wędzony i jeszcze na ciepło mozna :) Sama tak jem :) oczywiście pytalam gina o to jakis czas temu.
    Smacznego ;)
    Tak tam jest uwędzony a dodatkowo chce go właśnie wrzucić na patelnię bo wiem że tak surowo raczej nie wolno :)

hchyvfxmobvf8ood.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wysokiej temperaturze bakterie itp giną także ja jem bez obaw :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wstalam i dzis ide nareszcie na cięcie włosów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 07:45

atagata lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do oscypków byłabym ostrożna. Kto kiedyś był w bacówce ten wie ze sam proces powstawania nie jest zbyt higieniczny a i Wędzenie nie zabija wszystkich bakterii tak jak pasteryzacja. Na ciepło z piekarnika lub patelni myślę że będzie najbezpieczniej. Z surowym bym się wstrzymała. Ja np. Tak przyrządzam wędzone ryby. Łososia smażę na patelni i później np.robie na nim jajka sadzone ścięte. To samo tyczy się wędlin suszonych i wędzonych surowych. U nas tylko przy okazji pizzy wędrują do piekarnika.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w skonczonym 17 tygodniu! Ale ten czas leci ;-) W piątek mam wizytę w szpitalu i u mojego gina. Ciekawa jestem jak się ma moja dzidzia i czy dowiem się jakiej płci jest lokator ;-) Nie mogę się doczekać ;-)

atagata, anettte lubią tę wiadomość

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Stopy jeszcze nie puchną, ale widoczne naczynka i żylaki na udach i łydkach dobijają coraz bardziej, na czwartkowej wizycie podpytam Ginka co na to moge brać, ewentualnie może mi coś przepisze :)

Sweet widze, że już też masz coraz więcej dla smyka :) U mnie z kolei śpiochy odpadają, od samego początku kopertowe bodziaki + pół śpiochy, tak mi było najwygodniej przy Hani :) Ale wiadomo, każdy ma swoje upodobania :)

Co do kosmetyków u nas na początku był Hipp, a teraz jest Babydream obydwa polecane jeśli chodzi o skład :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh no i najważniejsze, wczoraj Kacperek zaczął mnie smyrać w brzuszku, dzisiaj już tez go czułam, cudowne uczucie <3

Kamila ;) lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Witam :)

Stopy jeszcze nie puchną, ale widoczne naczynka i żylaki na udach i łydkach dobijają coraz bardziej, na czwartkowej wizycie podpytam Ginka co na to moge brać, ewentualnie może mi coś przepisze :)

Sweet widze, że już też masz coraz więcej dla smyka :) U mnie z kolei śpiochy odpadają, od samego początku kopertowe bodziaki + pół śpiochy, tak mi było najwygodniej przy Hani :) Ale wiadomo, każdy ma swoje upodobania :)

Co do kosmetyków u nas na początku był Hipp, a teraz jest Babydream obydwa polecane jeśli chodzi o skład :)
    Niestety u nas Tymek ulewał cały czas i na początku trzeba go było cały czas przebierać. Wtedy wygodniej mi było z pajacami. Jeszcze ten pępek. A jak sobie radziłaś z czyszczeniem pępka w tych bodziakach? Nie podraznialy Hani czy coś takiego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2016, 10:33

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Ahh no i najważniejsze, wczoraj Kacperek zaczął mnie smyrać w brzuszku, dzisiaj już tez go czułam, cudowne uczucie <3

Ja wczoraj tez czułam, mega uczucie ;)

Tak przygotowania do remontu pochłaniają mi myśli ze czas szybko mija, jutro juz wizyta ;)

Miłego dnia :)

justyna1220, Lady Savage lubią tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweet_CupCake wrote:
    Niestety u nas Tymek ulewał cały czas i na początku trzeba go było cały czas przebierać. Wtedy wygodniej mi było z pajacami. Jeszcze ten pępek. A jak sobie radziłaś z czyszczeniem pępka w tych bodziakach? Nie podraznialy Hani czy coś takiego?

Hania tez strasznie ulewała, ale wygodniej mi było do przewijania z kolei z półśpiochów tylko. generalnie śpiochów nie używałam wcale, a pajace dopiero od rozm. 62. Jeśli chodzi o pępuszek to w domu odpinałam body i miała luźniutko, do tego się cały czas wietrzył więc szybko nam odpadł :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • fanna Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wracam z IP... Przy robieniu siusiu zauważyłam na majtkach jakąś galaretowata kulke.. Możliwe było że to kawałek czopu... Biegiem do szpitala. Nie krwawilam nic na scenie.Szyjka i dzidzia ok. Okazało się że po stosunku tak może się zdarzyć...

hchyvfxmobvf8ood.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    bylismy na placu zabaw, potem u fryzjera gdzie moj syn gdy byl juz zmeczony mega cierpliwie na pollezaco czekał na moja fryzure na kanapie za co dostao potem lody, małe zakupy i do domu. Popoludnie koło domu. Deser jak co dzien maliny borowki cukier i jogurt naturalny mniam.... jutro znowu pozrywamy u mamy malinki. Padnieta jestem ale zadowolona :)

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Sis Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fanna wrote:
    A ja właśnie wracam z IP... Przy robieniu siusiu zauważyłam na majtkach jakąś galaretowata kulke.. Możliwe było że to kawałek czopu... Biegiem do szpitala. Nie krwawilam nic na scenie.Szyjka i dzidzia ok. Okazało się że po stosunku tak może się zdarzyć...

ojj to musiałaś się nieźle wystraszyć :( Najważniejsze ze z dzieckiem ok ;)! A mówią że seks w ciąży to nic złego :P

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • fanna Debiutantka

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis wrote:
    ojj to musiałaś się nieźle wystraszyć :( Najważniejsze ze z dzieckiem ok ;)! A mówią że seks w ciąży to nic złego :P
    Co nie... Ja to oszaleje do tego stycznia :P

hchyvfxmobvf8ood.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mogę się kochać bo na drugi dzień boli brzuch jakby skurcze.

Jak wasze brzuszki mój już bardzo duży . Wieczór mały zawsze daje znać o sobie. Tancuje pięknie. U nas ciąg dalszy wykończenia domu. Teraz malują. Roboty pełno młody szaleje :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fanna wrote:

Ojeny to się naprzeżywałaś, ale na szczęście wszystko dobrze z maluchem :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula u mnie brzuszek jest już widoczny, może nie jest jakichś ogromnych rozmiarów, ale myślę, że już widać, że to ciąża :) Dzisiaj ma przyjść do mnie paczka z H&M z ciuszkami ciążowymi, w końcu bo nie mam w czym chodzić ;)

Jutro rano wizyta, siedzę już jak na szpilkach, przyjaciółka nie długo do mnie zajrzy więc czas trochę szybciej mi minie :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój H&M chyba dopiero jutro albo pojutrze bo jeszcze nie ma nawet informacji że paczka odebrana od nich :/ a zamówiłam tego samego dnia co Ty.. łobuzy :P

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fanna wrote:

Tez mialam cos podobnego ale jakis czas temu...Jak sie bałam ale nie mialam odwagi isc na IP poszłam prywatnie od razu do innego gina i tez okazalo sie ze wszystko ok, z tym ze ja nie bylam po stosunku bo mieliśmy celibat dzis gin powiedział ze juz mozna ale ostrożnie :)

Jestem po wizycie z maleństwem wszystko dobrze, badanie tzw połówkowe juz mam 19.08. Musze isc do internisty i później dalej...bo mam za wysoki puls i bole czasem w okolicy serca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 11:47

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne legi kupilam na allegro ciążowe . Super dopasowane w nogach i dobra jakość . Jak ktoś chce namiar to pisać :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ